Masallah herkes o kadar iyi yonetici ki imremdim.Benim yonetimim size ters gelmis olabilir ben boyle yapiyorum ki basarili olmusum ki baska Ulkedeyim.Turkiye deki calisanlarimi mumla ariyorum yalan degil.Biz onceden esimle Turkiye de de ayni sirkette calistik orda da ayniydim sorun olmadi hic.Hep mesafeli oldum.Cozum aramak uretmek yerine sadece insanlari elestiriyosunuz.Uzulmusum gerilmisim burda sizden akil istemisim konuyu nereye saptirdiniz.Yok onlarda insanmis da benim annem babamda calisiyor asla insanlari ezip hakaret etmiyorum.Sorun su ki biz ortak bir karar aldik bana haber yollaniyor ben kararimiza guvenerek hayir diyorum.Birlikte karar verdik ya.Esim ise kadinlara esnetebilirim belkilerle konusuyor.Simdi ne oldu ortada ben kötü oldum.Ben evliligime zarar verecek nasil basa cikayim isten ayrilayim mi diye soru soruyorum cozum ariyorum sizlere danisiyorum.Genel soruna bakmak yerine yoneticiligim elestirildi.Her neyse okuyup yorumladiginiz icin tesekkurler.
Ben de size yapılan eleştirilerin bazılarında dozu ağır buldum. Bir de dikkatimi çeken bir şey var.
Bu tip; konu sahibinin kısmen veya tamamen hatalı olduğu durumlarda ona ne kadar hatalı olduğunu anlatmaya çalışırken, bir bakıyorum hepimiz kendimizi, meziyetlerinizi,başarılarımızı sıralıyoruz.
Efendim ben şu ülkede şöyle eğitim aldım,böyle başarılıyım,velilerim/çalışanlarım beni böyle takdir eder, yayınlanmış makalelerim var,
yüksek lisansım tezli, dikkatinizi çekerim,
ama hiç böyle şeyler yapmadım,yaşamadım,
ben pek bi mükemmelim, vs vs.
*Kendimi vareste tutmuyorum, saldıracak arkadaşlara not düşeyim hemen.
Üniversite sınavında yaptığı netleri yazanlar bile oldu. Uzun lafın kısası bu durum dikkatimi çekti üzerinde düşünüp çalışmak istiyorum, ilgilenen arkadaşlar olursa fikir alışverişi yapmak isterim.
Belki takdir görüp onay alma isteği ağır basan insanlarız.Çok uzattım kusura bakmayın.
Konuya geri dönüyorum.
Bir kere şunu kabul edelim iş yaşamında hepimiz gelişip sürekli yeni bir şeyler öğreniyoruz.
Hiç birimiz başladığımız yerde değiliz.
Mesela ben yöneticiliğe ilk başladığım yıllarda daha otoriter ve 'ben yöneticiyim, benim dediğim olur' modundaydım.
Bazı şeyleri acı tecrübelerle,karşımdakini üzerek,üzülerek,amirlerimden eleştiri alarak öğrendim ve her gün de yeni şeyler öğreniyorum farklı bir çok insandan bdv de dahil olmak üzere.
Siz de artık yaşanan bu tatsız olayı arkanızda bırakın. Yapılan yorumlardan yapıcı olanları ve işinize yarayanları dikkate alın.
Derdinize derman olmayıp sizi farklı düşüncelere sevk eden o yakın arkadaşınızın söylediklerini ise hiçç dikkate almayın.
Yönetim-iletişim becerileri ve liderlik üzerine okumalar yapın.
Bu alanlarda sertifika veren online eğitimler var ben çok yararlandım,araştırabilirsiniz.
Son olarak diyorum ki şu hayatta ölümden başka her şeyin çaresi bulunur.
Bu da geçer Ya Hu!