Eşinizin ailesi ile ilgilenmesinin sınırı nedir? Lütfen gerçek cevaplar istiyorum bazen insanlar olduklarından çok farklı anlatabiliyor kendilerini.

Cvpplssss

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
16
36
3
30
Başlığa öyle yazdığım için öncelikle özür dilerim genelleme yapmıyorum bazı insanlar öyle davranıyor. Neyse
Konu şu ki, evlendigimizin ilk yılları eşimin hiç bir sınırı yoktu düğün nişan evin eşyasını vs kimseden bişey beklemeden kendimiz yaptık. Kimsenin yardımı olmadı şükür. Ama ailesi biz bir aile degilmisiz de hesaplarımız birmiş gibi davrandılar .. mesela eşim kredi çekip babasını erkenden emekli etmişti ve o krediyi daha düğün borcumuz varken bizi çok sıkıştırarak yapmıştı. Henüz tanımadığım için geçecek sandikca eşimin annesi evini tadilata soktu ve çoğunu esime kitlediler. Onu da karttan çekip , düğün ve emekli dahil aylık 3 taksit odemeye başladı.. sonrasında bizim kartlar patlamaya başladı eve nakit kalmayınca kartlardan yedik yedikçe ödeyemedik onu ordan alıp öbürüne aktardık derken iyice battik.. eşim durumu toparlayana kadar tam 10 yıl geçti. Bu arada kendim evde dikiş yaparak destek olmaya çalışsam da bir köyde görev yaptığı için sigortalı bir işe girip normal maaşlı çalışmam olmadı.
.
Velhasıl gelelim bugüne. Çok şükür artık herkes kendi işinde kendi gücünde ama bu sefer eşimi biraz ayakci gibi kullanıyorlar örneğin yakıtını koyalım da memleketten git annemi getir. Veya yol kirasini verelim de bizi şu düğüne götür gibi.. herkesin kendi arabası var bu arada kiminin ehliyeti yok kiminin eşi arabayla ise gidiior vs sonuç olarak tek çare ve im esimmis gibi davraniyorlar.
Bu durumdan rahatsızlik duyduğumu birkaç defa dile getirsem de eşim pek umursamadi. Ailem sonuçta dedi ben de bir daha sesimi çıkarmadım. Ama sorun şu ki eşim hem kendi görevini aksatmamak hem de ailesine hayır dememek icin kendine çok yükleniyor. Mesela iki vakit arası onlara yetiscem diye çok süratli gidip geliyor. Hem kendi yoruluyor hem hayatını riske atıyor. . Yani anlayacağınız sesimi cikarsam kötü oluyorum. Cikarmasam içten içe rahatsızım. Sanane kendi düşünsun yorulan o diceksiniz ama yorulunca da ben bakıyorum sonuçta. Eve geldiğinde geç kaldığında falan barut gibi yanından geçmeye korkuyrouz.sonra yorgun ve sınırlı olduğu için kendi evladiyla asla ilgilenmiyor hatta tersliyor. Sonuç olrak benim huzurum bozuluyor ama onların işi görülüyor. Ben kötü biri miyim onu da bilemiyorum bazen ailesi sonucta karışma diyorum bazen geçmiste de şimdi de kullanıldığımizi düşünüp kendi kendime kurup sinir doluyorum
.
.
Peki sizin sınırınız nedir? Ne kadar iç içesiniz? Veya eşiniz ne kadar yardımcı olur ailesine?

10 yıl ses çıkarmanıza izin vermemiş, şimdi mi verecek? Kocanız seçimini yapmış , annesi babası akrabaları, sizden daha önemli ve değerli. Sizin evlilik hayatınızı sıkıntıya soksa bile , akrabalarının rahatını düşünecek. Boşanmak gibi bir düşünceniz yoksa, 10 yıl sesinizi çıkarmadığınız gibi devam edin. Çok ses çıkartıp , tepki verirseniz kocanızın kimi seçeceği belli.

sizde bu iç içelik biraz fazla olmuş.Sınır sorunu var belli.Karşı taraf düşünmediği sürece ne yapsanız boş.Belli ki eşiniz de bir şey diyemiyor.
Bizde de ufak tefek getir götür işleri ve maddi işler olur ama eşim akıllıdır ailesine o sınırı koyar.Ailesine verdiği hesap kitap ne varsa tutar.Bazı şeyleri de tutmaz meblağa göre değişiyor.Burda ailenin size yaklaşımı da önemli mesela eşimin ailesi ihtiyacımız olursa maddi manevi destek olur bize.Denge çok önemli o denge bizde var ondan ben eşime ne verdin niye verdin diye hesap sormam.Birazda beni maddi olarak çok rahat bıraktığı için belki.Beni sıksa muhtemelen ben de istemem.
Cogu erkek biraz da ailesinin gözünde kahraman olmak,evlendide ailesini unuttu dedirtmemek için yapıyor bunları.Hayat denge üzerine kurulu hep bi taraf veren diğer taraf alan olursa sıkıntı.

Anne baba işine koşmak iyi hoş da kendi işi gücü yok mu?

Benim kocam aşırı yoğun çalıştığı için ayda bir anca bir çay içimi uğrayabiliyoruz anne babasına.

İmam ne yorulacak yahu birini götürüp getirmeye. Arada işi de yok. Yani ayakçı olmasa iyi ama koca adam bunu kendi düşünecek..eve barut gibi gelince de siz daha barut olun çeksin sinirini . Yorulunca neyine bakıyorsunuz onu anlamadım o ayrı yani. Geçmiş para muhabbetinde de tabiki haklısınız. Buna sinir olmaya da malesef ömür boyu devam edeceksiniz. Çünkü hem hakkınız yenmiş hem de kaleye alıp kimse özür dilememiş . Eşiniz vs telafi etmemiş yani. Ama bu içten kurulmalar size zarar verir herkesin keyfi yerinde belli

Benim eşim her ay belli miktar para yollar, yollamasa ben yollattırırım. İhtiyaçları var çünkü. Ama ben eşimin ailesini seviyorum. Onlarda isteyen insanlar değiller. Ama sizinki aşırı bence. Saçmalık.

12 yıldır evliyim. İlk günden beri herkesin evi ayrı, köyü ayrı. Allah ver kayınvalidemler de evli olduğumuzun bilincinde. Ama eşimi de taktir etmem lazım, çizgiyi çizen oydu. Bugün Türkiye’ye ailelerin yanına gitme mevzusu konuşuldu, yurt dışına yemi taşındık ve şu anda birikimimiz yok. Türkiye’ye gitmek de pahalıya gelecek diye konuştuk. Geçen ay ben Türkiye’de idim çocuklarla. Ailemi dostlarımı vs gördüm. Ona da istersen sen tek git dedim. Bana dediği tek şey “ne yapacağım tek başıma?” . Sizin eşiniz böyle bir durumda ne derdi? Bence koşa koşa giderdi. 10 senede değişmeyen adam şimdi de değişmez, ayrılmayı düşünmüyorsanız görmezden gelmeyi öğrenmeniz lazım.

Kendini olduğundan farklı anlatmak kısmını anlayamadım, ne demek istediniz?
Kimsenin bir sırrı olduğunu sanmıyorum. Eşi aileden koparma gibi bir büyü yok bende. Karşılığını asla almadığı ve alamayacağı yardımlar yapmak eşinizin kendi seçimi.
10 yıldan sonra da düzelmesi imkansız, evliliğin başında bunu konuşup net sınır çizseniz belki ufak da olsa bir şeyler değişirdi ama 10 yıl sonra ciddiye bile almaz, kavga eder sadece

10 sene geçmiş bu saatten sonra eşiniz de ilişkiniz de değişmez bence.
Bizde nasıl derseniz, daha evlenmeden tarttım ben eşimi ona göre evlendim. Ailesine ya da başka yere para harcamaz, hediye almak dışında maddi bir şeye razı olmadığımı bilir ona göre davranır.

Benim eşim babasindan çok çekinir bence ne isterse yapar ama şöyle bir durum var kp evliligimzn farkında yani beni rahatsız edecek istekleri olmadı,hatta kp eşimden bir iş isteyecegi zaman bana der işiniz yoksa x gelse de şu işi halletsek diye, maddi olarak istekleri hiç olmadı diyebilirim hatta onlar bize karşı vericidir hep...kv maddi olarak karışmaz ama eşimden yüz bulsa iş olarak istekleri olur, eşin çok taviz vermiyor ama babasının bir isteği olsa geri çevirmez bence asla, neden böyle bilmiyorum babasından sadece çekinme de değil değişim bir bağ var aralarında, ben severim babasını o yüzden sıkınti olmuyor...siz de bilmiyorum ama nasıl değiştirirsiniz eşinizi ya da yavaş yavaş öğretin ona

Eşiniz böyle oldukça semer vuran çok olur , benim eşim gereksiz harcama yapamaz çünkü boğazına kadar borca soktum adamı sıkıysa yapsın

Eşiniz zaten olmaz artık da , onları yetiştircem die başka ailelerin canına kasdetmesin hız yapıp ! size de pes yoruluyormuş bunu mu düşünüyorsunuz cidden

Bizlerin hikayelerini dinlemek sizin işinize yaramayacaktır çünkü herkesin aile dinamiği farklıdır. Bu sizin hikayeniz. Ben başka biriyim siz başka birisiniz. Siz istemeyebilirsiniz ben sorun etmem mesela. Kendim de ailemle ilgilenirim,hatta eşimin ailesiyle de ilgilenirim,elimden geleni yaparım. Ama siz yapmak istemeyebilirsiniz. Şimdi burada ne ben haksızım ne de siz haksızsınız.

Daha istemede anneannem bütün sınırları çizdi bana gerek kalmadı. En baştan konusulmaliydi artık eşin düzelmez malesef.

Kısa net iş erkekte bitiyor.

Benim hikayem eşimin önce beni ezdirmemesi sonra kendisine yaklaştırmayarak devam etti.
He çevremizde insan kalmış kalmamış hiç umrumuz olmadı…

Eşinizin yaptığı çok ayıp, ailesinin her terbiyesizliğine olur çekip, ayak işlerini yapıp sinirini onlara göstermeyip, evde eşine çocuğuna terör estirmek nedir.

Ah şöyle aileniz arkanızda duvar gibi olacak, kendinizi geçindirebilecek durumda olacaksınız. Atacaksın bu adamı yüzüne bakmayacaksın.

10 yıldır zaten olan olmuş.simdiye gelirsek sizin karşı çıkmanız kavga etmekten başka birşeye yaramaz.bir şey soyleseniz ailesi iyi siz kötü olursunuz.Kendisi durumu farkedip hayır demeyi öğrenene kadar sizin yapacağınız bir şey yok malesef

Benim eşimin ailesi iç içe olmayo seven bir yapıda. Kızım evlendi ama evlenemedi gibiydi inşallah oğlumda öyle olur demişliği var bana. Para alıp vermemeler sürekli çağırıp etmeler sabah akşam evliliğin ilk yılı kabus gibiydi.
Ben çok müdahele ettim. Eşim bana sen kötüsün dedi değiştin dedi hayır bu sizin sorununuz benlik sorun yok dedim. Herkesin kesesi ayrı keyfi para alımı istemiyorum dedim. Sürekli iç içe olduğumuzda “ keşke evlenmeseydin niye evlendin ki ? “ dedim.
Kendi işleri olduğunda eşim kabul ettiğinde “ bana sormadın ki ? “ diye tersledim. Bozuldu evet ama doğrusu budur. Kendiyle alakalı kabul ederse evde işim var ise önce onu halledip gidebilir. Sabah 5 de ailesini almaya da gider akşam 8 de düğüne de götür. Ben müsaitsem gelirim değilsem gitmem. Şuan düzeldi mesela.
Ben hamileyken avm de eksikleri hallediyoruz son haftalarımdayım. Görümcem hastaymış. Hastane sokağının başında. Yürüyerek 5 dakika. Eşimi arıyor annesi nerdesinnn gel kardeşini hastaneye götürsene diye. Önceden müdahale etmesem tuvalete gitmeye kocamı ararlar. Ne planlar yapardı köye kızımla gelin diye. Sanane abi arabamda kimseyi istemiyorum belki ? Eşimde tutsunlar taksi 5 dakikalık mesafe işim var benim gelmem bulur 1 saati dedi. Hiç vicdan yapmadım ambulans çağırsalar bizden daha önce gelir yani sadece ateşi vardı hali yokmuş bilmem ne. Hanımefendii abisini işteylen arayıp gezmeye bırakmasını isterdi. Onlar sınırı aşar siz mesafe koyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…