Eşinizin Ailesi İle İlişkileriniz Nasıl?

ahahahah:))))
anneler gununde ağladı duygu somurusu yaptı
baktı oğlu gitmedi, bu hafta da berberin bile senı soruyor adamcağız her gördüğünde valla çok hayırsız cıktın sen bir gelip adamı görmuyorsun dıyor ...

çok manyak bu erkek anneleri ya cidden içim şişiyor artık:kızgın::kızgın::kızgın:

Anneler gününde gitmeyince ağladı ve duygu sömürü yapıyor. !!!Siz annenize gittiz mi??

Hangi anne olsa üzülür.Berber üzerinden sitem etmeye çalışmış kendince.Doğru değil ama anlaşılabilir.

Çok manyak bu erkek anneleri!!! Annemisiniz bilmiyorum ama değilsenizde olursunuz inşallah.(Erkek annesi)

Anneler gününde gitmeyince ağladı ve duygu sömürü yapıyor. !!!Siz annenize gittiz mi??

Hangi anne olsa üzülür.Berber üzerinden sitem etmeye çalışmış kendince.Doğru değil ama anlaşılabilir.

Çok manyak bu erkek anneleri!!! Annemisiniz bilmiyorum ama değilsenizde olursunuz inşallah.(Erkek annesi)
Biz bursada yasıyoruz
Kv ist da
Hediyesini aldık yolladık
Evet kendi anneme gttik çnk aynı sehirdeyiz ve eşim gtmek istedi
Olurum inş ama boyle deli erkek annesi olmam:)

Eşinizin ailesi ile araniz iyi midir?

Fena degil
Ne kadar sıklıkta görüşürsünüz?

Haftada 1 gideriz.onlarda haftada ucr kadar geldikleri oluyo cunku yakın oturuyorz

Eşiniz anneci midir?Maalesef

Kendi ailenize karşi Eşiniz nasil davranir?

Çok saygılıdır zaten sık gelmezler ayda bir ozamanda çok samimi ve ilgilidir.
Bayramlarda önce hangi aileye gidersiniz?

Bayramda önce kv kp gideriz.
Ailesi sürekli görüşmek için baski yapar mi?
İlk evlendiğimizde karın gelmiyor diye çok söyleniyorlardi şimdi iki çocuk var karısmıyolar.

Bunları sorma sebebim yani derdim eşimin ailesinin sürekli görüşmek istemesi

;Eşinin ailesiyle gorusmek istemiyorsan sebeblerini soyle eşine yada ailesine..

Orta şeker. Yani kullanmak istemedikleri sürece iyi.

haftada 1/10 günde 1

Eşiniz anneci midir?
Annesini çok sever. Aramızda adil davranmaya çalışır, ama genelde beceremez. Çünkü ailesi çok beklentili, o yüzden suç eşimde değil, onu öyle büyütmüşler o naapsın.

Geldiklerinde iyidir, yani 3 ayda bir (ailem başka şehirde).Onun dışında yoklarmış gibi davranır. Aramaz, sormaz. (belki 2 ayda 1 kandile, ya da özel bi güne falan denk gelirse arar 30 saniye konuşur, hakkını yemeyim)

1 bayram onun ailesi, 1 bayram benimki.

İster, ama oğulları yanlış anlar diye baskı yapmak yerine sitem etmeyi ve ağlar gibi yapmayı tercih ederler.

Eşimin ailesiyle aram iyi değil, görümcemin görümceliğinden, kv nin düşüncesizliğinden hepsinden soğudum.

İki tarafa da uzağiz senede iki defa ikişer hafta görüşürüz. Bunlar bayramlar olmaz. İlk önce bizimkilerin olduğu şehre gideriz.ama eşimin bir kısım ailesi ailemin bulunduğu şehirdedir ve babaannesi de biz gelmeden ailemin bulunduğu şehre gelir ve daha ben bizimkilerde hasret gideremeden özledim ağlamalarina başlar. üçüncü gün babaanne de alınarak eşimin ailemin şehrindeki akrabaları ziyaret edilir. sonra babaanne yine alınarak eşimin ailesine gidilir,orada kalan sülale ziyaret edilir. İsin kisasi iki haftanın sadece iki günü bizimkileri görebiliyorum. Tatil olmasın ben hep çalışayım istiyorum bu yüzden.

Eşim anneci değil babaannecidir.

Eşimin ailemle arası iyidir.
Bayramlar kısa sürdüğünden eşimin sülalesini ziyaret iki günde bitmeyeceğinden iki tarafa da gitmiyoruz ve sırt bu sebepten bayramlardan nefret ediyorum.

Eşimin ailesi yani kv kp sürekli görüşmek istemez yakın olsaydık yakın akrabaları isterdi. Ayrıca kv kp değil babaanne israrcidir çok şükür ki uzaktayız.

Biz bursada yasıyoruz
Kv ist da
Hediyesini aldık yolladık
Evet kendi anneme gttik çnk aynı sehirdeyiz ve eşim gtmek istedi
Olurum inş ama boyle deli erkek annesi olmam:)

Bursa İstanbul arası 2.5 saat .O anne o evlat için ne fedakarlıklara katlanmıştır kimbilir?

Geçerli bir sebebi olabilir elbette ama sizin bunu dalga geçerek keyif alarak anlatmanız ???

Eşime karşı sürekli bi baskı halinde oldukları için eşim ailesine karşı tek başına kendini savunamıyordu ben yokken. Şimdi benden güç alıp onlara karşı duruyor aileye çok düşkün ama çok haksızlık etmişler azıcık ezilmiş açıkçası
Şimdi hayatında onu destekleyen bir kadın olduğı için mutlu. Benimkide ters köşe değişik bi aile ilişkisi. Balans ayarıyım :)))
Bunu anladığından beri sözümden çıkmıyor pek sağolsun maşallah diyeyim.
Eşinize kendinize yapılanı söylemeyin çok ben bi adaletsizlik gördüğümde söylerdim ama eşime karşı bi adaletsizlik gördüğümde. O da farkında olurdu ama benim anlamam ve onu savunmam hoşuna giderdi. Sadece bu değil bana bişey dediklerinde en fazla "bak moral bozulunca güler yüzde kalmıyor" derdim. "Aslında bana laf söylediklerinde senide mutsuz ediyorlar.belkide bunlar sana atılan taştır senin eşinim sonuçta" Aslında en can alıcı olanı "herkes kendi geçim derdinde hayatında bana sen lazımsın sana da ben lazımım" sözüm oldu.
Gerçekten çok zor aslında iyilerdir ama bazen çok düşüncesiz olabiliyorlar. Mesafe en güzeli

Eşiniz anneci midir?

Bunları sorma sebebim yani derdim eşimin ailesinin sürekli görüşmek istemesi.
esim in ailesi tek kelimeyle berbat lar.rahat gevşek umursamaz 120 kilo bir anası var ve esim aileci değil.ayda bir gidiyoruz inanın ac kalıyoruz yemek yok yapmaları saat 10 o buluyor ve ben artık bayramdan bayrama giitme kararı aldım.kızım var 14 aylik onu gircez diye cildiriyorlar.benim kızım orada sinir krizi geçiriyor uyumuyor agliyor kucagimdan inmez babasının benim.yani hiç sevmiyorum ben kendi annemin altındayım annem babam iki ablam süper yaşıyoruz.4 eltim var hepsi manyak hiç muhatap olmuyorum merhaba merhaba bu kadar.kv de hiiiicccc sevmem uzağız zaten esinde cooookkk mutlu burda ben eşimi cektim kolundan getirdim hep ezmisler zaten onu.oda soguk ailesine karşı nikah falan hep beraber yaptik ailesi hiiiccc birşey yapma di.boşver gitsin biz mutluyuz gölgelik etmesinker yeter.
esin ailesine gitsin sen sevmiyisan gitme mecbur değilsin ya bu konuda kendini savun ayda bikere yeter kendi ailene git.aile meraklısı kocalar bir türlü aile olamiyolar buda asikar.şimdiden köy tavrını yoksa alistirirsan hep böyle gider......

Benimkiler ülke dışında ondan rahatım:) ama beni kızları gibi görüyorlar bundan eminim ara ara sorunlar yaşasak da. Genelde alttan alırım ve kvalidem huzur arayan kişiliğimi bildiğinden geri çekilir...

Bursa İstanbul arası 2.5 saat .O anne o evlat için ne fedakarlıklara katlanmıştır kimbilir?

Geçerli bir sebebi olabilir elbette ama sizin bunu dalga geçerek keyif alarak anlatmanız ???
Ne

Ne fedakarlıklara katlanmış acaba
Oğlunun evi kurulurken çıkıo bir kere bile gelmemiş ve 3 ay snr misafir gbi gelmiş bu fedakarlıklara mi
Oğlu işsiz kalmıs evlenince 5 ay
Cıkartıp bir 100 tl bile yollamamıs bu mu ?
Oğlu evlenirken sen tercihini eceden yana yaptın, beni bırakıp gidiyorsın diyerek mi?
Gece 11 de işten gelen oğluna dizi izliyorum kendin kendine yemek hazırla diyerek mi yapılmıs fedakarlık????
Cidden fedakarlık yapan aileler anneler babalar bunu dile getirip kafaya kakmazlar zaten
Hiçbir sey yapmayan anneler de böyle ağlak sızlak biz fedakarlık yaptık diye dolanırlar
Bizimki cocugunun üstüne aldığı kıtafetlere fedakarlık dio bu mu yani ?

Ne

Ne fedakarlıklara katlanmış acaba
Oğlunun evi kurulurken çıkıo bir kere bile gelmemiş ve 3 ay snr misafir gbi gelmiş bu fedakarlıklara mi
Oğlu işsiz kalmıs evlenince 5 ay
Cıkartıp bir 100 tl bile yollamamıs bu mu ?
Oğlu evlenirken sen tercihini eceden yana yaptın, beni bırakıp gidiyorsın diyerek mi?
Gece 11 de işten gelen oğluna dizi izliyorum kendin kendine yemek hazırla diyerek mi yapılmıs fedakarlık????
Cidden fedakarlık yapan aileler anneler babalar bunu dile getirip kafaya kakmazlar zaten
Hiçbir sey yapmayan anneler de böyle ağlak sızlak biz fedakarlık yaptık diye dolanırlar
Bizimki cocugunun üstüne aldığı kıtafetlere fedakarlık dio bu mu yani ?

Haklı olabilirsiniz yalnışları hataları ile yine de anne.Biz 18 yaşına kadar çocuklarını görmeyen gelinimizi yine de

annedir diye görüşmeye ikna ettik annesiyle ki defalarca yengeme benim annem sensin istemiyorum demesine rağmen yengem

senin de evlatların var anneni reddetme diye görüştürdü.Hakikatende yengemdir annesi kız evlendirir gibi evlendirdi

oğluyla onu.Her anne mükemmel değil ama anne.

Umarım sizin gibi bir gelinim olmaz.

Haklı olabilirsiniz yalnışları hataları ile yine de anne.Biz 18 yaşına kadar çocuklarını görmeyen gelinimizi yine de

annedir diye görüşmeye ikna ettik annesiyle ki defalarca yengeme benim annem sensin istemiyorum demesine rağmen yengem

senin de evlatların var anneni reddetme diye görüştürdü.Hakikatende yengemdir annesi kız evlendirir gibi evlendirdi

oğluyla onu.Her anne mükemmel değil ama anne.

Umarım sizin gibi bir gelinim olmaz.
Anne olmasına birsey demiyorum ben
Annedir tabiki
Anne ise annelik yapıcak değil mi, sevgi dolu olacak , yalancı olmayacak , dürüst olacak ve oğlunun mutlu olmasını isteyecek
Arkadan kuyu kazan anne olmaz
Umarım bnm gbi gelininiz olur
Ben kv için bastan deli
Olurdum , o kadar severdim ki
Kendi annemden ayırt etmezdim
Ama ne zaman gercek düşüncelerini öğrendim benim için bitti
Evimize ilk geldiğinde ev kurudlduktan 3 ay snr ben davet ettim
Artık gelin dedim eşim üzülüyor dedim
Geldi sağolsun , o kadar güzel yemekler yapıp ağırladım ki.
Daha masada iken birlikte yasadıkları görümcem aradı
Kaç çeşit yemek yapmıstım , işten erken cıkmıstım
Görümcemin sesi telefonda dısarıya geliyor
Ece neler yapmıs anne sana dedi, yemek yediniz mi dedi ve kv basladı ağlamaya
Kız anne anne diyor bu masada ağlıyor
Görümcem de anladım hazırlık yapmamıs dedi, kv de de evet annecim dedi
Görümcem neden aglıyorsun dio, kv yok bişi annecim gelince konusuruz diyor
Eşimde duydu kınusmaları ve o kadar üzüldü ki
Seni bindireyim yarın sen geri git dedi
Benim eşim aniden yasadıgım sehire geldi ,
Evlilik için işyeri aniden yolladı ve biz 3 ay içinde evlendik
Eşim bizde kaldı nişanlı iken
Babamlar otelde kalmasın masraf olur dedi
Daha ev tutamamıstık o kadar zor donemler atlattık ki
Bu anne o zaman neredeydi, eşim odasına kapanıp ağlardı hep
En zor zamanlarımda ailemin manevi bir desteği bir arayıp sorması bile yok
Beni burada hep mahcup ettiler derdi
Bu annelik mi sizce
Ölüyorım deliriyorım diye duygu sömürüsü yaptıgı oğluna bir gram manevi desteği bile olmayan anne
Sebep ne ? Oğlu evlenicek
Oğlu bir kızı sevdi , artık onunla yasayacak
Artık annesi ile ayni evde olmayacak
Sizce böyle bir anne olur mu
Siz hala umarım böyle bir gelinim olmaz umarım dıyorsunuz

Eskiye göre daha iyi aramız. Yakın oturuyor sayılırız. Görüşme sıklığı değişiyor. Genelde 2 tarafada haftada 1 gidilir. Yeri geliyor kendi ailemede onlarada 1 hafta hiç gitmiyoruz. Eşimin ailesine o işten gelince beni alır akşam birlikte gideriz. Tabi anneciğine bu sınırı çizmem 1 yılımı aldı. İlk evlendiğimde bu kızın işimi vardır demez hergün onlara gitmemi isterdi. Çok üstüme geldi kendi kaşınmasaydı gündüz yanına giderdim. Şimdi eşim olmadan asla yalnız gitmiyorum. Anneme sabahtan giderim ama ohh misss kahvaltımızı yaparız. Akşam eşim gelir alır. Bayramlarda önce erkek ailesi mantığına karşıyım. Beni çocuk esirgemeden almadılar. Benimde yolumu bekleyenler var. O yüzden sırayla gideriz.

Anne olmasına birsey demiyorum ben
Annedir tabiki
Anne ise annelik yapıcak değil mi, sevgi dolu olacak , yalancı olmayacak , dürüst olacak ve oğlunun mutlu olmasını isteyecek
Arkadan kuyu kazan anne olmaz
Umarım bnm gbi gelininiz olur
Ben kv için bastan deli
Olurdum , o kadar severdim ki
Kendi annemden ayırt etmezdim
Ama ne zaman gercek düşüncelerini öğrendim benim için bitti
Evimize ilk geldiğinde ev kurudlduktan 3 ay snr ben davet ettim
Artık gelin dedim eşim üzülüyor dedim
Geldi sağolsun , o kadar güzel yemekler yapıp ağırladım ki.
Daha masada iken birlikte yasadıkları görümcem aradı
Kaç çeşit yemek yapmıstım , işten erken cıkmıstım
Görümcemin sesi telefonda dısarıya geliyor
Ece neler yapmıs anne sana dedi, yemek yediniz mi dedi ve kv basladı ağlamaya
Kız anne anne diyor bu masada ağlıyor
Görümcem de anladım hazırlık yapmamıs dedi, kv de de evet annecim dedi
Görümcem neden aglıyorsun dio, kv yok bişi annecim gelince konusuruz diyor
Eşimde duydu kınusmaları ve o kadar üzüldü ki
Seni bindireyim yarın sen geri git dedi
Benim eşim aniden yasadıgım sehire geldi ,
Evlilik için işyeri aniden yolladı ve biz 3 ay içinde evlendik
Eşim bizde kaldı nişanlı iken
Babamlar otelde kalmasın masraf olur dedi
Daha ev tutamamıstık o kadar zor donemler atlattık ki
Bu anne o zaman neredeydi, eşim odasına kapanıp ağlardı hep
En zor zamanlarımda ailemin manevi bir desteği bir arayıp sorması bile yok
Beni burada hep mahcup ettiler derdi
Bu annelik mi sizce
Ölüyorım deliriyorım diye duygu sömürüsü yaptıgı oğluna bir gram manevi desteği bile olmayan anne
Sebep ne ? Oğlu evlenicek
Oğlu bir kızı sevdi , artık onunla yasayacak
Artık annesi ile ayni evde olmayacak
Sizce böyle bir anne olur mu
Siz hala umarım böyle bir gelinim olmaz umarım dıyorsunuz

Anne var anne var. Haklı olabilirsiniz ama bunun değerlendirmesi size düşmez.Eşiniz değerlendirmeli.Ben evlatları

için deli olan biriyim.Benim için bu dünya da evladın bir karşılığı yok.Onlar söz konusuysa benim gözüm hiçbirşey

görmez.Bu benim tercihim böyle olduğu için onlardan bana tapmalarını beklemiyorum.Ama ileride sevildiğimi bilmek

hissetmekte isterim ama bunun için kendi hayatlarından vazgeçmelerini falan beklemiyorum. Bir anne için böyle

yorumlar görünce üzülüyorum. Olaylara bakış açısı çok önemli hangi pencereden baktığıniz çok önemli.

Haklıdır melektir siz kötüsünüz demek istemiyorum. Ama aldırınmayabilir bu kadar hırs yapılmayabilir amannn

boşver deyip idare edilebilir diye düşünüyorum.

eceezgi eceezgi
Bence biraz cidden özeleştiri yapmanız lazım.
Ben mükemmel görümceyim gelinimiz lanet paragöz, zavallı kardeşcağızım dünyanın en mükemmel ama saf erkeği konusu ve üstüne kayınvalidesiyle hiç anlaşamayan ve yine mükemmel ama kadersiz bir kadın olsan siz.
Cidden bir insan hem mükemmel gelin hem mükemmel kardeş ve mükemmel eş olup nasıl hep en kötülere denk gelebilir?
Ben mesela kimseye inşallah benim gibi gelininiz olsun diyemem. Ağır ve büyük bir söz. Onu kayınvalideme sormak lazım bakalım benden hoşnut mu?
Herkes kötü bir siz mükemmel olamazsınız.
Buradaki her konuda insanlar için yaptığınız kötü yorumlar ve şikayetler bende mesela hoş bir insan izlenimi yaratmıyor. Sürekli şikayet ve çekiştirme modundasınız, hep kötü düşünceler ve hislerle gezen bir insan çevresine de güzel elektrik vermemez.
On çeşit yemek yapıp üstüne manevi anlamda hoş olmayan bir şey hissettirmiş de olabilirsiniz mesela??
Her şey karşılıklıdır. Yani siz biriyle geçinemiyorsanız o kötü siz iyi olamazsınız karşılıklı hatalar vardır. Bence insan ilişkilerinde bu kadar sorunlarınız varsa biraz aynaya bakmalısınız.
Ki başka bir konuda annesini hususi delirtmek için kötü ve zevksiz bir çay takımı aldığınızı yazdınız. Ben mesela ne kadar sevmesem de kimseye para verip çirkin zevksiz bir şey almam. Bu çok kötü niyetli bir hamle mesela.
Tüm bunları okuduktan sonra ben gönül rahatlığıyla kimsenin sizin gibi gelini de görümcesi de olmasın inşallah diyebilirim

eşimin ailesi tam bir fitne fesat grubu, her türlü entrika var. eşim onların arasında nasıl normal kalmış aklım almıyor. elimden geldiğince görüşmem. görüşmek zorunda kalırsam bayramda seyranda, kuru muhabbet yapar geçerim havalarda sıcak soğuk falan. eşim her zaman onlarla benim aramda kalır. çünkü o fitne fesatlar devamlı benim yuvama karışırlar. bende karıştırmamak için derslerini veririm. o yüzden devamlı eşimi gizli gizli doldururlar. kendi boktan fikirlerini eşim vasıtasıyla bana yaptırmaya çalışırlar ama karşılarında dünkü çocuk yok. benim eşim, benim aileme daha çok güvenir. çünkü benim ailem onun ailesi gibi entrikalar çevirmeyen kendi halinde saf insanlar. bayramlarda önce şu sonra bu yapmayız. hangisi denk gelirse. ailesi fitne fesatlarını rahat sokmak için, bol dedikodu ve iftira malzemesi çıksın diye devamlı benide her boka dahil ederler ama ben her zaman bir bahane bulurum, muhattap olmam, gitmem, gitmek zorunda kalırsam telefonumla oynarım.

kayınvalide olarak cevap vereyim mi?

gelinimle aramız iyidir.şimdilik bir sorun yok.
2-3 hafta da bir,görüşüyorduk ama geçen hafta 2 kere gelip bende kaldılar.düğüne falan gidilecekti.daha kolay olur diye.
oğlum hiç anneci değildir.ben aramasam aramaz yani.
eşinin ailesiyle daha sık görüşüyorlar.
bunu ben söyledim.illa birine erken gidilmesi gerekiyorsa,ramazan bayramlarında önce onlara gidin,kurban bayramlarında önce bize gelin diye.çünkü kurban bayramında eşimin, yardıma ihtiyacı oluyor.onlar çok kalabalık,kendi kendilerine yeterler zaten.
sürekli görüşmek değil de 10-15 gün görüşemezsek,en azından işe giderken uğra göreyim, özledim derim.
tam annemi anlatmişsin.. :) abim de anneci degildi. aynen anlatıldığı gibi:)

Back
X