eşinızın ailenızın yanına gelmek istemeyeşi

gecen gun telefonda gelmıyecem dedıbende sınırlendım aman hıc gelme dıye telefonu yuzune kapttım baktım aksam geldı ama gıne put gıbı oturdu sabah kahvltısını yaptı erkenden gıttı

bı arkadas esın ailen sızın ewe geldıgınde nasıl dıye sormus asıl dert orda babam pek fazla ugramaz ama annem ayda bı iki kere gelır ve bı hos geldın bıle demez zavvalı anname o kadar uzuluyokı bende konustum kac kere ama sonuc cıkmadı annemım yanına bıle cıkmaz sofrada yemek yer sonra gecer pc basına arada bı erkek kardesım
gelır onunlada kardesım konusursa konusur pek muhabbet etmez
ben bı kere onun ailesıne onun yaptıgı gıbı yaptım olay oldu kayın valıdem telefona yapıstı aylarca eıme gelmedıler benımkıler 8 senedır bunu cekıyoarada bı kere yuzune karsı bı sey soylemedıler

Yanlış anlamayın ama siz tepkinizi koymadıkça eşiniz değişmez..
Anneniz de üzülmek yerine bence oturup konuşmalıydı,gerekirse kızarak gerekirse sitem ederek.. Sizi üzmeye hiç kimsenin hakkı yok. Neymiş derdi böyle eşin annesi geliyor diye surat asacak,saygı göstermeyecek! Çok ayıp çok!
Ama işte bizler yapıyoruz bunu..
Alttan aldıkça,suyuna gittikçe kaldırıyoruz bir yerlerini havaya,sonra da üzülen biz oluyoruz..
Yapmayın böyle,tepkinizi koyun siz de aileniz de..

Benim babam da aynen anlattığınız gibiydi. Annemle 37 yıllık evliler. Yıllardır hep böyle olmuştur. Anannem geldiğinde hoşgeldin bile demezdi, daha yeni yeni demeye başladı annemin isyan etmesiyle. Annem de tepkisini göstermemiş başlarda. O sebepten de böyle devam etti yıllarca. Evimize kimse gelmek istemiyordu. Şimdilerde daha iyi eskiye nazaran ama insanlarda alışkanlık olmuş artık, evimize gelmeye çekinmeye alışmışlar. Şimdi bazen çok iyi davranır, bazen de yine onlar yokmuş gibi geçer içeri, tv seyreder.

Seni çok iyi anlıyorum. Çok zor bi durum. Tavrını sert bi şekilde koy bence. Yıllar böyle geçmez. Ve çocuklar da kötü bi şekilde etkileniyor bu durumlardan. Kendimden biliyorum ben. Babamın bu tarz davranışları bende derin izler bırakmıştır.

benim eşimde bayramdaaaaan bayramaaa oda yarım saat ve hiiç konuşmaz sanki ailemle arasında birşey varmış gibi bende akıllandım bende onun ailesine bayramdaaaan bayramaa gidiyorum öyleyse böylee

dedıklerınızı tek tek yapıcam ama eşimde iş yok bazı seyler insanın yaradılında olması lazım dusunmesı gerekıyo ama yok yok yok ama tek ben degılmısım bunu ogrendım topıkte zannedıyordumkı sadece bende boyle bı dert var

eşinle bu konuyu konuştun mu canım
sen böyle yaparsan bende aynısını senin ailene yaparım deme de önce bir iyilikle konuş bakalım sıkıntısı neymiş
ailenle aralarında önceden bir kavga falan mı oldu
yoksa derdi ne anlamaya çalış.bu durumun seni üzdüğünü söyle
olmazsa sende sert çık bende senin ailenle az görüşecem soğuk davranıcam dersin.bu doğru bir yöntem değil ama laftan anlamıyana bunuda denemek gerek

Aynı sorun bende de var. Bizde gelmeme gibi bir durum olmuyor. Beraber gidiyoruz 4-5 gun kalıyoruz ama bana 4-5 yıl gibi geliyor. Konuşkan biridir normalde ailemin yanında konuşmuyor. Memnun edemiyoruz onu surat asık hep. Çok üzülüyorum bu durumda. Sadece benim gitmem de bana doğru gelmiyor. Zaten yılda 2-3 defa anca gidebiliyorum ailemin yanına. Bu durumu çok konuştuk ama halledemedik. Nasıl olucak bilmiyorum. ışin içinden çıkmak zor.

yasadigim tecrübelerle sabittir ki maalesef erkeklerin büyük bir cogunlugu esinin ailesini istemiyor ve sevmiyor,bunun bir cok sebebi var.en önemli sebebi kendi ailelerine haksizlik yapacaklarini düsünmeleri,yani esinin ailesini daha cok sevebilme ihtimalini uzak durarak ortadan kaldiriyorlar.belkide aileleri bunu istemiyordur.yada sizin ailenizden hoslanmiyor olabilir.yani bize annemizin haraketi hos gelirken ona gelmeyebilir.yada samimiyet kurmaktan korkuyor olabilir,yani ileride bana maddi manevi ihtiyac duyarlar diye.yada esininde cok görüsmemesi icin yapiyordur.daha bir cok sebep olabilir.fakat ne olursa olsun ortada bir sorun var ve sizi üzüyor.konusmalisiniz.belki gercegi söylemeyecektir.sizin tavriniz esinizin anlayacagi dilde olmali.mesela benim bir arkadasim söyle yapti kayinvalidesini aradi anne oglun benim anneme gelmiyor dedi benim sizinle sorunum yok ama bu böyle devam ettigi sürece bende size gelmeycegim dedi.ve de gitmedi.fakat en büyük sorun saygi.madem ki evlisiniz istemesenizde ailelere biraz katlanmak gerekiyor.tabiki siniri asmamak kaydiyla-ve esler yanliz olmadiklarini sadece kendi ailelerinin olmadigini ziyaretlerinde esit olmasina dikkat etmeliler

yasadigim tecrübelerle sabittir ki maalesef erkeklerin büyük bir cogunlugu esinin ailesini istemiyor ve sevmiyor,bunun bir cok sebebi var.en önemli sebebi kendi ailelerine haksizlik yapacaklarini düsünmeleri,yani esinin ailesini daha cok sevebilme ihtimalini uzak durarak ortadan kaldiriyorlar.belkide aileleri bunu istemiyordur.yada sizin ailenizden hoslanmiyor olabilir.yani bize annemizin haraketi hos gelirken ona gelmeyebilir.yada samimiyet kurmaktan korkuyor olabilir,yani ileride bana maddi manevi ihtiyac duyarlar diye.yada esininde cok görüsmemesi icin yapiyordur.daha bir cok sebep olabilir.fakat ne olursa olsun ortada bir sorun var ve sizi üzüyor.konusmalisiniz.belki gercegi söylemeyecektir.sizin tavriniz esinizin anlayacagi dilde olmali.mesela benim bir arkadasim söyle yapti kayinvalidesini aradi anne oglun benim anneme gelmiyor dedi benim sizinle sorunum yok ama bu böyle devam ettigi sürece bende size gelmeycegim dedi.ve de gitmedi.fakat en büyük sorun saygi.madem ki evlisiniz istemesenizde ailelere biraz katlanmak gerekiyor.tabiki siniri asmamak kaydiyla-ve esler yanliz olmadiklarini sadece kendi ailelerinin olmadigini ziyaretlerinde esit olmasina dikkat etmeliler

çok güzel anlatmısın canım cok tesekkur eederım

Aynı apartmanda olmamıza ragmen 1.5 - 2 haftadır gitmiyorum..Bakalım nereye kadar devam edecek böyle..Ama son çarem bu..O benim ailemin yanına gitmiosa bende gitmiyorum.. bilmiyorumkismile

zorlada olsa gelıyo ailemın yanına babamın rahatsızlıgından dolayı burda kalıyoruz oda babamın işine bakıyo ama geldıgı gıbı oturuyo konusma fılan yok sen bı sey sorarsan cevap verıyo doğru durust yemek bıleyemıyo ewde kısacası otel gıbı kullanıyo ewı

arkadslar neden kocalar eslerin ailesini sevmiyor bende anlamadim gitti.benim annem baban okadar iyi davranirlar amma o anlamaz ben 20senelik evliyim halla cozemedim mesela ben belcikaya gelin geldim ailem almanyada 500 km uzakda yasiyorlar ben senede 1 kere felan gideriz ama ona ragmen 2 yatariz 3 gun gozunu yola diker suratini asar oturur oraya . ben artk5 gunu zar zor ederim ben de anlamadim gitti amma kendi ailsi olunca hic sesi cikmiyor 1 ay kalsak gidelim demez ama bende aynisini ona yaparim

Back
X