Eşiyle arası iyi olan var mı? Neden hep mutsuz evlilikler var evlilikten soğudum :(

Canım benim asla ve asla canını sıkma böyle şeylerle,eğer burayı dikkatli okursan kadınların birçok güzel şeyi de anlatığını,kocalarından ve evliliklerinden çok memnun olan birçok kadın olduğunu görürsün ama mesele şu ki kötü olan şeyler her zaman daha çok dikkat çeker;mesela haberleri izlerken birçok güzel haber de görürüz ama TV'nu kapattığımızda aklımızda yalnızca tecavüz ve cinayet haberleri kalır.Yada yolda yürürken el ele tutuşan çifte değil de kavga eden çiftlere bakar herkes.Burda da aynı şekilde eşleriyle sevgilileriyle ilgili güzel anılar paylaşan da çok ama onlar çok dikkat çekmiyor,o kadar yorum da yapılmıyor çünkü iyi olan şeyin konuşulacak pek bir tarafı olmuyor,maşallah deyip geçiyoruz ama kötü olaylarda -aldatma,şiddet vs-herkes tavsiye vermeye yardımcı olmaya çalışıyor konu uzuyor,ses getiriyor.
(bu arada aranıza yani KK'ya bugün üye oldum,senelerdir takip ediyordum bugüne kısmetmiş :1:)

Hangi yorumundan rahatsız olmuşum? Karşımdaki her Allah diyeni iyi sanmam zaten, baya da tartarım evleneğim kişiyi. Öğütün için teşekkürler.

Canım ne bilelim,,sen saf saf sorunca ,biz de yanlış yapma istedik..

Neyse böyle bir konu, aman, polemiğe dönmesin.

Ben Hristiyan olan iyi olmaz mı dedim acaba? Her müslüman erkek peygamberimizi örnek almalı, içimizden en güzel ahlaklısı, eşine en saygılısı o çünkü. Onu örnek alırsa evlilik hayatında da, sosyal yaşamında da hata yapmaktan çekinir. Onun zamanı bunun zamanı yok. Benim düşüncem bu. "Dindar" diye adlandırdıklarımızda böyle insanlar zaten.

Öyle dedin demedim.Ama cümlen,fikrin o kapıya çıkıyor.Biz de sana,önce ahlaklı olsun.İnsan olsun diyoruz.Hee şunu da unutma,böyle atarlı atarlı yazıoyrsun da,sabır,hoşgörü dinin temel taşıdır.Allah hakkında hayırlısını versin.Bence en öenmlisi budur.

Back
X