eşinizle nasıl tanıştınız? ya da nişanlinizla?

P3rimasali

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2014
396
138
123
Ben cok merak ederim hep evlenenler nasil tanismis nisanlilar nasil tanismis nasil evrelerden gecmisler neler atlatmislarm en merak ettiklerimden biri tanistiginizda biseyler hissettiginizde biliyor muydunuz onun o kisi oldugunu. Hissedebilmis miydiniz? Yani gorucu usulunu demiyorum. Arkadas ortami olur aile cevresi olur. Ilk kavganiz ne yuzundendi? Flort doneminiz olduysa hic ayrilmadiniz mi nasil atlattiniz kavgalari? Diger en merak ettigim kisim aileler tarafindan tanistirilmamislar icin "ailelere nasil soylediniz ne tepki aldiniz?" Ben cok merak ederim bunu. Bana biri benle evlenmek istese babam onu dovecekmis gibi geliyor 20 yasindayim ben. Benim de var bir hikayem hayalim ama oncelik sizleri dinlemek. Evet soyleyin anlatin lutfen

nerden başlasam. Henüz eşim değil askerden gelince olacak inşallah :) en eskiye döneyim ozaman. benim uzun bi ilişkim vardı sonu gözükmeyen. O sıralar bana çok kişi istihareye yat derdi. Bende bir denedim iki denedim rüyalarımda hep kendimi gelinliğimle yanımda eşimle çıkarken görmüşümdür. Ama sorun şuydu yanımdaki damat o zamanlar çıktıgım kişi değildi,zerre benzemiyordu. Yanımda gördüğüm kişi kumral ve iri yapılıydı. Neyse gel zaman git zaman ayrıldık o kişiyle. Çok geçmeden arkadasımla dısarıya cıktıgmız öylesine bi akşamda tanıdım ömrümü :KK68:Bir anda oldu heşey gercekten inanılır gibi değildi dedim ki benim kaderim bu adam :) Sonra sonra onunda bana söylemek istedikleri vardı. Arkadasıyla geldiği o cafeye girmeden ''muhammet bu akşam burda bişey olacak buraya gelene kadar ki herşeyi ruyamda gördüm'' demiş :) ve o akşam biz tanıştık.. Ve ben daha söylemeden bana benzeyen bi kızı sürekli rüyasında gördüğünü söyledi:KK24: Şaka gibi ama gerçektii. Allaha şükür 4 yıldır beraberiz ve bi kez olsun ayrılmamışızdır. İlişkimiz çok zorlu yollardan geçti kolay seyler yasamadık biz. Hala da yasıyoruz askerde biriciğim:KK14: Ben cok dua ederdim gökhan karsıma cıkmadan önce,rabbim evleneceğim adamı karşıma çıkart bi an önce diye.. Zor zamanımda bana gönderilen bi mükafattı o..:nazar: O kadar çok ortak yönlerimiz var ki. Ve inanın bizi gören herkes siz akrabamısınız birbirnize ne kadar çok benziyosunuz der :nazar: Çok şükür seviyorum ve seviliyorum Rabbim bu günlerimizi aratmasın inşallahh.. Ailem akrabalarım herkes tanır gökhanı onunkilerde beni. Annem zaten arkdasım gibidir kolayca anlattım. Sonra babama.. Babamada çok benzer gökhan ,gökhanla benzediğimiz için :D Herkes kabulendi sonunda. Tartışmalar olmuyormu oluyor elbet ama bir saat küs kalamayız ki biz :) sende anlat bakalım hikayeni:)

Ayy cok cok cok guzeelmis ya Allah bozmasin mutlulugunuz daim olsun. Demek ruya haa :)
Benim durum soyle. Bn simdiye kadar hic kimseyi ilk tanidigimda "bu o yaaa" demedim. Sevdigim oldu gorustugum de ama severken ne kadr sevsem de bitecegini hep bilirdim ve bittiginde de bi sekilde bi haftada unuturdm. Salaklik bnde neden konusuyosam o zaman. Ama insan bilemiyo gercek kisiyle tanisinca nasil farkli olacagini.
nyse ben daha lise 2deylen falan halam evlendi. Enistemin kardesi falan aldi bzii arabayla. Cok begenmistim ama benden 6yas buyuk demistim Allah im bana boyle bir koca nasip et. Ama yani o an o gozle bakamayacagim kadar ben kucuktum o da buyuk gorunuyordu. Nyse aradan 4 yil gecti. Bazi yazlar bayramda denk gelirdik ama benle hoc konusmazdi selam disinda. Babamdan cekindiginden buyuk ihtimalle. Babami cok sever sayar ve huylari da asiri benzer aslinda.
Bu yil bi haftasonu halamlar beni onlra goturdu 2 gun kaldik. Onlar da yazin annesi kendisi ablasinin ailesi yakin cevrede toplanirlar hergun bulusurlar. Orda ben bunu bi gordum direk asik oldum zaten. Ama hic caktirmamaya calisiyorum. Yegenleriyle muhabbt ediyorum annesi ablasi yengesi falan. Derken onla da muhabbete basladik ama kafamiz acayip uyuyo. Tabi cok ozel sohbetlere girmedik okulun nasil ? Yok senin isin nasil falan. Annesi bi ara onun yaninda keske benim kizim olsan dedi ben kipkirmizi oldum tabi onla o an bi gozgoze geldik :) derkeen. Iste annesi evlensen nerde yasarsin falan sorular sormaya basladi bana. Ama benm okulumn bitmesine 3 yil var daha.
Neyse obur haftasonu da goturduler beni iyice muhabbet. Ama ben onlara gittigm gunden beri ne uyuyabliyorum ne yemek yiyebiliyorum surekli ruyamda onu goruyorum hergun. E bide buyuk bana bakmaz o diye dusunuyorum gerekirse 4 yil bklerim o baskasiyla evlenene kadr falan planlr yapiyorum. Bu da bayramlasrken bana "kardesim" dedi depresyona girdim. Halamlar soruyo noldu diye en sonunda soyledim halaml enisteme. Halam cok kizdi enistem olur bu is sen merk etme annembbam bizimkler sizi cok sviyo. O da seni cok sevdi emin ol dedi. Ben buna muhabbet amacli mesj attim o gunden sonra konusmaya basladik..
bn dayanamadim itiraf ettim dedim akibeti sana kalmis. O da dedi bnde de vardi ama senden emin olmadn soylemezdm. Sen kendini itiraf ettin bn de sana soz veriyorum evlnmemiz icin elimden geleni yapcam falan. Basladik oyle. Ilk iki ay hic problem yok farkli sehrlerdeyiz ama cok guzl iletsm kuruyoduk. Beyfendinin gorevi zor biraz bi olay geldi bunlarin basina arkadaslarinia falan kaybtti. Bikacgn sonra bnden ayrildi. Gorevm thlikeli bna nolcagi blli olmaz unut beni seni siliyorum diye. Iki hafta hic konusmadi bnle engelledi whatsptan falan. Bn mesj attim bikac kere ben raziyim herseye diye. Abisine anlatiyorum diyo o sana aksama atar ya kafasi duzeldi biraz. Atti da. Baristik. Yine guzldi her sey ama o cok yogundu daha az konusmaya basladik . Karar aldik annesine diyecekti aklimda biri var bana kiz bakmaktan vazgc diye o gece cok guzl konustuk ama obur gun bn gunaydiiin dye mesj attim (bunlar ev topluyodu) senle ugrasamicam belim koptu ilgi bekleme gibi bisy soyledi. Bnde kizdm ne demek o yani kirici olmadn da soyleyeblirsin bn sen cevp atmiyosun diye burda kendmi parcalamiyorum sonucta falan. Dedm duzgn konusmaya karar verene kadar atma. Bidaha engelledi bu sefer.

Bn kotu oldm baya bi hafta snra dogm gunydu mesjnattim kutladm cvp vermedi daha kotu oldm. Arkadasm numarasini almis aramis suratina kapatmis falan. Bana sonra soyledi :( Bn iyice kizdim. Kizgn bi mesj attim dedi bidaha konusmayacagiz arkadasnda ne isi vr numaramin . Dedm haberim yoktu. Bahane bulma kac gundur arayip sormuyosun varsa baska bi siknti soyle sevmiyosan svmiyorm de anlarim bu ne demek simdi falan. Cevp yok hala. Bi hafta oldu. Oyle bitmis gbibhisstmiyoum bi yerde yenidn baslayacaz eminim kendmce ama olanlar hic onu gostermiyo. Evlnmeyi dusundgunilk insan benim. Ki en basindan beri hayatmizi buna gore planliyorduk. Nrde oturruz nasil yaparz ne zaman babalara soyleriz falan.. blmiyoum bi insanin sevgisi bi gunde bitemez dmi? O kirici laftan once sevdgne gayt emindim. Ama suan kafam karsti. Acaba ne..

Annem kuzenimin toplantısına gitcekti
banada gel dedi bende yok ya yarın cumartesi ben uyucam dedim
neyse sonra sabah oldu ve gitmeye karar verdm( iyi ki de gitmişim)
Kuzenim ben annem kuzenimin okuluna gittik
annem toplantıya girdi bizde kuzenmle bahçede oturuyorduk
sonra okulun bahcesine arabayı kaydırarak biri girdi baktım ve bu ne ya havalı diye düşünmüştüm.
Tabi biz orda tanışmadık.
Ondan sonraki gün yani pazar günü kuzenim sevgilisiyle profiloya gitcekti
annem tek göndermiyor benimle gelirmisin dedi bende tamam dedim gittik(28.12.2oo8 Pazar)
sonra kuzenimin sevgilisinin yanında bi çocuk daha gelmiş yani benimm aşkmm :)
Tam oturcaktım beni oturacağım sandalyeyi çekti
kendi oturdu bende sinir oldum sinirden kızarmştm
Neyse sonra arkadaşına benim anlamayacağım şeklide yani tersçe çıktığı varmıymış sorsana dedi
sonrada arkadaşıda bana nuray çıktığın var mı dedi
bende yok dedim tabi aşkımda sevinmiş olmadığını duyunca
bunu sonradan anlatmıştı
orda normal konuştuk falan tabi o sıra aklımdan bile geçmiyo sevgili olacağım.
Sonra bizi evin yakınına bıraktılar gelirkende ben msnini istemediğim halde kuzenim , emre nuray senin msnini istiyor dedi
oda verdi msnini ekledm konuştuk benden hoşlandığını söyledi ve çıkma teklifi etmişti.
Bende bilmiyorum düşünmem lazım dedim.
Çaktrmayın bende az da olsa hoşlanmaya başlamıştım ama gıcıklık değil mi 21 gün bekletmiştm
Sonra bu 21 gün içinde bikaç kere arkadaş olarak buluşuyorduk.
Buluştumuz günlerden bir gün (17.o1.2oo9 Cumartesi) ambiansa(Nargile cafe) gitmiştik
bana cevabını ver artık sana süprizim var dedi
bende hemen sazan gibi atlayıp evet dedim ne evet dedi kabul ediyorum dedim :)
Kabul ettiğimde gözlerinin içi gülüyordu, ben de çok mutlu olmuştum :)
Veeee çıkmaya başladık.5.5-6 sene boyunca 3-4 kez ayrılığımız oldu ama sonunda hep barıştık kopamadık :) 15.ay askerdeyken bekledim askerden 2012 ağustosta geldi 2013 nisanda sözlendik 2013 eylülde nişanımız oldu ve 2014 7 haziranda da evlendik şu an 5ay 1 haftalık evliyiz :)

Annem kuzenimin toplantısına gitcekti
banada gel dedi bende yok ya yarın cumartesi ben uyucam dedim
neyse sonra sabah oldu ve gitmeye karar verdm( iyi ki de gitmişim)
Kuzenim ben annem kuzenimin okuluna gittik
annem toplantıya girdi bizde kuzenmle bahçede oturuyorduk
sonra okulun bahcesine arabayı kaydırarak biri girdi baktım ve bu ne ya havalı diye düşünmüştüm.
Tabi biz orda tanışmadık.
Ondan sonraki gün yani pazar günü kuzenim sevgilisiyle profiloya gitcekti
annem tek göndermiyor benimle gelirmisin dedi bende tamam dedim gittik(28.12.2oo8 Pazar)
sonra kuzenimin sevgilisinin yanında bi çocuk daha gelmiş yani benimm aşkmm :)
Tam oturcaktım beni oturacağım sandalyeyi çekti
kendi oturdu bende sinir oldum sinirden kızarmştm
Neyse sonra arkadaşına benim anlamayacağım şeklide yani tersçe çıktığı varmıymış sorsana dedi
sonrada arkadaşıda bana nuray çıktığın var mı dedi
bende yok dedim tabi aşkımda sevinmiş olmadığını duyunca
bunu sonradan anlatmıştı
orda normal konuştuk falan tabi o sıra aklımdan bile geçmiyo sevgili olacağım.
Sonra bizi evin yakınına bıraktılar gelirkende ben msnini istemediğim halde kuzenim , emre nuray senin msnini istiyor dedi
oda verdi msnini ekledm konuştuk benden hoşlandığını söyledi ve çıkma teklifi etmişti.
Bende bilmiyorum düşünmem lazım dedim.
Çaktrmayın bende az da olsa hoşlanmaya başlamıştım ama gıcıklık değil mi 21 gün bekletmiştm
Sonra bu 21 gün içinde bikaç kere arkadaş olarak buluşuyorduk.
Buluştumuz günlerden bir gün (17.o1.2oo9 Cumartesi) ambiansa(Nargile cafe) gitmiştik
bana cevabını ver artık sana süprizim var dedi
bende hemen sazan gibi atlayıp evet dedim ne evet dedi kabul ediyorum dedim :)
Kabul ettiğimde gözlerinin içi gülüyordu, ben de çok mutlu olmuştum :)
Veeee çıkmaya başladık.5.5-6 sene boyunca 3-4 kez ayrılığımız oldu ama sonunda hep barıştık kopamadık :) 15.ay askerdeyken bekledim askerden 2012 ağustosta geldi 2013 nisanda sözlendik 2013 eylülde nişanımız oldu ve 2014 7 haziranda da evlendik şu an 5ay 1 haftalık evliyiz :)
Yaa cok cok cok sevimliii. Neden ayrilmistinz peki ayrilmalarinizda o surecler basil gcti konustunuz mu konusmadiniz mi? Konusmaya basladgnizda hissettiniz mi "bu o" diye yoksa zaman gectikce mo akliniza yatti? Burcunuz ne onun burcu ne ;)

Yaa cok cok cok sevimliii. Neden ayrilmistinz peki ayrilmalarinizda o surecler basil gcti konustunuz mu konusmadiniz mi? Konusmaya basladgnizda hissettiniz mi "bu o" diye yoksa zaman gectikce mo akliniza yatti? Burcunuz ne onun burcu ne :KK66:

Dogruyu söylemek gerekirse çoğu zaman benim hatalarım yüzünden ayrıldık :D Ben balığım eşim koç. Ben zaten maşallah herşeye ağlarım çok sulugözlüyüm :D

Dogruyu söylemek gerekirse çoğu zaman benim hatalarım yüzünden ayrıldık :D Ben balığım eşim koç. Ben zaten maşallah herşeye ağlarım çok sulugözlüyüm :D
Hahah bn de baligim :) ayrilik donemnde de sessiz durup kafa dinlesin diye bi eyleme giremem genelde :)

E
Yorumlarından burcu balıktır diye düşünmedim değil aşk insanısın belli romantiksin aşkla ilgili herşeyi seviyorsun sanırım :)
Evet kesinlikle. Benim hikayemi okuyun bi bakyim nasil yorumlayacaksiniz :)

Internette bir forumu ikimzde takip ediyormusuz esimle skype adresim yaziyordu ekledi kabul ettim konustukta konustuk bi haftasonu kalk kamp kurmaya dedik gittik baska sehre kamp kurmaya ilk bulusmamiz ve birbirimizi gorusumuzdu farkli sehirlerdeydik 1aylik flort cok guzeldi ardindan evlenmek istedi kabul ettim bizimkiler bune acele vs dediysede paldir kuldur evlendik mutluyuz

şahane hikayeler ya, hepsini keyifle okudum kızlar, benimki o kadar klasik ki anlatmaya değmez:=) hepinize mutlulukalar dilerim

Internette bir forumu ikimzde takip ediyormusuz esimle skype adresim yaziyordu ekledi kabul ettim konustukta konustuk bi haftasonu kalk kamp kurmaya dedik gittik baska sehre kamp kurmaya ilk bulusmamiz ve birbirimizi gorusumuzdu farkli sehirlerdeydik 1aylik flort cok guzeldi ardindan evlenmek istedi kabul ettim bizimkiler bune acele vs dediysede paldir kuldur evlendik mutluyuz
Hahah cok tatli sizin hikaye de. Peki size de sorayim. Ilk tanistiginizda yuzyuze hissettiniz mi "bu o" diye?

Hahah cok tatli sizin hikaye de. Peki size de sorayim. Ilk tanistiginizda yuzyuze hissettiniz mi "bu o" diye?
Hayir hatta pek begenmemistim bile benim tarziim degil diye dusundum sadece ark olup oyle kalacak sandim :D ama hizli ve kisa zamanda cok ani degisimler oldu inanamadim ben bile noluyoruz dedim :p

Yaa hayir anlatiin sizdeee
diyorum ya çok klasik, üniversitede tanıştık, arkadaştık önce, sonra sevgili olduk, sonra evlendik...mutluyum mutlusun mutlu....sanırım en iyi evlilik önce arkadaş olmaktan geçiyor...şükür şimdi çok iyiyiz

Bizimkisi kısmet denen ifadenin tam karşılığı :)
Ben İstanbul'a kuzenimin düğününe gidiyorum :)
O da yurt dışından uzun süreden sonra evlenmek için Türkiye'ye geliyo :)
Uzaktan akraba olduğumuzu bilmiyordum bile :)
Beni düğünde görüyo ama boyu çok uzunmuş anne diyo :)
Topuklu ayakkabı giyinmiştim e normal :)
Sonra benim başka bir kuzenime görücü olarak gidiyorlar :)
Ben de o sırada amcamlarda kalıyorum :)
Hastaydım biraz hava almak için Bahçeye çıkmıştım :KK66:
Onlar da kuzenim evlenmeyi düşünmediği için olumsuz cevap aldıkları evden çıkıyorlardı :)
Eşim orada yoktu ama :)
Kayınvalidem aaa ne oldu hasta mısın dedi bende Hoşgeldiniz dedim evet hastayım biraz hava almaya çıktım dedim sarıldık neyse :) bizim memlekette görücü olarak gelmiş birine sarılmak da evlilik hakkında olumlu düşünmek demek bana sonradan daaaaank etti :) akrabaymışız dedim ya halamda onların yanında gitmiş kız bakmaya
Sonra beni iyice beğeniyo kayınvalidem :)
Ben birkaç gün sonra memlekete dönüyorum yolda kaza falan geçiriyoruz :)
Babam alıyor beni otogardan ve bana direk kızım seni birileri istiyo bizde olumlu düşünüyoruz diyo :)
18 imdeyim o zaman olmaz baba ben küçüğüm daha okulum da bitmedi diyorum :) neyse birkaç kere arayıp gelelim mi dediler bende ilk önce yok dedim sonra da dua ettim Allah'ım hayırlı ise olsun değilse Olmasın diye anneme Bıraktım kararı o da gelsinler bir tanışalım dedi :) geldiler akşamına istediler Yarınki gün Nişan nikah oldu :) üç ay sonra da evlendik :) şu an aşkımla 2. Bebeğimizi bekliyoruz kızımızı 10 aylık da oğlumuz var :) ve ben 20 yaşıma yeni girdim :) şu an o kadar şükrediyorum ki Rabbim onu bana Yazmış diye :) onu çooooook seviyorum :) o benim herşeyim :) kısmet işte o Dünya'nın bir ucundan İstanbul'a geliyo ben Türkiye'nin bir ucundan :)

diyorum ya çok klasik, üniversitede tanıştık, arkadaştık önce, sonra sevgili olduk, sonra evlendik...mutluyum mutlusun mutlu....sanırım en iyi evlilik önce arkadaş olmaktan geçiyor...şükür şimdi çok iyiyiz
Cok guzl sizinki de inanin :) o zaman siz ilk tanistiginizda hissetmemistiniz evlenecegnz kisi oldgnu :)

Hahah
Hayir hatta pek begenmemistim bile benim tarziim degil diye dusundum sadece ark olup oyle kalacak sandim :D ama hizli ve kisa zamanda cok ani degisimler oldu inanamadim ben bile noluyoruz dedim :p
ayy daha hycanli o zaman. Ne zamandr evlisiniz simdi :)

Back
X