Benim eşim de benden önce evlenmiş, ve bir çocuğu var. Biz her şeyi yoluna sokana dek ne yaşadığımızı anlamadık. Biz başardık, ama çok istisna. Şu şartlarda yüz kez daha gelsem yine eşimle evlenirim.
Fakat 2 çocuk asla ve asla. 2 çocuk yapmış insanın bence aşk yaşama lüksü yoktur, kadın erkek farketmiyor. Mantık evliliği yapsın, bakıcı arasın bilemem. Ya da kendi gibi 2 çocuklu boşanmış biriyle olup, kreş ortamında yaşasınlar.
Ek olarak, diyelim ki sevgilin senin için en doğru erkek, yine de eski eşler ortada çocuk varken (eğer kafasında bitiremediyse, geçmişten gelen hırs, boşanmayı algılayamama varsa) 1 çocukla bile ortalığı cehenneme çeviriyorlar. 2 çocuklu olan mutlaka kötü bir olaydan bitirmiştir ve adama çok büyük öfkesi vardır. Üzerine 2 çocuğun yükünü taşıyacaktır. Yani sizi asla rahat bırakmaz. Çünkü boşansa bile geçmişle hesaplaşması bitmez. Çocuk yüzünden irtibat da kesilmediğinden travmatik bir düzleme oturur.(İstisnalar dışında.)
Kocanın doğumgününde aldığı bir tane altın zincir 2 çocuğunun rızkı olur, sen rızık yiyen kötü kadın olursun. Eğer eşin Sabancı, Koç değilse. Bir bakmışsın 10 yıl sonra "ben kimsenin rızkını yemiyorum" diye maaşınla adamı ve çocuklarını finanse ediyorsun, senin bebeğinin bezi için ailen para veriyor. Böyle çok konu var, okumanı öneririm.
Ki daha henüz aile sosyal ortamlardaki rezillikleri saymayacağım. Eşin güçlü ve mantıklı biriyse, cesaret edemezler, ama en iyi ihtimalle yılda 3-4 dengesiz çıkar sana hadsizlik yapacak.
Bu nedenle gerçekçi olmanı tavsiye ederim.
Flörtün de kendi şartlarına daha uygun birini bulursa o da daha mutlu olur.