Eşinizin Çalışmamasına Ne kadar Süre Tahammül Ederdiniz??

tatli_solucan

Credo in Patrem
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
88
5
13
İzmir
Merhaba kızlar. Artık malum hayat müşterek herkes karı koca çalışıyor. Peki şartlar olumsuz gitse? Eşinizin işleri bozulsa veya işten atılsa ve o toparlanasıya, yeni bir iş bulasıya ya da kurasıya kadar bir dönem siz tek taraflı çalışmak zorunda kalsanız ve o evde olsa sizin tahammül edebileceğiniz süre ne kadar olurdu?
Benim en fazla bir yıl olurdu. Çünkü bu zamanda tek taraflı idare çok zor. Evdeki huzursuzlukların çıkmasındaki en büyük nedenlerden biri para maalesef (

esim türkiyeden almanyaya geldigi icin hemen is bulamadi ve 7 ay benim maasimla gecinmek zorunda kaldik
hayatimin en zor dönemiydi diyebilirim. maddi zorluklar aramizdaki iliskiyi etkilemesede hayat kalitemizi bi hayli etkilemisti
benim icin önemli olan arada gecen zaman degil bu zamani nasil degerlendirdigi.
bu zaman icinde is bulmak icin cabalamasa, o hayatin tadini cikarsaydi durum cok farkli olurdu....

bizim için bir çaba içerisinde ise ne ala..iş aramak için, bir katkıda bulunmak için-başta kendine en tabi- ..ama yok bu süreci bir tatil gibi algılıyorsa zor olurdu böylesi.

4 ay sürmüştü. Benim için değil de onun için çok kötüydü. Uyuyamıyordu bile. Allah bir daha yaşatmasın.

ben evlendıkten sonra sehır degısıklıgı nedenıyle ısı bırakmak zorunda kaldım canım..yenı yerlstıgım sehırde de esım calısmamıs ıstemedı..3 yıldır calısmıyorum allah razı olsun esımden ..Allah korusun esımın ısı bozulsa ben calısmak zorunda kalsam o ıs arıyor ama bulamıyorsa sıkıntı yapmazdım..ama ıs aramıyor yatıyorsa o ıste buyuk sıkıntı var demektır..ama ıs bulamıyorsa ben sıkıntı yapmazdım..cunku esım 3 yıldır bana calısmıyum dıye bırsey demıyor..evın gecımını ustlenmek tabıkı erkegın gorevı kadın calısmak zorunda degıl ama yokmu karısının yedıgını ıctıgını laf edıp lokmasını bogazına dızen adamlar..ama evde huzursuzluk olmaz mıydı olurdu..sonucta erkek gurur yapar bu durumu o yonde tartısmalar cıkabılır..

hayatta en nefret ettigim sey erkegin evde oturmasidir.Allah hicbir kadinin basina vermesin. Ben sirkette calisiyordum, esimse evden calisiyordu. Ben issiz kalinca, ikimizde evdeydik, nerdeyse bosaniyorduk. Cok zor ya...Bu adam ne zaman cikacak diye gözlerine bakiyordum..

:) eşiniz artık evden çalışmıyor sanırım. Geçmiş zaman kulanmışsınız. Beyler evde olunca her şey zor. Ne olsa dağıtıyorlar ve temizlik 2 kat zorlaşıyor

Eğer elinden geleni yapıyorsa her çareye baş vuruyorsa pazarda gerekirse şunu satarım iş bulamazsam diyorsa bir süre vermem nereye kadar gidiyorsa oraya kadar dayanırım iyi gün kötü gün diye çıkdık bu yola

Ne güzel düşünceleriniz. Maalesef evli olanların bir çoğu iyi günler kadar kötü günlerin de olabiliceğini unutuyor. Çalışmayan adamı hiç çekemem atarım başımdan diyorlar. Böyle düşünmek ne üzücü. Aile olmak için evleniyoruz ama işi bozulan kocamıza (ailemize) katlanamıyor başımızdan atıyoruz. Eğer elinden gelen çabayı gösteriyorsa yeniden iş bulmak ya da kurmak için bize de onu desteklemek düşer. Eşinizin sizin gibi böyle güzel düşünen bir karısı olduktan sonra her olumsuzluğu aşarsınız siz zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…