Eşinizle her gün konuşacak konu bulabiliyor musunuz?

Bazen free takılırız bazen çenemiz durmaz. Değişir ya o. Kuralı yok. Biz ikimizde aynıyız. Bazen sabaha kadar muhabbet ederiz bazen o kitap okur ben KK gibi 😂 örneği de çok farklılığı da. Herkeste aynı olmaz.
Olmasi gerektigi gibi sizinki bence. Ama hanimefendinin esi herhalde hic uzatmak istemiyor hicbir konuyu

Merhaba hanımlar. Merak ettiğim birşey var eşinizle her gün sohbet ediyor musunuz ?
Mesela bizim şöyle işten gelir sofrayı kurarız bazen eşim çocuklarla ilgilenir falan sonra yemekte haber izlerken haberler hakkında konuşuruz o gün farklı bişey olduysa onun hakkinda konuşuruz bunun dışında zaten eşim çok konuşkan bir tip olmadigi için ben konu açarsam anca konuşuruz yoksa yemek - TV ve uyuma gibi bir rutin var. Kızım erken uyuyor oğlumda büyüdüğü için öyle çok engel olmuyor bize artık kendi kendine oyun kuruyor en azından yani vaktimizde var aslında ama biz sohbet edemiyoruz. Neden sizce ? Yada sizde de böyle mi siz neler yapıyorsunuz ?
konisacak cok seyimiz var ..ben bazen kurstan bahsederim o isten ve is yerinde getirilen yemeklerden bahseder :deli:

illaki konusulacsk konu olur ..mesela siyasette onun haberi olmayan seyleri aktaririm yada o bana soyler

surekli konisacak biseyler buluyoruz biz 🫣

sadece eşimle/sevgilimle değil herkesle konuşacak her türlü konum olur
vakit olsa 25 saat konuşuruz günde (arkadaşlarla olsun kardeşlerimle olsun, annemle de saatlerce konuşuruz biz vakit olsa)

sevgilimle
siyasetten girilir
diller (sevgilimin anadili türkçe değil) o dilde şu kelime şuradan geliyor çözümlemeleri, bildiğimiz dillerden ülkelere, gezdiğimiz yerlere gezmek istediğimiz yerlere zıplama
oradan otel oda fiyatları alkol fiyatları menüler yemek enflasyon eğlence hayatında eski maceralarımız yeni planlar biraz geçmişten biraz gelecekten
biraz aile dedikoduları
şu filmdeki şu artis estetik olmuş bak nasıl olmuş gibi geyikler, burası film izlemeye bağlayabilir
deilse biraz iş
ülkede gündemde olan konular
futbol
para tekrardan bi enflasyon (ya bu ara çok konuşuluyor bu)
benim ekşide/medyada/bi kitapta şöyle bir şey gördüm/okudum konularım (ilişkiler, kadın-erkek, sağlık, din, spirüteül şeyler vs üzerine olabilir)
ertesi gün ne yemek yiycez ne yemek pişircek alışverişe gidelim mi vs. konuları konuşuruz sonra onun uykusu gelir...yoksa ben daha konuşurum :KK70: ama karar aldık artık birlikte kitap okuma saati yapacaz konuş konuş nereye kadar.

ha ben annemle örgü modeli, bayram düğün ölen kalan, akraba konuları
kardeşimle merkür retrosu, alışveriş siteleri, indirimler
kuzenlerle lise/üniversite giriş sınavı taktikleri, iş piyasası, bölüm tercihleri
akademisyen arkadaşlarla işyerinde mobbing, pet bakımı, diziler, kisel gelişim, kongre seminer
ticaret yapan arkadaşlarla onların işleri (her sektör olduğu için bitmiyor konu)

sürekli farklı kişilerle farklı konular konuşuyorum
genelde herkese yetecek zamanım olmuyor...yoksa sonsuza kadar konuşabilirm.
Okurken yoruldum valla helal olsun size 😄😄
Konu bulma konusunda beceriksizim bu bı gerçek tamam ama karşımda da konuşmaya çok hevesli biri olmayinca tamamen elime yüzüme bulastiriyorum🤦 aslında düşünüyorum da galiba benim hayatımda çok farklı bişey olmadığı için (hergunum belli bı rutinde geçtiği için yani) herhangi bir konu bulamıyorum. Düşünsene her gün evdesin çocuklarla aynı şeyleri yasiyosun falan ne gibi bı konu bulabilirsin ki en fazla 😅 çocuklarla ilgilenmekten elime telefon da çok alamıyorum öyle gündemide çok takip edemem. Enflasyon konusunda en fazla 'yaa buda ne kadar pahalanmis' tarzında konuşuruz en fazla bu kadar işte😄

Ben çok heyecanlı ve araştıran biriyim, durmadan bir şey anlatırım 🤣 bazen çok konuştum dimi diyorum, o da onaylıyor🤣 Herkesle çok konuşan biri değilim ama eşimle çok konuşurum. Her gün konuşulacak bir şey var ya. Ama olmasa da sıkıntı değil. Eğer eksikliğini hissediyorsanız siz açın sohbeti. Konu konuyu açıyor zaten. Biz bazen aynı şeyleri bir kaç kez konuşuyoruz daha önce hiç konuşmamışız gibi🤣 ayrıca eşimle dedikodu yapmayı da çok severim🫠
En güzeli bu bende en çok eşimle konuşurum hele ki dedikodu 😂😂 sonrada diyo ki neyse bosver herkesin kendi hayatı 😂

Merhaba hanımlar. Merak ettiğim birşey var eşinizle her gün sohbet ediyor musunuz ?
Mesela bizim şöyle işten gelir sofrayı kurarız bazen eşim çocuklarla ilgilenir falan sonra yemekte haber izlerken haberler hakkında konuşuruz o gün farklı bişey olduysa onun hakkinda konuşuruz bunun dışında zaten eşim çok konuşkan bir tip olmadigi için ben konu açarsam anca konuşuruz yoksa yemek - TV ve uyuma gibi bir rutin var. Kızım erken uyuyor oğlumda büyüdüğü için öyle çok engel olmuyor bize artık kendi kendine oyun kuruyor en azından yani vaktimizde var aslında ama biz sohbet edemiyoruz. Neden sizce ? Yada sizde de böyle mi siz neler yapıyorsunuz ?
3 çocuk var bizde. Konuşmak istemesekte konu illa çıkıyor. Hiç bişey bulamazsak büyük kızım yastık savaşı çıkarıyor. Her akşam bı üstüme cullanma merasimi yapılıyor. Eşim saldırın der o curcuna baya vaktimizi alır. Eşim alacağı bişey varsa onu gösterir anlatır yada ben aynı şekil. Bişey çıkıyor illa 🤷🏻‍♀️

Eh tabi bu da seni zaman icerisinde yanliz hissettiriyordur. Sen daha cok iletisim istiyorsun oda tam tersi, vucut diliyle herhalde kisa kes konuyu gibi 😂 ona bunu söyledinmi hic peki?
Belli ediyorum çünkü bazen bana 'soru sormak için soruyorsun biliyomusun 'diyor bende evet aynen oyuzden soruyorum çünkü yoksa sen hiç konuşmuyorsun diyorum oda gülüp geçiyor ve aynı şekilde devam işte değişen bişey yok 🤷

Ben çok heyecanlı ve araştıran biriyim, durmadan bir şey anlatırım 🤣 bazen çok konuştum dimi diyorum, o da onaylıyor🤣 Herkesle çok konuşan biri değilim ama eşimle çok konuşurum. Her gün konuşulacak bir şey var ya. Ama olmasa da sıkıntı değil. Eğer eksikliğini hissediyorsanız siz açın sohbeti. Konu konuyu açıyor zaten. Biz bazen aynı şeyleri bir kaç kez konuşuyoruz daha önce hiç konuşmamışız gibi🤣 ayrıca eşimle dedikodu yapmayı da çok severim🫠
Aynı şeyleri anlatınca sıkılmış gibi tepkiler veriyo oyuzden anlatmak istemiyorum ya 😄 konu açma konusunda pek becerikli değilim işte ama bende sizin gibi araştırıp anlatmayı deniyecem bakalm 😄

3 çocuk var bizde. Konuşmak istemesekte konu illa çıkıyor. Hiç bişey bulamazsak büyük kızım yastık savaşı çıkarıyor. Her akşam bı üstüme cullanma merasimi yapılıyor. Eşim saldırın der o curcuna baya vaktimizi alır. Eşim alacağı bişey varsa onu gösterir anlatır yada ben aynı şekil. Bişey çıkıyor illa 🤷🏻‍♀️
Çocuklarla oynarız bizde ama boş kaldığımız zamanlarda eşim ya uyur yada TV başka bişey yok 😄

Çocuklarla oynarız bizde ama boş kaldığımız zamanlarda eşim ya uyur yada TV başka bişey yok 😄
Yani bilemedim yorgunluktan mi acaba. Eşimde bazen uzanır tam dalacakken durterim cokmu yoruldun kız kıyamam falan diye uykusunu açmaya çalışırım ama bazen tabikide uyumak ister yani 😁 TV izlerken falan satasirim isteykende görüntülü ararım günde iki üç kez napiyosun diye 8 yıldır evliyim en başından beri boyleydik ben aramasam o arar falan tabiki bazen insanların keyfi olmayabiliyor ozamanda birbirimizi kendi halimize bırakırız 🤭

Okurken yoruldum valla helal olsun size 😄😄
Konu bulma konusunda beceriksizim bu bı gerçek tamam ama karşımda da konuşmaya çok hevesli biri olmayinca tamamen elime yüzüme bulastiriyorum🤦 aslında düşünüyorum da galiba benim hayatımda çok farklı bişey olmadığı için (hergunum belli bı rutinde geçtiği için yani) herhangi bir konu bulamıyorum. Düşünsene her gün evdesin çocuklarla aynı şeyleri yasiyosun falan ne gibi bı konu bulabilirsin ki en fazla 😅 çocuklarla ilgilenmekten elime telefon da çok alamıyorum öyle gündemide çok takip edemem. Enflasyon konusunda en fazla 'yaa buda ne kadar pahalanmis' tarzında konuşuruz en fazla bu kadar işte😄
ya öyle düşünmeyin
benim çocuğum yok ama 2 tane yeğenim var
üstelik onları sürekli görmüyorum
buna rağmen sevgilime sürekli anlatıyorum :D

onu dedi bunu yaptı, bak bebeyken şöyleydi böyleydi...öbürü şöyle farklı. bak kardeşim de ufakken böyleydi..

geçen İstiklal marşının kabul gününde kreş öğretmeni (4 yaş sıpası) İstiklal marşımızı öğrenelim etkinliği yaptırmış, siz de evde ezberleyin demiş.
buna gece kramplar girmiş ,hasta olmuş
annesi kurcalamış ne oldu bu çocuğa diye
"anne ben istiklal marşımızı ezberleyemedim, okula gidemem, karnım ağrıyor" diyormuş

annesi diller dökmüş ezberle derken hepsini ezberle demedi öğretmenin, ben sordum ona (! pembe yalanlar) falan feşmekan

çocuk gibi davranınca mesela hemen yeğenimden bir örnek veriyorum
hayatım tek fark o 4 yaşında, diyorum...
artık kendisi bile (hiç görmediği sıpayı) örnek veriyor yeri geliyor....

çocuk büyütmek kadar farkındalık getiren, insanı olgunlaştıran bir deneyim yok ki... biz olmayan çocukla böyleyiz :D

Benim esimde çok konuşmayı sevmiyor.Ben devamlı haber izlerken falan laf atıyorum,birseyler söylüyorum oda haberi durduruyor cevap veriyor sonra tekrar izlemeye devam ediyor.Yani böyle bazı erkekler yapacak bisey yok.

Eşiniz çok konuşkan birisi değilmiş zaten şu an ne desek de durum değişmeyebilir. Ben erkek arkadaşımla aynı evde yaşıyorum uzun zamandır. Biz her gün saatlerce konuşabiliriz, her akşam birlikte olmamıza rağmen gün içinde de sık sık arayıp herhangi bir şey anlatabiliriz birbirimize. Bir film bile açsak genelde yarısını konuşmaktan ya da birbirimize takılmaktan izleyemiyor oluruz. Ancak bu belki biraz istisna bir durum olabilir çünkü genelde vakit geçirdiğimiz insanlar da enerjimizin çok yüksek olduğunu ve birbirimizle değişik bir diyaloğumuzun olduğunu söylerler. İlk kez yan yana bulunduğumuz insanlar da dahil olmak üzere.

Bilmiyorum çok hoşuma gidiyor onunla konuşmak, beni bu hayatta en iyi anlayan ve en iyi dinleyen aynı zamanda en doğru yorumları yapan insan. Hiçbir zaman bitmez sanırım onunla olan iletişimim. O yüzden her ilişki kendisine özeldir, insanların yapıları da değişiktir. Sizin yapınız ile eşinizin yapısı biraz birbirinden farklı hepsi bu.

Eşimin biraz sıkıcı bir işi var. Ben de çalışmıyorum, işle ilgilş konuşulacak mevzu olmuyor pek. Evcil hayvanımızı izliyoruz genelde onunla ilgili sohbet ediyoruz. A bak napıyor şaşkın vs vs gibi ya da benim bininci kez anlattığım bir konuya eşim yalancıktan aa öyle miydi falan diyor. Arada cennet mahallesi izliyoruz. Bazen birbirimizin çocukluğuna iniyoruz. Bizde de öyle bilimsel şeyler konuşulmuyor yani. Buna pek takılmayın ama bazen insanın hiç konuşası gelmiyor veya konuşkan bir yapısı yoksa ondan da fazla sohbet etmiyor olabilir eşiniz. Siz çalışmıyorsanız ve tüm gün evdeyseniz eşinizle uzun uzun sohbetler etmek istiyor olabilirsiniz, insanların belli bir günlük kelime tüketimi varmış. Onu tüketmek istiyor olabilirsiniz, anne veya arkadaşla konuşmakta rahatlatır sizi

konisacak cok seyimiz var ..ben bazen kurstan bahsederim o isten ve is yerinde getirilen yemeklerden bahseder :deli:

illaki konusulacsk konu olur ..mesela siyasette onun haberi olmayan seyleri aktaririm yada o bana soyler

surekli konisacak biseyler buluyoruz biz 🫣

Evden yemek taşımakta, hergün ona uygun yemek pişirmekte zor.Allah kolaylık versin hepinize.

İki kere evlendim, ikisinde de en iyi arkadaşım eşlerimdi. Bence evliliğin temelinde arkadaşlık var. Boşuna “Hayat arkadaşı” demiyorlar.
Biz hemen her konudan konuşuruz. İkimizde şu an çalışmadığımız, evde bebek baktığımız için hayatımızda pek bir gelişme olmuyor. Çocukların ihtiyaçları, o ayki finansal durumumuz, ülke siyaseti, gelecek planlarımız, evin eksikleri… Eğlenceli bir şey gördüysek instagramdan bir şeyler atarız birbirimize. Başkalarını çekiştiririz. O bana takılır. Ben alınırım. Geçinip gidiyoruz 🙂

Ayak masajı yapsın bana yeter o konuşur ben dinlerim bizim evde de bütün muhabbet iş ve çocuklar

Her gün kimse bence koyu muhabbet yapmaz arada yapılır

Biz sürekli konusuruz , hatta çocuklardan kaçıp kendimizi balkona kapatıp sigara kahve eşliğinde sohbet ederiz çocuklar bizi bulana kadar 🤣 Yani insan kocasıyla konuşacak konu bulmakta zorlanmamali bence neticede hayat arkadaşı, bize zaman yetmiyor resmen 🙈

Back
X