Eşiyle arası iyi olan var mı? Neden hep mutsuz evlilikler var evlilikten soğudum :(

damlacik1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2014
172
19
68
Herkes mutsuz bu siteyi dışardan takip ediyordum, şimdi üye oldum. Sorayım dedim, etrafımda kendi ailem dahil olmak üzere bütün evlilikler sorunlu. Ya aldatma var, ya şiddet, ya soğukluk, bencilillik, ya kumar-içki.

Bu hayatta da en çok istediğim şey mutlu bi yuva. Ama artık evliliğe,sevgiye,karşı cinse olan inancımı kaybettim sanırım

Dindar olmaya çalışan bi insanım, kendim gibi birini bulmak istiyorum. İnancı tam olan biri her konuda iyi olur diye düşünüyorum. Özellikle kendine Hz.Muhammed'i rol model alıp, günahlardan korkan birini. Tek kriterim bu diyebilirim. Ama gelde bul öyle birini. :)

İnsanlara karşı güvenim o kadar azaldı ki hayallerimden soğudum resmen.

Eşiyle iyi olan birileri var mı? Daha doğrusu evliliği sağlıklı olan? Ve bunu nasıl başardınız? :87:

herkes mutsuz bu siteyi dışardan takip ediyordum, şimdi üye oldum. Sorayım dedim, etrafımda kendi ailem dahil olmak üzere bütün evlilikler sorunlu. Ya aldatma var, ya şiddet, ya soğukluk, bencilillik, ya kumar-içki.

bu hayatta da en çok istediğim şey mutlu bi yuva. Ama artık evliliğe,sevgiye,karşı cinse olan inancımı kaybettim sanırım

dindar olmaya çalışan bi insanım, kendim gibi birini bulmak istiyorum. Inancı tam olan biri her konuda iyi olur diye düşünüyorum. özellikle kendine hz.muhammed'i rol model alıp, günahlardan korkan birini. Tek kriterim bu diyebilirim. Ama gelde bul öyle birini. :)

insanlara karşı güvenim o kadar azaldı ki hayallerimden soğudum resmen.

eşiyle iyi olan birileri var mı? Daha doğrusu evliliği sağlıklı olan? Ve bunu nasıl başardınız? :87:

tam isabet bi konu :29:
Bende tam bugün bunu düşünüyordum çünkü bi arkadaşımın eşiyle arasında can sıkacak bişey yaşanmış bugün anlatınca içim acıdı niye böyle oluyo dedim ve ben de bekarım bu tür şeyler insanı tedirgin yapıyor..
Gerçi sen evlilere seslenmişsin bende bekar olarak araya girmiş oldum hemde tezini onaylarcasına :52:

E burası dert topiği, tabii ki sorunlarını paylaşıyor insanlar.

Forumda bir de 'yeni evleneceklerin sohbet alanı', 'mutluluktan uçtuğumuz haberler' gibi başlıklar var ayrıca.

Evlilikle ilgili söyleyebileceğim:

Önce kendini çok iyi tanı, sonra da karşındakini. Kendini tanımazsan hiçbir ilişkinde mutlu olmazsın çünkü.

Karşındaki insanı olduğu gibi sevebiliyor musun?

Karşındaki insanla cinselliği bir ömür paylaşmak istiyor musun?

Bir ömür iyisiyle, kötüsüyle geçecek. Onun kusurları olduğu gibi senin de kusurların olacak. Bunları aşabilecek kadar karşındaki insanı sevebiliyor musun?

Kendini kandırma. Sadece evlilik kararında değil, her konuda. Sorunların üstünü örtüp 'Evlenince düzelir.' yanılgısına kapılma.

Aklıma gelen önemli şeyler şimdilik bunlar. Yeni evliyim, deneyimim sınırlıdır mutlaka.

Yaşanan tüm sorunlar Allah CC nin imtihanıdır, dünyada hiç bir zaman dört dörtlük refahda yok. Evlilikte bu imtihanlardan biri, kusursuzu ararsan mutsuz olursun. Peygamber efendimizi rol model olarak görmek ümmeti Muhammed'in görevi herkes elinden geldiğince yapar ama dediğim gibi kusursuzu aramak nafile. Evlilik hep güllük gülistanlık olursa çekilmez, elbet olacak sorun o da tuzu biberi. İnançlarına yakın, hayat tarzına uyan birini seçmek istemen çok doğal ama hiç sorunsuz olmaz

tam isabet bi konu :29:
Bende tam bugün bunu düşünüyordum çünkü bi arkadaşımın eşiyle arasında can sıkacak bişey yaşanmış bugün anlatınca içim acıdı niye böyle oluyo dedim ve ben de bekarım bu tür şeyler insanı tedirgin yapıyor..
Gerçi sen evlilere seslenmişsin bende bekar olarak araya girmiş oldum hemde tezini onaylarcasına :52:

İki bekar baya etkilenmişiz sorunlardan görünüşe göre :) Bu gidişle ya feminist ya kız kurusu olucam :D

Ya cnm olmaz olurmu var tabiki mutlu evlilkler.ama siz simdiden bu sekilde dusunup piskolojinizi bozmayin busefer es adayiniza karsi sebepsiz guven eksikliginiz olusur.evlilik bana gore kader kismet isi.cok iyi mukemmel bi insanla evlenirsiniz ki benm cevremde var oyle evlilikler ama evlendikten sonra 360derece degisiyolar.sorunlu bi tiple evlenmek istersin asik olursun evlenince cok iyi bi es bi baba oluverir.
Ornek olarak Benm evliligime gelirsek ben mutlu huzurlu bi yuva istedigimden (sizin istediginiz gibi)mantik evliligi yaptim.tabiki demiyorumki ask evliligi yapanlar mutsuz diye.ama rabbim bozmasin sansim yaver gitti mutlu ve huzurluyum.ama kimse bilemez bizi nasil bi evlilik nasil bi hayat bekliyo.
Rabbim herkesr mutlu huzurlu yuvalar nasip etsin.

Ek olarak arkadasinda dedigi gibi sorunlar kavgalar olmuyomu tabiki oluyo.her evlilikte vardir.ama sizin dusundugunuz gibi siddet alkol kumar aldatma varsa zaten o evlilik degildir.kimse kaldiramaz bunu.

Valla cnm aynı evde annen le babanla bile tartışıyorsun zaman zaman eşinlede arada oluyor ama barışmasi da çok güzel:-):-) seviyorsan eğer çok güzel birşey evlilik korkma:-):-) seviyorum ve seviliyorum 14 senelik evliyim allah nazardan korusun. .2 de kızım var..evlilik bence çokkk güzel. .

E burası dert topiği, tabii ki sorunlarını paylaşıyor insanlar.

Forumda bir de 'yeni evleneceklerin sohbet alanı', 'mutluluktan uçtuğumuz haberler' gibi başlıklar var ayrıca.

Evlilikle ilgili söyleyebileceğim:

Önce kendini çok iyi tanı, sonra da karşındakini. Kendini tanımazsan hiçbir ilişkinde mutlu olmazsın çünkü.

Karşındaki insanı olduğu gibi sevebiliyor musun?

Karşındaki insanla cinselliği bir ömür paylaşmak istiyor musun?

Bir ömür iyisiyle, kötüsüyle geçecek. Onun kusurları olduğu gibi senin de kusurların olacak. Bunları aşabilecek kadar karşındaki insanı sevebiliyor musun?

Kendini kandırma. Sadece evlilik kararında değil, her konuda. Sorunların üstünü örtüp 'Evlenince düzelir.' yanılgısına kapılma.

Aklıma gelen önemli şeyler şimdilik bunlar. Yeni evliyim, deneyimim sınırlıdır mutlaka.

Aynen haklısın evleneceğin kişiyi iyi tartmak, ve bir şeyleri göze almak gerekiyor. Senin evliliğin sorunsuz ve mutlu geçer inşallah :9:

Okadar karamsar olma.
Ben evlenmeden önce, evlilikten cok korkardim.
Cünkü, kendi ailemle beraber etrafta hicbir mutlu evlilik görmedim.

Kendim mutlu bir evlilik yaptim yillardir, ve etrafimdada cok uzun
Yillardir mutlu evlilikleri olan insanlar var.
Tabi ayrilanlarda taniyorum ama cogu dedigim gibi gayet mutlu.

Herkes mutsuz bu siteyi dışardan takip ediyordum, şimdi üye oldum. Sorayım dedim, etrafımda kendi ailem dahil olmak üzere bütün evlilikler sorunlu. Ya aldatma var, ya şiddet, ya soğukluk, bencilillik, ya kumar-içki.

Bu hayatta da en çok istediğim şey mutlu bi yuva. Ama artık evliliğe,sevgiye,karşı cinse olan inancımı kaybettim sanırım

Dindar olmaya çalışan bi insanım, kendim gibi birini bulmak istiyorum. İnancı tam olan biri her konuda iyi olur diye düşünüyorum. Özellikle kendine Hz.Muhammed'i rol model alıp, günahlardan korkan birini. Tek kriterim bu diyebilirim. Ama gelde bul öyle birini. :)

İnsanlara karşı güvenim o kadar azaldı ki hayallerimden soğudum resmen.

Eşiyle iyi olan birileri var mı? Daha doğrusu evliliği sağlıklı olan? Ve bunu nasıl başardınız? :87:

Elhamdulillah, esimle arasira anlasamadigimiz konular olsa da, bazen didissek, kavga etsekte, mutlu bir evliligimiz var. Iliskilerde iki tarafta guclu karakter olursa, arada boyle surtusmeler kacinilmaz olabiliyor.

Ben ve esim dindar insanlariz diyebilirim. Yanliz sunu unutma. Dindar olmak demek iyi bir evliligin olucak demek deyil. Dindarligin deyisik tanimlari var Turkiyede. Bir adam namaz kiliyor yada dindarlik rituellerini yerine getiriyor diye iyi bir insan olmaz. Iyi insan olmak deyisik bir sey. Dindar olup nice yobaz insanlar var, kadinlara karsi bencil, kendini dusunen. Boyle biriyle de onun her dedigini evet demeden mutlu olamazsin. Allah'tan hayirlisini dile. Sadece dindarligina bakma. Allah herkesin icini en iyi bilendir.

Dindar olmayip (tabi ickisi, kumari, hovardaligi olmayan) bir cok insan da cok iyi insan olabilir, ve iyi bir evlilik yapabilirsin. Onemli olan, hayat gorusunun uyusabilecegi, sana karsi anlayisli, insanlara karsi saygili birini bulma.

Valla cnm aynı evde annen le babanla bile tartışıyorsun zaman zaman eşinlede arada oluyor ama barışmasi da çok güzel:-):-) seviyorsan eğer çok güzel birşey evlilik korkma:-):-) seviyorum ve seviliyorum 14 senelik evliyim allah nazardan korusun. .2 de kızım var..evlilik bence çokkk güzel. .

İnanmıyorumm 14 yıl olmuş bide hala yeni evli gibisinn maşallahh nazar değmesinn :nazar::nazar:

Aslında her renk var evin içinde. Herzaman siyah yada herzaman beyaz değil ki... evlilik güzel çok sıkıntılı evlilikler hariç arada dert yanmak için burada yazanlarimiz var. Ama bu demek değildir ki hep sorunlu sıkıntılıyiz....

Kendi ailemizle bile tartışmalar oluyor. Kardeşim le kavgalarim da oluyor. normal yani

Birde başka arkadaşinda yazdığı gibi dört dörtlük kimse yok. Arama bulamazsın. Bende dört dörtlük değilim mesela :1:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X