Şimdi burada konuşulan mesele, eşini işyerinde kontrol etmek için veya "Bakın ben karısıyım haa" diye göstermek için eşin işyerine gitmakten bahsediliyorsa, hiçbir şekilde bence doğru değil. Böyle bir davranış işyerinde onun duruşuna zarar verir.
Yok eğer konu, nasıl bir yerde çalıştığını merak ettiği için veya iş arakdaşları ile tanışmak için gitmek ya da akşam uğramak, yemeğe çıkmak için uğramak gibi nedenlerle ise duruma göre değişir. İşyerinin durumu, özelliği, eşin işyerindeki konumu gibi. Mesela benim eşim büyük bir şirketin genel müdürlüğünde çalışıyor, kocaman bir plaza ve üst yöneticiler dahil açık büro sistemi uygulanıyor. Oraya gitmem hoş olmaz ki,h,ç gitmedim zaten. Orası işyeri sonuçta. Hem üstlerine hem astlarına ayıp olur. Daha önce başka bir işteydi, daha az insan çalışıyordu, oraya birkaç kez gittim ama hepsi akşam iş çıkışına yakın ve haberli. Bir kez habersiz gittim, çünkü sürpriz bir yemek ayarlamıştım ve araba bendeydi yani onu almak zorundaydım. Ki onda da tam çıkış saatinde gittim. Bir insanı işyerinde rahatsız etmek istemem eşim bile olsa...
Ama kendi işidir, ofis, dükkan, fabrika herneyse müsaittir, gidilebilir. Bu durumda bile haberli gidilmesi taraftarıyım. Müşteri olur, iş sıkışık olur, toplantı olur... İş hali yani..