- 16 Eylül 2009
- 666
- 301
- 333
- Konu Sahibi yakamaoz_1905
-
amin canım inş..5 yıl flört ettik.
Baktım ne zaman hasta olsam elinde ilaç, yün çorap, çorba, hırka, mont peşimde geziyor, dedim hasta olsam benimle ilgilenir, hamile kalsam nazımla oynar, regl dönemlerimde, menapozumda bebek gibi ilgilenir, bundan iyi eş çoluğa çocuğa iyi baba olur dedim
Tüm kapris, sinir ve triplerime sabırla yaklaşıyordu. Beni yatıştıran, altan alan ve dengeleyen bir tavır içindeydi.
Maç ve futbol bağımlısı değildi.
Pisboğaz değildi, bir tabak makarnayı bile verilen emeği görerek yer, kadir kıymet bilirdi.
Titizdi, temizdi.
Öyle gereksiz duygusallığı yoktu, mantıklıydı.
Gece hayatı yoktu, alkolle arası yoktu.Sicil kaydı temizdi.Efendiydi, sorumluluk sahibiydi, hayvanlarla arası iyiydi, merhamet duygusu vardı, tembel değil her şekilde çalışmanın yollarını arayan birisiydi.
Tüm bunlara bakıp,inceleyip 5 yılın sonunda "evet budur" dedim.
Gözden kaçırdığım ya da değiştiremediğim veya görmezden geldiğim tek bir şeyi vardı.
Onu da hayatımın sonuna kadar kapı dışına attım, Allaha havale ettim.
Özetle; herkesin kriterlerine göre seçim ve karar aşaması değişir.%100 güvenilir bir sonuç ve başarılı br karar çıkar mı bilemem.İnsan oğlu sonuçta! Asla yapmaz dersiniz yapar, bu huyu süper dersiniz yarın başka yöne gider.Biraz şans, biraz kısmet, biraz kumar bence.
Keşke bir formülü olsa! Ama bence biraz ilişki dönemini uzun tutmak, onu tanıma sürecini kolaylaştırabilir.Hoş, 40 yıl aynı yastığa baş koyup "seni aslında hiç tanımamıştım" dyenlerde yok değil !
Allah kimseyi utandırmasın, mutlu mesut bir ömür "doğru" kişiyle birlikte kılsın.
Arkadaslar aslinda hepimiz biliyoruz bunlari ama asik oluyoruz ve olmayacagini bile bile evleniyoruz. Yoksa herkes bilir olmazsa olmazlari, olunca sorun olacaklari. Mesela dedigim dedik diyen, ben soyle yasamani isterim, sunu yapmani isterim vs. Vs. Hep kendi isteklerini siralayan biriyle ilerde cok tartisacagimizi biliriz. Ailesine asiri duskun, ailesini herseyin ustunde tutan biriyle de sorun yasanir. Asiri kiskanc, ruh hastasi, dengesiz insanlarla da yapacaginiz evlilik cok zor gecer. Nitekim aşırılıkları olan biriyle evlilik iyi fikir degil. Bunu biliyoruz hepimiz. Hayatimizdaki adam hakkinda bu huylariyla nasil bir evlilik hayatim olur, buna katlanabilir miyim omur boyu dedigimizde evet cevabini verebiliyorsak kendimize, tamamdir!merhaba hanımlar :) ne akdar güzel şeyler yazmışsınız eşleriniz için.. Allah bozmasın inşallah.. bir arkadaşımız sormuş, bende sorayım biz bekarlar için ne önerirsiniz? yani hepsi iyi güzel ama bir adamda bu huy bu özellik olmazsa o evlilik olmuyor dediğiniz neler var? Yani tabiki sadakat, anlayış, saygı gibi özelikler dışında..
5 yıl flört ettik.
Baktım ne zaman hasta olsam elinde ilaç, yün çorap, çorba, hırka, mont peşimde geziyor, dedim hasta olsam benimle ilgilenir, hamile kalsam nazımla oynar, regl dönemlerimde, menapozumda bebek gibi ilgilenir, bundan iyi eş çoluğa çocuğa iyi baba olur dedim
Tüm kapris, sinir ve triplerime sabırla yaklaşıyordu. Beni yatıştıran, altan alan ve dengeleyen bir tavır içindeydi.
Maç ve futbol bağımlısı değildi.
Pisboğaz değildi, bir tabak makarnayı bile verilen emeği görerek yer, kadir kıymet bilirdi.
Titizdi, temizdi.
Öyle gereksiz duygusallığı yoktu, mantıklıydı.
Gece hayatı yoktu, alkolle arası yoktu.Sicil kaydı temizdi.Efendiydi, sorumluluk sahibiydi, hayvanlarla arası iyiydi, merhamet duygusu vardı, tembel değil her şekilde çalışmanın yollarını arayan birisiydi.
Tüm bunlara bakıp,inceleyip 5 yılın sonunda "evet budur" dedim.
Gözden kaçırdığım ya da değiştiremediğim veya görmezden geldiğim tek bir şeyi vardı.
Onu da hayatımın sonuna kadar kapı dışına attım, Allaha havale ettim.
Özetle; herkesin kriterlerine göre seçim ve karar aşaması değişir.%100 güvenilir bir sonuç ve başarılı br karar çıkar mı bilemem.İnsan oğlu sonuçta! Asla yapmaz dersiniz yapar, bu huyu süper dersiniz yarın başka yöne gider.Biraz şans, biraz kısmet, biraz kumar bence.
Keşke bir formülü olsa! Ama bence biraz ilişki dönemini uzun tutmak, onu tanıma sürecini kolaylaştırabilir.Hoş, 40 yıl aynı yastığa baş koyup "seni aslında hiç tanımamıştım" dyenlerde yok değil !
Allah kimseyi utandırmasın, mutlu mesut bir ömür "doğru" kişiyle birlikte kılsın.
merhaba ...uzun süredir kk yi takip ediyorum...
4.5 yıllık inişli çıkışlı bir ilşkinin ardından erkeklere ve evliliğe karsı soğudum:18:...özellikle mutlu bir evliliğe sahip olanlara danışmak istiyorum eşinizle görücü usulu ile mi yoksa belli bir zaman flört ederek mi evlendiğiniz...hangi kriterlere bakarak ''tamam ben be adamla evlenirim ''dediniz...tabi sevdim diyen çok olacak ama sadece sevgi yetmiyor bende eski sevgilimi çok sevdim onunda beni evdiginden şüphem yoktu ama anlaşamıyorduk aileler uyuşmuyorduk karşılıklı severek ayrıldık ...bu yüzden sadece sevdim in dısında yorumları merak ediyorum ...şimdiden tsk ederim
merhaba ...uzun süredir kk yi takip ediyorum...
4.5 yıllık inişli çıkışlı bir ilşkinin ardından erkeklere ve evliliğe karsı soğudum:18:...özellikle mutlu bir evliliğe sahip olanlara danışmak istiyorum eşinizle görücü usulu ile mi yoksa belli bir zaman flört ederek mi evlendiğiniz...hangi kriterlere bakarak ''tamam ben be adamla evlenirim ''dediniz...tabi sevdim diyen çok olacak ama sadece sevgi yetmiyor bende eski sevgilimi çok sevdim onunda beni evdiginden şüphem yoktu ama anlaşamıyorduk aileler uyuşmuyorduk karşılıklı severek ayrıldık ...bu yüzden sadece sevdim in dısında yorumları merak ediyorum ...şimdiden tsk ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?