Eşinizle ne sıklıkla tartışır-kavga edersiniz?

ahaha benim eşim çok sakin ve makul bir insandır. her meseleyi sakinlikle konuşup çözme taraftarıdır. tansiyon yükselecek gibi hissedersek konuşmuyoruz. ortalık sakinleyince fikir alışverişinde bulunuruz ancak. sizin de aynı dinamiklere sahip olduğunu zannediyorum
Aynen biz de karı koca sakin insanlarız. Önemli konularda genelde aynı çizgide oluruz, önemsiz olaylarda birbirimizi alttan alırız. Bir iki büyük kavgamız oldu onlarda da birkaç cümle edip başka odalara geçtik uzatıp iyice kırıcı olmayalım diye.

11 yıllık evliyiz sanırım en fazla 3 defa kavga ettik ama kavganın da nasıl yapıldığı önemli bence hakaret küfür kırıp dökme olmadı hiç bizde eşimde bende kavga bile edeceksek barışınca birbirimizin yüzüne bakabilecegimiz bir seviyede olmalı düşüncesinde olduk. Ufak tefek tartışmalar daha doğrusu fikir ayrılıkları oluyor ama büyük kavga dediğim gibi en fazla 3 tanedir

Konu sahibi siz ne aralarla "kavga"ediyorsunuz ?
Bakın ufak atışma, karşılıklı bir kaç laf söyleme normaldir Ama ağız dolusu küfür, bağırma , karşıdakini korkutacak şekilde baskı eğer bunlar varsa çok büyük sıkıntı
Ortalama olarak ayda 1-2 ye tamamım ama haftada bir falan fazla bence biz şu ara haftada 2 ye kadar düşürdük 😅 hakaret küfür yok bağırmak kaba konuşmak kavgadan kastım. Eşimde öfke problemi var bana göre, çok sinirlendiğinde kapıya falan yumruk atar kapıları çarpar gibi. Bide çok tavır yapar bunaldım artık benim trip atmam gerekiyor ya kadın olarak🥲
Hayır her erkek böyle değil. Sık kavga edilen evlerde huzur kalmıyor bence.

5 yillik evlilik dışinda. Ben yazdim sandim. Benim esimde oyle çok çabuk parlar ama yatışinca bisey olmamis gibi. Ben sinirlenince bana bulaşma ne dedigimi bilmiyorum sinirden diyor kafam donuyor diyor. Bizde 3 sene olucak evleneli aslinda Ilk zamnlar kavgamiz çok olurdu ama artik bir birmizi anliyoruz. Ama bizim büyük seyden degilde kuçucuk seylerden kavgamiz buyuyor
Benim eşimde öyle bağırır çağırır sonra bazen hiç bişey olmamış gibi davranır bazende surat yapar. Geçerli bi sebep olsa efendi gibi kavga ettik derim ama ortada bişey yok yani😅

Benim eşimde öyle bağırır çağırır sonra bazen hiç bişey olmamış gibi davranır bazende surat yapar. Geçerli bi sebep olsa efendi gibi kavga ettik derim ama ortada bişey yok yani😅
😆 evet öyle sacma seyler söz dalasina girip büyüyor.

merhaba kızlar, 5 yıldır evliyim. Eşim fevri biridir çabuk parlar, sevgililik döneminde farketmiştim ama sonradan çok ciddiye almadım cahillik işte. Aynı evin içinde yaşayarak zorluğunu anladım. Erkeklerin çoğunluğu mu böyle acaba? Babam çok sakin biridir o yüzden çol yadırgıyorum sanırım. Sizin ne sıklıkta kavgalarınız oluyor sonra nasıl hallediyorsunuz mesela? Bizim son zamanlarda çok sık kavgalarımız oluyor ve ben soğuyorum kavga ettikçe sizdede öyle olur mu?😅
Bizim artık çok ciddi tartışma sebeplerimiz kalmadı. Eften püften şeyler üzerinden genelde. Bazen bir hafta her gün didişiyoruz. Bazen haftalarca bişi olmuyor. Tartışma tü kaka değildir. Olması gerekiyor tabi sağlıklı bir ilişkide.
Günüm stresli geçmişse gözünün üstüne niye kaşın var diyip şaka yollu ısırıp pataklayarak günün yorgunluğu ve stresinden arınıyorum.

merhaba kızlar, 5 yıldır evliyim. Eşim fevri biridir çabuk parlar, sevgililik döneminde farketmiştim ama sonradan çok ciddiye almadım cahillik işte. Aynı evin içinde yaşayarak zorluğunu anladım. Erkeklerin çoğunluğu mu böyle acaba? Babam çok sakin biridir o yüzden çol yadırgıyorum sanırım. Sizin ne sıklıkta kavgalarınız oluyor sonra nasıl hallediyorsunuz mesela? Bizim son zamanlarda çok sık kavgalarımız oluyor ve ben soğuyorum kavga ettikçe sizdede öyle olur mu?😅
Biz bu ara çok kavga ediyoruz. Hayatımız bu ara çok stresli çünkü ben buna baglıyorum. Ama kavgalar ilişkiyi yıpratıyor.

Biz genelde kavga etmeyiz. Ters bize. Hoşumuza gitmeyen bir durum olunca duygu durumumuzun stabil hâle gelmesini bekler sonra konuşup çözmeye çalışırız. İkimiz de iletişim kurabilen laftan anlayan insanlarız. Birbirimizi gözümüzden anlıyoruz artık 10 yılı geçmiş evleneli. Anlaşmak istedikten sonra her şeyin çaresi var. İş medeni, konuşup anlasabilecek, hâlden anlayan birini seçmekte. İlk bulduğumuz kişiye hemen bağlanıp gönlüm ısındı ya tamam ne olursa olsun diye evlenince olmuyor. İyice ölçüp tartmak lazım.

Evet sakız olan🥰 teşekkürler. Kavga sebepleri çok saçma ortada herhangi bişey yok eşim ufacık bişeye sinirlenip sesini yükseltir kaba konuşur, bende onun böyle küçük bi olaya büyük tepki vermesine sinirlenirim bende ona sesini yükseltirim olay büyür saçma sapan😅 sonra ikimizde tavır yaparız sıkıldım bunaldım son zamanlarda sık olduğu için
Eşinizdeki sinir vs ailesinde de gördüğü bir şeydir muhakkak, ailesi de demek ki çok kavga eden insanlarmis, benim de böyleydi ben de aniden sinirleniyodum ama bir yandan da orantısız tepki verdiğinin farkindaydim, çünkü ben ailemde karşılıklı bağırma durumu yaşıyordum hatta zaman zaman sinir krizi bile yasardim ama eşimin sakinligi kendimi sorgulamama ve farketmeme sebep oldu.

Sonuç olarak tahammülsüzlük ve öfke kontrolüm olmadığına karar verip terapiye başladım, tabi başka sebeplerim de vardı ama şöyle diyim terapiyle ilk ayda bile çok fark yaşadım, çünkü problemimin duzelmesini çok istedim sonuçta kimsenin huzurunu kaçırmaya hakkımız yok özellikle de eşimizin.

birisi saçma bir sebebe gereğinden fazla sinirleniyorsa bu genelde kendisiyle ilgili bir sorunu olduğu anlamına gelir sizlik bişey değil aslında. Ha bu arada şeker ya da insülin direnci de ani sinir yapar.

Ay ben de sürekli her konuya terapiye git demeye başladım ama gerçekten de hepimiz psikolojimizi ne kadar ihmal ediyoruz aslında bilinçsizce, bütün dertler de burdan çıkıyor hep.

12 yıldır evliyiz, 15 yıldır birlikteyiz ayda bir mutlaka:)
İki tarafda baskın ve alttan almayan kişiler olunca böyle oluyor
Birde pandemi ve sonrası homeoffice döndük evde dipdibeyiz ama genellikle memnunuz
Mesela kocam aynı zamanda best frendim yani hayatımda birden fazla rolde Buda kavga sayısını artırıyor olabilir 🤔

Benim onda kızıp kavga çıkardığım neden bana şikayet ettiği yapma dediği şeylerin başrolünde olması :)
Ve sitti senelik şeyleri sürekli haklı çıkmak için söylemesi a konusundan tartışma varsa z’ye gitmesi

Bende ona çok karışıyormuşum mesela🤣
Hiç idare etmiyormuşum :)

Eşinizdeki sinir vs ailesinde de gördüğü bir şeydir muhakkak, ailesi de demek ki çok kavga eden insanlarmis, benim de böyleydi ben de aniden sinirleniyodum ama bir yandan da orantısız tepki verdiğinin farkindaydim, çünkü ben ailemde karşılıklı bağırma durumu yaşıyordum hatta zaman zaman sinir krizi bile yasardim ama eşimin sakinligi kendimi sorgulamama ve farketmeme sebep oldu.

Sonuç olarak tahammülsüzlük ve öfke kontrolüm olmadığına karar verip terapiye başladım, tabi başka sebeplerim de vardı ama şöyle diyim terapiyle ilk ayda bile çok fark yaşadım, çünkü problemimin duzelmesini çok istedim sonuçta kimsenin huzurunu kaçırmaya hakkımız yok özellikle de eşimizin.

birisi saçma bir sebebe gereğinden fazla sinirleniyorsa bu genelde kendisiyle ilgili bir sorunu olduğu anlamına gelir sizlik bişey değil aslında. Ha bu arada şeker ya da insülin direnci de ani sinir yapar.

Ay ben de sürekli her konuya terapiye git demeye başladım ama gerçekten de hepimiz psikolojimizi ne kadar ihmal ediyoruz aslında bilinçsizce, bütün dertler de burdan çıkıyor hep.
Evet hepimizin psikoloğa ihtiyacı var ama bazılarının daha çok:KK45: yazdıklarınız çok doğru kendi içinde sorunları var ama terapi için bütçe ayıramıyor maalesef çünkü sadece beden hasta olunca doktora gidilir ruh sağlığı önemli değil (!)

Benim babamda çabuk sinirlenir.Ben mesela 3 kişiye aşık oldum diye düşündüm.son 13 yılım diyeyim.Hep sinirli kişilerdi.Bastan görmezden gelmemek lazım.

Toksik ilişki, nerde görsem tanırım.. sonu yok. En son kendinizi tanıyamaz hâle gelirsiniz...

Back
X