• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin ailesi sizi arar mı?

Onlar eşinizi aradığı zaman
Eşiniz, böyle gitmeli gelmeli işlere Canangul bakıyor, bir planımız var mı bilmiyorum. Ona sorun isterseniz diye kibarca size yönlendirebilir.

Ben davetlerde kadının aranmasını daha uygun buluyorum ..

Kayınvalideniz kayınvalidem olabilir mi😂😂 aynı saçmalığı benimkiler de yapıyor bu konuşmaların kurallı rutin ve görev haline gelmesine izin vermeyin bence bazen sık görüşüp bazen bir süre kesebilirsiniz öyle denk geldiğini söylersiniz düzene alışırlar
Kız bana bunu yapan kv değil kp garipsediğim taraf bu 🤣 yani ben ne konuşayım senle kendi babamla bile konuşmuyorum eşim de ayrı babasının morali bozuk olduğunda bi ara senin sesin iyi geliyor falan diyor. Bi salın beni da. Üstelik sevilmem de onları ne kadar arayıp sormamla doğru orantılı. İlginç tarafı eşime de normal geliyor bu durum kıstasları bu demek ki diyor. Önceden bi şey diyemiyordum artık baktım takıntı haline geliyor bende ara dediğinde yok falan diyorum 🫠

Benim anlamadığım neden 2. evlilik olduğunuz için istemiyorlar
kendileri kraliyet ailesinden mi çıkmış hangi soydanlarmış :)
ben olsam kaçla göz arası önce onları sonra da eşimi bozarım
eşime bundan sonra beni arasınlar yoksa gitmeyeceğim derim
müsait değildim bana mı sordular derim

Evliliğin ilk zamanları bekliyordum ama sonra yaptıkları bazı davranışlarından dolayı soğudum ve şuan umrumda değil arayıp aramamaları

Açıkçası merak ettiğim, davet v.s konularda benim aranmam normal mi
bizimkiler esimi ararlar ama benide ararlar.
ilk evlendigimiz zamanlar benden habersiz plan yapiliyordu ben son anda duyuyordum.
mesela ay sonu dugun var ben ay sonuna 3 5 gun kala ogreniyorum gidilecegini ama herkesin bizim gidecegimizden haberi var.
en son bir gun hadi güle gûle diyip esimi tek yolladim 🤣 gitmedim diye beni aradiklarinda da benimde bir ay onceden haberim olsaydi plani ona gore yapardim dedim hatalarini anladilar bir daha olmadi.
bazen insanlar sizin neye takilacaginizi bilemezler maalesef.
ben en cok konunuzda kendi ogullarininda ikinci evliligiyken sizin ikinci evliliginize takilmalarini tuhafsadim ne alaka yani?
ogullari ilk kez evleniyo olsa belki bir nebze anlarimda eş ailesi kendini çok farkli yerlerde goruyo sanirim

Herkese merhaba, bu konuyu çok merak ettiğim için açıyorum. Açıkçası her evlilikte böylemidir bilmiyorum.
Eşim ve benim ikinci evliliğimiz ikimizinde, fakat ailesi ve benim ikinci evliliğim olduğu için beni hiç kabullenemediler, 7 yıldan beri ailesi ile bazen küs, bazen barış mesafeli bir şekilde görüşüyoruz, merak ettiğim konu ise, mesela bu 7 yıl içinde ailesi hiç bir şekilde beni aramadı mesela düğün var, ablası eşimi arayıp davet ediyor, bize gelmek istiyorlar eşimi arıyorlar, araba lazım oluyor, yada işte akşam oturmaya çağrılacak esimi arıyorlar, arayanda annesi, yengesi ablası, yeğeni v.s. yani ben hiç yokmuşum gibi davranıyorlar. Bizde bu tür şeylerde genel kadın aranır, sizde nasıl mesela, yanlış mi düşünüyorum.🤷
12 senelik evliyim
herhalde 3-5 kere ancak aranmışımdır
benim işime geliyor açıkçası

Herkese merhaba, bu konuyu çok merak ettiğim için açıyorum. Açıkçası her evlilikte böylemidir bilmiyorum.
Eşim ve benim ikinci evliliğimiz ikimizinde, fakat ailesi ve benim ikinci evliliğim olduğu için beni hiç kabullenemediler, 7 yıldan beri ailesi ile bazen küs, bazen barış mesafeli bir şekilde görüşüyoruz, merak ettiğim konu ise, mesela bu 7 yıl içinde ailesi hiç bir şekilde beni aramadı mesela düğün var, ablası eşimi arayıp davet ediyor, bize gelmek istiyorlar eşimi arıyorlar, araba lazım oluyor, yada işte akşam oturmaya çağrılacak esimi arıyorlar, arayanda annesi, yengesi ablası, yeğeni v.s. yani ben hiç yokmuşum gibi davranıyorlar. Bizde bu tür şeylerde genel kadın aranır, sizde nasıl mesela, yanlış mi düşünüyorum.🤷
Eşimden çok beni ararlar. Bana ulaşamazlarsa eşimi ararlar. Her konuda 😂

Sizi yok sayıyor değer vermiyorlar size gelecek olunca erteleyin kabul etmeyin beni arasın karşılıklı müsait olduğumuz zamanı daha iyi konuşuruz deyin eşinize..olmazsa eşinizle açıkça konuşun ben neyim? diye

Eskiden kayınvalidem herşey için beni arardı.

şimdi yarı yatalak durumda kelimeleri toparlayamıyor o yüzden arayamaz

nöbeti kayınpederim aldı oğlunu,torununu sormak için bile beni arar.

eşim bazen babam aradı konuştuk deyince papuçum dama atılmış gibi hissederim :)

hastane için randevu alma , emlak vergilesi v.s. v.s. gibi alakasız konularda bile ben yardım bakanıyım.

Durumdan rahatsız değilim çünkü yaşlılar ve pc , akıllı telefon kullanmayı bilmezler , telefonla dert anlatma , devlet kurumları ile konuşma gibi durumları halledemezler.

misafir gelecekce aranan ilk kişi gene benim (3 geliniz)

ailenin gelini değilde olmayan kızıyım

Allah sağlık versin de yettiğimiz yere kadar yeteriz .

Kız bana bunu yapan kv değil kp garipsediğim taraf bu 🤣 yani ben ne konuşayım senle kendi babamla bile konuşmuyorum eşim de ayrı babasının morali bozuk olduğunda bi ara senin sesin iyi geliyor falan diyor. Bi salın beni da. Üstelik sevilmem de onları ne kadar arayıp sormamla doğru orantılı. İlginç tarafı eşime de normal geliyor bu durum kıstasları bu demek ki diyor. Önceden bi şey diyemiyordum artık baktım takıntı haline geliyor bende ara dediğinde yok falan diyorum 🫠
Bunlar aynı fabrikadan çıkmış benim kayınpederim hala sürekli beni ara der bana😂😂 ben de başta garipsedim çünkü çevremde kayınpederini arayıp konuşan biri yoktu. kayınvalidem beni arar bir bakarım kayınpederim arkadan bana cevap veriyor meğer kayınvalidem hoparlöre almış yani kayınvalidemle de pek bir şey konuşamam çünkü hepsini kayınpederim de duyuyor saçmalıklar silsilesi😵‍💫 şu sesin ilaç gihi gelmesi olayını arttırıyorum kayınvalidem bana sen arayınca aşığım aramış gibi heyecanlanıyorum dedi oğullarına yatırım yapıyorlar işte😂

Siz onlarla konuşmayınca da bozulup arkanızdan konuşmaya mı başlıyorlar

bence sizinle iligili sıkıntıları var 7 yıl uzun süre aranızda bir şey mi oldu yok olmadıysa aile manyak)))

Beni de ailesi pek aramaz eşimi ararlar ama bana normal geliyor. Eşim bana sormadan kafasina göre onlarla plan yapmaz zaten, ailesiyle konuşmaya merakli olmadim hiç.

Bunlar aynı fabrikadan çıkmış benim kayınpederim hala sürekli beni ara der bana😂😂 ben de başta garipsedim çünkü çevremde kayınpederini arayıp konuşan biri yoktu. kayınvalidem beni arar bir bakarım kayınpederim arkadan bana cevap veriyor meğer kayınvalidem hoparlöre almış yani kayınvalidemle de pek bir şey konuşamam çünkü hepsini kayınpederim de duyuyor saçmalıklar silsilesi😵‍💫 şu sesin ilaç gihi gelmesi olayını arttırıyorum kayınvalidem bana sen arayınca aşığım aramış gibi heyecanlanıyorum dedi oğullarına yatırım yapıyorlar işte😂
Kız acaba kocamın bilmediği bir erkek kardeşi var da sen onun karısı mısın eş ailesi benden bi erkek çocukları daha olduğunu sakladılar mı acaba 😂 bacım sen aynı bensin yaaa hshshsh 🤣 ay bizde de öyle zaten kültürel olarak farklıyız ben daha başına buyruk yetiştirildim onlar daha iç içe. İlk nişanlandım ben kaynanamla konuşuyorum bi bakıyorum arkadan kp ooo kızım canım kızım güzel gelinim ödüm patlıyordu meğer o da dinliyor kendimi saatlerce süren telefon konuşmaları içinde buluyordum mesafe de vardı bu arada da lazım ben Karadeniz’in en doğusundan onlar iç Anadolu’dan kız her şeyleri çok acayip geliyordu tabii bir de pervasız konuşmalar sen bizimsin artık anne baba evinde misafirsin ekmeğin yok bilmem ne bunlar yordu çok beni her telefon görüşmesinde ağlayacak duruma geliyordum neredeyse açmayınca eşimi arıyorlardı hasta mı sesi soluğu çıkmıyor diye görevim mi yani kardeşim seni gün aşırı aramak ( onlara göre olmalı çünkü ben gelinim babam 30 yaşında onlara beslenmiş büyütülmüş okutulmuş birini hibe etti sanırım ) Allah var şimdi aramızı bozmaya kalkmadılar hiç sadece sınırları yoktu eşim de sevgiden diyordu ama fazla sevgi yordu beni belki bi rahat bıraksalar kendiliğinden iletişim kuracaktım. Ay kızın topiğinde de kendi derdimi anlattım ya 🤣🤣 ama benziyoruz sanırım senle benim gibilerin olmadığını düşünüyordum ben.

Eşinizin de ikinci evliliğiymiş neyinizi kabul edemediler acaba kafalara bak
Beni de aramıyorlar eşimi arıyorlar ben çok sorun etmiyorum insan sevmediğimden

Kız acaba kocamın bilmediği bir erkek kardeşi var da sen onun karısı mısın eş ailesi benden bi erkek çocukları daha olduğunu sakladılar mı acaba 😂 bacım sen aynı bensin yaaa hshshsh 🤣 ay bizde de öyle zaten kültürel olarak farklıyız ben daha başına buyruk yetiştirildim onlar daha iç içe. İlk nişanlandım ben kaynanamla konuşuyorum bi bakıyorum arkadan kp ooo kızım canım kızım güzel gelinim ödüm patlıyordu meğer o da dinliyor kendimi saatlerce süren telefon konuşmaları içinde buluyordum mesafe de vardı bu arada da lazım ben Karadeniz’in en doğusundan onlar iç Anadolu’dan kız her şeyleri çok acayip geliyordu tabii bir de pervasız konuşmalar sen bizimsin artık anne baba evinde misafirsin ekmeğin yok bilmem ne bunlar yordu çok beni her telefon görüşmesinde ağlayacak duruma geliyordum neredeyse açmayınca eşimi arıyorlardı hasta mı sesi soluğu çıkmıyor diye görevim mi yani kardeşim seni gün aşırı aramak ( onlara göre olmalı çünkü ben gelinim babam 30 yaşında onlara beslenmiş büyütülmüş okutulmuş birini hibe etti sanırım ) Allah var şimdi aramızı bozmaya kalkmadılar hiç sadece sınırları yoktu eşim de sevgiden diyordu ama fazla sevgi yordu beni belki bi rahat bıraksalar kendiliğinden iletişim kuracaktım. Ay kızın topiğinde de kendi derdimi anlattım ya 🤣🤣 ama benziyoruz sanırım senle benim gibilerin olmadığını düşünüyordum ben.
Benim eşimin de bekar kardeşi var yoksa elti miyiz diye sorgulardım😄 ben bu durumu çok iyi niyetli bulmuyorum ama ya çünkü benim istediğim değil onların istediği mesafede durmak istiyorlar Çok bencilce. Benim ailem eşime bir kez bizi ara demedi eşim ararsa konuşurlar aramazsa rahatsız etmezler. Ama mesela geçenlerde bir süre aramadım kayınvalidem bana kırgın mı demiş eşime. Yahu her hafta niye konuşmak zorundayız? Niye durduk yere mevzu yaratmaya çalışıyorsun. Hata bende o düzeni oluşturdum açıkçası bana da her hafta yarım saat konuşmak fazla geliyor gerçi kayınpederle de cümbür cemaat konuştuğumuzdan bir konuşma yarım saati geçiyo😂😂 ve ben haftada bir de arasam ayda bir de arasam bizi ara diyorlar yine de. Asla o süreyi beğendiremiyorum. Artık sıktı. Siz yine açmıyormuşsunuz ben açıp dışardayım falan diyorum kısa kessin diye açmayayım bari biraz😂

Benim eşimin de bekar kardeşi var yoksa elti miyiz diye sorgulardım😄 ben bu durumu çok iyi niyetli bulmuyorum ama ya çünkü benim istediğim değil onların istediği mesafede durmak istiyorlar Çok bencilce. Benim ailem eşime bir kez bizi ara demedi eşim ararsa konuşurlar aramazsa rahatsız etmezler. Ama mesela geçenlerde bir süre aramadım kayınvalidem bana kırgın mı demiş eşime. Yahu her hafta niye konuşmak zorundayız? Niye durduk yere mevzu yaratmaya çalışıyorsun. Hata bende o düzeni oluşturdum açıkçası bana da her hafta yarım saat konuşmak fazla geliyor gerçi kayınpederle de cümbür cemaat konuştuğumuzdan bir konuşma yarım saati geçiyo😂😂 ve ben haftada bir de arasam ayda bir de arasam bizi ara diyorlar yine de. Asla o süreyi beğendiremiyorum. Artık sıktı. Siz yine açmıyormuşsunuz ben açıp dışardayım falan diyorum kısa kessin diye açmayayım bari biraz😂
Ben de açıyorum. Bir ara kv ayrı kp ayrı arıyordu. Dediğiniz gibi bizde de biraz benden dolayı oldu en başında yanlış anlamasınlar diye kendimden çok ödüm verdim çünkü nişanlıydık o zamanlar eşime söylediğimde nişanlıyız diye böyle yapıyorlar aranmazsan sevilmediğini düşünme diye dedi okey dedim sonra evlendik yine aynı hevesleri var tek gelinsin dedi ona da okey dedim baktım bu görev haline geldi ve beni rahatsız eden bir şeyler var çünkü kp çok alıngan biri şekeri çıkar beni arar başı ağrır beni arar terapi merkezi gibiydim bir ara ve açmayınca dönmeyince trip atıyordu hiç erilce gelmiyordu sonra soğuttu beni bu haller kv yi de aramaya korkar olmuştum çünkü o da kukla tek başına konuşsan dünyanın em modern insanı kp yanındayken bi anda gelenekçi. Bi ara hamile kaldım aşerenle başladın mı canın bi şeymişdiyse mu diye beni arıyordu adam eşim de asla bir şey diyemez. Sonra kalbi durdu bebeğin artık ne kadar stres yaptıysam. Atlatmak için tekrar KPSS’ye çalışmaya karar verdim beni unutun dedim arada hatırlat dediler dememe rağmen eve gider gitmez kp yine beni arıyordu açmadım mesaj attım ders çalışıyorum diye o günden sonra azalttı. Geçen de sordu bize alındın mı diye. Zaten ben çok konuşan biri değilim üşenirim yani konuşurken hele de muhtevası boşsa konunun. Ben kendi aileme yakınım şu an eşimin işi dolayısıyla bir saat mesafedeyiz iki haftada bir gideriz inanın babam eşimle aynı sofraya zor oturur çekinmesin rahat yesin diye. Böyle alıştım ben de. 15 aylık evliyim onlarla iletişim halinde olmamda nerdeyse iki sene. Velhasıl ben de daha yeni yeni dile gelmeye başladım bu kadar sabredebildim çünkü. Sevmiyorlar mı sevmesinler. Asgari ölçüde uyduğumu düşünüyorum fazlasını mı istiyorlar o zaman kendi kültürlerinden biriyle evlendirselerdi çocuklarını. İnanın boşanmayı bile göze aldım. Kocamı seviyorum ama bazen tak ediyor. Belki de ben abartıyorum, yanılıyorum ve günahlarını alıyorum. Eğer böyleyse de dua ediyorum Allah kalbime hidayet versin.

Back
X