Eski arkadaşlıklar,dostluklar kaldı mı?

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.872
40.692
698
eski arkadaşlıklar,dostluklar kaldı mı?....yeni tanıştığınız kişilerden ,o eski arkadaşlıkların lezzetini alabiliyor musunuz.?.. onlara da eski dostlarınız gibi güvenebiliyor musunuz.?...

Dost ne demekti..ne dememekti
hayatta çok az karsılastıgınız insan türü.
aslında karsılasmıyorsunuz. siz inşa ediyorsunuz dostluk denen seyi
dost;verdiginin - aldıgının hesabını yapmayan ,sizi oldugunuz gibi kabul eden ,gerektiginde tartıstıgınız ,gerektiginde sarılıp aglastıgınız insan.bencillikten uzak bir kavram oldugu icin cogu insanın asla tatmayacagı bir duygu ve guvendir.
Dost olmayan ise ilgisini ceken başka insanlar oldugunda sizi satan, anlattiklarinizi bir gün aramiz bozulursa lazim olur zihniyetiyle değerlendirendir.Kişileri tanımak lazım..
Tecrübe etmeden de bilmek zordur..
Nerede kaldı o bir kahve içimlik dostluklar..
Son model cep telefonları bu dertleri kaldıramaz oldu.

kalmadı dersem nankörlük etmiş olurum...
insanları kolay kolay sokmam dünyama
ama çok kolay çıkarırım hiç vicdan azabı cekmeden
önce arkadaş olurlar
dost olmak öyle kolay değildir çünkü
bilmediklerinizi boşverelim de bildiklerinizden bahsedeyim size...
forumda sevdigim bi çok insan var ama "dost" diyebilecegim, durum ve koşullar ne olursa olsun asla sirtimdan vurmaz diyebilecegim sadece 7 kişi...

bilirim ki dardaysam beni feraha çıkarabilmek için her türlü işlerini bırakıp başıma üşüşürler
mutlu oldugumda mutludurlar
üzüldüğümde üzgün...
oysa zor bi insanım ben
kaprislerim nazlarım candan bezdirir insanı
canım sıkkındır def ederim, küfrederim, saçma sapan konusur anlamalarını beklerim...
buna rağmen "eeeh sıktın ama yeter" dememiştirler bir kez bile
hep hissettirmislerdir onlar icin degerli ve onemli oldugumu...
senin yaşin kucuk anlamazsin dememis bicak sirti konularda fikirlerimi almislardir...
merak etmislerdir gormediklerinde
ve merak etmisimdir goremedigimde...

kaç insan var ki cevrenizde sırrınızı verdiginizde "asla kimseye söylemez!" diye emin oldugunuz?
geceleri "acaba??"lar düşürmeyen aklınıza??
sizi bütün günah ve sevaplariniza karşin bagrina basmis "sen bensin" diyebilmiş?
yeri geldiginde acımasızca eleştirdiginiz ve eleştirildiginiz ama buna ragmen en ufak bir kirginlik beslemediginiz?
tamamen hatalı bile olsaniz, kızsanız asla intikam almak amacıyla paylaştiginiz özelinizi öc almak istercesine ilk firsatta ifşa etme küçüklüğünü göstermeyen??
işte ben bu vasıfların tümünü ve hatta daha fazlasını kişilikleriyle harmanlamış insanlarla dostum...
kimler geldi kimler geçti....
ama onlar geçmez, onlardan geçilmez...

kim mi onlar?
hemen söyleyeyim
başta;
tca
iloş
delikafadülden (namı diğer düldül)

waterlily (watoş)
krdi
nefertari
ve tulişim....

her birini canım gibi seviyorum...
ve dostlukları beni bazen saçmalayıp gitmelerini istedigim halde hiç yalniz birakmadiklari icin teşekkür ediyorum :asigim:

* dayaktan sonra gelen edit....
foruma girdigimde ilk ona verdim msni
ilk onunla samimi oldum
hep demişimdir beni krocan keşfetti diye :lepi:
vallahi ne dayaktan ne de yolladigi farfimlerden dolayı söylüyor değilim ama onu çok seviyorum :asigim:
tuliş ben o çok kaynattık vaktiyle
her kosulda sirtimi yaslayabilecegim delikanlı hatundur
her zaman özel olmustur benim için....

*** arkadaşlar lütfen yanlış yorumlamayın ya :çok üzgünüm:
burada ismi olmayıp çok sevdigim çok guvendigim bi çok insan var
yazmaya kalksam inanın satirlar alir...
hepiniz benim için çok degerlisiniz...
n'olur sitem etmeyin kırılmayın...
çok seviyorum herbirinizi....
yazdigima pişman oldum cidden kimseyi kırmak değildi niyetim :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
ben bazı yeni arkadaşlarım da o eski arkadaşlıklardan bile daha güzel lezzetler alıyorum. şunu anladım ki, eski yada yeni pekte farketmiyor. önemli olan tanıştığın kişinin,doğru ve dürüst olması..bana dokunmayan yılan bin yaşasın dememesi. sana yapılanı,görebilmesi.senin yanında olabilmesi. .bunlar arkadaşlıkta aradığım değerlerdi. ve çok şükür ki hem eski hemde yeni arkadaşlarımda bunu görebiliyorum..

Ben arkadaşlık ve dostluğu farklı değerlendiriyorum,,,
Arkadaş olunur,bulunur ama dost???
Dost farklı benim içinCADIARZU
Bence dostunuzu da tıpki ilk görüşte aşk gibi ayırt edersiniz:asigim:
O sıcaklık,o farklılık kendini belli eder
Tamam dersiniz bu işte bu...:asigim:
Aslında kermitim anlatmış bütün hislerimi zatenŞeniz Kalp kalbe karşymış atalar bilip de konuşmuşlar:asigim:
Herşeyi paylaşıp endişe duymadan uyumak,görmediğinde aramak,konuşmadığında eksik hissetmek...
Üniversiteden hala görüştüğüm arkadaşlarım var,dost dediğim...
Ama inanırmısınız bazıları burada edindiğim dostlar kadar "CANIM" değiller...
O kadar zamanı,anıyı paylaştığınız insanları gün gelip farklı yönleriyle tanıyorsunuz ve anlıyorsunuz ki aslında dost dediğiniz kişi için DOSTLUK farklı anlamlar yüklenmiş,oysa sizde bambaşka anlamı...
İşte burada, bendeki anlamıyla kabul eden ,dostluğu bendeki gibi yaşayan dostlar edindim
Hepinizi çoooooooook seviyorum:asigim:a.s.

Sağol bidenem emin ol sen de öylesin. Kızım ben hep iyi yere tezgah kurarım
Tabe insana tca, iloş düldenle aynı katagoride olmak ecük koyuyo ama napıcen:çok üzgünüm:
Benim de burda gerçek dost dediğim özü sözü yüreği bir olan keşke aynı şehirde yaşasaydık dediğim elbette birkaç dostum oldu. Bu yüzden nadir de olsa bu formları ziyaret etmekten, onların yorumlarını okumaktan büyük keyif alıyorum.

Kronick (Gerçekten kronik arkadaşım) gurbaa prenses (gurbiş) (Yorumlarını okur okumaz dostluğuna göz koyduğum ve hakkında hiç yanılmadığım dünya şekeri dostum) taze anne ayn (Sonradan tövbekar olmuş eski kulağı kesiklerden) TCA tabeki baştacımız evde kalmışımız hala nesini sevdiğimi anlamam ya o da ayrıfisfisfis KK'dan tanıdığım ve 'iyi ki tanımışım' dediğim dostlarım...

Dostluğun tarfi öyle zor ki..
Aşk gibi aynen..:asigim:
Yaşamak gerek,görmek gerek..
Kimin dost olduğunu anlamak aslında hem çok kolay hem de çok zor..
Dost dediğin; nasılsın arkadaşım diye yazdığında,karşındaki insanın senin canın sıkılmış,moralin bozulmuş olduğunu anlayıp telefona sarılmasıdır..:1hug:
"Benim moralim çok bozuk,çok fenayım" diye ağlanmayı pek sevmem ben,bunu bilenler,nedenini,niçinini sormayanlardır benim can dediklerim..:1hug:
Örnek vermiş arkadaşlar ben de vereyim kıskandım..
Çirkin Betişim,Kelebeğim,Deli kızım,Sarı böceğim veeeee gecelerimin ortağı Elfidam!!!hihoyyyt

evet canım söylediklerine sonuna kadar katılıyorum
bencede dürüstlük ön plandakaydirigubbakcemile5 girişken değilim çabuk kaynaşamam insanlarla
seçiciyimdirde ama bir insanı yüreğime koyduysamda ailemden biri gibidir.
Burada çok güzel dostluklar edindim reel hayatta bile zor bulunabilecek dostluklar
çünkü reelde kurulan dostluklarda çıkar daha ön plana gelebiliyor
sanalda bu böyle değil sanırım bu yüzden daha bağlayıcı...
bu zamana kadar kolay kolay kimseyi dost etmedim kendime ama ;
olanlardanda pişman olmadım.Her zaman söylediğim gibi onlar kendilerini biliyor.:asigim:
adı lazım değil :1closedeyes:

eskiden daha farklıydı herbişey:1ninca:
birinin elinden tutabilmek
can yoldaşı olabilmek sımsıkı sarılabilmek ne kolaydı karşılıksızca çıkarsızca:1closedeyes:
dostum derdim yaa işte dostum benim o:1rolleyes:
küçüklüğümde yaşadığım dostluklar arkadaşlıklar küçüklükte kaldı keşke tekrar bulabilsem sizlerikaydirigubbakcemile5

şimdilerde sıradaşım canım bi tane birbirimizi arayamasakta hissederiz bizi bu yaşatır koşulsuzca sorgulamadan severiz :asigim:

kimi gönül kapımdan içeri almak istesem hep çıkarcı hep menfaatçi arkadan konuşan kuyu kazan iyi gün dostu adayı oldu:bbo:
kapadım kapılarımı açacağım insan çıkarmı bilmem:çok üzgünüm:
bunun yalnızlığınıda çok hissediyorum keşke böyle olmasa yada bana mı denk gelmiyo acaba:uhm:

eskiden çok dostum var. kk dan da birçok güzel arkadaşlığım var, bazıları dostluğa dönüştü bile.:1hug:
ben hep iyi dost olmaya çalışmışımdır, bunun meyvelerini çok güzel aldığıma inanıyorum
dostlarımın geneline bakınca, dürüstlük ve samimiyet hepsinin ortak özelliği. bu yüzden kolay kolay yanıltmazlar beni diye düşünüyorum.

eski dostlarımla çok sık görüşemesem de, bir telefonda o sıcaklığı, samimiyeti veriyoruz birbirimize. eğer sitemler, tripler havada uçuşuyorsa dost olamadığının en güzel kanıtı budur bence.

kıssadan hisse; çok eski dostlukları bilemem ama ben şimdiye kadar çok dost edindiğime inanıyorum. dost dediklerim de beni bugüne kadar yanıltmadı.

--------------------------------------------------------------------------------

dostluk herşeyden önce güvenmektir hiç bir menfaat gözetmeden onun iyiliğini istemektir... ama böle dost bulmak çok zor .reelde bile arkadaşlık dostluk çok zor ken burada ben dostluğa inanmam ,ama samimiyetine fikirlerine dürüstlüğüne inandığım arkadaşlar var muhakkak bunlardan biride sevğili okypete dir.ama şu da varki sanalda dahi olsa bazı insanlardan kişiliği hakkında az buçuk fikir sahibiyim ğerçekten kaypak riyakar ve fırıldaklarda mümkün allah bu insanlar ve ğibilerini sanal ve reelde benden uzak etsin....dostluk başka bişeydir ğerçekten arkadaşının menfaatini o yokkende savunmaktır onun için endişelenmek ve merak etmektir..iyi ve kötü ğününde yanında olabilmektirr

Kaldi tabi ben kolay kolay kimseyi sevmem benimsemem
ama bide isindim mi fino köpeği gibi peşinden ayrilmam
iliğine kadar neyi varsa sömürürüm
Ben çok şansliyim çünkü 4 sene olcak nerdeyse burdayim
öyle dostluklar edindimki kelmeler kifayetsiz kalir anlatmaya
düldülle başlayan dostluğumun ardi sira kuşi iloş ver kermitinde yalvar yakarmalariyla genişledi
genişlemez olsaydi
iliğimi kemiğimi kuruttular yok atki ör yok mont yolla yok kazak yolla
yok cizmam yok cızma yolla kaldim dimdizlak ortada :çok üzgünüm:
gardorobumda ne varsa hepsini istediler bu kadarina da pes doğrusu
gelelim krdi,nefer,bambusheye krdi harici ikisini pek severim
çünkü 3 ü bi araya geldimi tadindan yenmiyor-tatlicadiarzu-
krdi yi onlarla ayni kategoriye koymuyorum çünkü bilimladamlarinin o
kadar çabalamalarina rağmen krdi yi kaldirabilecek bi kategori henüz icat edilmedi
işte böyle hoşşikler uyy terledimkaydirigubbakcemile2

benim bir arkadaşlıktan çok fazla beklentim vardır...
ağızdan çıkan lafa çok dikkat edilmesi gerekir.. ki başka bi yerde başka bi zamanda başka bi hareketle hayal kırıklığı yaşatmasın ..
dimdik arkanda olsun.. öyle bi güven versin ki sıkıntılıysan eğer tek bi sözü bile yetsin gülümsemene.. herhangi bir ortamda yerine konuşabilsin yorum yapabilsin yada "o bunu sevmez" diyebilsin..

öyle bir insan olsun ki içinde en ufak bir şüphe barındırmasın asla.. hmm o bunu yapmıştır kesin diyebilesin.. öyle içi dışı bir.. öyle samimi ve dürüst.. saf.. temiz.. bozulmamış.. yapmacıksız yalansız.. insan gibi insan olmalı ...

arkadaşlarımın hiçbiri benle aynı değildir.. ben konuşurum o susar.. ben içimde tutamam o yerişne göre tutar.. ve seviyorum ayrı yönlerimizi.. bu tip arkadaşlaıklarda daha emekli oluyor.. tanımak için emek veriyorsun çünkü.. senle aynı olsa buna gerek olmaz..

konuya gelince okypete eski yeni farketmez.. dürüstlüğün eskisi yenisi olmadıı gibi.. yalancının eskisi yenisi olmadığı gibi.. zaten anlıyorsun sahteyi.. düzmece kurgu ilişkiler belli ediyor kendini..

günümüzde herşey daha kolay o ayrı.. bir mesaj yada çağrı en basitinden .. anlıyordsun ki o an seni düşünüyor.. bu kadar basitken bile bir çağrı atmaya üşenen insanlar da var. .

sahte insan her yüzyıl sahte, temiz kalpli her mevsim temiz.. saydam şeffaf dürüst insan her an her yerde aynı.. o yüzden karşılaşılan insanın nitelikleri önemli..

aslında şu zamanda kalmadı demk gelio içimden amaa.. istisnalarım da çok. . geçmişte biri beni aylarca aramadığında iyi bakıyordum olaya.. ama bu zamanda bi sn lik çağrı bile gelmediğinde daha bi ağır geliyor ilgisizlik.. hassasiyet yitirilecek şey değil..

eski yada yeni.. gözyaşı hep aynı..

Sahip olduğum dostlarımı düşündüğüm zaman şanslı olduğumu hissedip şükrederim Yaradana çoğu zaman..:Saruboceq:
Hiç bir zaman benimle aynı fikirde olmayan,hayat görüşü bana tamamen ters bir insan bana omzunu uzatmışsa ağlıyayım diye,ne eyleyeyim ki ben farklı düşüncelerimizi..
Dedim ya dost sormaz,sorgulamaz,sadece yanında olduğunu bilirsin..
Kimi de dost görünür,senin zaaflarını toplar,bunları bir güzel kullanır,arkandan çevirmediği dolap kalmaz..Usul usul kuyunu kazar,sen ancak içine düşünce farkedersin yanıldığını..:tomato:
Allahım şaşırtmasın kimseyi inşallah..:Saruboceq:

dostluk çok farklı emek isteyen,özveri isteyen,çıkar beklemeden sevebilmektir,
evet bence;eski dostluklar kaldı neden kalmasın ki,
hala sevgi dolu,iyiliğinden şüphe etmediğim insanlar var,
yeni tanıştığım kişilere fazla güvenmemeyi yeğliyorum şahsen,
ama bir güven sağladımıda sağlam temellerle çok iyi dostluklar kurulur..
arkadaşlar burda isimler vermiş daha doğrusu nickler...
benim normal yaşantımda biri var saten öyle çok sevdiğim sıkı dostum,
ama inşallahh burdada bu diyebileceğim birileri olur zamanla,
daha yeniyim nede olsa
ama yorumlarını beğendiğim kendime yakın olarak gördüğüm bikaç kişi var tabe bu aradaŞeniz

mesajımda geyik yok
kimseyi sevmiyorum kimsede beni sevmesin

dost kelimesi ikiye ayrılır bende...
dostu olduğumu düşünenler ve dostlarım...dostu olduğumu düşünenler konuşmuş paylaşmış sevmiştir...benim dostumsun der...susarım...çünkü onun dostluktan anladığı bana anlattıklarının bende kaması ve ona duymak istediği bu olsa da olmasa da inandığım şeyi söylememdir...evet onların dostu olabilirim...ama onlar benim dostum değildir...çünkü onların anladıkları dostlukta yarın beni tanımazlarsa bana anlattıklarının bende kalacağına emin olmaları yeter...evet anlatmam...onlar da bana utanmadan sırtlarını döndükleri halde içleri rahat bir biçimde uyurlar...
bir de benim dostlarım vardır...gözlerine bakmaya kıyamadığım, gözyaşlarını gözyaşıyla dinleyip çaktırmamak için türlü şebeklikler yaptığım, yanına koşmam için bir alonun yeteceği hatta artacağı dostlarım...günaydın demesinden hüznünü anlayabildiğim dostlarım...bana benzemeyip benden olan dostlarım...gözyaşları gözyaşım, kahkahaları kahkaham olan dostlarım...kendiyle barışık dostlarım...bana yeter burda dur demeyen sen şunu da başarırsın bunun da latından kalkarsın diyen dostlarım...ayağım kaydığında omuz verdikleri gibi başarımda ayakta alkışlayabilen dostlarım...düşünmeden planlamadan ben olarak hayatlarında var olduğum dostlarım...onlar bir ömre değer...
eski dostlukları herkes arar nedense...ben aramam...dostun eskisi olmaz...dostsa dün de vardır şimdi de...yarın da olacaktır zaten...ben de o da yaşadığı sürece...
dostun kötü günde belli olduğuna da inanmam...dost iyi günde belli olur...
örnek vermeme gerek yok...burdakiler zaten kendilerini bilirler...diğerleri de...
Allahım ömürlerini uzun etsin bana yokluklarını göstermesin inşallah...

benim adıma benden çok sevinen...
benim adıma benden çok üzelenin başımın üstünde yeri var...
günümüzde bu tarz dostluklar,arkadaşlıklar çok az ama ben bunu
KK da gördüm...
sadece sanal ortamdaki tanışmayla,üzüntüsünde de kenetlenen,
sevincinde de kenetlenen,
düşünce tarzı ne olursa olsun,aynı duyguları yaşayan sizler...
KK ailesi hepinizi çok seviyorum...
sevgiler...

DOST.. aciklamasi söyledir benim icin :
ben aglarken onun gözlerinden yas geliyorsa o DOSTdur..
hayatimda öyle birini bir kere gördüm.. o gün bugündür candostumdur..
sesimden bilir iyiyim desem bile iyi olmadigimi.. karabalik ortamlarda sohbete katilsam bile aklimin baska yerde oldugunu..
icimi disimi bilir..
ben aglarim onun gözlerinden yaslar gelir..
ama böylesini bulmak zor.. bu türden az..

bende dostun eskisi olmaz diyeceğim...
dost eskimez, dost yaşlanmaz, dost hep aynıdır, aynı tattır...
araya mesafeler girer, yıllar girer, yollar girer ama dostluk bunlardan etkilenmez...
eskiyen dostluklarım da oldu elbette, düzene yenik düştüler...
eskiye ve bana kattıklarına şükran duyarak gönderdim onları...
artık adımızı yanyana görmek aynı anlama gelmiyor benim için...
anlamlar anlamını yitirdi...
şimdi ise daha farklı dostluk anlayışım...
anlam yüklemesi yapmadan, anlamını zaten içinde barındıran dostlarım var...
ve sanırım ben dostluğu öğrendikçe dostlarımın kalitesi de arttı...
herşeyden evvel ben şimdi daha dostum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…