Esınızın aılesı ve sızın aılenız gorusurler mı? Ne sıklıkla?

elefera

Hosgeldin melegim (:
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2010
5.333
18
106
45
İstanbul
Gunlerdır kafama takılan bır mevzu var.
Dert ettıgımden degıl de, (bu da bır kandırmaca sanırım, dert etmıyorsam nıye kafama takıyorum kı)
Merak dıyeyım barı.

Esınızın aılesı ve sızın aılenız gorusur mu?
Ne sıklıkta gorusur?
Dıyalogları nasıldır?

ailem farklı şehirde oldukları için en fazla senede bir kez. diyalogları çok iyidir. iki dünür sanırsınız iki kızkardeş. özel durumlarda, hastalıklarda ya da sadece özledikleri için birbirlerini ararlar. çoğundan benim ya da eşimin haberi bile olmaz. ama arada saygılı bir mesafe de vardır. yüz göz değillerdir. birbirleriyle hanımlı beyli konuşurlar. bu durumdan fazlasıyla memnunum.

biz aynı şehirdeyiz. annem pek görüşmek istemez kimseyle. sıkı fıkı olamaz asla. el gibi bakar. yine de ayda bir telefonlaşırlar. yılda 3-4 de görüşürler :) kayınvalidem daha sıkı fıkı olmak ister de annem pek ilgisiz

gayet iyiler valla...bana geldikleri , birbirlerine gidip gelmelerinin yanında hiç kalır....
anneme takılıyom bazen, benden daha çok gidip geliyon dünürüne :)))heheheh

Nişanlılık dönemimizde çok sık görüşüyorlardı, tuhaf geliyordu bu bana. Çünkü onlar bize geldiğinde benim de evde olmam gerekiyordu, nişanlımla evde kasıla kasıla onlarla beraber oturmak çok rahatsızdı.

Evlendikten sonra gene ayda 1 gelmeye başladılar, ama bizimkiler daha seyrek giderlerdi.

Sonra kaynım evlendi, bizimkilere bayramlarda geliyorlar sadece ve bir de senede 1 iftara davet ediyorlar. Yani başsağlığı, hastalık ziyareti gibi istisna durumlar olmazsa eğer bizimkilere senede 4 defa ortalama geliyorlardır.

Ama benim k.pederim zor yürüyor, felç geçirdi. Araba da kullanamıyor, merdiven çıkamıyor. Tüm bunların etkisi vardır seyrelmesinde.

Biz, eşimin ailesi ve benim ailem üç ayrı şehirde yaşıyoruz. O nedenle ancak düğün filan gibi özel durumlarda gidip gelebiliyorlar. Ama sık sık telefonlaşırlar. Görüştüklerinde de iyidir araları. Çok sıkı fıkı değillerdir ama anlaşırlar, muhabbetleri iyidir.

düğünden önce çok iyilerdi onlar bizimkileri arar bizimkiler onları arar farklı şehirler olunca tek iletişim
telefon...düğün olduğu gün salonda ortada hiç bi sebep yokken kaynanam kayınbabam bizimkilere tavır koydu gelin köprüden geçene kadarmış herşey onların düşüncesi bu....
şimdi ne onlar arar nede bizimkiler senede 1 defa ya görüşürler ya görüşmezle oda özel günlerdde
ondada gayet resmi davranırlar birbirlerine
annem her zaman der kızım benim bi sorunum yok onlarla ama onlar oğlan anası babasıyız diye kasılıyorlar der gerçektende öyle
aradaki koca bir mesafe arama sormayıda kaldırdı
annem her defasında onlara selam yollar ama kaynanam ağzını açıpta selam dahi yollamaz...
bende bu olanları anlamış değilim

benim annem melek gibi kadındır herkes öyle der, kayınvalidem de annemi benden daha çok sever ben cadıymışım:) annemle görüşürler haftada bir telefonla konuşurlar. ayrı şehirlerde olduğumuz için kayınvalidemlerle, ben de haftada bir görüşürüm. babamla kayınpederim de iyiler ama benim babam biraz mesefeli davranır resmiyeti korur.

Bende konumu arıyorum, nerede dıye

Pekı sık gorusmemelerı sorun edılmelı mı?

Bunun sınırı ne olmalı?

Eger esınızın aılesı, sızın aılenıze gereklı ılgıyı gostermıyorsa,
sız boyle ınanıyor ve bundan rahatsız oluyorsanız,
bunu esınıze ve aılesıne dolaylı yada dırekt olarak yansıtır mısınız?
Yoksa umurunuzda olmaz mı?

Kısacası normalı nedır bu durumun?

aileme karşı saygılı olmaları benim için önemlidir. kendileri nasıl ilgi bekliyorlarsa benim ailemin de en az onlar kadar hatta onlardan daha değerli olduğunu bilmeleri gerekir diye düşünüyorum. onca yıl kızlarını düzgünce yetiştirmişler, okutmuşlar oğullarına eş etmişler sonuçta. arasınlar sorsunlar ilgilensinler isterim tabi. ama vıcık vıcık da olmasınlar. çekinsinler ailemden.

Bayramlarda bile nadir görüşürler.
İlk sene daha fazlaydı ama sonrasında kayınpederler daha uzağa taşındı. Aslında yaşça küçük olmalarından dolayı onların ziyaret etmeleri falan gerekiyor.
Şimdi ben annemlerin yakınına taşındım. Olurda kayınpeder kayınvalide bir arada gelirse annemlerde eve davet ediyorum o zaman görüşüyorlar. Onun dışında anca telefonla. Ne kadar sıklıkla bilemiyorum.
Ben bunları kafama takmadığım için görüşmüşler görüşmemişler umurumda bile değil açıkcası.

Canavar,
Kafama takmamın bellı nedenlerı var.
Fakat bır karar aldım, kk.da olabıldıgınce 'ben' demeyecegım artık...
(ne kadar basarılı olurum, bılınmez.)

Bu nedenle genel olarak soruyor, konuyu acma nedenımı acıklamıyorum.

Bence görüşmeleri gerekir ama şart değil tabi. Bizimkiler görüşürler. Zaten aynı şehirdeler. Telefonda ve ara sıra giidip gelmelerle.Zaten çok uyumlular birbirlerine Çok şükür bu böyle olunca biz de rahat ediyoruz. Tatillerde memlekete gidince senin annen benim annem olayına girmiyoruz.Bundada ailelerin görüşmeleri çok etkili bence.

Yok sen kafana takıyorsun diye laf çarpıtayım yada neden kafana takıyorsun diye düşünmedim.
Ben haz etmiyorum kendilerini ondan umursamıyorum o açıdan takmıyorum dedim.

hiçte takmıyorum valla umrumda değil
ortada bişey yokken kendi kendilerine tavır aldıkları için
ailem onları el üstünde tutar değer veririler ama onlar burunlarını dikiyorlar herşeye
allahtan uzaktalar böyle daha iyi

Yok sen kafana takıyorsun diye laf çarpıtayım yada neden kafana takıyorsun diye düşünmedim.
Ben haz etmiyorum kendilerini ondan umursamıyorum o açıdan takmıyorum dedim.
Umursamamayı basarman ne guzel.

Sanırım aynı konumdayız.
Ben demeden de olmuyor kı...
Benım zoruma gıdıyor acıkcası.
Gorusmemelerı degıl de, sureklı benım aılemden beklemelerı.
Kendılerını ne sanıyorlarsa!

farklı şehirdeler, hiç görüşmezler, annem arardı iyi gününde kötü gününde falan, baktı karşı taraf oralı değil, o da vazgeçti
ama görüşmemeleri bizim ya da onlar için herhangi bi sorun teşkil etmiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…