Avukata filan verilirse üzerine olan küçük bir arsa var icra gelir büyük bir miktar olsa odemeyebilirdim de küçük olunca hadi ödeyin bari diyorumEvet bu açıdan mantıklı ama anneniz kıyamaz muhtemelen felçli diye.
O borcun annenize zararı dokunmayacaksa bence ödemeyin.
O da başka bir borcu üstlendiEvi alan kardeşle ortak ödeyin
O da başka bir borç üstlendi şu an çalışmıyor iş bulunca odeyecekmis şahsa olan bir borcKardeşinizle paylaşmayı düşünmez misiniz? Ne de olsa babanızdan en çok o faydalanmış.
Eşinizin kendi babası olsa böylemi davranırdı merak ettim. Ne olursa olsun babanız o bakmak zorundasınız. Eğer ne halı varsa görsün derseniz babanızdan ne farkınız kalır?Meehabalar,babam malesef yıllarca sigortasız ama geliri yüksek bir işte çalışıyordu iş yerinin servisi de onundu toplam geliri 10 binin üzerindeydi.uzucu olan şey paraları kadınlarla kizlarla yiyip eve yokluk çektirmesi ve alkol de vardi her kötü şey vardı.hayati boyunca yaptigi iki iyi şey evinizin üzerine kardeşime daire yapmak ve benim üniversite okumam.Bu arada bana da çok yokluk çektirdi doğru düzgün para yollamaz biraz fazla para isteyince telde hakaret ederdi.Annem kendisinden bosanamadi çünkü korktu,seni öldürürüm nereye gitsen bulurum deyip tehdit ediyordu.
Şimdi işsiz,3 yıl önce felç geçirmişti ama yürüyor yavaş da olsa.Keske hayatimizda olmasa ama yapacak bişeyimiz de yok.O gaddar adam gitti mulayim biri geldi yerine paraya para demiyordu ama şimdi çay parasına muhtaç.Annem Allah'tan bireysel sigorta başlatmıştı onu ödüyorum annem de çocuğa bakıyor.Onlara kira elektrik su dogakgaz da ödüyorum.servisten hala ücret alıyordu kesildi bu ay.kredi kartini iptal etmek şartıyla kart borcunu üstlendim ve eşimle sorun yaşıyoruz.Karta ödeyecek olduğum 1500₺..Tabiki istemiyorum o kişiye beş kuruş vermeyi ama atsan atılmıyor satsan satılmıyor, beni en azından üniversiteye gönderip ekonomik özgürlüğüm olmasına vesile olduğu için vefa borcu duyuyorum ama eşimle de sırf o şahıs yüzünden aram acilsin istemiyorum.Sizler ne yapardınız ne hali varsa görsün der miydiniz ? Şimdiden teşekkürler ...
Eşim resmen bunu demek istiyor.Vicdanim el vermez elbette.Bu adama haddini bildirmek lazım ama senden bişey olmaz demeye getiriyor her seferindeEşinizin kendi babası olsa böylemi davranırdı merak ettim. Ne olursa olsun babanız o bakmak zorundasınız. Eğer ne halı varsa görsün derseniz babanızdan ne farkınız kalır?
Diger kardesiniz hic mi yardim etmiyor onada ev yapılmış çünküAnnemin emekliliği gelinceye kadar bu böyle devam edecek kısmetse..2 yıl 7 ay kaldı emekliliğine.Sonra onunla gecinirler..kazancım 5000 tl _5300 TL arası..onlara odedigim faturalar kira SGK mutfak giderleri 2000_2200 filan
Felçli olmasa hakli ama felcli adama neyin haddini bildirecek zaten görmüş o haddini.Eşim resmen bunu demek istiyor.Vicdanim el vermez elbette.Bu adama haddini bildirmek lazım ama senden bişey olmaz demeye getiriyor her seferinde
Ona ders vermeliymisiz
Yardım etmek istemiyor aslında ama biraz karışık meseleler var bir şahsa olan 1600 borcu çıktı iki gün önce,onu odemeyi kabul etmek zorunda kaldı ama iş bulacakmis da oyleDiger kardesiniz hic mi yardim etmiyor onada ev yapılmış çünkü
Eve ve SGK ya olan masraflar toplamını çocuk bakımına sayardim 1500 de devamı gelneyecekse kabul ederdim ama kredi çekme konusu olsaydu biraz düşünürdümKayınpederiniz için eşiniz böyle yapsaydı tepkiniz ne olurdu diye sorun kendinize. Cevabınıza göre hareket edersiniz
Madem yardım etmek istemiyor daha neredeyse 3 sene var sizin özerkliğe kavusmaniza kusura bakmasin kardesiniz.Yardım etmek istemiyor aslında ama biraz karışık meseleler var bir şahsa olan 1600 borcu çıktı iki gün önce,onu odemeyi kabul etmek zorunda kaldı ama iş bulacakmis da oyle
Vicdansız olduğunu düşünüyorum.Diyorum adam zaten bolluktan yokluğa düştü bu ona en büyük cezaFelçli olmasa hakli ama felcli adama neyin haddini bildirecek zaten görmüş o haddini.
Esiniz vicdansiz mi biraz?
Malesef vicdansız oldu o daMadem yardım etmek istemiyor daha neredeyse 3 sene var sizin özerkliğe kavusmaniza kusura bakmasin kardesiniz.
Satsinlar o evi odesinler borclarini aileniz o da borc vermek zorunda kalmaz sizde esinizle kavga etmezsiniz.
Bu ne böyle hem elini taş altina sokmuyor hem evi alıyor
Olurmu canım öyle şey yaşlı başlı adam iyilik eden iyilik bulurmuş siz yapın elinizden geleni allah bunu karşılıksız koymaz.Eşim resmen bunu demek istiyor.Vicdanim el vermez elbette.Bu adama haddini bildirmek lazım ama senden bişey olmaz demeye getiriyor her seferinde
Ona ders vermeliymisiz
O zaman siz kendi kendinize cevabınızı verdiniz. Bence devamı olmayacağı için hasta adamı üzmeye değmez. Felek vurmuş sillesini zaten allaha versin hesabını.Eve ve SGK ya olan masraflar toplamını çocuk bakımına sayardim 1500 de devamı gelneyecekse kabul ederdim ama kredi çekme konusu olsaydu biraz düşünürdüm
Bildiğim kadarıyla 5 bin tl altına haciz olmuyor. Yasal faizlerle olur mu araştırmak lazım.Avukata filan verilirse üzerine olan küçük bir arsa var icra gelir büyük bir miktar olsa odemeyebilirdim de küçük olunca hadi ödeyin bari diyorum
Borç yüklü değil. Öderdim. Yine de ne hali varsa görsün diyemezdimnsanırımMeehabalar,babam malesef yıllarca sigortasız ama geliri yüksek bir işte çalışıyordu iş yerinin servisi de onundu toplam geliri 10 binin üzerindeydi.uzucu olan şey paraları kadınlarla kizlarla yiyip eve yokluk çektirmesi ve alkol de vardi her kötü şey vardı.hayati boyunca yaptigi iki iyi şey evinizin üzerine kardeşime daire yapmak ve benim üniversite okumam.Bu arada bana da çok yokluk çektirdi doğru düzgün para yollamaz biraz fazla para isteyince telde hakaret ederdi.Annem kendisinden bosanamadi çünkü korktu,seni öldürürüm nereye gitsen bulurum deyip tehdit ediyordu.
Şimdi işsiz,3 yıl önce felç geçirmişti ama yürüyor yavaş da olsa.Keske hayatimizda olmasa ama yapacak bişeyimiz de yok.O gaddar adam gitti mulayim biri geldi yerine paraya para demiyordu ama şimdi çay parasına muhtaç.Annem Allah'tan bireysel sigorta başlatmıştı onu ödüyorum annem de çocuğa bakıyor.Onlara kira elektrik su dogakgaz da ödüyorum.servisten hala ücret alıyordu kesildi bu ay.kredi kartini iptal etmek şartıyla kart borcunu üstlendim ve eşimle sorun yaşıyoruz.Karta ödeyecek olduğum 1500₺..Tabiki istemiyorum o kişiye beş kuruş vermeyi ama atsan atılmıyor satsan satılmıyor, beni en azından üniversiteye gönderip ekonomik özgürlüğüm olmasına vesile olduğu için vefa borcu duyuyorum ama eşimle de sırf o şahıs yüzünden aram acilsin istemiyorum.Sizler ne yapardınız ne hali varsa görsün der miydiniz ? Şimdiden teşekkürler ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?