Eşiyle farklı kültürlere sahip olduğu halde mutlu olan çiftler var mı ?

Eşimle 3 yıl konustuktan sonra evlendik.4 yıldır da evliyim .

Kültür farkı çoktu. Yetişme tarzı çok farklıydı zıt iki insanmisiz evlenince anladım.

1 yıl birbirimizi tanimakla anlamaya calismakla bol bol kendi dogrumuzu anlatmakla ve ikna etmekle geçti.

Çok zor oldu ama başardık. O da bende kendimizi biraz biraz torpuledik. Ailelerimizi olduğu gibi kabullendik.
O da bende birbirimize benzemeye başladık. Raylar iki yıldır yerine oturdu.

Sabrın var mi?

Çok yipranacaksiniz kavga edeceksiniz sonra sevginiz çok büyükse çok sarılıp aglayacksiniz.
Gücünüz ya kalmayacak ya da az güçle bu ilişkiyi kurtarabileceksiniz. Ama bu tek taraflı olmaz canım. O da senin kadar kurtarıcı olursa bir şeyler değişir. Yoksa zor...

Kültür farkı çoktu. Yetişme tarzı çok farklıydı zıt iki insanmisiz evlenince anladım.

1 yıl birbirimizi tanimakla anlamaya calismakla bol bol kendi dogrumuzu anlatmakla ve ikna etmekle geçti.

Çok zor oldu ama başardık. O da bende kendimizi biraz biraz torpuledik. Ailelerimizi olduğu gibi kabullendik.

Sabrın var mi?

Çok yipranacaksiniz kavga edeceksiniz sonra sevginiz çok büyükse çok sarılıp aglayacksiniz.
Gücünüz ya kalmayacak ya da az güçle bu ilişkiyi kurtarabileceksiniz. Ama bu tek taraflı olmaz canım. O da senin kadar kurtarıcı olursa bir şeyler değişir. Yoksa zor...
Teşekkür ederim yorumunuz için

Daha önce de buna benzer bi konu açmıştım sevgilimle kültürlerimiz aile yapılarımız çok farklı ama ben herşeyin farkında olarak devam ettim fakat o yapamayız çok yorulursun mutsuz olursun bi saatten sonra bıkarsın sana bunu yapamam diyerek bitirmek istediğini söyledi çok ağladım çok üzüldüm ama bi yandan da haklı biliyorum o yüzden birşey diyemedim peki var mı farklı kültürlerden olup mutlu ve huzurlu olan ?
Mutlu olan iki ise mutsuz olan yirmidir
Sevgilin olmaz dediyse demek ki mücadele edecek gücü ve isteği yok. Boşver bence

Daha önce de buna benzer bi konu açmıştım sevgilimle kültürlerimiz aile yapılarımız çok farklı ama ben herşeyin farkında olarak devam ettim fakat o yapamayız çok yorulursun mutsuz olursun bi saatten sonra bıkarsın sana bunu yapamam diyerek bitirmek istediğini söyledi çok ağladım çok üzüldüm ama bi yandan da haklı biliyorum o yüzden birşey diyemedim peki var mı farklı kültürlerden olup mutlu ve huzurlu olan ?
O biraz este bitiyor.malesefki ciftlerin cogu bosaniyor.bende cok sabirli olmasam 50 kere bosanirdim.ama evlendigimdeki hayat felsefem DUR AYAĞIMA YER EDEYIM GÖR BAK SANA MELER EDEYİM di :) esimin ailesine karsi.oylede oldu sabirla esimin gercekleri gormesini sagmadm bu 6 ay 1 senemi aldi ama suan esim onlara karsi abartili sekilde onumde bi kalkan gibi.daha agizlarini acmadan bsiey diyceklerini farkederse bile basliyor onlara soylenmeye.artik seslerini cikaramiyorlar.ama erkeklerin hepsi bunu saglayabilir mi.saglarsa o surecte her kadin ben kadar sabredebilir mi ? Iyi dusunmek lazim :KK51:

Sabrın var mi?

Aynen ilk 1 sen esabirla evliligi islemek gerekiyor.bizde ayni sekilde yaptik.kimi zaman küle döndük.ama suan evililik oncesinden daha cok bagliyiz esimle ve onu cok daha fazla seviyorum.

kültür farkı çok özveri isteyen bir olay
eşimde bende bu konuyu sevgimizden dolayı aştık
benim ailem öyle örfçü, adetçi insanlar değillerdir
ama eşimin ailesi için herşeydir
dillerini bile bilmediğim insanlar
ama ben biraz umursamazım
o yüzden belki de
yoksa çok zor birşey
yani istisnayız diyebilirim
erkek arkadaşında kaldıramayacağınızı düşünmüş zaten
dediğim gibi herkesin yapabileceği birşey değil

Eşiniz nereli merak ettim

Esimle aile ilişkilerimiz çok farkli. Onlar çok kalabalik, kardesler, kuzenler vs surekli ic ice gelip gitmeli durumlari var.
Benim kardesim yok, gelen giden pek olmaz. Akraba baglari pek yok. 2 kuzenimle arada gorusuyoruz. Aile ici tamamen kopuk degil ama cok asiri yakinda degil.
Burada fedakarligi eşim yapti. Cunku surekli misadir, gel git olaylari, emrivakiler beni boguyordu. Cok gidip gelmem ve davet etmem.
Ciftlerden biri digerini idare ederse neden olmasin? Ama herkes kendi aile yapisina esini zorla uydurmaya kalkarsa buyuk sıkıntı.

Ekleme olarak esimin ailesi herseyi cocuklarindan bekleyen tipler. Para versinler, ilgilensinler, herseye kossunlar. Hatta en kucuk cocuk evlenince ayri eve cikmaz yanlarinda oturur. (Tabiki biz bunlara uymadik.)
Benim ailemse daha verici kendi baslarinin carelerine bakarlar. Maddi durumumuz benim ailemden iyi olmasina ragmen bize gelince alisveris yapar eve ve birsey beklemez.
Eşiniz nereli

Cok cok haklisin. Bu olgunluğu çoğu sağlayamıyor. Benim ailem baskin değil. Yani asla baskin olmadikar. Sen kiz başına cümlesini hic duymadin. 14 yaşında arkadasimla tatile cikdim. Güven, saygi ve sevgi hep vardi. Nişanlimin aileside baskin değil ama...
Arada cocuk konusu aciliyor... eee hangi dine mensup olcak diye...
Kardeşim nerden bilim. İnsan olsun, merhametli olsun bana yeter diyorum. Gerisi yaradanla arasinda olan bir konu...

Birkaç zamandır yorumlarınızı okuyorum. Size bayıldım :KK200: Umarım çok mutlu olursunuz.

teşekkürler canım. inşallah sende mutlu mesut olursun. :) piskologdun sen galiba? mutluluğun anahtarı sizde galiba zaten :)

Ay biliyorsunuz beni demek çok şaşırdım ehehe :) Anahtar aslında herkesin kendi elinde var, biz nasıl kapıyı açacaklarını gösteriyoruz desek daha doğru olur sanırım. :)

Ay biliyorsunuz beni demek çok şaşırdım ehehe :) Anahtar aslında herkesin kendi elinde var, biz nasıl kapıyı açacaklarını gösteriyoruz desek daha doğru olur sanırım. :)

biliyorum, senin yorumların hep positiv ve yapıcı oluyor.
Öneri kitap dosyandan beğenip kitap bile ısmarladım.
mesleğin gerçekten zor ama cok güzel, insanların ruhuna değinmek, güven ve yaşam enerjisi vermek...
çok güzel bir secim

biliyorum, senin yorumların hep positiv ve yapıcı oluyor.
Öneri kitap dosyandan beğenip kitap bile ısmarladım.
mesleğin gerçekten zor ama cok güzel, insanların ruhuna değinmek, güven ve yaşam enerjisi vermek...
çok güzel bir secim

Çok teşekkür ederim, son zamanlarda aldığım en güzel iltifat bu. :) Kitabı okuduğunuz zaman da yorumlarınızı bekliyorum o halde.

Bu ülkede farklı kültür demek,taraflar gelenekçiyse,kendileri değil aileleri bile olsa savaş demek.Sürekli çatışma demek.Bir taraf gelenekçi diğer taraf değilse,olmayan tarafın da diğer tarafın gelenek dayatması sebebiyle onlara benzemesi ve üstün çıkma çabasıyla yıpranma demek.Tek kelimeyle sorun demek.

vakit varken kaçççççççç

Evet bizde varız... ayrıca sadece kültür değil, mezheplerimiz bile farklı ama ne o ne ben hiç bir konuyu sıkıntı yapmadık. oda bende hep Sağ duyuyla anlayışla sorunların üstesinden gelmeye çalıştık... Sonuçta evlilik bir başına değil aileler de devreye giriyor sonuçta... Ama çiftler tutarlı olunca aileler biraz mesafeli kalıp kabulleniyor.. Allahım bozmasın mutluyuzda...

Eşimle aynı kültürden insanlarız tek farkımız o yörenin kültürün tamamen içinde büyümüş,biz farklı bir şehirde aynı kültürle büyümüşüz.Yer yer biz bile çatışa biliyoruz. Bir arkadaşında dediği gibi esnek olmak ya da tutucu bir kültür anlayışı sergilemek asıl sıkıntı olan....Çağa ve gelişime ayak uydurmayı reddeden gelenekçi ailelerle zıt aileler çatışıyor aynı kültür bile olsa...

Ben Azeri Çerkezi . Ailece alkol dans süs seven biri. Üstelik ateist. Eşim kürt. Bir sülalece yaşıyorlar köylerinde film gibi. Dindar. Bazen saatlerce dini politikayi ilişkiyi terbiyye sistemini tartışırz. Ama sonunda ikimzde saygı duyarz. O hdp ben chp :halay::KK11:
Ama idare ediyorz işde. Mini eteklerden vaz geçdim ama o da dekolyede altdan alıyor. Hayatda kapanmam. Biliyor direciyor ve gerekirse kavga ediyorum belki de tipik sakin ev kızndan olsaydım baski yapardı. Gücü yetmiyor susuyor. Kültür farkı çok etkiliyor. Bazen bıkıyorm açıkcası bana çok cahil saçma geliyor. Dayanamzsam giderm artk :KK1:

Back
X