Eşinizin Ailesi İle İlişkileriniz Nasıl?

Bizim aramiz iyidir, ama her zaman bi laf sokma bi bilmislik vardir kv ve gorumce tarafindan. Ama ben artik kafaya takmak yerine sahneyi onlara birakmayi her dediklerine he demeyi ogrendim simdi kafam rahat. Haftada 1 kere gideriz bazen 2 ve telefonlada haftada 2 kere filan aradimmi yetiyor genelde. idare etmek en iyisi sevmesende esin icin katlanacaksin

Eşim ve ben benim aileme bir tık daha yakınız nedeni de onun anne ve babası daha yaşlı ve fazla çocukları var. İlgi olmadığından maddi olarak bazı şeyleri kapatmaya çalışırlar. Eltimin çocuğuna eltimin annesi bakıyor ve bunlar bir şey yapamadıklarından madden yetişmeye çalışıyorlar. Benim ailem de ne zaman arasam uzakta olsak dahi gelip giderler ve duygusal anlamda daha yakınızdır. Eşim de bunları görünce bizimkileri bir tık daha çok düşünüyor.

kayınvalide olarak cevap vereyim mi?

gelinimle aramız iyidir.şimdilik bir sorun yok.
2-3 hafta da bir,görüşüyorduk ama geçen hafta 2 kere gelip bende kaldılar.düğüne falan gidilecekti.daha kolay olur diye.
oğlum hiç anneci değildir.ben aramasam aramaz yani.
eşinin ailesiyle daha sık görüşüyorlar.
bunu ben söyledim.illa birine erken gidilmesi gerekiyorsa,ramazan bayramlarında önce onlara gidin,kurban bayramlarında önce bize gelin diye.çünkü kurban bayramında eşimin, yardıma ihtiyacı oluyor.onlar çok kalabalık,kendi kendilerine yeterler zaten.
sürekli görüşmek değil de 10-15 gün görüşemezsek,en azından işe giderken uğra göreyim, özledim derim.
Nasıl olgun düşüncede birisiniz siz keşke benim kv sizin gibi düşünebilseydi :( bunları açık yüreklilikle söylediğiniz için tebrikler

eşim hıc annecı degıl
kım haklıysa onun tarafındadır kımın ne hatası varsada acık acık soyler o sebeple esımın annesı bana ıyıce dusman oldu :D neymıs efendım oglunun karakterı yokmus hanım koyluymus beynını yıkamısım falan tıpık kayınvalıde ıste :D

bu sebeple aılesıne uzagız boyle daha huzurlu oldugunu kendısı soyluyor
bayramlarda aılemede aılesınede esıt sekılde davranırız ama ılk benım akrabalarıma gıtmek ıster daha cok keyıf alıyormus sohbetlerınden

esıme aılesını araması ıcın ben baskı yaparım annenı aradınmı babanı ara ıhmal etme dıye kendısının boyle seyler aklına bıle gelmez telefonda konusmayı hıc sevmez

kendısının hıc bı konuda bana karsı baskısı olmadı bu zamana kadar

Eşinizin ailesi ile araniz iyi midir?
Ne kadar sıklıkta görüşürsünüz?
Eşiniz anneci midir?
Kendi ailenize karşi Eşiniz nasil davranir?
Bayramlarda önce hangi aileye gidersiniz?
Ailesi sürekli görüşmek için baski yapar mi?

Bunları sorma sebebim yani derdim eşimin ailesinin sürekli görüşmek istemesi.

esimin ailesi ile gorusmuyorum, konusmuyorum.
esim annesine gostermesi gereken saygiyi gosterir, duymasi gereken sevgiyi duyar.
esim, anneme karsi son derece saygilidir. su an yurt disinda oldugumuz icin annem ile sik sik skype yaparim. esim de gerekli siklikta annemle konusmama dahil olur.
Ailesi ile gorusmedigim ve konusmadigim icin herhangi bir suclama yahut baskida bulunmamistir.

aram ne iyi ne kötü
aramam sormam özel gün dışında
onlar da beni aramaz
kendi aileme eşim iyi davranır
bayramlarda önce size ya da önce bize gidelim konusu olmaz
kim müsaitse ona gideriz , ya da bizim durumumuza göre
annesi sürekli ota bo...a görüşmek ister ,
en son berberin seni özlemiş bari gel onu gör düye telefon açtı

biz farklı sehırdeyız aynı sehırde olsak emınım rahat vermezdi annesi,
şuanda bile hep duygu sömürüsünde anneciğiiiiiii

eşin annesine düşkündür ama annesini birkaç günde bir arar , bazen haftada bir arar, sürekli de yanına gtmek istemez yani3-4 ayda bir anca gider

Berber özlediyse gitmeli tabi, hey Allahım :sinirli:

kayınvalide konularını çok seviyorum. ben de yazmak istedim :)

Eşinizin ailesi ile araniz iyi midir? --> yani aramız iyidir aslında kimseyle tartışmışlığım yok. biraz çekiniyorlar benden.

Ne kadar sıklıkta görüşürsünüz?--> sırf sıklıkla görüşmeyelim diye istanbulun bir ucuna taşındık. onlar bir uçta biz bir uçta oturuyorz. kv istiyorki akşam çay içmeye bile gelelim :D önceden çat kapı gelmeleri vardı ama bu konuda tavrımı belirttim . bize 2-3 aydır gelmiyorlar. biz de ayda bir gidioruz. cumartesi akşam gidip pazar sabahı trafiğe kalmayalım diye çıkıyoruz hemen.
Eşiniz anneci midir? --> eşim babacıdır. annesiyle küs zaten pek anlaşamazlar.. ama babası çok kıymetlidir.
3 yaşında çocuk gibi bazen ağzının içine bakar.
Kendi ailenize karşi Eşiniz nasil davranir? --> kendi ailesinden daha çok bizimkileri sever. çünkü biz sıcak kanlı bir aileyiz.onun ailesi ise çok tuhaf. akşam herkes odasına dağılır. yan yana oturcaksakta put gibi otururz. rahat olamayız. sırf onlara gitmiş olmak için gidiyoruz. ama bizde eşim ayaklarını uzatır kendi evinde gibi gayet rahat olur.

Bayramlarda önce hangi aileye gidersiniz? --> şu an onlarla aynı ilde olduğumuz için hep annemlere gidiyoruz. kv lere gitmeden bir uğruyoruz tabi.
Ailesi sürekli görüşmek için baski yapar mi? --> baskı değil de önceden emri vaki olurdu. geliyorsunuz değil mi? evdesiniz değil mi gibi... ben de bu konuda tavrımı belli ettikten sonra geri adım attılar.

Eşimin ailesiyle aram iyidir.
Haftada 2 gün muhakkak görüşürüz. Gitmesek bile araşırız.
Eşim hiç anneci değildir çok asi bi çocuk, aralarını yapıcam diye canım çıkıyor. Sanki ben kv kızıyım da o damadı gibi.
Eşim benim anneme tapar ama babamı ablami falan hiç sevmez. Çok uzak olduğumuz için hiç sorun olacak boyuta gelmedi bu durum.
Bayramda ilk kv gideriz çünkü benin ailem çok uzakta. Yakın da olsa ilk kv giderdim. Yaş olarak benin ailemden büyükler.
Ailesi görüşmek için baskı yapmaz ama bazen arayı açarsak sitem ettikleri olur.
Kaldı ki biz de özleriz onları öyle zoraki bi görüşme olmaz.

Bunların hepsi eşimin sayesinde böyle. Asla kimseyi ailemize karıştirtmaz. Benim asi huysuz kocam :KK74: yaslaninca sen daha beter olursun seni huzur evine vercem diyorum bazen :KK48::KK48:

Herkesin sanırım ilişkisi farklıdır.
Eşimin ailesi ile aram iyidir, yani kayinpederin bir zararini görmedim ama kaynanam herseye dahil olmak ister, oğluşundan yüz bulamayinca mecbur sineye çeker. Bayramlarda ilk olarak esimin ailesine gideriz oda eşimle aramdaki saygimdandir benden 3 yaş büyük eşim,Kaynanam sürekli görüşmek ister her yere bizle gelmek ister ama benden önce eşim müsade etmez, Eşim çok anneci değil çünkü eşimle ilişkimizi bir zaman bitirme noktasina getirmişti o yüzden eşim ayda 3 veya 5 kere anca arar.

Berber özlediyse gitmeli tabi, hey Allahım :sinirli:
ahahahah:))))
anneler gununde ağladı duygu somurusu yaptı
baktı oğlu gitmedi, bu hafta da berberin bile senı soruyor adamcağız her gördüğünde valla çok hayırsız cıktın sen bir gelip adamı görmuyorsun dıyor ...

çok manyak bu erkek anneleri ya cidden içim şişiyor artık:kızgın::kızgın::kızgın:

eşimin ailesiyle sıcak ama hep bi kademe mesafeliyimdir..
başka şehirlerde yaşadımızdan senede 1-2 defa görüşülür, yatılı olur tabii bizde veya onlarda...
benim aileme haftada klasık bı sekılde bir defa gideriz..
fakat şu detay var bu gelme gitme işinin istenen düzeye gelmesi her acıdan bıraz zaman aldı, ilk yıllarda esım bazen gıtmeyelım falan deyıp canımı sıkardı ama artık bılıyor kı aılemı gormek ıstıyorum.. zamanla oturdu dıyebılırım...

ahahahah:))))
anneler gununde ağladı duygu somurusu yaptı
baktı oğlu gitmedi, bu hafta da berberin bile senı soruyor adamcağız her gördüğünde valla çok hayırsız cıktın sen bir gelip adamı görmuyorsun dıyor ...

çok manyak bu erkek anneleri ya cidden içim şişiyor artık:kızgın::kızgın::kızgın:

Çok yaratıcılar çoookk :sinirli: Senin kv benimkiyle benzeşiyor valla Ece, balayının ilk günü bizi kv'nin komşusu aradı, annen kurbana gircek mi diye sonrada gelseydin de merdivenlerden çıkarken şarkı söyleseydin şimdiden özledim dedi eşime, annenle sarıldık ağlaştık dedi, ben tabi şok :oha: Ayy neyse bir şey demicem bebeğim erkek olursa Ece bende böyle kaynana mı olurum ki, efkar bastı :KK14::KK14:

Eşinizin ailesi ile araniz iyi midir? Cevap : evet
Ne kadar sıklıkta görüşürsünüz? Cevap : iki haftada bir bi hafta kendi anneme diğer hafta kayınvalideme gideriz işimiz yoksa teraziyi eşit tutmak en güzeli..
Eşiniz anneci midir? Cevap : hayır ama annesine de laf söyletmez herkes gibi bende söyletmem çünkü
Kendi ailenize karşi Eşiniz nasil davranir? Cevap : maşallah çok iyi araları
Bayramlarda önce hangi aileye gidersiniz? Cevap:bi bayram kendi aileme diğer bayram kayınvalideme gideriz
Ailesi sürekli görüşmek için baski yapar mi?
Cevap : asla hatta siz mutlu olun bizi boşverin derler

eşim hıc annecı degıl
kım haklıysa onun tarafındadır kımın ne hatası varsada acık acık soyler o sebeple esımın annesı bana ıyıce dusman oldu :KK70: neymıs efendım oglunun karakterı yokmus hanım koyluymus beynını yıkamısım falan tıpık kayınvalıde ıste :KK70:

bu sebeple aılesıne uzagız boyle daha huzurlu oldugunu kendısı soyluyor
bayramlarda aılemede aılesınede esıt sekılde davranırız ama ılk benım akrabalarıma gıtmek ıster daha cok keyıf alıyormus sohbetlerınden

esıme aılesını araması ıcın ben baskı yaparım annenı aradınmı babanı ara ıhmal etme dıye kendısının boyle seyler aklına bıle gelmez telefonda konusmayı hıc sevmez

kendısının hıc bı konuda bana karsı baskısı olmadı bu zamana kadar

Eşlerimizin huyları benziyormuş benimkide hiç aramaz anne babasını illa ben aratırım zorla amann ne konışcam ya boşver der hep kayınvalidemde bazen beni arar bazen onu napıyonuz diye

Oğlum hasta olduğu için onunla ilgilenmek durumunda kaldim doktora gittik şuan ateşi düştü o yüzden siteye giremedim kusura bakmayin.
Biz de ayni sehirdeyiz hatta ayni mahalle sayilir eşimin işleri yoğun olunca pek gorusemiyoruz. Ben gidince de öğlen gitsem illa aksama kal kocan gelsin derler. O da gelene kadar saat onu geçiyor bazen. Çok iyi insanlardir ama ısrarcilardir.
Ailemle ayni apartmandayiz bayramda eşim o yuzden aileme gidelim önce der kahvaltida abisi arar hadi nerdesiniz kahvaltiya gelin annemdeyiz diye. Eşim birşey demez tamam falan der hemen erkenden kalkar gideriz. Sonra aksama kadar onlarla sülaleyi gezeriz aksam yine bize gelin derler. Aslinda art niyetleri yok biliyorum ama sürekli birlikte olalim diye ısrar ederler.
Aramiz iyidir bi sorunumuz da yok aslında. Ama ısrarlarından dolayı rahatça gidip iki uç saat oturup evime gelemiyorum.
Ayda bazen 2 kere anca gorusurduk bu aralar 3-4 olabiliyor.
Eşim sürekli ailesine gidelim demez ama zaten birbirimize bile zaman kalmiyor.
Belki firsati olsa sürekli olmasa da daha sık gidelim diyebilirdi.

Eşimin ailesi diyorum çünkü ne onlar beni benimsedi ne de ben onlardan bi yakınlık sıcaklık görüp onlara yakın davrandım,ilk zamanlar yüzüme gülüp arkamdan dünya kadar lafımı ettiler hep susardım hep ama , baktım kullanılıyorum bi cinnet herrşeyi çözdü :kızgın:
Uzaklaştım ben onları aramam onlar ararsa bi kaç dakika mesafemi korur konuşur kapatırım hepsi o gidiş gelişte yok ohh çok rahatım zaten uzağım oğulları gitsin bana dokunmasınlar 100000000000000000 yıl yaşasınlar:KK54:
Cinnet derken? Buyuk kavga mı oldu aranızda

Aramız (görünüşte) iyidir
Ayda 1 ya da 2 kez görürüm
Bayramlarda ilk benim aileme gidilir çünkü bize çok yakın evleri.
Normalde hiç anneci değildir ama hastalık ya da başka bir sıkıntı olsa aşırı annecidir
Benim ailemle benden daha iyidir arası. Ailem çok sever eşimi.
Ailesi ile görüşmem için baskı yapmaz çünkü biliyor yapay ilişkilerden ibaret olduklarını.
Her şeye rağmen ailesi değerlidir bunu bana hissettirir.

Samimi değilim, ama aramız kötü değil.
Eşim de anneci değil. Haftada bir arar, bazen onu da unutur annesi arar. Ben çok nadir ararım normalde aramam. Ama o her oğluyla konuştuğunda beni de telefona ister iki hal hatır konuşur kaparız.
İkimizin annesi de aynı şehirde o şehire gidince kalacağımız günü eşit olarak annelere ayırırız.
Onun dışında iki bayram gördük. Birinde tatil yaptık diğerinde de benim memlekete gitmiştik.
Öyle her bayram gitmeyiz muhtemelen öyle talepleri yok.

Back
X