Eşinizle nasıl tartışırsınız?

cok tartismayiz Allaha sukur..nadirdir,sayilidir.ondada genelde ben sinirliyimdir,esim alttan alir...o oyle yapinca bende ayni sekilde karsilik vermeyi ogrendim.o sinirlenirse( pek olmaz ama) ben alttan alirim.
en kotu soz nedir bilmiyorum ama eger isin icine kufur ve argo girdiyse,gerizekali aptal gibi seyler soyleniyorsa saygi kalmamis demektir...
biz hic soylemedik oye seyler..sadece o an neye sinirlendiysek "oyle yaptin boyle yaptin cok kizdim yapma bunu" gibi seyler soyleyerek tartisiriz..sen soylesin boylesin hic demedik.

Son düzenleme:
biz eşimle yeni evlendigimiz sıralarçok şiddetli kavgalarımız olurdu(küfürler olmaz ama agır hakaretler ederdik):4::57:
ve ben her seferinde aglamaktan içim çıkar ayrılıkmı olacak derdim :113::57:
bir gün hadi bilemedin iki gün sonra barışırdık:71::70::69:
evliligimiz ilerledikce kavgalarımız normal olmaya başladı(bizim için):73::84:
artık kvga ederken ben aglayıp sızlanmak yerine gülüp geçiyorum,:70::103::103:
küsmelerimizide sorarsan aartık oda yok :1::73::124:
eşimde aynı:1:
birde biz kavga ederken ''''aşkım öyle deyil şöyle''''......''''aşkım sen nediyon ya'''':70::73::74::92:
hakaret yerine aşkım noluyosa ,kavga anlarımızda bile birbirimize '''aşkım ''''diye hitap ediyoz:1::73::123:

biz ilk evlendiğimizde eşim askerdeki yaşadıklarından dolayı çok gergindi ve sık sık kavga ederdik ama küsmezdk
ben yapı olarak küs kalamam zaten eşimde öyledir
şimdiyse çok nadir kavga ederiz ama yine küsmeyiz hakaret olmaz kavgalarımızda ama yüksek ses olabiliyor bazen
önemli olan tartışmamak değil bence tartışmanın ardından olayı kapatıp devam edebilmek
tabi tartışma konusuda çok önemli bu durumda

birbirimizi çok sevmemize rağmen kaynanamlar yüzünden 1 yıl boyunca hırgür ettik kavga genelde ben çok bağırırdım :27: genelde hakarette ederdim ama şimdi birbirimiz anlayınca kavga etmiyoruz zaten küsmeyizde :16: küsersem gelir gönlümü alır :16: kaynanamları aramızdan çıkarınca kavga şiddetimizde düştü şükür

5 yıl bi arkadaşlıktan sonra severek evlendik.ilk yıl çok tartışırdık alışma aşaması. kavgalarımızda ben hep laf sokardım. hakaret etmezdim ama inceden inceden onun damarına dokunurdum. çok sinirlendirirdim. sonra ağlardım. o da bana sarılırdı barışır özür diler ve sarılıp uyurduk:)

şimdi büyüdük herhalde. çok az tartışıyoruz. bu sefer ben laf sokmuyorum. sorun onun aşırı sinirli olması oluyor. kırılıyorum. susuyorum. boşveremesemde boşvermiş gibi yapıyorum geçiyor. sonra sakinken anlatıyorum bana ne kadar zarar verdiğini.

Gücüme gidecek bişey yaptığı zaman hiç tepki vermiyorum.
Sonradan konuyu açıp çok kırıldım bu hareketine dediğimde neden o zaman söylemedin,içine atmanı istemiyorum vs diye gönlümü almaya çalışıyo.
Hoşuma gitmeye başladı bu durum.
Tavsiye ediyorum.

Çünkü onun tepkisine sizde tepki verseniz olay büyüyecek,ama bu çok daha etkili. ve gerçekten güzelce söylenince yavaş yavaş azalıyo aksilikler.

Daha 8 aylık evliyiz öyle kavga falan olmadı hamdolsun,
ufak tefek fikir ayrılıklarında da herkes fikrini söylüyo,kimse birbirinin fikrini kabul etmek zorunda değil.
biraz tek takılıyoruz galiba biz :)
en iyisi böyle,birbirine girip yüz göz olmaktan iyidir.
Söylenilen kelimeleri hiç unutamam ben,o yüzden kelimelerime çok dikkat ederim.Empati iyidir her zaman.

YA HEPİNİZ DE NE KADAR saygılı, sakin ve hoş çiftlermişsiniz. ya da biz de sorun var:) bazen ben çok ağır konuşabiliyorum, o da bana. sanırım ikimizin de böle olmamızın sebebi küfür eden baba veya aileden biri ile yetişmemizden kaynaklı diye düşünüyorum. sanırım bize normal geliyor. daha geçenlerde ablamın eşi güldü bize. eşimle normal konuşurken eşim bana demiş: şuraya gidelim lan, ben de demişim olmaz ya hacı:))):1: eniştem de diyor, ya ben eşime x..hanım ya da caııımmm derdim bu ne diyor. eşimle çok güldük halimize.

Küfür eden aileyle alakası olduğunu düşünmüyorum canım.
Benim eşimin ailesi de öyle,ama kendisi bi o kadar nefret eder.Onlara sinir olduğu için asla kullanmaz küfür.

Ama sizin tarz da iyiymiş.Bende arada lan kelimesini kullanırım hacı :) hoşuma gider takılmak

Biraz insanın mizacıyla alakalı bu durum sanırım. Eşim çok sakin bir insandır, ben çabuk sinirlenirim ama içime atarım hemen söyleyemem...

Birde bende tuhaf bir huy var inanırmısınız bilmem ama böyle :) Eşime kızsam, sinirlensem beni gülme krizi tutuyor gülmekten bişey diyemiyorum çok sinirlenince...Böylece sorun çözülmüş oluyor :)

Ben eşimi sinir etsem o susar genelde yapısı itibariyle çok sakin ve ağır biri karşılık vermez yani... Ailesi hakkında bile konuşurum içimde hiçbirşeyi bırakmam ama kavga etmedik biz çok şükür... Anlaşamadığımız durumlarda tartışma olur ama daha ileriye taşımadık henüz...Rabbim büyük sorunlar vermesin inşallah...

tam beni konum :)))) malesef benim eşim tartışöayı bilöez ve beni deli eder ,ben mizaç olarak biraz sinirliym eşim ise sinirlerini aldırmışçasına sakin.....beni deli ediyor çünkü gerçekten sorun olan bişeyi bile niye bu kadar büyütüyosun diyecek kadar gamsız...ben kendi kendime tartışırım ağzımdan çıkanı kulağım duymaz ama eşim karşımda hep suskundur yada beni dinlememek için ortamı terk eder.8yıllık evlilik artı 5 yıllık flört dönemin de bu hep böyle oldu...ama gerçekten isterdim konuşup bişeyler söylemesini.tabiki küfür falan etmesini, asla istemezdim ama en azından sesi çıksaydı :) benim kocada tartışma özürlü napayım

Eşim tartışmakdan da pek anlamaz benim sesim yükselir bolca küseriz çocuk gibi küsüyo ilk başlarda koca adam küsüyo şok şaşkın bakıyodum şimdi alıştım ben daha çok küsüyorum günlerce konuşmuyorum cevap vermiyorum görmemezliğe geliyorum hatta yemeğimi ayrı yediğm bile oluyoo
kısasa kısas artık..

Sanırım dün en büyük tartışmamızı yaşadık. Ve ne şiddet ne de argo sözler olmadı şükür.
Biz genelde susuyoruz ikimiz de ve ayrı odalara gidiyoruz. Zaten siniri yatışan ilk adımı atıyor ve uzamıyor böylece:31:

off diyorum...
ne sözler ne hakaretler edilir biz kavga ederken.o lafları ciddiye alsak ikimizde kesinlikle boşanma sebebi.
ama biz ikimizde aşırı sinirli insanlarız.1 yıllık evliyiz ve bu kavgalar gün geçtikçe azalıyor allaha şükür.

tam beni konum :)))) malesef benim eşim tartışöayı bilöez ve beni deli eder ,ben mi
zaç olarak biraz sinirliym eşim ise sinirlerini aldırmışçasına sakin.....beni deli ediyor çünkü gerçekten sorun olan bişeyi bile niye bu kadar büyütüyosun diyecek kadar gamsız...ben kendi kendime tartışırım ağzımdan çıkanı kulağım duymaz ama eşim karşımda hep suskundur yada beni dinlememek için ortamı terk eder.8yıllık evlilik artı 5 yıllık flört dönemin de bu hep böyle oldu...ama gerçekten isterdim konuşup bişeyler söylemesini.tabiki küfür falan etmesini, asla istemezdim ama en azından sesi çıksaydı :) benim kocada tartışma özürlü napayım

aynen cnm bende senin durumundayim
insani cildirtir benim esimde. Ben soyler soyler yorulup susarim en sonunda onda tik yok oylece dinler. Birde ozur dileme engellidir benm esim kalbimi kirar sonra oylece bekler niye ozur dilemiyosun neden gonlumu almiyosun diye sordugumda da sakinles diye bekliyorum der
halbuki bilse hemen ozur dilediginde uzamayak konu ama nerde :2:
hem boylede seviyorum ben onu:9::9::9::9:

Sinirlendiğinizde birbirinize söylediğiniz en kötü sözler ve davranışlar nedir?

çok fazla tartışmamız olmaz...genel olarak agresif bir yapıda oldugum için kızdıgım zaman agzımdan cıkanları duymam tepkilerim sert olur ,ama eşim öyle iyi bir insan ki sadece ona karsı srt davranmıyorum söylediğim en kötü kelime şapşal ama o bana bunu bile söylemez

Eşimle tartıştığımız tek konu,bilgisayar :1: bilgisayar bölümü mezunu olduğu için herhangi bir kasayı söküp tekrar takmaya bayılıyor.üstelik internette online oyun oynuyor.tam 10 senedir birlikte oynadığı arkadaşları var.hatta beraber bilgisayar oyunu turnuvasına gittik nisanda.arkadaşlarıyla tanışmış oldum.Tek bir kadın bile yoktu :21: ama bazen bilgisayarın başında çok vakit geçirmesine sinirleniyorum.onun da bu konuda "bu benim tek lüksüm" demesine ve vurdumduymaz olmasına deliriyorum.3 senelik evliyiz,2 sene flört ettik.ben onu böyle tanıdım.ve çok sevdim.:nazar::nazar::nazar: seviyorum leeennnn:9::36:

ikimizde sinirliyiz..Malesef kavga ettigimiz zaman kırıcı oluyoruz..Bir farkımız var benim sinirim günlerce sürer onun hemen gecer ve toparlayan gelip sarılar barısan o olur genelde..

Ve ben sinirimi o an kavga ederken tam anlamıyla gösteremem iki laf ederim bagırırım sonra odaya kapanırım sinirden aglarım..Cünkü gercekten ona zarar vermeyi isteyecek kadar sinirleniyorum birsey yapamayınca da daha cok sinirleniyorum.Eger cok kırılmıs kızmıssam günlerce konusmuyorum ve sözlerimle tavrımla acısını cıkarıyorum..Yoksa icim soğumuyor..Eskiden böyle degildim ama yasadıklarımız beni bu noktaya getirdi.

Son düzenleme:
zamanla kavganin dozuda siddetide azaliyor inanin yeterki kavga aninda saygiyi elden birakmayin ne demisler dil yarasi en aci yaradir küfür hakaret siddet olmadigi sürece kavgada hersey mübah:52:

YA HEPİNİZ DE NE KADAR saygılı, sakin ve hoş çiftlermişsiniz. ya da biz de sorun var:) bazen ben çok ağır konuşabiliyorum, o da bana. sanırım ikimizin de böle olmamızın sebebi küfür eden baba veya aileden biri ile yetişmemizden kaynaklı diye düşünüyorum. sanırım bize normal geliyor. daha geçenlerde ablamın eşi güldü bize. eşimle normal konuşurken eşim bana demiş: şuraya gidelim lan, ben de demişim olmaz ya hacı:))):1: eniştem de diyor, ya ben eşime x..hanım ya da caııımmm derdim bu ne diyor. eşimle çok güldük halimize.

Saygısız sevgi yok olmaya mahkumdur.. Tabiki de eşler birbirlerine saygılı olmalıdır... çoğunlukta değil sizde sorun var dediğiniz gibi...

bize gelince.. çok sinirliysem 5 dk sonra konuşalım derim sakinleşirim biraz öyle konuşurum.. çünkü sinirle ağzından çıkacakları bilemeyebilir insan ve söz ağızdan çıktı mı geri dönüşü olmaz.. hele ki hakaret küfür argo konuşmalar.. asla. küfür hakaret kavga gürültü argo kelimeler ardından barışma vs... bana çok yapmacık geliyor. ya o yanlış ya diğeri.. birini yapıyorsa insan diğerini yapmamalı. normal olan da insan gibi kon uşmak, tartışmanın da bir adabı edebi vardır. karşımdaki insan bana küfür etse hakaret etse benim dönüp barışmam söz konusu olamaz ki bu insan 'eş' ise durum daha da hassas. Ben nasıl onun hayatı için özelsem anlaşmazlık yaşandığı zaman da özel kalmalıyım.. sokaktaki adama edeceği lafları duyarsam benim ne farkım kalır , ya da onun...

Back
X