Eşinizle gününüz nasıl geçiyor ?

_Pulim_

SabrınSonuSelamet...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
253
140
103
Merhaba Arkadaşlar,
Merak ediyorum, Eşinizle günleriniz nasıl geçiyor ? Hafta sonlarınız neler yapıyorsunuz, Nelerden konuşursunuz, Özellikle eşleriyle kafa yapıları uymayan arkadaşlar, biz dışarda beraber gezer evde genelde ayrı takılırız bu beni sıkmaya başladı, bir yol arıyorum kendime...

Hic mi konusmazsiniz? Gezerken de sessizce mi geziyorsunuz mesela?

Benim eşimle kafam uyuşur iyi vakit geçiremesek evlenmezdim. Eşim polis olduğu için sabah 9 akşam 5 çalışma gibi bir durumu yok. Bazen gece gidiyor sabaha karşı 7 gibi geliyor ama yorgun olduğu için uyuyor öğleden sonra 3 - 4 gibi anca uyanıyor. uyandığında da dışarı çıkıyoruz veya evde yemek falan yapıyoruz vakit geçiriyoruz. Normal şekilde sabah gidip akşam geldiğinde farklı bir aktivite yapma şansımız olmuyor yorgun oluyor yemekten sonra televizyon muhabbet derken uyuyoruz.

Sırf bu düzensiz çalışma saatleri ve stresli bir işi olduğu için hem zihnen hem bedenen yorgun oluyor, dolayısıyla evde dinlenmesi gerekiyor. Bu yüzden cinselliği bile ertesi gün tatil olan zamanlarda yapıyoruz bunu bir konumda söylemiştim genelde cuma cumartesi yapıyoruz diye ve herkes tepki göstermişti cinsellik planlanamaz diye. Biz de biliyoruz planlanamadığını Ama böyle olması gerekiyor maalesef, bana kalsa hava hoş yani...

sizin ya da eşinizin ilgi alanları neler? Yani insanın titizlikle ilgilendiği bişey olmazsa konuşacak paylaşacak şeyi de olmuyor. biz eşimle politikaya aşırı meraklıyız; sadece haber dinlemek değil politikaya dair kitaplar okuruz üstüne konuşuruz. ikimizin de sevdiği diziler var izleyip oradaki karakterlerden bahsedeniz. ben saçma sapan sabah programları izleyip oradan komik bişeyler anlatırım. onun futbolcularla ilgili anekdotlarını dinlerim. en önemlisi de kedilerimiz var. tıpkı çocuk gibi bugün bunu yaptı şimdi şöyle etti diye onlardan konuşuyoruz. genel olarak iletişim probleminiz yoksa az konuşmak ya da çok konuşmak huy meselesi sanırım. arada bir birbirinize laf atıp birkaç satır konuşup orada olduğunu hissedip hissettiriyorsanız ayrı takılmakta o film izlerken kitap okumakta sakınca yok bence.

Konuşuyoruz tabi ama hep hava su hep aynı şeyler çok birşey konustugumuz söylenemez.

Ozellikle esleri ile kafa yapilari uymayanlar demissiniz o yuzden bir sey diyemiyorum cunku boyle bir sorunum yok.

Herkesin karakteri, evliligi, beklentileri farklidir sonucta bunlari esinizle konuabilirisiniz.iletisim belki bir seyleri degistirir.

Hafta içi ikimizde çalışıyoruz akşam o oyuna ben yanında goygoyculuk yapmaya haftasonu arabayla gezeriz ev kirliyse temizlik yaparız veya o oyun oynar ben onunla uğraşır didişiriz durum bu

Hafta sonlari cocuk icin parka gideriz birlikte avm ye piknige carsiya vs aksamlari gidilecek ev gezmesi varsa gideriz .hafta ici isten geliriz yemek cocukla oyun az tv izleriz bazi dizileri izleriz sonra hadi uykumuz geldi yatalim deriz uyuruz.

Senin beklentin neyse eşinle konusup halledebilirsin.Genel olarak evlilikler böyle devam ediyordur fazla beklentilere girme dizi veya filmlerden etkilenip eşlerin öyle olmasını beklemek mutsuzluk getirir.Esini oldugu gibi kabul edip mutlu olmaya bak zamanla evlilik oturuyor olgunlaşıyor.

ben mali müşavirim sabah 9 aksam 7 çalışıyorum eşimde aynı saate geliyor evde yemek çay derken gece oluyor bazen uzanırım yanına tv izleriz . film açarız . hafta sonları ailelerimizi kahvaltıya cagırırz sonra cumartesi pazarımız tatil. bol bol gezeriz tabi cumartesi gezip pazar evimizde vakit geçirmeyi seviyoruz. her aksam yürüyüş yaparız boyle yanı.

Eşim bana evlenme teklifi ettiği gün yani teklif etme Faslı bitmişti sarılmıştık falan karnımız acıkmıştı bulunduğumuz yerde çok fazla alternatif yoktu. Yol üzerinde bir kokoreççi bulduk ben de sakatat özellikle kokoreç çok severim, kokoreç yemiştik esprisi olsun diye güzel olmuştu. Her hafta pazar günü kokoreç yeriz evde, kendi kendimize böyle bir etkinlik yapıyoruz, Hem bir anlamı esprisi var, hem kokoreci çok seviyoruz, güzel oluyor

Bir de şöyle bir şey var kokoreç yediğimiz gün asla ama asla televizyonu açmıyoruz sabah uyanıp akşam tekrardan yatağa gelene kadar evin içinde televizyon yok, yiyoruz içiyoruz sohbet ediyoruz yaklaşık 2 sene boyunca bunu başardık tek tük istisnalar hariç:) akşama kadar evde ne yapıyorsunuz demeyin inanın vakit geçiyor durup durup birbirimize sarıyoruz geçmişe dönüyoruz şu niye şöyle Bu niye böyle, gelecek hakkında yorumlar yapıyoruz, bulunduğumuz konumu değerlendiriyoruz, hayal kuruyoruz falan filan işte.

zıt burçlar olmamıza rağmen anlaşıyoruz.ben ıkızler eşim oğlak.
işi olmazsa genelde bana o der şuraya şuraya gıdelım dıye(şehıriçi).
baharda evde hiç durmayız zaten.şu hafta buraya bu hafta buraya gıdelım derım genelde gezılecek yerlerı (doğa,şelale vs )ben ayarlarım gıderız.doğada konuşmaya ıhtıyaç duymuyoruz dinlenıyoruz sadece.
evdede bırbırımıze takılırız.çocukda var zaten.iş ,yorgunluktan, konuşmaya fırsat olmuyor.

İnsan eşiyle konuşacak bir şey nasıl bulamaz ki? Hatta insan herhangi birşyle konuşacak bir şey nasıl bulamaz? Muhtemelen ilgi alanlarınız çok eksik. İzlemiyor, okumuyor, araştırmıyor o yüzden konuşamıyorsunuz.

Dün gece mesela birkaç gün önce izlediğimiz bir filmde gitar kırma sahnesi vardı. Filmden sonra hakkında bir şeyler okurken o kırılan gitarın aslında çok değerli bir gitar olduğunu, oyuncunun bunu bilmediği için gitarı gerçekten kırdığını ve diğer oyuncunun bu gerçeği bildiği için filmdeki tepkisinin gerçek olduğunu okudum. Bunu dün akşam eşime anlattım yarım saat falan bu konu hakkında konuştuk. Sonra biraz politika konuştuk. Ardından dizi izledik, bitince dizi hakkında konuştuk sonra uyuduk. Yani konuşacak şey çooook. Yapacak şey de çok.

Haftasonları geziyoruz.
Haftaiçleri yorgun oluyoruz çalıştığımız için kendi kabuğumuzda dinleniyoruz.
Bir çay içeriz bir tavla atarız sonra herkes kendi kabuğuna.
O film, yabancı dizi izler bilgisayardan.
Ben yapacak ev işi, tv, kitap vs vs vs
Kendi ayrı ayrı dünyalarımız var evimizde.

Sohbet etmek vs bunlar spontane gelisecek seyler ki.
Hani bir kitap,film ya da dizi uzerine de kalkip 1 saat konusmak bana da garip geliyor :) Dizi iste ya .
Genelde twitterda gundem olan siyaset,futbol,gundem uzerine diyalog kurariz.Diyalog diyorum cunku kalkip bunlarin uzerine de saatlerce konusmayiz.Mantiksiz zaten bunu yapmak :)
Futbolu cok sevdigimiz icin h.sonlari maç izlemekle gecer.Gezme tozma saatlerimizi esimin tuttugu takima gore ayarlariz.Benim takimin aksam olur genelde sorun olmaz.Su anda gidemesem de iki ay oncesine kadar kombinelerimizle esimin tuttugu takimin maclarina gidiyorduk duzenli.Disarda yemek yer eve geliriz.Yani dusunuyorum bu surecte dolu dolu ne sohbet oluyor diye.Aman aman da yok.Spontane gelisen diyaloglar iste.

Her konuda konuşabilme potansiyeline sahibiz komşudan, ailelerimizden, siyasetten, filmlerden, eğitim alanından, ben şu an doğum iznindeyim okulda olan gelişmelerden bahseder eşim falan filan. Haftasonu hava almaya çıkarız bazen aileye yemeğe gideriz, arkadaşlarımızı evimize davet ederiz gibi gibi herkesin hemen hemen yaptığı şeyler yani. Hiç mi konuşacak bir sey bulamıyorsunuz biz saatlerce dedikodu yapabiliriz mesela o da mı yok

Kahvaltı yapılır işe gider gelir yemek yenir ben mutfağı toplarken o dinlenir sonra çay vakti beraber oturur dizi yada film izleriz sonra da yatarız. Haftasonları hava güzelse kahvaltı yapıp çıkarız yürürüz gezeriz sonra bi cafede tavla filan oynarız. Yemek yeriz döneriz. Haftasonu evdeyken ayrı takıldığımız oluyor gün içinde o bilgisayarla oynar bazen bende eşlik ederim oyun oynarız yada ders çalışırım oda kendi takılır yemekten sonra yine çay filan birlikte oluruz.

Küçük bir yerde yaşıyoruz.
Hafta sonları ne yapabilirsek, bazen piknik hava güzelse, bazen bisiklet turu, yakın yerlere yapılan geziler, bazen cafede gidip otururuz. Eşimin ailesine ya da abisine gideriz. (benimkiler uzakta)
Evdeysek beraber film izleriz. Kitap okuruz, bir şeyler araştırırız.
Onun dışında konuşacak konu o kadar çok ki. Uzun süre sus pus kaldığımızı hiç hatırlamam.
Güzel kaliteli zaman geçirmeye çalışıyoruz.

Bu arada kafa yapılarımızın uyuşmadığı da olur. Bir konu hakkında çok farklı şeyler düşünebiliyoruz.
Farklı partilere oy veriyoruz.
Bunlar iletişimi öldürmez ki tam tersi çeşitlilik katar.
Birbirine saygı duyunca her şey hallolur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…