Eşinizle hangi kriterlere bakarak tamam ben bu adamla evlenirim dediniz?

yakamaoz_1905

Guru
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
666
301
333
merhaba ...uzun süredir kk yi takip ediyorum...
4.5 yıllık inişli çıkışlı bir ilşkinin ardından erkeklere ve evliliğe karsı soğudum:18:...özellikle mutlu bir evliliğe sahip olanlara danışmak istiyorum eşinizle görücü usulu ile mi yoksa belli bir zaman flört ederek mi evlendiğiniz...hangi kriterlere bakarak ''tamam ben be adamla evlenirim ''dediniz.:77:..tabi sevdim diyen çok olacak ama sadece sevgi yetmiyor bende eski sevgilimi çok sevdim onunda beni evdiginden şüphem yoktu ama anlaşamıyorduk aileler uyuşmuyorduk karşılıklı severek ayrıldık:58:...bu yüzden sadece sevdim in dısında yorumları merak ediyorum ...şimdiden tsk ederim:71:

5 yıl flört ettik.
Baktım ne zaman hasta olsam elinde ilaç, yün çorap, çorba, hırka, mont peşimde geziyor, dedim hasta olsam benimle ilgilenir, hamile kalsam nazımla oynar, regl dönemlerimde, menapozumda bebek gibi ilgilenir, bundan iyi eş çoluğa çocuğa iyi baba olur dedim :1:
Tüm kapris, sinir ve triplerime sabırla yaklaşıyordu. Beni yatıştıran, altan alan ve dengeleyen bir tavır içindeydi.
Maç ve futbol bağımlısı değildi.
Pisboğaz değildi, bir tabak makarnayı bile verilen emeği görerek yer, kadir kıymet bilirdi.
Titizdi, temizdi.
Öyle gereksiz duygusallığı yoktu, mantıklıydı.
Gece hayatı yoktu, alkolle arası yoktu.Sicil kaydı temizdi.Efendiydi, sorumluluk sahibiydi, hayvanlarla arası iyiydi, merhamet duygusu vardı, tembel değil her şekilde çalışmanın yollarını arayan birisiydi.
Tüm bunlara bakıp,inceleyip 5 yılın sonunda "evet budur" dedim.
Gözden kaçırdığım ya da değiştiremediğim veya görmezden geldiğim tek bir şeyi vardı.
Onu da hayatımın sonuna kadar kapı dışına attım, Allaha havale ettim.

Özetle; herkesin kriterlerine göre seçim ve karar aşaması değişir.%100 güvenilir bir sonuç ve başarılı br karar çıkar mı bilemem.İnsan oğlu sonuçta! Asla yapmaz dersiniz yapar, bu huyu süper dersiniz yarın başka yöne gider.Biraz şans, biraz kısmet, biraz kumar bence.
Keşke bir formülü olsa! Ama bence biraz ilişki dönemini uzun tutmak, onu tanıma sürecini kolaylaştırabilir.Hoş, 40 yıl aynı yastığa baş koyup "seni aslında hiç tanımamıştım" dyenlerde yok değil !
Allah kimseyi utandırmasın, mutlu mesut bir ömür "doğru" kişiyle birlikte kılsın.

bana gösterdiği büyük sevgi ve sadakat aileme arkadslarıma karşı olan saygısı mütevaziliği kültürlü oluşu beyefendi kişiliği sakin ve mantıklı tavırları gönül almayı bilmesi özür dileyebimesi duygusal merhametli oluşu cocukları cok sevmesi bunlar benim için cok önemliydi her güzelin kusura var benim eşiminde var sigara içer maç izler fanatik gs li aniden sinirlenir pek hesap kitap bilmez eli cok acıktır ama olsun seviyorum beni bi çok şeyin üstünde tutan fikirlerime duygularıma deger veren beni en çok sevenle evlendim pişman değilim allah etmesin :)) :nazar:

5 yıl flört ettik.
Baktım ne zaman hasta olsam elinde ilaç, yün çorap, çorba, hırka, mont peşimde geziyor, dedim hasta olsam benimle ilgilenir, hamile kalsam nazımla oynar, regl dönemlerimde, menapozumda bebek gibi ilgilenir, bundan iyi eş çoluğa çocuğa iyi baba olur dedim :1:
Tüm kapris, sinir ve triplerime sabırla yaklaşıyordu. Beni yatıştıran, altan alan ve dengeleyen bir tavır içindeydi.
Pisboğaz değildi, bir tabak makarnayı bile verilen emeği görerek yer, kadir kıymet bilirdi.
Titizdi, temizdi.
Gece hayatı yoktu, alkolle arası yoktu.Sicil kaydı temizdi.Efendiydi, sorumluluk sahibiydi, hayvanlarla arası iyiydi, merhamet duygusu vardı, tembel değil her şekilde çalışmanın yollarını arayan birisiydi.
Gözden kaçırdığım ya da değiştiremediğim veya görmezden geldiğim tek bir şeyi vardı.

Özetle; herkesin kriterlerine göre seçim ve karar aşaması değişir.%100 güvenilir bir sonuç ve başarılı br karar çıkar mı bilemem.İnsan oğlu sonuçta! Asla yapmaz dersiniz yapar, bu huyu süper dersiniz yarın başka yöne gider.Biraz şans, biraz kısmet, biraz kumar bence.
Keşke bir formülü olsa! Ama bence biraz ilişki dönemini uzun tutmak, onu tanıma sürecini kolaylaştırabilir.Hoş, 40 yıl aynı yastığa baş koyup "seni aslında hiç tanımamıştım" dyenlerde yok değil !
Allah kimseyi utandırmasın, mutlu mesut bir ömür "doğru" kişiyle birlikte kılsın.
amin canım inş..:61:. bu güzel yorumun için tsk ederim canım :93:elbette formülü yok bazı davranışlarda sinyal veriyor insana ..benim eskisi sevgilim çok hayatıma müdahale ederdi bir yere kadar daynıyorsun sevdiğin için susuyorsun ama şimdiden böyle iken evlenince ne hale gelir nasıl katlanılır diyor insan ...çünkü bu tür davranışlar artık belli bir zamandan sonra senden sevgiyi de alıp götürüyor...

Son düzenleme:
bende şuan ilişkimde 6 yılı doldurdum :61:

1 yıllıkta nişanlıyız hazirandada evleniyoruz inşallah :61::61:

ilk üniversite yıllarında tanıştık çıkmaya başladığımız ilk gün sordum içki içermisin diye çünkü bu benim için çok önemli bir kriterdi..

içkisi kumarı yok.. gece hayatı desen zaten evden dışarı çıktığı yok :1:

benim için önemli olgular bunlardı.. naziktir anlayışlıdır.. bana kıyamaz en önemliside çok merhametlidir..gözü hiç dışarda değildir..

bir tek ara sıra bana bağırır ama onuda kabullendim artık çünkü bende bazen bağrılmıycak gibi değilim yani:9::9::9:

aynı işyerindeydik ilk önce ben küstüm ona çocuk gibi birlafına. sonra geldi konuştuk hiç ayrılmadık. bir baktık aşık olmuşuz birbirimize ama uzak durmk için çabaladık. birgün evlenme teklifi etti bende düşüneyim dedim ve evet dedim. baktım çalışkan ve çok iyi düzgün birisiydi. konuşmaları cezbediyordu beni. güvendiğim birisiydi. sonra onun ailesi yüzünden ayrıldık gibi ama gerçekte ayrılamadık. ve evlendik mutlu huzurlu bir yuvamız var şükürler olsun. ama benim istediklerime söz verpte yapmamazlık yapmadı. içki içmeni istemiyorum dedim evlendiğimiz gün bıraktı. şimdide sigarıyı bıraktı.
ben hiç maddiyata bakmadım hep düzgün bir işi var, çok çalışkan, tam ev insanı. çok borç ödedik yeri geldi aç yattık ama huy güzelliğinden dolayı hep sabrettim ve mükafatımıda aldım.

Annem hep derdi sende sev ama sen senden daha çok seven briyle evlenirsen çok daha mutlu olursun. çok haklıymış şimdi anlıyorum

öncelikle işine evine sadıktır yalanı yoktur parasının hesabını bilr harçur etmez.
2 yıl denedim evlenmemem için ne hatası olur diye maşallah hiçbişey bulamadım.neden aradın derseniz ablam boşanma aşamasındaydı bende korkarak yaklaşıyodum herşeye. Sadece suskunluğu beni çok kızdırıyodu.ama onuda çözdüm evlenince :1: Konuşturma yollarını buldum daaa :27: Sevdiğini sölemez güzel iltifat etmez. Ama bi sarılırki 1000 defa demiş kadar olur :69:
Asla habersiz bırakmaz.
Yani kısacası yalan bencillik aldatma sorumsuzluk anacı ve kaba değilse evlenebilirsin...

Kendine olan özgüveni, espritüel oluşu, bana karşı olan hislerini kimseye aldırmadan her ortamda hissettirmesi, eğitimi, kültürlü ve akıllı oluşu vs vs say say bitmez :) Çok seviyorum ayva reçilimi ben ya :69:

Konuyu hortlatmis gibi olucam belki ama kusuruma bakmayin, benim de bugunlerde kafami kurcalayan bir soruydu, onceki cevaplar da cok guzel olunca buradan devam etmek istedim.
Ben bir de sunu merak ediyorum, evli arkadaslar tecrubelerini aktarirlarsa cok sevinirim. Evlenmeden onceki kriterlerinizin hangilerinin onemli hangilerinin gereksiz oldugunu dusunuyorsunuz, yani kisaca biz bekarlara evlenecegimiz erkekte aramamiz gereken ozellikler bakimindan tavsiyeleriniz nelerdir??

merhaba hanımlar :) ne akdar güzel şeyler yazmışsınız eşleriniz için.. Allah bozmasın inşallah.. bir arkadaşımız sormuş, bende sorayım biz bekarlar için ne önerirsiniz? yani hepsi iyi güzel ama bir adamda bu huy bu özellik olmazsa o evlilik olmuyor dediğiniz neler var? Yani tabiki sadakat, anlayış, saygı gibi özelikler dışında..

merhaba hanımlar :) ne akdar güzel şeyler yazmışsınız eşleriniz için.. Allah bozmasın inşallah.. bir arkadaşımız sormuş, bende sorayım biz bekarlar için ne önerirsiniz? yani hepsi iyi güzel ama bir adamda bu huy bu özellik olmazsa o evlilik olmuyor dediğiniz neler var? Yani tabiki sadakat, anlayış, saygı gibi özelikler dışında..
Arkadaslar aslinda hepimiz biliyoruz bunlari ama asik oluyoruz ve olmayacagini bile bile evleniyoruz. Yoksa herkes bilir olmazsa olmazlari, olunca sorun olacaklari. Mesela dedigim dedik diyen, ben soyle yasamani isterim, sunu yapmani isterim vs. Vs. Hep kendi isteklerini siralayan biriyle ilerde cok tartisacagimizi biliriz. Ailesine asiri duskun, ailesini herseyin ustunde tutan biriyle de sorun yasanir. Asiri kiskanc, ruh hastasi, dengesiz insanlarla da yapacaginiz evlilik cok zor gecer. Nitekim aşırılıkları olan biriyle evlilik iyi fikir degil. Bunu biliyoruz hepimiz. Hayatimizdaki adam hakkinda bu huylariyla nasil bir evlilik hayatim olur, buna katlanabilir miyim omur boyu dedigimizde evet cevabini verebiliyorsak kendimize, tamamdir!

5 yıl flört ettik.
Titizdi, temizdi.

Hepsine katiliyorum. Kucuk bir ekleme yapayim. Tum bu ozelliklerin yaninda ben kv ile anlasabilirsem olur ama anlasamayacagim biri ise bitiririm demistim. Simdi anasini oglunu cok seviyorum. 7 seneyi devirdik cok sukur

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben dinine düskünlügünü, allahtan korkusunu sevdim basta. Sonra baktim benim icin elinden geleni yapiyor. Ben hasta olunca babam bile evime bakmaya gelmezken onun gelmesi beni etkilemeyi basardi. Aslinda insan suna veya buna dikkat et diyemez. Herkesin beklentileri ve istekleri farkli; ama kalbini dinlemelisin. Ve mantigini! Evet ikisinide dinlemelisin. Yani ikisinin ortasi bulununca harika oluyor :)

Eşimde 3 yıl flört ettik 1,5 yıl önce söz nişan falan yapmadan direkt evlendik malum bir sürü adet vs ilişkileri yıpratıyor çok da iyi oldu hiç stres kavga olmadı aileler arasında çok mutluyuz nazar değmesin eşimde beni evliliğe ikna eden özellikler 1 ailesine ve annesine saygı ve sevgi duyması 2 argo kelime kullanmaması küfür etmemesi 3 işten eve evden ile olması 4 sigara alkol kullanmaması 5 öyle 5 vakit namazında değil ama Allah sevgisi ve korkusuna sahip ama en önemli özelliği onun çocuklarına iyi bir baba olabileceğini hissetmem boşanmış bir ailenin çocuğu olarak evleneceğim kişide en önem verdiğim özellik iyi ve sorumluluk sahibi baba olabilir mi olamazmıydı.. Umarım hislerim beni yanıltmamışdır

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

4.5 yıllık inişli çıkışlı bir ilşkinin ardından erkeklere ve evliliğe karsı soğudum:18:...özellikle mutlu bir evliliğe sahip olanlara danışmak istiyorum eşinizle görücü usulu ile mi yoksa belli bir zaman flört ederek mi evlendiğiniz...hangi kriterlere bakarak ''tamam ben be adamla evlenirim ''dediniz.:77:..tabi sevdim diyen çok olacak ama sadece sevgi yetmiyor bende eski sevgilimi çok sevdim onunda beni evdiginden şüphem yoktu ama anlaşamıyorduk aileler uyuşmuyorduk karşılıklı severek ayrıldık:KK58:...bu yüzden sadece sevdim in dısında yorumları merak ediyorum ...şimdiden tsk ederim:KK71:

4.5 yıllık inişli çıkışlı bir ilşkinin ardından erkeklere ve evliliğe karsı soğudum:18:...özellikle mutlu bir evliliğe sahip olanlara danışmak istiyorum eşinizle görücü usulu ile mi yoksa belli bir zaman flört ederek mi evlendiğiniz...hangi kriterlere bakarak ''tamam ben be adamla evlenirim ''dediniz.:77:..tabi sevdim diyen çok olacak ama sadece sevgi yetmiyor bende eski sevgilimi çok sevdim onunda beni evdiginden şüphem yoktu ama anlaşamıyorduk aileler uyuşmuyorduk karşılıklı severek ayrıldık:KK58:...bu yüzden sadece sevdim in dısında yorumları merak ediyorum ...şimdiden tsk ederim:KK71:

Canım tabiki flört ederek evlendim görücü usulu mu kaldı artık kacıncı yuzyılda yasıyoruz yani dimi ama :)Ben karakter ve yapı olarak birbirimize çok benzediğimiz için evlenirken hiç tereddüt etmedim.O da eğlenceli,özgür ruhlu,maceracı,yeniliklere açık yeni yerler görmeyi,gezmeyi seven,boğazına düşkün biridir benim gibi o yüzden cok iyi anlasırdık zaten sevgiliyken de.Evlenince de aynen devam etti bu durum böyle.Tek olumsuz özelliği benim aksime acayip kıskançtır onu hala aşamadı ben de tam tersiyimdir kıskanç bir yapım yok.Kimi bayanlar kıskanılmayı severler ama ben pek tahammül edemiyorum o yüzden bence evlenmeden o problemi aş derim eğer kıskanç bir yapıya sahipse erkek arkadaşın.Umarım yardımcı olmuşumdur tatlım birazda olsa.. :)

Back
X