eşinizin kardeşiyle aynı bahçede farklı evlerdekomşu olarak oturur musunuz

zaten bekar bi kayınla aynı bahçe içinde iki evle sorun yaşıcanızı pek sanmıorum eltiniz oldgundada çok sıkı fıkı olmazsanız problem olmaz ki zaten çalışan insansınız sıkı fıkı olcak vaktiniz olmaz:) bence problem yok fakat şu şart oldugu sürece kaynınız aç gözlü sürekli bişler isteyen yada isteyebilcek bi tipmi? eşinizin tepkisi olaylara karşı nasıl yani sizi korurmu yoksa ne olursa olsun o benim ailem sen karışamazsın dermi?
onları en iyi tanıyan sizsiniz ama kaynınız iyi bi insansa neden olmasın
mesela benim 3 kaynım var ,kçük olan bekar kardeşim gibi severim çok tatlı beyfendi bi çocuk onunla oturmak isterim amaaaaa diğer ikisiyle asla asla asla yamyam gibiler çünkü....

Bende sorun olacağını sanmıyorum zaten aynı şirkette çalışıyormuşsunuz yıllardır.
Kaynınız evlenince de eltinize göre tavrınızı koyarsınız, her şey sizin elinizde zaten çalışıyorsunuz herkes işinde gücünde iş bitince evinde olacak eltilerin birbirlerine müdahale edebileceklerini zannetmiyorum ama kayın valide ve görümce olsaydı yorumum daha farklı olabilirdi.

Karışmayan kayın valide çok çok az, arkadaşımın kayın validesi onu seviyor kızım, aşağı kızım yukarı ama gel gör ki hep bir arada olalım, her şeyi birlikte yapalım istiyor. Annesine giderken, anneleri gelirken bile yalnız bırakmıyor. Yani böyle sevgiyi ne yapayım ben :)

Ama dediğim gibi eltinle sorun yaşayacağını sanmıyorum..

9 yıldır birbirinizi tanıyormuşsunuz. Anlattığınıza göre aranızdaki saygı ve sınırı da koruyabilmişsiniz ne güzel. Bir sorununuz da yok. Neden olmasın ki.
Ben de kaynımı ve eltimi çok severim. İkisinin de kardeşlerimden farkı yoktur gözümde. Çok iyi anlaşırız. Aynı durumda olsam ben seve seve kabul ederdim. Hatta çok isterdim.

selam herkese
şimdi biz 4 yıllık flört dönemi 5 yıllık evliyiz 4 yaş oğlum 7 aylık ikiz kızlarım var
ben üniversiteyi bitirdim 9 yıl önce eşimin şirketine girdim o günden beri bu şirkette çalışırım
bu şirket eşimin babasınındı şimdi eşimin ve abisinin yönetiminde ve bende burda çalışıyorum
demek istediğim ilk günden beri eşimin abisinide tanıyorum birlikte çalışıyoruz kendisi bekar
şuana kadar öyle önemsenecek bir sıkıntı bi problem yaşamadım genel anlamda severiz birbirimizi
hepimiz kafa dengiyiz hayata aynı pencereden bakıyoruz diyebilirim
hiçbir zaman gelin kayın ilişkisi değilde hep iş arkadaşı gibi olduk öyleyizde zaten

neyse şimdi biz bir apartman dairesinde oturuyoruz eşimle,ama çocuklar olunca hep keşke bahçeli bir evimiz olsa dedik
çocuklar için daha güzel olacak diye düşünüyoruz..
neyse eşimin kardeşide bekar ona da bir ev alınacak mutlaka
biz bir yerde 1000 metrekare arsa içerisinde iki tane ikiz villa bulduk satılık
eşimde bende abiside sıcak baktık hani alalım biri bizim diğeri abisinin olacak

ama kime desek herkes olumsuz bakıyor,
işte aynı yerde oturmak sıkıntı yaratır hep sorun olur ev içine yansır felan diye
kaynım bekar evlenirse ilerde daha çok sorun yaşarmışız vs vs hep böyle diyorlar
kafam karıştı
biz zaten sabahtan akşama kadar üçümüz aynı yerde çalışıyoruz iş arkadaşıyız sonuçta
hem 1000 metre kare bir bahçe içinde iki tane ayrı ayrı villa aynı özellikte yani ne olurki
anne babalarımızla aynı yerde yada yakın yerde oturmak belki sıkıntı olur ama kardeş olarak ne gibi sıkıntı olurki
aynı bahçede oturmak

böyle kardeş vs birlikte yan yana alt alta ne bileyim komşu gibi yaşayan varmı yada siz olsanız ne yapardınız

Bende senin gibi ne olabilirki die düşündüm, evlendikten 3 ay sonrada kaynım evlendi hadi kiraya çıkmayalım aile apartmanında oturalım dedik, demez olaydık:( 4 yılın sonunda yeni bir ev alıp resmen ordan kaçtık canm:) 6 yıldır uzağım ve kendimi 6 yıllık evli hissediyorum:) aman diyeyim yani....

Hayır :)

Yani ben olsam istemezdim.
Aynı bahçe,dipdibe evler...Aklıma bir sürü sorun geldi.
Araba parkyeri,bahçe bakımı,bahçe eşyalarının kullanımı,ortak alanda depolama,çöp gibi sudan görünen sebeplerden gerginlik yaşanabilir.
Bu sorunlar,komşuya söylendiği gibi,akrabaya söylenemez,birikim yapar.

Ayrıca boş zamanların birlikte geçirilmesi,her bahçeye çıktığında rastlaşmak,rahat giysilerle bahçende yayılamamak gibi şeyler.
Bir de tabii eşin kaçıp kaçıp kardeşine gidebilir:)

Kanatlı melek olsa her biri yine istemem,oturmam..
Ne gerek var? Dertsiz başa dert resmen.
Ne kadar mesafe o kadar huzur,iyi geçim bence

8 yıllık evliyim 21 aylık bir kızım var evim annem ve abimden uzaktaydı ama üçümüzde aynı siteden aynı sokaktan farklı binalardan ev aldık
bende aynı senin gibi sıkıntılı olacağını düşündüğüm için kiraya vardim annemler ve abimler taşındı 2 yıl gayet mutlu ve huzurlu bir şekilde oturdular
nitekim kızımın bakımında zorlandığım zamanlarda nnemde yardım alabilmek için bende kiracının boşalttığı evime yerleştim 6 aydır bende aynı sitede aynı sokakta oturuyorum şükürler olsun hiç bir sıkıntımız yok kimse kimsenin özeline girmediği sürece sorunsuz olur bence ilk başta hiç bu şekilde olacağını düşünmemiş sürekli sıkıntılar çıkıp huzursuz oluruz demiştik ama öyle olmadı tam tersine destek oluyoruz birbirimize işten gelen evde olanlara tlf ediyor eksik varmı diye pat diye misafir gelecek olsa 3 ev bişeyler çıkıyor yorulmuyorsun sıkılmak gibi bir durum yok hem çocuklarda bir arada daha mutlular her istediğimizde ulaşabilir yerlerde olmak çok güzel

çevremdeki ve kendi evliliğimdende birçok örnekle şunu anladım diyebiliim; eğer eşinizin ailesi kültürel açıdan ileri görüşlü bir aileyse ve yaşadığınız alanın temizlik vs. işlerini yapması için bir yardımcı tutucaksanız ortak kullanımda bir problem olmaz (kayınvalim 2000 metrekare alanda bir villada görümcem ile yalnız yaşıyor ve ağaçlarla çevrili bir alan bahçenin temizliği bakımı vs. gibi şeyler sorun olur hep biz ilgileniyoruz vs. yardımcı tutulursa problem olmaz) kültürlü insanlar isede zaten özgülüğünüze kaışmaz kendi hayatlarına bakarlar,kültürlü kayınvalide bile farklıdır genelde çok okumamış, çok şey görmemiş hayatını yaşayamamış kayınvalideler,aileler karışır hadsiz şeyler yaparlar... bu konularda eminseniz sorun olmaz ama acaba bile diyosanız evi beraber tutup sonrada ayrılıp tamamen küsmek yerine baştan bu kadar yakınlaşmamanızı tavsiye ederim sonradan ev ayrılınca aralar dahada bozuluyor...

Kayınvalidemler eltisiyle yanyana dairelerde oturuyorlar
Teraslarındaki duvarı yıkıp büyük bir alan yapmışlar
evler dublex, teras ortak alan
her ikisinin 4er tane çocuğu var
biri benim nişanlım.
bir gün evde ikimiz otururken
bir ses duyduk, bir baktık ki amcasının oğlu girdi içeri
nerden geldin sen dedi, terasın kapısı açıktı dedi çocuk
şok olmuştum
aslında hiçbiri bu durumdan memnun değil
çünkü yazlıklar aynı
diğer yerler aynı
arabalar, evin içerisindeki halılara varana kadar..
ancak iki kardeş aynı şirkette, aman işler bozulmasın diye hepsi susuyor..
ben olsaydım istemezdim. yani yıllardır iş yerinde berabersiniz zaten
akşamları evde de ortak alanınız olacak, bahçe..
yarın öbür gün onun evleneceği insanı bilemezsiniz
yani ne bileyim bana da olumsuz tarafları ağır basıyor
aynı site içinde farklı evler gibi olsa anlayabilirim
insanın yakınında birisinin varlığını bilmesi de güzel bi durum
ihtiyacı olduğunda var ancak bu kadar yakın ve sürekli bilemiyorum..

Sorun olacağını sanmıyorum.

Görümce yada kaynana olsaydı sakın derdim de kayın ile problem olmaz zannımca.

yahu görümce, kaynana, elti bunların hepsi aynı yolun yolcusu::))) eşlerin erkek kardeşleri bekarsa süper kanka, gezme, eğlenme, heryere yanında gelir, ama işin rengi evlendiğinin haftası değişiyo bizim öyle oldu, aman aman helede eltine epey fark atıcak güzelliğin varsa, tadından yiyemezler seni::))))

aynı bahçede iki villa fikri kulağa hoş geliyor ancak bende doğru bir fikir olduğunu düşünmüyorum.o bekar olan kayın evlenince işler değişiyor.mutlaka kıskanılacak bişey,dert edilecek bir sorun buluyorlar.

sizinle nerdeyse benzer durumlardayız.benim eltim kendi düğününe benim yüzümden geç kaldı.bana yapılanlar ona yapılmamış.nişanlıyken süper anlaşan insanlar olarak düğünlerinden sonra herşey değişti.bayramdan bayrama zor görüşüyoruz.o zamanlarda bile neden herkes pcpca ya ii davranıyor onunla samimiler die laf etmiş.ee ben kaç yıllık gelinim yaşanmışlıklarımız var ama bunu bile anlamıyor.sürekli bişeyler kulağıma geliyor.halbuki şartlarımız aynı.unutmadan o kayında mesafe koyuyor bize...eşi ön plana geliyor doğal olarak.

sonuç olarak mesafe her zaman iyidir:)

selam herkese
şimdi biz 4 yıllık flört dönemi 5 yıllık evliyiz 4 yaş oğlum 7 aylık ikiz kızlarım var
ben üniversiteyi bitirdim 9 yıl önce eşimin şirketine girdim o günden beri bu şirkette çalışırım
bu şirket eşimin babasınındı şimdi eşimin ve abisinin yönetiminde ve bende burda çalışıyorum
demek istediğim ilk günden beri eşimin abisinide tanıyorum birlikte çalışıyoruz kendisi bekar
şuana kadar öyle önemsenecek bir sıkıntı bi problem yaşamadım genel anlamda severiz birbirimizi
hiçbir zaman gelin kayın ilişkisi değilde hep iş arkadaşı gibi olduk öyleyizde zaten

neyse şimdi biz bir apartman dairesinde oturuyoruz eşimle,ama çocuklar olunca hep keşke bahçeli bir evimiz olsa dedik

işte aynı yerde oturmak sıkıntı yaratır hep sorun olur ev içine yansır felan diye
kaynım bekar evlenirse ilerde daha çok sorun yaşarmışız vs vs hep böyle diyorlar
kafam karıştı
biz zaten sabahtan akşama kadar üçümüz aynı yerde çalışıyoruz iş arkadaşıyız sonuçta
hem 1000 metre kare bir bahçe içinde iki tane ayrı ayrı villa aynı özellikte yani ne olurki
anne babalarımızla aynı yerde yada yakın yerde oturmak belki sıkıntı olur ama kardeş olarak ne gibi sıkıntı olurki
aynı bahçede oturmak

böyle kardeş vs birlikte yan yana alt alta ne bileyim komşu gibi yaşayan varmı yada siz olsanız ne yapardınız

bizde aynı bahçeyi kullanıoruz ama elimden gelse onuda yarırırm amcamın eşi çok sorumsuz herşeyi annem yapar barbekü yaparlar temizlemezler kurban bayramında bahçede yeemk verdiler masayı 4 hafta silmedi en son babam küfür ederek temizledi bozulmuş bu arada amcamın eşi teyzem düşün yani buna rağmen zor bahçenizide bölün zor değil ki araya kapı koyarsınız :)

sizin aranızdaki ilişkiye bağlı o ama. ben eşimin kardeşi ve karısıyla aynı şehirde bile oturmak istemem. :51:

zaten bekar bi kayınla aynı bahçe içinde iki evle sorun yaşıcanızı pek sanmıorum eltiniz oldgundada çok sıkı fıkı olmazsanız problem olmaz ki zaten çalışan insansınız sıkı fıkı olcak vaktiniz olmaz:) bence problem yok fakat şu şart oldugu sürece kaynınız aç gözlü sürekli bişler isteyen yada isteyebilcek bi tipmi? eşinizin tepkisi olaylara karşı nasıl yani sizi korurmu yoksa ne olursa olsun o benim ailem sen karışamazsın dermi?
onları en iyi tanıyan sizsiniz ama kaynınız iyi bi insansa neden olmasın
mesela benim 3 kaynım var ,kçük olan bekar kardeşim gibi severim çok tatlı beyfendi bi çocuk onunla oturmak isterim amaaaaa diğer ikisiyle asla asla asla yamyam gibiler çünkü....

eşim saolsun her ortamda herkese karşı korur beni özelliklede ailesine karşı bana bir söz ettirmez benden önce o cevaplarını verir

9 yıldır birbirinizi tanıyormuşsunuz. Anlattığınıza göre aranızdaki saygı ve sınırı da koruyabilmişsiniz ne güzel. Bir sorununuz da yok. Neden olmasın ki.
Ben de kaynımı ve eltimi çok severim. İkisinin de kardeşlerimden farkı yoktur gözümde. Çok iyi anlaşırız. Aynı durumda olsam ben seve seve kabul ederdim. Hatta çok isterdim.

evet kaynımla aramda güzel bir sevgi saygı var ve sınırımızı asla aşmadık bugüne kadar

Bende senin gibi ne olabilirki die düşündüm, evlendikten 3 ay sonrada kaynım evlendi hadi kiraya çıkmayalım aile apartmanında oturalım dedik, demez olaydık:( 4 yılın sonunda yeni bir ev alıp resmen ordan kaçtık canm:) 6 yıldır uzağım ve kendimi 6 yıllık evli hissediyorum:) aman diyeyim yani....

gözüm korkmadı değil gerçekten çok iyi düşünmem gerekecek sanırım

Hayır :)

Yani ben olsam istemezdim.
Aynı bahçe,dipdibe evler...Aklıma bir sürü sorun geldi.
Araba parkyeri,bahçe bakımı,bahçe eşyalarının kullanımı,ortak alanda depolama,çöp gibi sudan görünen sebeplerden gerginlik yaşanabilir.
Bu sorunlar,komşuya söylendiği gibi,akrabaya söylenemez,birikim yapar.

Ayrıca boş zamanların birlikte geçirilmesi,her bahçeye çıktığında rastlaşmak,rahat giysilerle bahçende yayılamamak gibi şeyler.
Bir de tabii eşin kaçıp kaçıp kardeşine gidebilir:)

biz gün içerisinde hep birlikteyiz zaten o yüzden akşam olunca normalde hepimiz kaçarız birbirimizden eve kapatırız kendimizi :)

çevremdeki ve kendi evliliğimdende birçok örnekle şunu anladım diyebiliim; eğer eşinizin ailesi kültürel açıdan ileri görüşlü bir aileyse ve yaşadığınız alanın temizlik vs. işlerini yapması için bir yardımcı tutucaksanız ortak kullanımda bir problem olmaz (kayınvalim 2000 metrekare alanda bir villada görümcem ile yalnız yaşıyor ve ağaçlarla çevrili bir alan bahçenin temizliği bakımı vs. gibi şeyler sorun olur hep biz ilgileniyoruz vs. yardımcı tutulursa problem olmaz) kültürlü insanlar isede zaten özgülüğünüze kaışmaz kendi hayatlarına bakarlar,kültürlü kayınvalide bile farklıdır genelde çok okumamış, çok şey görmemiş hayatını yaşayamamış kayınvalideler,aileler karışır hadsiz şeyler yaparlar... bu konularda eminseniz sorun olmaz ama acaba bile diyosanız evi beraber tutup sonrada ayrılıp tamamen küsmek yerine baştan bu kadar yakınlaşmamanızı tavsiye ederim sonradan ev ayrılınca aralar dahada bozuluyor...

yok temizlik vs birilerini buluruz sorun olmaz bahçe için

yahu görümce, kaynana, elti bunların hepsi aynı yolun yolcusu::))) eşlerin erkek kardeşleri bekarsa süper kanka, gezme, eğlenme, heryere yanında gelir, ama işin rengi evlendiğinin haftası değişiyo bizim öyle oldu, aman aman helede eltine epey fark atıcak güzelliğin varsa, tadından yiyemezler seni::))))

aslında bu durum önemli evet evlenirse sorun çıkabilir yoksa şuan çok sorun gözükmüyor

aynı bahçede iki villa fikri kulağa hoş geliyor ancak bende doğru bir fikir olduğunu düşünmüyorum.o bekar olan kayın evlenince işler değişiyor.mutlaka kıskanılacak bişey,dert edilecek bir sorun buluyorlar.

sizinle nerdeyse benzer durumlardayız.benim eltim kendi düğününe benim yüzümden geç kaldı.bana yapılanlar ona yapılmamış.nişanlıyken süper anlaşan insanlar olarak düğünlerinden sonra herşey değişti.bayramdan bayrama zor görüşüyoruz.o zamanlarda bile neden herkes pcpca ya ii davranıyor onunla samimiler die laf etmiş.ee ben kaç yıllık gelinim yaşanmışlıklarımız var ama bunu bile anlamıyor.sürekli bişeyler kulağıma geliyor.halbuki şartlarımız aynı.unutmadan o kayında mesafe koyuyor bize...eşi ön plana geliyor doğal olarak.

sonuç olarak mesafe her zaman iyidir:)

aslında genel anlamdan şunu çıkarıyorum evet şuan herşey güzel iyi ama
sorun olacaksa kayınım evlenince çıkar gibi
eltimin nasıl olacağı belli değil
iyi olursa sorun yok ama art niyetlinin biri olursa burnumdan getirir herşeyi sanırım

selam herkese

kafam karıştı
aynı bahçede oturmak

o kadar iç içesiniz ki ne desem bilemedim.evlenince neler olur neler.eltilik girince araya ne şirketler batıyor bence aynı bahçeden ziyade ortak iş için dert yapın :((((((

o kadar iç içesiniz ki ne desem bilemedim.evlenince neler olur neler.eltilik girince araya ne şirketler batıyor bence aynı bahçeden ziyade ortak iş için dert yapın :((((((

birde o var dimi canım :((
yok yok o konuda sıkıntımız yok çok şükür de işte ev işide öyle kaldı bakalım napacağız
herşey kaynımın evlenmesiyle ilgili hiç evlenmese mi acaba :)
zaten hiç istemiyorda kendisi cidden hep tek yaşamak istiyor

unutmadan; elti işin içine girince sizin orda çalışmanıza bile laf edebilir.

ortaklık çok zor, biz kaynım evlendikten sonra çok badireler atlattık.bilseydim maaşlı çalışan,işi ailesinden ayrı olan birini tercih ederdim.düşün yani.

unutmadan; elti işin içine girince sizin orda çalışmanıza bile laf edebilir.

ortaklık çok zor, biz kaynım evlendikten sonra çok badireler atlattık.bilseydim maaşlı çalışan,işi ailesinden ayrı olan birini tercih ederdim.düşün yani.

yok canım o kadar ezdirmemem kendimi kusura bakmasın
ben bu işin okulunu okuyup ne çok eğitimlerini aldım ve 10 yılı aşkın sürelik bir tecrübem var
ben eşimin şirketi olduğu için değil işimi iyi yaptığım için burda çalışıyorum
off yaa ne zor evli kadın olmak herkesle uğraşmak zorundasın

Back
X