Kesinlikle böyle olmak istiyor ve birçok ailede de oğlunun karısı üzerinde otorite olduunu görmek istiyor. Biz eşimin ailesine gittiğimiz zaman daha çok kavga ediyoruz. Ailesi sürekli birbirine karıştığı için bunu özümsemişler hepsi birden kıyafetime, saçıma, takılarıma varana kadar karışabiliyorlar. Eşime göre alttan alıcakmışım, gönülleri olsun diye takacakmışım, bişi dedikleri zaman bakarız deyip geçiştirecekmişim. Bense kırmadan ne istediğimi söylemek istiyorumki benim nelerden hoşlandığımı nelerden hoşlanmadığımı anlansınlar bana ona göre karışsınlar yada mümkünse hiç karışmasınlar.
K.validemin bazı konularda kötü niyetli olduunu düşünüyorum. Mesela bir yakınının düğününde neler giyeceğimizi söylüyor. Bnm aklım yok bilemem ya. Herneyse içerde görümcem, teyzeleri var konuşuluyor konu, abiye giymek için okadar yakın olmadığı fikri herkes tarafından söylenir. Ben ne giymeyi düşündüğümü falan söylüyorum. Neyse daha sonra eşimin yanında kızım sende şu elbiseni giy diyor bana, dediği elbisede nişanımda giydiğim abiye. Anne o abartı kaçar gerek yok böyle bişeye diyorum. Eşim sonra bana kızıyor niye annesine öyle demişim, bakarız deseymişimde kırılmasaymış.
Yani sonuçta bu konu içerde konuşulmuş sen yokken, yani kaynanam dediğini yaptırmak içinmi yani kötü niyetlemi gelip bunu eşimin yanında söylüyor yoksa ısrarla güzel olacağımı düşündüğü içinmi onu çözemedim. Genelde ailecek ısrara alışmışlar, hertürlü şeyde ısrar ediolar, insanlarda gönülleri kırılmasın diye yapıyor. Sebep alışkanlıkmı kötü niyetmi? Böyle tek olay bu deil onuda belirteyim. Bazen benmi büyütüyorum diyorum ama şu sıralar bu tür şeyler çok batıyor bana.
Siz olsanız ne düşünürdünüz, k.validemle ilgili?