Eski dayım ;(

Amidalas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
157
63
118
35
Merhaba arkadaşlar.benim 10 yıldır görüşmediğim bir dayım var.görüşmeme nedenimizi ben de anlamış değilim tam.10 yıl önce kızı evlendi ve beni düğne çağırmadı (babamı bile çağırdı) bu arada benim annem 17 yıl önce rahmetli oldu.ondan 2 yıl sonra da annanem... Bize de annemin köyünde birk parça arazi kaldı.dayım yıllarca kullandı tarlaları hiç kira vermedi.istemedik biz de.zaten çok büyük veya değerli tarlalar değildi onun işine yarasın bari dedik.sonra köyde bizim için ben enayi miyim onlara kira vericem diye konuştuğunu duyduk,gene bişey demedik.tarlaları kendi ekmedi başkasına kiraladı parasını afiyetle yedî,gene sustuk...
Ben hep olayların dışında kaldım vs..sonra düğün olayı oldu ben de aramadım o da beni aramadı (tarlaları bu arada hep o kullandı arayıp sormadım.
Geçen yıl çocukları buldu beni netten konuştuk falan 1-2 hafta sonra ufak bir sebepten bana hakaret etmeye başladılar.vay efendim ben dayımı fitleyip annelerini dövdürüyomuşum(halbuki adamla 10 yıldır görüşmüyorum bundan önce de 5 yıl sadece telefonla görüştüm).
Neye uğradığımı şaşırdım 1 hafta boyunca ağladım uyku uyumadım yemek yemedim ağzımda yaralar çıktı...
Sonra dün dayım aradı.benim tarlanın birini alacakmış.salı günü sana para göndereceğim dedi.tarla küçük 3500 tl gönderecekmiş ben de vekalet vericem falan.. Konuşurken içim sızladı dayı nihayetinde.üzüldüm bunca yıl görüşmememize..
Bu alacağı tarla da ortak tapulu dayımla ikimizin yani ikimiz de satamayız birbirimizden habersiz.
Neyse ben tamam dedim sonra ablama anlattım telefonda .ablam gülmeye başladı.meğer aynı köyde ablamın eşinin akrabaları var, tarlanın tamamına 20 bin tl vermişler satın almak istemişler.yani dayım bana 10 bin tl göndermesi gerekirken 3500 tl gönderecekmiş kızlar.
Bir moralim bozuldu anlatamam size.kendimi enayi ötesi gibi hissettim.tarlanın 15 yıllık kirası zaten 3500 den fazla tutar.ben bınun farkındayım ama yıllar sonra dayım bir adım attı barışırız belki bu vesileyle diye düşünürken adamın yaptığına bakın ya!oturup ağladım saatlerce.
Sonra düşündüm: bu salı günü 3500 ü göndersin bana , diycem ki dayı bu tarla bu fiyatmış üstünü gönderirsen veririm vekaleti.
İnşallah yapabilirim kızlar çünkü bu konularda pek başarılı sayılmam.ağlayabilirim bile konuşurken.çok zoruma gitti çünkü hala beni kandırmaya çalışması.şimdi acaba ben böyle yaparsam onu kandırmış gibi olur muyum acaba ?
Ya da ne yapabilirim başka beni çok kırdılar ailecek....

canım dayı falan yalan sen hakkını ara savun.bu devirde kimse kimsenin iyiliğini düşünmez olmuş sana baba olacağına seni kandırmaya çalışıyor.Sakın kendi hakkından tek kuruş vazgeçme.

dayı 3500 tl yi kiraya say şu ana kadar ki

tarlamın da gerçek hakkını yolla öyle sana devrdim diyin

az uz para değil zaten yıllarca hakkınızı yemiş

ne vicdansızlar ya

Neden hiç sormadınız dayınıza ?

Dayı biz neden konuşmuyoruz diye ?

Kızının düğüne babanızı (ki anneniz vefat etmiş , artık babanızla akrabalık ilişki kalmadığı halde ) çağırmış ama öz yeğenini davet etmemiş. Bunun altında mutlaka bir çapanoğlu vardır .

Diğer mesele de hakkınızı arayın mutlaka . Ben olsam 3500 ü yollatmazdım ama , doğrudan o daha parayı yollamadan ederi bu değilmiş , 10.bin tl düşüyor hakkıma ona göre parayı gönder derdim .Siz sanırım 3500 ü garanti edeyim de , diye düşünüyorsunuz ama değmez yapmayın bence .

dayı 3500 tl yi kiraya say şu ana kadar ki

tarlamın da gerçek hakkını yolla öyle sana devrdim diyin

az uz para değil zaten yıllarca hakkınızı yemiş

ne vicdansızlar ya

bende aynen katılıyorum...3500 ü yollasın sonra telefonda aynen böyle dersiniz..enayi yerine koydurmayın kendinizi..değemeyecek insanlar için de ağlamayın boşuna..dayı olsaymışta zor günlerinizde yanınızda olsaymış..

Neden hiç sormadınız dayınıza ?

Dayı biz neden konuşmuyoruz diye ?

Kızının düğüne babanızı (ki anneniz vefat etmiş , artık babanızla akrabalık ilişki kalmadığı halde ) çağırmış ama öz yeğenini davet etmemiş. Bunun altında mutlaka bir çapanoğlu vardır .

Diğer mesele de hakkınızı arayın mutlaka . Ben olsam 3500 ü yollatmazdım ama , doğrudan o daha parayı yollamadan ederi bu değilmiş , 10.bin tl düşüyor hakkıma ona göre parayı gönder derdim .Siz sanırım 3500 ü garanti edeyim de , diye düşünüyorsunuz ama değmez yapmayın bence .
Sordum dayıma neden beni düğüne çağırmadın diye: benim param olmayabilirmiş gelemeyebilirmişim ondan çağırmamış.ben de böyle bir bahaneyi kabul etmedim haliyle.ben mühendisim ve param da vardı hatta bilezik almıştım yeğenime başkalarından duyup.ama adam beni düşünmüşmüş.saçma :(

Hakkınızı arayın, ölüm hak miras helal. Neden hakkınızı başkasına yedirecek mişsiniz ? Hadi ihtiyacı olur, sizin içinizden gelir neyse, ama sırf mal için arayıp bir de kazıklamaya çalışmak hiç etik değil.:20: Çok güzel düşünmüşsünüz, dayınız yollasın parayı sonra söyleyin, ben araştırdım şu kadarmış tarlanın bedeli, benim de ihtiyacım var eğer tam ikiye böleceksek veririm vekaleti deyin, kabul etmezse de sen bilirsin deyin. Uzatmayın hiç, üzmeyin de kendinizi. Bu yaşa gelmiş adam değişmez artık...

Ara konus vekalet verme hakkini almadann..bi adim falan atcagini sanmam..saticaksin alacak bityi gitti olcak

Asla vekalet vermeyin anneciğinizden kalan yeri ilerde çoluğunuz çocugunuz için saklayın bence yada kalan hisseyinde sen al eger sana 3,500,00 tl veriyosa bence sen ona o kadar para ver annemin hatırası satmak istemiyorum sen satmak istiyosan ben alayım de ...
Yada bende satıcam ihtiyacım var dersen tapuyada beraber gidin ne kadara satıldığını gözünle gör yarı yarıya vermezse imza atma ... Ne güzel olup bitenden haberin var kimseye yaramak için hakkından vazgeçme .
Mal mülk için iyi olcaklarsa hiç iyi olmasınlar .

Bence bi avukata danış.Paranı da yedirme.Olaya bak yaw,insanlar nasıl bu kadar kolay haram yiyebiliyorlar.Anlamıyorum.

Back
X