Eşiyle sürekli didişenler sizde hissedyormusunuz yıprandığınızı ve yıprattığınızı :(

senay_mehmet

MELEĞİM BENİMLE:)
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
624
2
96
37
Diğer
herkese merabalar
ben 1 senelik evliyim ve evlendiğim günden beri eşimle sürekli didişmelerimiz oluyo bazen o kadar basit şeyler için didişiyor ve tartışıyoruz ki küçücük bi problem beni sabaha mutsuz uyandırıyor eşim ilk başlarda beni kırdığı zaman en azında pişman olup yanıma gelirdi ve gönlümü alırdı şimdi ise ben onun yanına gidiyorum çok şükür ben çok büyük sorunlarım yok ama bu küçük şeyler zamanla büyür diye hep korktum ve sanırım büyüyo dünkü tartışmamızdan sonra bugün yıprandığımı hissettim eşimi seviyorum oda beni sevdiğini söylüyo ama hal ve hareketleri çok değişti kızdığı zaman elindekileri etrafa fırlatarak bana tepkisini gösteriyo bu ilerde bana şiddet olarak geri döner mi kimsenin evliliği yıpranmasın siz evliliğinizi ayakta tutmak ve monotonlaştırmamak için bişey yapıyo musunuz yada sürekli bayanmıdır alttan almak zorunda kalan

Olayları büyütmemeye özen gösterin. Birşeyler kırıldıktan sonra toparlaması öyle güç ki. Bunu alışkanlık haline getirmeyin. İlişkinizin yıpranması sevgi, saygının da yok olmasını sağlar.

ablamlarda boyleler eniştem sakin bı insan olmasına ragmen bi ortamda hiç hoş olmuyor onlar artık 6 yıllık evlıler ve alışkanlıga dönüşmüş artık onlar için ama hiç hoş deil. söylenmıyorda cok müdehalede edilmıyor. bendede asabiyet vardı bi dönem ama konustugunu tarta tarta dikkat ede ede zamanla aşılıyor bu didişmeler inan didişmeden daha mutlu aşkı korumak monotonlaşmamak
lütfen eşinizden beklerken sizde caba sarfedip bazı şeylerı tölere etmeye calışın inanın oluyor:4: (yeniden aşkı yaşamak gibi birşey bunu becermek)

ilk senemizin güllük gülistanlık geçecegini zannederdim.cicim ayı oldugunu sanardım.ama öyle değilmiş,buradaki arkadaşlardanda faydalanarak.ilk bir sene adaptasyon,alışma dönemiymiş.umarım düzelir.alttan alın biraz ama kendınızı ezdirerek değil tabiki.

Canim bir kac misal versen?

mesela neyden dolayi didisiyorsunuz?

mesela misafirlğe gideim derdi kayınpederim bende yeni gelin olduğum için çekinirdim fazla bi yere gitmek istemezdim eşimde bana sormadan tamam gidelim dedği için ben ona kızardım benim neden fikrimi almıyosun diye mesela bu çok büyürdü aramızda gecenin bir yarılarına kadar bunun için tartışırdık hatanın çoğu bende biliyorum ama bide bana sürekli bağırması mesela dün benimle gereksiz yere bağıa bağıra konuşuyor ama işyerindeyiz bağırma burda diyorum dünde o yüzden tartıştık ve sırf bu yüzden çok kırıcı konuştu bende öle neyse çok çocukca yani zaten benim derdim de bu çocukca şeyler en büyük sorun olup çıkıyor

Olayları büyütmemeye özen gösterin. Birşeyler kırıldıktan sonra toparlaması öyle güç ki. Bunu alışkanlık haline getirmeyin. İlişkinizin yıpranması sevgi, saygının da yok olmasını sağlar.

allah korusun bide büyük olaylar olsa ne olur ki bilmiiyorum ben antalyada yaşıyorum ve hergün sıcaktan her yanım ter oluyor neye dün eve gittiğimizde o banyo yaptı sonra ben yapacaktım tabi banyodan önce tartıştık sinirle girdi banyoya sonra çıktı hemen bende pişman oldu sandım bana hemen yemeği hazırlıcaksın dedi bende tamam banyo yapıyım hazırlarım deddim hayır hemen kalk hazırla dedi yani demek istediğim konuşma tarzı hiç böle deildi benle ve ben istesem yapmazdım sadece büyümesin diye yaptım diyorum yapacaksın yapmak zorundasın diyo ben senin kuklan deilim diyorum sen benm kuklamsın diyo üstüne basa basa hiç böle deildi şimdi ne oldu bilmiyorum

gereksiz bi inatlaşma içine girmişsiniz sanırım
kimse altta kalmaya niyeti yok o yüzden ufak tartışmaları büyütüyorsunuz
yeni evlisiniz nasıl başlarsa öyle gider yarın öbür gün işin içinden çıkamaz hale gelirsiniz
normal zamanda konuştunuz mu bu konuları

ablamlarda boyleler eniştem sakin bı insan olmasına ragmen bi ortamda hiç hoş olmuyor onlar artık 6 yıllık evlıler ve alışkanlıga dönüşmüş artık onlar için ama hiç hoş deil. söylenmıyorda cok müdehalede edilmıyor. bendede asabiyet vardı bi dönem ama konustugunu tarta tarta dikkat ede ede zamanla aşılıyor bu didişmeler inan didişmeden daha mutlu aşkı korumak monotonlaşmamak
lütfen eşinizden beklerken sizde caba sarfedip bazı şeylerı tölere etmeye calışın inanın oluyor:4: (yeniden aşkı yaşamak gibi birşey bunu becermek)

canım tolere edelim tabi ama dün tamam dedim kırılsamda uzatmaya gerek yok deyip yanına gittim yüz vermedi beyimiz sonrada diyo ki işte böle geleceksin tıpış tıpış diyo senin tolere ettiğini anlamıyo ki zannediyo ki haksızlığını kabul etti geldi ayağıma ve hep bunu beklicek hep gitsem

herkese merabalar
ben 1 senelik evliyim ve evlendiğim günden beri eşimle sürekli didişmelerimiz oluyo bazen o kadar basit şeyler için didişiyor ve tartışıyoruz ki küçücük bi problem beni sabaha mutsuz uyandırıyor eşim ilk başlarda beni kırdığı zaman en azında pişman olup yanıma gelirdi ve gönlümü alırdı şimdi ise ben onun yanına gidiyorum çok şükür ben çok büyük sorunlarım yok ama bu küçük şeyler zamanla büyür diye hep korktum ve sanırım büyüyo dünkü tartışmamızdan sonra bugün yıprandığımı hissettim eşimi seviyorum oda beni sevdiğini söylüyo ama hal ve hareketleri çok değişti kızdığı zaman elindekileri etrafa fırlatarak bana tepkisini gösteriyo bu ilerde bana şiddet olarak geri döner mi kimsenin evliliği yıpranmasın siz evliliğinizi ayakta tutmak ve monotonlaştırmamak için bişey yapıyo musunuz yada sürekli bayanmıdır alttan almak zorunda kalan

Canım kesinlikle bayan değildir her zaman alttan almak zorunda kalan. Ama genelde Kadından beklenir. Benzer sorunlar ben de yaşıyorum ve yıpranıyoruz.
Tahammülümüz kalmıyor artık çünki..

Son düzenleme:
gereksiz bi inatlaşma içine girmişsiniz sanırım
kimse altta kalmaya niyeti yok o yüzden ufak tartışmaları büyütüyorsunuz
yeni evlisiniz nasıl başlarsa öyle gider yarın öbür gün işin içinden çıkamaz hale gelirsiniz
normal zamanda konuştunuz mu bu konuları

evet defalarca iyilikle söledim tamam ben alınganım sen eşini tanıyorsan ona göre davran diyorum kendisi başkalarının yanında ona bağırılmasına çok kızar ve ben bugüne kadar başkasının yanında ona hiç bağırmadım ve ben onun hoşlanmadığı şeyleri yapmamya çalışıyorum ama o iyiken diyo ki tamam aşkım sen haklısın bidaha yapmıcam özür dierim diyo bi dahaki sfere yine aynı nolur sen alttan alsan diyo kadın kadınlığını bilecekmiş yani anlamıyorum kadın olmak haklıykende haksızkende alttan almak mı şimdi iyyiz ama gece o kdar laf söleyp birbirimze sonra yüz yüze bakıyoruz evlilik böle bişey demekki çok şükür hakaret falan yok ama

mesela misafirlğe gideim derdi kayınpederim bende yeni gelin olduğum için çekinirdim fazla bi yere gitmek istemezdim eşimde bana sormadan tamam gidelim dedği için ben ona kızardım benim neden fikrimi almıyosun diye mesela bu çok büyürdü aramızda gecenin bir yarılarına kadar bunun için tartışırdık hatanın çoğu bende biliyorum ama bide bana sürekli bağırması mesela dün benimle gereksiz yere bağıa bağıra konuşuyor ama işyerindeyiz bağırma burda diyorum dünde o yüzden tartıştık ve sırf bu yüzden çok kırıcı konuştu bende öle neyse çok çocukca yani zaten benim derdim de bu çocukca şeyler en büyük sorun olup çıkıyor

Canim bak sana bir misal vereyim,bende buna benzer bir durum yasamistim bir kere ve esime senin gibi direkt derdimi anlatmadan catmistim,ama sonra konustuk bu konu üzerine ve dedi ki hayatim bana keske deseydin seni bu durumda asil rahatsiz eden seyi...dedi bende sandim ki sen xxxxx den dolayi böyle tepki veriyorsun ki tepki verilecek birsey degil bu cünkü...

demem o ki mesela sakin olmaya calis güzelim sinirli olmak hem seni hem esini mahfeder.

esine keske sakin dille mesela deseydin hayatim yaaa ben cekiniyorum askim acaba pot kirarmiyim,yani biraz onun gönlünü alarak fikrini alarak yaklasmaya calis,

ama be canim inan ki sakin olmak meger cok güzelimis bak inan bana daha bir kac ay önce cünkü bende sinirimi kontrol edemiyordum,tabi hala tam tamina edemiyorum,ama sakin ol,yoksa erkek yanlista anlayabiliyor,saniyor ki sen cazgir cekilmez cok konusup bagiran bir hatunsun,her ne kadarda böyle olmasan.

bak canım eşinin sinirleri bozulmuş , aynı senin gibi...
eşinin eski günlerinde dönmesini ve bu agresif davranışları, onun karakterine tam olarak geçmeden önlemini al....
evliliğin ilk yılları hep böyle olur ama eger cok barttıgınız düşünüyorsanız küçük şeyler evde kyamete sebet oluyorsa dikkat etmek gerek...
çünkü allah korusun küçük şeylerde böyle kavga kıyamet olursa , büyük şeylerde hiç düşünmek istemiyorum... yani kavgaya cevirmeden kırgınsanız , elinizde geldigince büyümeden olayı bitirim,,, eşinizlede konusun.... hayatım bundan sonra söz verelim, kavga gürültü yok, bosuna birbirimizi yıpratmayalım... en güzel günlerimizi zehir etmeyelim vss diye
ama tek taraflı olmaz, 2 nizde taşın altına elini koysun....
kavgasız 1 ay gecirin.... inanınki ondan sonra hiç birşeye kavga etmek istemeyeceksiniz, yada kavga ederken daha sakin olacaksınız... çünkü sürekli kavga gürültü insanların sinirlerini geriyor, her dakika tartışmaya meyil veriyor...

Son düzenleme:
Çözüm basit aslında ısrarın karşısında senin istediğin olmuyorsa ve sana kızmaya başladığında susacaksın dediğini yapacak;seni kıracak cümle kullanamayacak. kırıcı cümle kullanmasına izin verme
sakinleşince ertesi gün en iyi anında konuşacaksın bir daha dünkü olayın tekrarı halinde tehdidini gülerek yapacaksın o yaptığından utanacak.
bende 8 aylık evliyim birbirinizi tanıyana kadar olacak böyle şeyler çok normal. :34:

Canim bak sana bir misal vereyim,bende buna benzer bir durum yasamistim bir kere ve esime senin gibi direkt derdimi anlatmadan catmistim,ama sonra konustuk bu konu üzerine ve dedi ki hayatim bana keske deseydin seni bu durumda asil rahatsiz eden seyi...dedi bende sandim ki sen xxxxx den dolayi böyle tepki veriyorsun ki tepki verilecek birsey degil bu cünkü...

demem o ki mesela sakin olmaya calis güzelim sinirli olmak hem seni hem esini mahfeder.

esine keske sakin dille mesela deseydin hayatim yaaa ben cekiniyorum askim acaba pot kirarmiyim,yani biraz onun gönlünü alarak fikrini alarak yaklasmaya calis,

ama be canim inan ki sakin olmak meger cok güzelimis bak inan bana daha bir kac ay önce cünkü bende sinirimi kontrol edemiyordum,tabi hala tam tamina edemiyorum,ama sakin ol,yoksa erkek yanlista anlayabiliyor,saniyor ki sen cazgir cekilmez cok konusup bagiran bir hatunsun,her ne kadarda böyle olmasan.

haklısın canım ama ben çekingen bi yapıya sahibim ailemde huzursuzluk gördüm hep sabahları annemin babamın tartışma seslerine uyanırdım bazen şiddet gösterisine babamın anneme :50::50:bu olaylar beni çok etkiledi rüyamda bile annemin şiddet gördüğünü allahım sakınsın korusunda babamın annemi öldürdüğünü bile görmüştüm bunlar beni çok etkiledi ve özgüvenim sarsıldı toplum içinde konuşmaya çekinir oldum kalabalık ortamlarda kendimi hep yalnız hissettm bununla alakası varmı bilmiyorum ama ben buna bağlıyorum o yüzden misafirliğe gitmeyi istemezdim hiç sus pus otururdum ve buda herkesin dikkatini çekerdi konuşmak istesemde konuşamazdım çünkü kendime güvenim yoktu yanlış bişey söylersem diye çekinirdim yani demem o ki bende evlatlarımı böyle bi ailede yetiştirmek istemiyorum ama tartışmalaımızın çok gereksiz şeylerden olması beni korkutuyor allah ım herşeyin hayırlısını bilir

bak canım eşinin sinirleri bozulmuş , aynı senin gibi...
eşinin eski günlerinde dönmesini ve bu agresif davranışları, onun karakterine tam olarak geçmeden önlemini al....
evliliğin ilk yılları hep böyle olur ama eger cok barttıgınız düşünüyorsanız küçük şeyler evde kyamete sebet oluyorsa dikkat etmek gerek...
çünkü allah korusun küçük şeylerde böyle kavga kıyamet olursa , büyük şeylerde hiç düşünmek istemiyorum... yani kavgaya cevirmeden kırgınsanız , elinizde geldigince büyümeden olayı bitirim,,, eşinizlede konusun.... hayatım bundan sonra söz verelim, kavga gürültü yok, bosuna birbirimizi yıpratmayalım... en güzel günlerimizi zehir etmeyelim vss diye
ama tek taraflı olmaz, 2 nizde taşın altına elini koysun....
kavgasız 1 ay gecirin.... inanınki ondan sonra hiç birşeye kavga etmek istemeyeceksiniz, yada kavga ederken daha sakin olacaksınız... çünkü sürekli kavga gürültü insanların sinirlerini geriyor, her dakika tartışmaya meyil veriyor...

eşimin sinirleri bozuldu evet her tartışmada yeter artık yeter olmaz böle diyo ama tartışmaktanda vazgeçmiyo ne o ne ben tamam sakin oluyum alttan alıyım diyorum ama sinirim buna engel oluyo neyse rabbim herkesi yuvasında mutlu etsin aminnnn

herkese merabalar
sakın korkmayın evliliğin ilk zamanlarda olan cicim ayı uykusundan uyanıyorsunuz ...zamanla alışırsınız ..hoşgeldiniz aramıza .....

haklısın canım ama ben çekingen bi yapıya sahibim ailemde huzursuzluk gördüm hep sabahları annemin babamın tartışma seslerine uyanırdım bazen şiddet gösterisine babamın anneme :50::50:bu olaylar beni çok etkiledi rüyamda bile annemin şiddet gördüğünü allahım sakınsın korusunda babamın annemi öldürdüğünü bile görmüştüm bunlar beni çok etkiledi ve özgüvenim sarsıldı toplum içinde konuşmaya çekinir oldum kalabalık ortamlarda kendimi hep yalnız hissettm bununla alakası varmı bilmiyorum ama ben buna bağlıyorum o yüzden misafirliğe gitmeyi istemezdim hiç sus pus otururdum ve buda herkesin dikkatini çekerdi konuşmak istesemde konuşamazdım çünkü kendime güvenim yoktu yanlış bişey söylersem diye çekinirdim yani demem o ki bende evlatlarımı böyle bi ailede yetiştirmek istemiyorum ama tartışmalaımızın çok gereksiz şeylerden olması beni korkutuyor allah ım herşeyin hayırlısını bilir

Canim seni anliyorum hemde cok iyi,ama atmaya calis üzerinden o duygulari bende senin gibiyim,ama yok yanlis konusurmuyum yanlis oturup kalkarmyim vs vs ama inan ki asil iste bu seyler bizim kuruntumuz,cünkü cogu zaman bizim büyüttügümüz olaylar megersem hic degmez o kadar kendimize dert etmeye,cekinmemeye calis canim benim,insanlar senin derdini bilmeyincede malesef ki hemen ön yargili olabiliyorlar ve seni kendini beyenmis onlari begenmeyen biri olarak görebiliyorlar,halbu ki asil nedeni bi bilseler.

Bak sana bi misal vereyim simdi..

esimin akrabasinin esi hemen yan komsumuz ama esi patavatsizca konustu telde esime karsi bir kere,bende evlerinin önünden gectigimde bir kere cagirdi kocasi yani esimin akrabasi mangala,halbu ki biliyordum mangal yaptigini ve diger bir akrabasida yakinimizda oturuyor esimin onlarin evindeydim arayim dediler mangala cikip gelin,dedim ben gelmek istemiyorum kizginim esine onun....sonra ama disarida beni ballkondan gördü ve el salladi,dedim amaaaaaaaaaaaaaan beyazlim sen bosver simdi gördü seni camdan gitmesen ayip olur ve sonra sen kötü olursun,,,olsun adamin karisina bosver onun terbiyesizligi ettigi laflar,ve gittim gayat normal davranmayada calistim,eeeeeeeeee dersin ki biesy mi kaybettin???? yok hayir aksine ben kisiligimi gösterdim orada yani onun seviyesine inmedim

Back
X