neden okumuş iyi iş sahibi olabilecek kadınlar tutup da kendilerinden düşük seviyede tiplere takılırlar ki gidin denginiz biriyle birlikte olun elin herifi sizi engellesin, geleceğinize taş koysun diye okutmadı aileniz değilmi?
ezik adam daha da ezilmemek için sizi engellemeye çalışıyor siz de buna razısınız sanki erkekler kaldıramıyor kadınların yükselmesini olay bu.
Ben x bitirdim eşim y diye örnek veren arkadaşların hepsinin ortak noktası eşlerinin bitirdikleri okula nazaran kendini geliştirmeleri ve eşlerini kısıtlama gibi bir durumun olmaması. Siz onda nasıl bir ışık görüyorsunuz? Kültürel denklik var mı? Biriniz bale opera tutkunuyken diğeriniz okeye dördüncü olsun bi milyon borcum olsun tadında mı? Arkadaşlarınızla toplanıyorsunuzdur sizi taşıyabiliyor mu? Hiç bu tarz toplantılarda sıkılıp, gerilip bunu size de yansıttığı oldu mu? Yani dediğim gibi siz ne hissediyorsunuz?
Selam kızlar. Benim kafama takılan bir şey var. Henüz evli değilim ama 5 senelik bir ilişkim var, evlenmeyi de düşünüyoruz. Erkek arkadaşım lise mezunu (üniversite terk), ben üniversite öğrencisiyim. Her fırsatta kendi iyiliği için en azından 2 yıllık bir diploma sahibi olması gerektiğini söylüyorum, o da tamam bu sene sınava giricem diyor ama şimdiye kadar hiç girmedi. Gerçi bi sene askerdeydi öyle kaçırdı, bi sene de başvuru tarihini unuttuk öyle kaçırdık. Umarım bu sene de öncekiler gibi olmaz. Ama kafama takılan şey ailemin problem çıkarmasından ziyade, erkek arkadaşımın ilerde bunu bana karşı koz olarak kullanması, bundan utanması çekinmesi ya da daha farklı şeyler. Ben her fırsatta kendimi geliştirmeye çalışan, mesleğime referans sağlayabilecek etkinliklere katılmaya çalışan biriyim. Sürekli kurslar, seminerler koşturuyorum . Ve erkek arkadaşım daha şimdiden rengini belli etmeye başladı "yeter artık bu kadar kursa gittiğin" diyerek. Yurt dışına çıkma imkanım da var, erkek arkadaşımla birlikte gidip gezmeyi çok istiyorum ama onun imkanı el vermiyor.. Kısacası ben ondan her bakımda biraz yukardayım ama bunu hiç bir zaman üstünlük olarak görmedim, onu aşağılamak için kullanmadım. Bu tür durumlar evliliklerde büyük sorunlar oluşturur mu? Bekarken ufak tartışmalarla iş çözüldü gibi oluyor ama asıl iş evlenince belli olur diye düşünüyorum. Aranızda vardır belki bu durumda olan. Deneyimlerinizden biraz bahseder misiniz en azından tecrübe olsun...
ben anlarım mesela karşımdaki eğitimlimi değilmi diye siz anlayamıyorsanız bir şey diyemem ama şimdi hep ezik göreceğiniz bir adamla hayat geçmez ki senin ilerlemeni engelleyecek ayak bağı olacak bir tipse hele bu hemen kaç kurtar kendini derim gitsin kendi gibi sünepe bir kız bulsun mutlu mesut yaşasınlar...
eşim mühendis ama ben yüksek mühendisim şimdi doktoraya da başlayacağım. en büyük destekçim eşim diyebilirim. 5 yıllık birlikteliğimde de çok çok fazla desteğini gördüm. söylediği tek şey seninle gurur duyuyorum ama herkes böyle düşünmeyebiliyor. bence güçlü bi duruş sergile ve bu konuda olumsuz eleştirilerine izin verme. şimdiden yeter artık bu kursa gittiğin diyebiliyosa evlenince de diyebilir hatta der. en iyisini yapıyosun kariyerin için çok daha iyisini yapmaya devam et. bu konuda kendinden emin bi duruş sergile ki ilerde problem olmasın.
Selam kızlar. Benim kafama takılan bir şey var. Henüz evli değilim ama 5 senelik bir ilişkim var, evlenmeyi de düşünüyoruz. Erkek arkadaşım lise mezunu (üniversite terk), ben üniversite öğrencisiyim. Her fırsatta kendi iyiliği için en azından 2 yıllık bir diploma sahibi olması gerektiğini söylüyorum, o da tamam bu sene sınava giricem diyor ama şimdiye kadar hiç girmedi. Gerçi bi sene askerdeydi öyle kaçırdı, bi sene de başvuru tarihini unuttuk öyle kaçırdık. Umarım bu sene de öncekiler gibi olmaz. Ama kafama takılan şey ailemin problem çıkarmasından ziyade, erkek arkadaşımın ilerde bunu bana karşı koz olarak kullanması, bundan utanması çekinmesi ya da daha farklı şeyler. Ben her fırsatta kendimi geliştirmeye çalışan, mesleğime referans sağlayabilecek etkinliklere katılmaya çalışan biriyim. Sürekli kurslar, seminerler koşturuyorum . Ve erkek arkadaşım daha şimdiden rengini belli etmeye başladı "yeter artık bu kadar kursa gittiğin" diyerek. Yurt dışına çıkma imkanım da var, erkek arkadaşımla birlikte gidip gezmeyi çok istiyorum ama onun imkanı el vermiyor.. Kısacası ben ondan her bakımda biraz yukardayım ama bunu hiç bir zaman üstünlük olarak görmedim, onu aşağılamak için kullanmadım. Bu tür durumlar evliliklerde büyük sorunlar oluşturur mu? Bekarken ufak tartışmalarla iş çözüldü gibi oluyor ama asıl iş evlenince belli olur diye düşünüyorum. Aranızda vardır belki bu durumda olan. Deneyimlerinizden biraz bahseder misiniz en azından tecrübe olsun...
Merhaba,
eşime 8 senedir beraberiz.
liseden beri.
O 4 senelik üniversite terk.
daha sonra da 2 seneliğe kayıt yaptırdı ama bitiremedi.
ben yüksek lisans yapıyorum.
işim gereği doktora da yapacağım yüksekten sonra.
eşimle asla aramızda bunun konusu geçmedi.
evlendikten sonra ben o 1 bin lira kazanıyorsa ben 2500 falan kazandım ama hiç sorun olmadı.
çünkü her aldığımızı ev eşyası borcuna yatırıyoruz :))
kültürel anlamda kendisi benden çok daha kültürlü ve bilgilidir. okur çünkü..
iş konusunda da eşim beni yurt dışına işim için gitmem gerektiğinde destekledi.
yani şu anda aranızda sorun olmaya başladıysa ileride de olacağına işarettir bence.
ama şahsım adına söylersem benim için 2 senelik evliliğimde asla sorun olmadı...
Benim eşim lise mezunu ben ise bu sene yüksek lisansa başladım. İki kişi birbirini gerçekten seviyorsa bu sorun olmamalı. Ben yükseldikçe eşim sanki kendi yükselmiş gibi mutlu oluyor hatta o beni ikna etti yüksek lisans yap diye.
Ailem ilk başlarda daha evlenmeden demişti keşke üniversite mezunu olsaydı diye fakat ben bunu hiç sorun etmedim. Çok seviyordum çünkü.
Sen ne düşünüyorsun peki? Sevgilin lise mezunu diye utanıyor musun? Ya da mesela sosyal çevrende sevgilim lise mezunu diyebiliyor musun yoksa saklıyor musun?
Ben kesinlikle utanmıyorum, gocunmuyorum onu tanıtırken gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum lise mezunu olduğunu. Benim için hiç sorun değil isterse hiç başlamasın üniye. Ama tanıttığım kişiler "Hııı, lise mezunu mu ? Neden okumamış, niye okulu bırakmış, okumayı düşünmüyo mu ......." gibi soru yağmuruna tutuyorlar beni . Sorun aslında tam olarak şu: Onun lise mezunu olmuş olması değil. Beni okul konusunda yeterince desteklemiyor olması. Ve benim de resti çekemiyor olmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?