Eşinizden ya da erkek arkadaşınızdan üst seviyede misiniz ?

Ben ünv. Eşim orta terk ama yine dünyaya gelsem yine eşim gibi biriyle evlenirdim...Önemli olan gönlünde ki üniversite'den geçmesi, yoksa ben ne ün. Mezunları erkekler gördüm öküzlere hakaret olur

Mesele ne mezunu olup olmaması değil yeniliklere, eğitime açık olup olmaması!! Ama anladığım kadarı ile sizin arkadaşınız bunlara da pek açık değil ve maalesef evlendiğinizde şimdi gidiyorum dediğiniz kurslara kadar herşey kısıtlanabilir çünkü gereksiz görülebilir.
Yurtdışına tatile gitmeniz hayal olabilir çünkü o da gereksiz gelecek.
Sizin tek başına gitmeniz bence düşünülemez bile çünkü izin vermeyecek bensiz ne işin var oralarda olacak. Siz de yapamadığınız herşey için ayrı ayrı pişmanlık duyacak, gözünüzde daha da büyüteceksiniz.
Ben aman aman okullarda okumadım ama iyi bir işim, maaşım var şans biraz , birazda yabancı dilin katkısı diyelim. Eşim mba yapmak istiyor ben onu sonuna kadar destekliyorum o yapsa kendim yapmış gibi mutlu olurum. Y.dışı tatilleri hayal değil gittik de gidiyoruz da ikimizde herşeye ayak uyduruyoruz. Evleneceğim kişi inş. seyahatlere giden, görmüş geçirmiş, öyle olduğu yerde sayıklamayan biridir diye hep dua ederdim şükür oldu. Ama ben katı olsaydım o kısıtlanacak, o katı olsa ben kısıtlanacaktım. Şimdiden bebeğimizin eğitimi için planlar yapıyoruz mesela. Çocuğumuzu da küçükken kurslara verelim yabancı dil öğrensin, y.dışına götürelim gözü açılsın diye konuşur dururuz.
Evlilikte birbirine ayak uydurmak çok çok önemli eğer siz O bana, ben de ona ayak uydururum herşeyi yapabiliriz diyebiliyorsanız yolunuza devam edin. Yapamam diyorsanız ona göre düşünün derim.

biz eşimle ünv. den sınıf arkadaşıydık. ben zamanında bitirip yurt dışında yüksek lisansımı yaptım, eşim de o arada anca ünv. yi bitirdi :) şimdi ben doktora için uğraşıyorum.. eşim her zaman destek oldu bana. onun mesleki bilgisi benden kat kat daha iyi, bende bunu her seferinde takdir eder kendi işlerimde de mutlaka fikrini sorar yardım isterim. ünv bir yere kadar bence, önemli olan kendini yetiştirmesi geliştirmesi.
bu arada ailelerin tepkisi sorulmuş, benim ailem bu konuyu hiç problem yapmadı, çünkü eşim saygısıyla kültürüyle kendini sevdirdi. siz kendiniz problem yapmıyorsanız ilişkinizde problem olacağını düşünmüyorum.

Eskiden bende takıntılıydım bu konuya.. Ama şimdi nisanlımın iki katı maas alıyorum ve kafama takmıyorum. Kimin ne olacağı belli olmaz çünkü....

Son düzenleme:
neden okumuş iyi iş sahibi olabilecek kadınlar tutup da kendilerinden düşük seviyede tiplere takılırlar ki gidin denginiz biriyle birlikte olun elin herifi sizi engellesin, geleceğinize taş koysun diye okutmadı aileniz değilmi?

ezik adam daha da ezilmemek için sizi engellemeye çalışıyor siz de buna razısınız sanki erkekler kaldıramıyor kadınların yükselmesini olay bu.

Malesef önceden bilemiyorsunuz sevdiğiniz kişinin üni bitirip bitiremeyeceğini. Üniversiteye gitti başaramadı geri döndü. Ben de onu her zaman destekledim neyi nasıl yapmak istiyorsan öyle yap diye. En sevmediğim sözlerden biridir "Davul bile dengi dengine." Umarım siz denginiz olan bir davulu bulursunuz ya da bulmuşsunuzdur. Bir de şu var, kalp kiminle daha güzel atıyorsa ondan vazgeçmek kolay olmuyor.

her insan için her evlilik için sorun olmaz ama sizinkinde sorun olacağını hissettim ben. erkek daha düşük maaş alabilir yada akademik olarak alt seviyede olabilir önemli olan kafaların uyuşması ve sevgidir ama bunun için erkeğin çok komplekssiz olması lazım. ve tabii eşiyle aynı derecede kendini geliştirebilmesi...iyi tahlil edin derim...

Ben x bitirdim eşim y diye örnek veren arkadaşların hepsinin ortak noktası eşlerinin bitirdikleri okula nazaran kendini geliştirmeleri ve eşlerini kısıtlama gibi bir durumun olmaması. Siz onda nasıl bir ışık görüyorsunuz? Kültürel denklik var mı? Biriniz bale opera tutkunuyken diğeriniz okeye dördüncü olsun bi milyon borcum olsun tadında mı? Arkadaşlarınızla toplanıyorsunuzdur sizi taşıyabiliyor mu? Hiç bu tarz toplantılarda sıkılıp, gerilip bunu size de yansıttığı oldu mu? Yani dediğim gibi siz ne hissediyorsunuz?

Arkadaş ortamımda çok uyumluyuz ne o beni rencide etti ne de ben onu. Aynı kültürden geliyoruz ikimizde, ama o hayatı çok sade ve sıradan yaşıyor. Ben biraz daha hareket seviyorum. Açıkçası birbirimizin tam zıttıyız. Müzik tarzları, kılık kıyafet vs gibi konularda ortak nokta bulabiliyoruz ama hemen anında olmuyor. Onun tek problemi okulu sevmemesi. Ama o sevmiyor diye de ben de vazgeçicek değilim ya

ben anlarım mesela karşımdaki eğitimlimi değilmi diye siz anlayamıyorsanız bir şey diyemem ama şimdi hep ezik göreceğiniz bir adamla hayat geçmez ki senin ilerlemeni engelleyecek ayak bağı olacak bir tipse hele bu hemen kaç kurtar kendini derim gitsin kendi gibi sünepe bir kız bulsun mutlu mesut yaşasınlar...

eşim mühendis ama ben yüksek mühendisim şimdi doktoraya da başlayacağım. en büyük destekçim eşim diyebilirim. 5 yıllık birlikteliğimde de çok çok fazla desteğini gördüm. söylediği tek şey seninle gurur duyuyorum ama herkes böyle düşünmeyebiliyor. bence güçlü bi duruş sergile ve bu konuda olumsuz eleştirilerine izin verme. şimdiden yeter artık bu kursa gittiğin diyebiliyosa evlenince de diyebilir hatta der. en iyisini yapıyosun kariyerin için çok daha iyisini yapmaya devam et. bu konuda kendinden emin bi duruş sergile ki ilerde problem olmasın.

Benim onu ezik gördüğümü nerden çıkardınız ? Niçin bu kadar hakaret ediyorsunuz onu da anlamış değilim. Ben sadece tecrübeli ablalarımdan bu konunun ilerde sorun olup olmayacağı ile ilgili bilgi almak istemiştim. Siz erkek arkadaşıma hakaret edin diye derdimi paylaşmadım. Yorumlarınız için teşekkürler ama tekrar cevap yazacaksanız lütfen biraz daha nazik olun

Eşinizden destek görmenize çok sevindim. Ben de aynı şeyi söylüyorum seven insan destekler, sonuna kadar yanında olur senin gibi taş koymaz diye ama sanırım bu konuda kompleksleri var. En kısa zamanda halletmeye çalışıp son durumu sizlerle paylaşacağım. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Benim eşim lise mezunu ben ise bu sene yüksek lisansa başladım. İki kişi birbirini gerçekten seviyorsa bu sorun olmamalı. Ben yükseldikçe eşim sanki kendi yükselmiş gibi mutlu oluyor hatta o beni ikna etti yüksek lisans yap diye.
Ailem ilk başlarda daha evlenmeden demişti keşke üniversite mezunu olsaydı diye fakat ben bunu hiç sorun etmedim. Çok seviyordum çünkü.
Sen ne düşünüyorsun peki? Sevgilin lise mezunu diye utanıyor musun? Ya da mesela sosyal çevrende sevgilim lise mezunu diyebiliyor musun yoksa saklıyor musun?

yukarıdaki yorumdan da anlaşılacağım üzere, önemli olan bitirilen okul veya derece değildir, asıl önemli konu, okuma aşkıyla birilikte cehaleti yenebilmiş midir insan... :)

Günümüzde insanlar neden senelerce okuyor??? para para para.maaş için tabi ki.ben öğretmenim nişanlım lise mezunu.hiç dert etmem o da etmez çünkü 20 yıl çalışsam onun maddi olarak sahip olduklarına ancak sahip olurum.önemli olan kültürdür tahsil değil.bu ayrımı iyi yapın lütfen.yüksek lisans yapıp da daha insanlarla iletişim kuramayanları tanıyorum

Ben kesinlikle utanmıyorum, gocunmuyorum onu tanıtırken gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum lise mezunu olduğunu. Benim için hiç sorun değil isterse hiç başlamasın üniye. Ama tanıttığım kişiler "Hııı, lise mezunu mu ? Neden okumamış, niye okulu bırakmış, okumayı düşünmüyo mu ......." gibi soru yağmuruna tutuyorlar beni . Sorun aslında tam olarak şu: Onun lise mezunu olmuş olması değil. Beni okul konusunda yeterince desteklemiyor olması. Ve benim de resti çekemiyor olmam

Anladım.. İnsanları umursamayacaksın, bırak ne derlerse desinler. Sinir oluyorum öyle tiplere. Sanki kendilerinin oğulları kızları hepsi üniversite mezunu mu?! Ya bu üniversite okumak ya da okumamanın da konuşulması beni deli ediyor. Ne üniv. mezunları var adam değil, ne lise mezunları var adam gibi adam. Bu konuşmalar çok yanlış. İnsanın kendini kişisel olarak geliştirmesi üniv. okumasından daha iyidir.
Neyse gaza geldin, sana dönelim.
Senin de okumanı istemiyor, liseyi bitir evlenelim evinin kadını ol muabbeti. Eğer gerçekten okumak istiyorsan alırsın sevgilini karşına ve okumak istediğini bunun senin için önemli olduğunu anlatırsın. Baktın ki yok mok diyor rest çekeceksin. Bak canım eğer sevgilin/kocan anlayışlı ve ılımlı bir insan değilse o zaman maalesef rest çekeceksin. Bunu kendin için yapmalısın. Sonra 40-50 yaşında gelince ahh ah diye dertlenirsin, pişmanlık yaşarsın. Bi bakarsın hayatına ve dersin ki bu muydu benim hayatım? Ben bunun için mi dünyaya geldim dersin. Sevgilinle konuş ve şu okuma işini hallet canım.

Birinin lise birinin üniversite mezunu olması sorun olmaz, sorun olacak şey senin kendini geliştirmek istemenle onun buna yanaşmaması.
Benim eşim 4 yıllık üniversite mezunu. Ben lise terktim tanıştığımızda.Ama her konuda kendimi geliştirdim hep.
Eşim bana öyle bir gaz verdi ki lise bitiyor martta üniversite sınavına giriyorum.
Yani sorun karşı tarafın okumaması değil de kendi için bir şey yapmıyor olması.
Seninle aynı heyecanları paylaşamayacak olması.

benim üniversitede görüştüğüm biri vardı aynı zamanda öncesinde de 6-7 yıldır az çok tanıdığım biri ilişki demiyorum çünkü 3 hafta sürdü. önyargılarım yoktu kendisi ortaokul mezunuydu... kendimi geliştiriyorum diyordu.. bazı konularda bilgiliydi de..

fakat bir gün beni 800 sayfalık bir roman okurken gördü ve dediği söz :" bunu okuduğuna ,gözlerine yazık ne gerek var kafana yazık"

uzun ince bir yola gönderdim onu

bunu niye anlattım. senin erkek arkadaşın da o sinyali vermiş. bu kriterde erkekler ikiye ayrılıyor. ve senin erkek arkadaşın ne yazık ki çürük kısmında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…