Eşiyle problem yaşayan kızlar gelsin:-)

titanunu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2014
70
19
0
35
Ankara
Kizlar, evlilik icin 10 altin kural dinledim. Sizinle de paylasmak istiyorum. Buradaki arkadaslar sorun yasiyan insanlar belki bir faydasi olur dedim. Altta verdigim 10 maddeyi yarin sabahtan baslayarak 10 gun boyunca uygulayalim ve sonuclari burada paylasalim.
Kurallar:
1.Eşini oldugu gibi kabul et.
(Bunu yaparken bir rahatsizligimiz varsa dile getiriyoruz tabi, ama su sekilde, ben bundan rahatsizim ama sen bilirsin yapabilirsin.)
2. Dinle ve anla.
( kavgada esimizin ses tonunu ve beden dilini es geciyoruz ve sadece ne soyledigine bakiyoruz, yani bagirarak degil de yumusakca soylese o sozleri ne tepki vereceksek onu veriyoruz.)
3.Esinde gordugun kusurlari degistirmek icin ona örnek ol.
4. Her sorunda sorumlulugu üstlen.
( yani yuzde 10 suclu da olsak bunu bulup giderin)
5. " Eşim mukemmel bir insan, hatalı olan benim" deme cesaretini göster.
( bi diyek bakalım ne olacak ben de merak ettim
6. Hatalarina odaklan.
7. Hatalarıni herhangi bir şart kosmadan degistirmeye calis.
( yani karsidakini suclayip gunah kecisi aramadan degistir kendini)
8. " ben su hatami duzelttim, sen de su hatani duzelt" deme
( yani kosulsuz sev esini, gercek sevgi kosulsuz olurmus)
9. " nereye kadar dayanabilirim?" sorusunun cevabi " sabrin bitene kadar" dir.
10. Bos zamanlarini birlikte ve kaliteli gecir.
( yani az olsa bile öz zaman geçir.)

Son düzenleme:
11-sen derdini anlat o anlatmasın sussun çünkü dertler susarak çözülür
12-her bahaneye he de,ben yıllardır böyle yaşadım,evet ben yaşamadım insan değilim hayatım senle başladı kocacığıııım de

çok alemsin
ben bu maddelerin hiç birini yapamam malesef

maddeler çok güzel ben konuyu yeni görüyorum ama bunları görmeden de denediklerim oldu içlerinde ...
bu arada eylül 2012 tarihinde evlendim yani yeni evli sayılırım maddelerin işe yaraması karşımızdaki insana bağlı

Esinizle sorunlariniz yok sanirim, cok mutlu bir iliskiniz var o zaman. Ben de zaten esiyle problemi olan hanimlar icin yazmistim.

yok yanlış anladın herkesin problemleri vardır ama ben yapı meselesi alttan alamam o maddeler hep benden götürüyor adaletsizlik..

Burası bir derdim var bölümü hanımefendi. Bunlar da öyle birkaç günde halledilip yapılıp buraya yazılacak şeyler değil ben bunu yaptım da sonuç aldım gibi. Hayat bu kurallar üzerine yürümüyor herşey spontene o anda gelişiyor ve herkesin eşinin karakteri, davranışı farklı bunlar yapılsa bile durum değişmeyebilir ya da bir durum olur sakin kalamayabilirsin, hele tüm sorumluluğu al ne demek bir sorun varsa ortak sorun vardır ortak giderilir yani bu maddeler her aileyi genel olarak kapsayamaz belirki kalıpları yoktur hiçbir evliliğin şunu yaparsan sorun yaşamazsın gibi bazen herşeyi yaparsın ama yine de sorun yaşarsın, bazen yapmak istemezsin karşındaki anlasın istersin. Buraya kalkıp her gün ben bunu uyguladım sonuç aldım diye yazamaz bayanlar yani.

maddelerin hepsi kendinizden ödün vermek üzerine kurulmuş.. suçlu benim, kendimi değiştirmeliyim, onu olduğu gibi kabul etmeliyim v.s.

bu şartlar altında, bu maddeleri uygulayanların 9. maddeye gelmeleri 1 haftayı bulmaz

Mutlu bi evlilik için hep kadınlar mı alttan almalı

Bence her şey karşılıklı olmalı , sevgi de hoşgörü de

bu ne böyle diyet listesi gibi.. ya da timetable ders programı gibi...
bu tür listelerin hepsi fiyaskodur. yani alışkanlıklarnız yoksa eğer kendini uymak için zorlarsan iki günde sıkılırsın. kaldı ki diyete giren bir kadın gibisin, eşini idare edip kalıba sokacak sonra kıvama gelince bırakacak gibi.. bence çok saçma..
kaldı ki neden tek taraflı olsun ki. erkekler bizi artık hizmetçi, çocuklarının anası, yatağının kadını gibi görmüyor ki..

Birşeyi merak ettim 10 gün pollyanna olduktan sonra 11.gün ne olacak Nietzsche gibi mi olacağız gerçeklerle yüzleşeceğiz gene..

ben dozajli bencillikten yanayim. Eyer karsilik beklemem ben hayatta diyemiyorsa bir insan kendisinden cok da fazla taviz vermemeli. Sana yapilan kadar yapicaksin ki kiymetin anlasilsin.

.....................................

Son düzenleme:
sizin 2 farklı üyeliğiniz mi var forum kuralları gereği bu yasak.

konu açan nick başka şimdi yazan nick.

Erkek fıtratıyla kadının ki bir değildir ; o bir kez alttan alır, sen ay canım hatasını anladı bende gevşeyeyim artık her şey yoluna girsin diye düşünürsün. Ama sen alttan aldığında o tamam hizaya getirdim böyle devam der =)

Madem hayat müşterek sorun çözmek de eşit, hata düzeltmek de eşit bazı şeyler biraz da insanın yapısı ile ilgilidir, mesela ben bu maddelerdeki gibi bir kadın olsam, benim ki üç günde terk eder beni, çünkü kendim olmaktan vazgeçmiş olurum

Arkadasimin nicki acikti, suan onun bilgisayarindan yaziyorum, biran farketmedim, farkedince sildim. Benim kendi nickimden yazmam daha dogru olur.

Son düzenleme:

ben sizi "kib"ledim. gereğini yönetim yapar.

Sen niye bana taktin ki simdi neyse yarasi olan gocunur demis buyuklerimiz. Lutfen benim konuma cevap yazma.
Ben burda kendisi icin bise yapmak isteyen hanimlar icin actim konumu. Lutfen konuyu elestirecek insanlar bos yere sayfalari doldurmasinlar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…