Eşinizle nasıl tartışırsınız?

Bencede insanin yasi ilerledikce daha edepli ; ) tartisiyor, eeeee tecrübeli oluyoruz nede olsa. Bagirmak, aglama krizine girmek ve agir laflar etmek olayi patlatiyor resmen. Esin sinirliyken önüne gecersen, o kavgadan gitmek isterken durdurmaya calisirsan cok kötü hareketlerede maruz kalabiliyorsun. Bir insana hersey söylüyebilirsin, ama ses tonun önemli.

Düsününce gercekten bizimde bir "tartisma kültürümüz" var aramizda, son bir kac yildir hep böyle, böylede iyiyiz cok sükür.
Öncelikle esim sinirlendiyse ve kizdiysa ben ortami terk ediyorum ve "Senle konusmuyorum! Beni rahat birak!" derim.
Susarim konusmam onla ve sonradan yanima gelince "Konusmuyorum seninle, küsüm!" derim. Kesinlikle ona kizdigim zaman evde is yapmam, herseyi oldugu gibi birakirim. Bu cok ise yariyor, genelde tüm erkekler rahatliklarina cok düskünler.
Cok ilenirse veya baska bir kötü söz söylerse "Bende seni cok seviyorum!" derim, bunun üzerine öfgesi cok cabuk gecer.
Eger gercekten cok sinirlendiyse ve bagiriyorsa "Bana kimse bagiramaz, ben sana bagiriyormuyumda sen bana bagiriyorsun!" derim ve baska bir odaya gecerim.
Ben sinirlendigimde esim beni hep güldürmeye calisir ve cogu zamanda basarir zaten. Ben hic küfür eden bir insan degilim, ama eger esim olduda küfür ederse, ayni küfürüde ona iade ederim, herzaman degil, ama durumun gidisatina göre. Tartismalarimiz hic uzun sürmez, saatler boyu küsdügümüz hic olmaz. Eskilerde küs oldugum zaman mutlaka yatmadan önce barismak isterdim ama bunu senelerdir kesinlikle yapmiyorum, cünki gece gece tartismak sadece felaket oluyor. Birde esim sinirliyse kendi haline birakiyorum, surati asiksa gidip neyin var diye bir kere sorarim, tekrar tekrar sormam ve desmem, yoksa baska birseye sinirlendiyse bile kabak benim basima patliyacagini bilirim zaten. :)

Ben çok ama çok agresif, sinirli, hırçın, huysuz (daha varsa siz ekleyin) ve negatifimdir. Eşim ise pozitif, sakin ve ılımlı. En delirdiğim anlarda bile "saçmalama ya" demenin ötesinde birşey demedim, diyememde. Hiç sevmez saygısızlığı.

Ne derler " bakacağın yüze yapma, yapacağın yüze bakma".

Evlilikte en korktuğum şey yüz göz olmaktır, Allaha şükür seviyemizi koruyoruz.

Son düzenleme:
Önce belirteyim, evli değilim.

En küçük bir hakareti bile kaldıramayacağımı düşünüyorum.
Ciddi bir şekilde söylenmiş 'salak' kelimesi bile yerle bir eder beni, umarım yaşamam.

Insanların o kadar hakaretten sonra yüzyüze bakabilmeleri çok garip gelir bana.

Küçücük bir söz bile saygının zedelendiğinı gösterir, o sözleri sarf etmek hep daha kolay olacaktır.

Biz tartışıyoruz ara ara, yani öyle biz hiç tartışmayız falan diyemem, hatta şu anda konuşmuyoruz(daha doğrusu ben konuşmuyorum)
küfür hakaret kullanmayız ama hakaretsiz de olsa, beni yaraladığı cümleleri olmuştur.
benim söylediğim ve en çok kızdığı söz ise "sanane?".

off diyorum...
ne sözler ne hakaretler edilir biz kavga ederken.o lafları ciddiye alsak ikimizde kesinlikle boşanma sebebi.
ama biz ikimizde aşırı sinirli insanlarız.1 yıllık evliyiz ve bu kavgalar gün geçtikçe azalıyor allaha şükür.

küfür de eder mi eşiniz.Eşim son iki aydır tartışma anında küfür etmeye başladı.Yüzüne bakasım gelmiyor.hatta bazen aileme de sarıyor.ben ise evliliğimi bitirmeyi düşünüyorum bu tavrından sonra.Çünkü artık eşim demek içimden gelmiyor.ona saygım kalmadı kendime saygımı da kaybetmek istemiyorum....

Back
X