eşiyle çocuk yüzünden tartışan var mı .

Çok iyisiniz, bi o kadar da sıcak kanlı insan abla demekten kendini alamıyor çok teşekkür ederim yine çok açıklayıcı olmuş.
Evet bebeklerinin arası sadece 22 ay çok zorlandım hamilelikte sezeryandi acil alindil ve ilk doğumda kanamam durmadı bi tür rahatsizlikmis ölümden döndüm desem abartmış olmam.
Birde ikinci doğum olunca o kadar önleme karşı yine çok zor geçti .
Ve gerçekten yardıma gelen olmuyor kayinvalidem ve annemde yakınlar annem yine bu aralar gelmeye çalışıyo kalp hastası aynı zamanda yengem de doğurdu fırsat bulup gelmeye çalışıyor. Kayinvalidem hiç anlatmasam daha iyi. Esimin babası demişti geçen ay kimseye güvenip yapmadın diye gerçekten çok haklı evet güvenip yapmadım çok küçüktü oğlum çok ağladım ilk başta ama sonra alıştım bakarım üstesinden gelirim dedim , geldim de hem ev hem çocuklar çok şükür yetisiyorum ama harmanlar çok değişmişti tag hormonun özellikle hamilelikte o da aşırı sınır yaparmış ve ustesindengelmek zormuş çok konuştum yine kusura bakma.
Söylediklerini aramızdaysa konuştuk eşimle yapmaya çalışıyoruz bebegim daha ek gıdaya geçmedi emiyor yavaş yavaş başlıcam vermeye ek gida. Haftasonlari bazen beraber çıkıyoruz ama tek çıkıp kafa dinlemek bilmiyorum düşünmüştüm ama çocuklara haksızlık yapiormusim gibi geliyor onlarla çıkmak istiyorum.
Ablacım,
tek başına çıkmayı vicdan meselesi yapmayın sakın, haftada bir gün birkaç saat bebeklerinizi babasına bırakmak onlara iyi bir annelik yapmadığınız anlamına gelmeyeceği gibi evlatlarınızı da terk etmiş olmuyorsunuz, 22 ay arayla doğmuş 2 bebek insanı cidden bunaltır, birinin karnı acıkır, diğerinin altı kirlenir, biri ağlamaya başlayınca öteki de ağlar, 5 dakika gözünüzün önünden ayıramazsınız, evde herşeyle tek başına uğraşmak yorucudur, insan arada nefes alma ihtiyacı duyar, hem tek başına çıkmanız size iyi geleceği gibi çocuklarınızla daha güzel ilgilenmenize de yardımcı olacak, mutlu anne daha verimli anne demektir, arada bir yalnız dolaşıp kendinizi şımartmak o kadar iyi gelecek ki, ayrıca bebeklerinizi yalnız bırakmayacaksınız babaları ilgilenecek, o da sizin ne kadar yorulduğunuzu bunaldığınızı daha iyi anlar bu vesileyle.

Çok iyisiniz, bi o kadar da sıcak kanlı insan abla demekten kendini alamıyor çok teşekkür ederim yine çok açıklayıcı olmuş.
Evet bebeklerinin arası sadece 22 ay çok zorlandım hamilelikte sezeryandi acil alindil ve ilk doğumda kanamam durmadı bi tür rahatsizlikmis ölümden döndüm desem abartmış olmam.
Birde ikinci doğum olunca o kadar önleme karşı yine çok zor geçti .
Ve gerçekten yardıma gelen olmuyor kayinvalidem ve annemde yakınlar annem yine bu aralar gelmeye çalışıyo kalp hastası aynı zamanda yengem de doğurdu fırsat bulup gelmeye çalışıyor. Kayinvalidem hiç anlatmasam daha iyi. Esimin babası demişti geçen ay kimseye güvenip yapmadın diye gerçekten çok haklı evet güvenip yapmadım çok küçüktü oğlum çok ağladım ilk başta ama sonra alıştım bakarım üstesinden gelirim dedim , geldim de hem ev hem çocuklar çok şükür yetisiyorum ama harmanlar çok değişmişti tag hormonun özellikle hamilelikte o da aşırı sınır yaparmış ve ustesindengelmek zormuş çok konuştum yine kusura bakma.
Söylediklerini aramızdaysa konuştuk eşimle yapmaya çalışıyoruz bebegim daha ek gıdaya geçmedi emiyor yavaş yavaş başlıcam vermeye ek gida. Haftasonlari bazen beraber çıkıyoruz ama tek çıkıp kafa dinlemek bilmiyorum düşünmüştüm ama çocuklara haksızlık yapiormusim gibi geliyor onlarla çıkmak istiyorum.

Sen bi de Mune Mune yi banlarken gör.:eek:kendi kendime çagirdim, bu yorumu gorunce tutamadim kendimi. Şimdi yine banlayacak geyikten. Neyse bikereden bisey olmaz:anne:

offf deli gibi kavga ediyoruz çocuk yüzünden yok verme yok bilmem ne herşeye karışıyor senin eşin gibiyim ben.. ama çocuk düşe kalka öğrencek.. çocuk doğmadan aramiz çok iyiydik çocuk doğdu herşeyimi karışıyor sinir oluyorum ya... :kızgın::kızgın:

Kızım daha 4 aylık biz şimdiden başladık banyo suyu sıcak diyor aslında ben biliyorum herşeye karışıyor :KK70: arada ağzına yemek veriyorum verme daha 6. Aya kadar verilmez diyor kavga ediyoruz . O çocuk niye ağladı diyor tabi sonuçta oda baba. Ben
Neden çocukla ilgilenmiyorsun anca cenen var
O çocuk öyle tutulmaz
Dikkat et düşecek Bla Bla Bla sonuçta ikinize ait bişey illaki olur böyle şeyler sizin konuyu okuyunca allaaaaaaaah bizi daha neler bekliyor dedim içimden :KK70: :KK70: :KK70:
oooooo senin daha yeni sende bi patlarsin sinirden.:kızgın:

Eşimle bebeğim belli zamanlarda görüşebiliyor. 18 aylık bebeğim. Bugün parka götürdü ne olur ne olmaz diye bende gittim. Çocuk önce düşecek gibi oldu dikkat et dedim bişey olmaz dedi . 5 dakika geçmedi kötü şekilde düştü. Bende bak demekki birsey oluyormuş dedim kavga ettik.
Yeteri kadar özenli ve dikkatli değil.
Onun ihmali sonucu çocuk düştu . Biraz dikkatli olsaydi bebegim düsmezdi . Ve bu beni çok üzdü. Gerekli gereksiz yere telefondan cizgifilm video açiyor. Ben daha eline tel vermedim.ona kalsa telefon manyağı olacak Allah korusun . Siz ne düşünüyorsunuz
Bebek başkasından değilse onun da bebeği. Bu kadar panik yapmayın bebek bu düşecekte kalkacakta hayati önem olmadığı sürece şroblem yok.

ya bende böyleyim benim çocuğuma kimse bakamaz gibi dikkat etmez gibi hissediyorum isteselerde yapmıyorlar bence ama eşime çoğunlukla güvenirim kavga etmek yerine eşine öğretebilirsin çünkü oda babası oda senin kadar iyi bakabilmeli tatli dille her detayı söyledim eşime yeri geldikçe ve o da bana hak verdi

Sen bi de Mune Mune yi banlarken gör.:eek:kendi kendime çagirdim, bu yorumu gorunce tutamadim kendimi. Şimdi yine banlayacak geyikten. Neyse bikereden bisey olmaz:anne:
Banlanmak tam olarak ne oluyor anlayamadım engelleniyor muyuz. Banlasın bi hatam olursa ama gerçekten çok iyi bir insan insan bursa kendini ifade edebiliyro hele ki benim gibi anlatacak kimsesi yokken.

Çok haklisiniz çok güzel ve gayet açıklamalı olmuş yazınız.
Kesinlikle katılıyorum esim de ben de birbirimizi hiç bir zaman suçlamadık yanında asla tartışma yaşamadık.
Babasına gozum kapalı emanet ediyorum dışarı çıkıyorum oğlumu bırakma benim yanımda düşüyor dediği halde ama öyle öyle alışacaksın diye diye alıştı çok şükür .
Oglum da sizin kızınız gibi çok ama çok hareketli 40 günlükken yüz üstü donup uyumaya başladığında anlamıydım aslında:) 10 aylıkla yürüdü mesela. Şuan kızım da 5 ayı bitirdi yapmadığı birşey yok inanılmaz ama emekliyor :) maşallah yavrularımıza.
Diyeceğim o ki, hareketli çocuk olmasa da kasla göz arasında çocuk bu herşeyi yapıyor ne kadar dikkat edilirse edilsin. O yüzden kimse kimseyi kırmamalı .
Mune abla , abla diyorum ama herkes öyle hitap ediyor diye sanki yıllardır tanıyor gibiyim sizi. Ben iki bebeğime de bakıyorum zorlaniyorum yeri geliyor sinirleniyorum sonra çok üzülüp ağlıyorum sirf bu yuzden doktora gitmeyi dusundum esim istemedi gececek ustuste geldi gecer biraz daha buyuyunce abartilacak birsey yok diyor eşim en büyük destek sağolsun normalde böyle değilsin diyor evet hiç değilim ama arada ne oluyo bana anlamıyorum gerçekten.
Çok güzel yazmışsınız acaba bu sakınlık konusunu nasıl yapabilirim bana bi akıl verebilirseniz çok sevinirim:KK43:
Bildirim gelince sizin mesajınızı gördüm. İki kızımın arası 16 ay. Biz ikinci bebeği isteyerek dünyaya getirdik ancak ona rağmen yaşadığımız zorluklar çok zor geliyor. İlk kızım 4, ikinci 5 aylıkken çalışmaya başladım. Eşim çok şükür yardımcı biridir, ancak ne kadar yardım etse de zorlukların varlığını değiştirmiyor.

Çalışmak bana çok iyi geliyor, çünkü ev işi bebek bakımı dipsiz bir kuyu gibi, her gün birbirinin aynısı temizlersin kirlenir, elin yemekten bulaşıktan bez değiştirmekten çıkmaz. Tükenmişlik tam da bundan. O yüzden nefes araları ver kendine. Ben hep birinin uyku saatine denk getirip öyle çıkarım dışarı, eşim artık benim kadar bakabiliyor böylece çocuklara. Annelik demek kendimize hiç alan açmayacağız demek değil, kendinize bu kadar yüklenmeyin.

Ablacım,
tek başına çıkmayı vicdan meselesi yapmayın sakın, haftada bir gün birkaç saat bebeklerinizi babasına bırakmak onlara iyi bir annelik yapmadığınız anlamına gelmeyeceği gibi evlatlarınızı da terk etmiş olmuyorsunuz, 22 ay arayla doğmuş 2 bebek insanı cidden bunaltır, birinin karnı acıkır, diğerinin altı kirlenir, biri ağlamaya başlayınca öteki de ağlar, 5 dakika gözünüzün önünden ayıramazsınız, evde herşeyle tek başına uğraşmak yorucudur, insan arada nefes alma ihtiyacı duyar, hem tek başına çıkmanız size iyi geleceği gibi çocuklarınızla daha güzel ilgilenmenize de yardımcı olacak, mutlu anne daha verimli anne demektir, arada bir yalnız dolaşıp kendinizi şımartmak o kadar iyi gelecek ki, ayrıca bebeklerinizi yalnız bırakmayacaksınız babaları ilgilenecek, o da sizin ne kadar yorulduğunuzu bunaldığınızı daha iyi anlar bu vesileyle.
Çok teşekkür ederim. Oglum uyuduğunda öğlenleri çıkıyorum az da olsa annem veya kiz kardeşim var üniversite okuyan iki tane onların evde olduğu günlerde. Her gün olmasa da o bile iyi geliyor çok haklısınız. Eşim de söylüyor onlarsız bi saat geçirsem bile daha iyi hissedersin diye. Bu günlerde geçecek inşallah çok sıkıntılı değil çok şükür yorulalim napalim sağlıklı olsunlarda.

Bildirim gelince sizin mesajınızı gördüm. İki kızımın arası 16 ay. Biz ikinci bebeği isteyerek dünyaya getirdik ancak ona rağmen yaşadığımız zorluklar çok zor geliyor. İlk kızım 4, ikinci 5 aylıkken çalışmaya başladım. Eşim çok şükür yardımcı biridir, ancak ne kadar yardım etse de zorlukların varlığını değiştirmiyor.

Çalışmak bana çok iyi geliyor, çünkü ev işi bebek bakımı dipsiz bir kuyu gibi, her gün birbirinin aynısı temizlersin kirlenir, elin yemekten bulaşıktan bez değiştirmekten çıkmaz. Tükenmişlik tam da bundan. O yüzden nefes araları ver kendine. Ben hep birinin uyku saatine denk getirip öyle çıkarım dışarı, eşim artık benim kadar bakabiliyor böylece çocuklara. Annelik demek kendimize hiç alan açmayacağız demek değil, kendinize bu kadar yüklenmeyin.
Çok haklisiniz teşekkürler ufak tefek zamanlar ayırıyorum iste ama yetkiyi galiba çalışsam belki bana da iyi gelir ama ikiside çok küçük oğlumu uyuyunca bende çıkmaya çalışıyorum ama her zaman müsait olan biri olmuyor . Yapacak birşey yok geçecek birgün seneye yazın daha iyi olur heralde su kışı atlatsak :)

Back
X