Eşinizi şehir dışına tek yollar mısınız

Eşimle yapışık ikiz olmadığımız için benden ayrı şehir dışına elbette gidebilir. Ördek ailesi gibi her yere birlikte gitmek bana aşırı saçma geliyor. Eşiniz de siz de karı kocadan önce kendi başınıza birer bireysiniz. Ayrıca yollar mısınız diye sormuşsunuz eşimin sahibi veya velisi değilim ki benim iznime, onayıma ihtiyaç duysun.

Guvenmiyorsaniz boşanın.
Valla evlilik böyle bir şey değil.

Adam engelli abimi görmeye gidiyorum diyip sizi aldatma potansiyeline sahipse, boşanın..
Yok doğru söylüyor,
6 aydır yalnız yaşayan abisinin yanina gitmek icin sizden izin almasi gerektigini dusunuyorsaniz, yine bosanin..

Allah aşkına evlilik Demek hayatım üzerinde hükmünü sür demek değil. Ne demek izin almak?

Ya ben cevremde geçmişten bugüne şahit olduğum olumsuz şeyler benim de başıma gelirse korkush yaşıyorum.Mesela aynı anda iki sevgili idare edenler,aldatma meseleleri filsn bunlara çok denk geliyorum.kimseye güvenim yok evet yapan ise gidiyo gibi çıkar yine yapar orası da var

Yapan yanınızdayken de yapar. Bir süre ruhunuz duymaz. Ama sonra ortaya çıkar. Böyle güvensiz yaşanmaz ki hayat. Sürekli kontrol altında da tutamazsınız. İnşallah olmaz ama günün birinde böyle bir şey yaşanabilir ihtimalide her zaman var. O zaman da ona göre yol çizmek gerekir.

Akraba?
İnsanın abisi akraba değildir, öz ve çekirdek ailesidir.
İşinize gelmiş:)

Tabi sizi suçlayamam ama, eşlerden birinin öz be öz kardeşi bakım evinde engelli bir birey olacak ve 3 senelik evlilikte o kişiyle tanışılmayacak.
Benim evlilik hatta yakınlık kavramıma uymuyor.
Her şeyi geçtim, Allah rızası için mutlu etmek adına giderim tanıyayım tanımayayım.

Fazla bencilsiniz kusura bakmayın, ayıp üstüne hala bir de ‘şehir dışı gezisi’ olarak bakıyorsunuz olana.
Tüy dikme dedikleri bu olsa gerek.
Ailemle de ilgili değil.annem babamla çok yakınız ama hiç uğramaz etmez bile mesela.Kardesi Antalya'da ve biz iki sene önce Antalya'ya tatile gitmiştik.ziyaret edecekse o zaman etseydi kendi de çok alâkadar değil şimdi ne bu alâka anlamıyorum

Nasil bir soru bu 😶

Degil sehir disi, baska ulkelere bile gidiyor.
Bu soruyu esine guvenen bir insan sormaz. :/

Yorumlarınız için çok teşekkür edi

Ailemle de ilgili değil.annem babamla çok yakınız ama hiç uğramaz etmez bile mesela.Kardesi Antalya'da ve biz iki sene önce Antalya'ya tatile gitmiştik.ziyaret edecekse o zaman etseydi kendi de çok alâkadar değil şimdi ne bu alâka anlamıyorum
Yok, ne desem anlamayacaksınız.
Engelli bir başına bireyden bahsediyoruz Allah aşkına hiç mi vicdanınız sızlamıyor?
Hiç mi cız etmiyor ne yapıyordur diye?
Eşiniz ayrı hödük o zaman yapsaydı etseydiyi bırakın yanından ayırmasaydı keşke, yapayalnız bırakmasaydı!
Tatildeyken muhtemelen bakım evinde diye gitmedi.
İnsanın hiç mi aklına gelmez yahu dövüp sövüyorlar mı aç mı açık mı diye?
Allahım yarabbim siz nasıl nefes alıyorsunuz böyle rahat rahat, bana ne o bana aileme yapmıyor diyerek sıyrılıyorsunuz?

Eşlerin en temel görevlerinden biri de, yanlışa ortak olmak yerine doğruyu göstermek ve ona yönelmek adına çaba sarfetmektir.

Muhtemelen eşinize karşı bir güven sorunuzu var.
Yada özgüven sorununuz var.

Farketmez her iki durumda da
taşlanacaksiniz...

Güvenmedığim adamla markete bile gitmem boşanirimcilarla özgüvenden aýılıp bayılanlar ölümüne kapışır🤥

Yok, ne desem anlamayacaksınız.
Engelli bir başına bireyden bahsediyoruz Allah aşkına hiç mi vicdanınız sızlamıyor?
Hiç mi cız etmiyor ne yapıyordur diye?
Eşiniz ayrı hödük o zaman yapsaydı etseydiyi bırakın yanından ayırmasaydı keşke, yapayalnız bırakmasaydı!
Tatildeyken muhtemelen bakım evinde diye gitmedi.
İnsanın hiç mi aklına gelmez yahu dövüp sövüyorlar mı aç mı açık mı diye?
Allahım yarabbim siz nasıl nefes alıyorsunuz böyle rahat rahat, bana ne o bana aileme yapmıyor diyerek sıyrılıyorsunuz?

Eşlerin en temel görevlerinden biri de, yanlışa ortak olmak yerine doğruyu göstermek ve ona yönelmek adına çaba sarfetmektir.
Düşüncelerinize saygı duyuyorum da niye bağırıyorsunuz onu anlamıyorum.Kardesi bile bunca yıl düşünmemiş ben mi görev edineyim neyse konu değişiyor teşekkürler yorum icin

Hanımlar,hepinize iyi geceler..
Eşimin farklı bir şehirde gorme engelli bekar bir abisi var,hiç tanismadim.Bakim evindeydi,bundan birkaç ay önce tek başına bir ev tutmuş orada yaşıyormuş.Esim de geç bile kaldım bakalım napiyo ne ediyi durumu nedir iki günlüğüne dedi iki günlüğüne.Ben şehir dışına çıkacak olduğumda akrabama filan gittiğimde onu da davet ediyorum gelmiyor.Bana gore eşler beraber gitmeli şehir dışına ama anlaşılan bizsiz gidecek ve hafta içi gidecek ben çalışıyorum gidemem,para mi var diyor yazın gideriz diyo beraber
Sizler eşlerinizin sizden ayrı şehir dışına çıkmasına tepki verir miydiniz cidden bunu merak ediyorum... teşekkürler
böyle şeyler sorun olmamalı bence.gidebilir tabiki neden gitmesin eşim o benim evcil hayvanım değil ki dizimin dibinde dursun, ya da göbeğimiz bir kesilmedi ya.hem de böyle bir konuda durduğu kabahat.aldatmasından şüpheleniyorsanız yapacak adam yanında da yapar zaten.

Eşimin farklı bir şehirde gorme engelli bekar bir abisi var,hiç tanismadim.Bakim evindeydi,bundan birkaç ay önce tek başına bir ev tutmuş orada yaşıyormuş.Esim de geç bile kaldım bakalım napiyo ne ediyi durumu nedir iki günlüğüne dedi iki günlüğüne.Ben şehir dışına çıkacak olduğumda akrabama filan gittiğimde onu da davet ediyorum gelmiyor.Bana gore eşler beraber gitmeli şehir dışına ama anlaşılan bizsiz gidecek ve hafta içi gidecek ben çalışıyorum gidemem,para mi var diyor yazın gideriz diyo beraber
Sizler eşlerinizin sizden ayrı şehir dışına çıkmasına tepki verir miydiniz cidden bunu merak ediyorum... teşekkürler
Kardeşinin yanına giderken izin mi alacak ki ? Aynı şekilde ben kardeşimi annemi babamı görmeye giderken her seferinde onu niye peşime takayım ? Bence abartıyorsun . Ortada güvensizlik varsa çözüm bu değil

Ya Allah aşkına adam tatile gitmiyor ya sizde vallahi hayret bazen...

Bi konunuz daha vardı sizin böyle galiba ama hatrlayamadim tam. Abisine gidecek ve siz salayim mi diye soruyorsunuz. O zaman hafta sonu gidin izin alin

Güven problemini acil aşmalısınız.
Yoksa hayat çekilmez.
Bırakın gitsin , böyle ufak ayrılıklar ilişkiye can verir.

Esim yurt disinada gitti bensiz bende onsuz. Ne o beni gönderdi nede ben onu gönderdim. Özgür irademiz var istedik gittik. Benim cizgim ve onun cizgisi belli. Ikimlzde birbirinin rahatsiz olmayacagi seyleri biliyoruz hayatimizi bu sekilde yasiyoruz zaten müdahaleyede gerek kalmiyor.

Eşler neden birlikte çıkmalı şehir dışına onu anlayamadım.Bende eşimde şehir dışını geçtim ülke dışına çıkıyoruz ve aklıma bir tek şüphe gelmiyor.Siz kötü bir durum düşünüyorsanız merak etmeyin yapacak olan burnunuzun dibinde de yapar

Back
X