• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski dost, düşman olur mu? Kim hatalı?🥺

Ben ortada düşmanlık göremedim, ikiniz için de. Aradan yıllar geçmiş görüşseniz bile yaşanılanlar, hayat şartları insanları değiştirir. Eski yakınlık kalmaz. Ayrıca size tavsiyem bir şehire gidince birinin evinde kalmayın. Öğretmenevleri, polisevleri otellere nazaran daha uygun illa oraya gitmek istediğinizde yerinizi ayırtın gidin en azından mağdur olmazsınız. Zaten problemli bir evliliği varmış arkadaşınızın, o da sorun yaşamamış olur. Yani bilmiyorum ben anne-baba-aşırı yakınlar dışında evde yatılı misafire hoş bakmıyorum, kendim de gitmiyorum 🤷🏼‍♀️ Aranıza zaten soğukluk, kırgınlıklar girmiş, sorunlu da bir evliliği varmış. Gitmemeniz daha iyi olmuş çok daha fazla sorun yasarmışsınız gibime geldi.
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Dikkate alacağım.

Devamlı konuşma halindeydik. Yani saniye saniye bebegin hamileliğini bile ilk bana söyledi. Ailesinden sonra. Şaşkın ve kırgınım galiba.
Kırılmanız hak ama sizde küçük biri değilsiniz. İnsan ilişkilerinde bazı şeyleri bilmeniz lazım ben daha önce bana gelme diyen biri davet etmeden sana geliyoruz demem. Farklı bir şey olabilir işin içinde

Kırılmanız hak ama sizde küçük biri değilsiniz. İnsan ilişkilerinde bazı şeyleri bilmeniz lazım ben daha önce bana gelme diyen biri davet etmeden sana geliyoruz demem. Farklı bir şey olabilir işin içinde
Doğru. Bazen karşımızdakinin yerine özür diliyorum kendimden. Sonra kendi yerime geçip affediyorum. Sonra da böyle saçma sapan durumlara düşüyorum. Kendimi gormezden gelerek yapılan herşey yüzüme gözüme bulaşıyor.

kosulsuz iyi niyet kadar saçma ahmakça bişey yok gerçekten

Merhabalar. Kısaca anlatayım dedim ama kusura bakmayın uzadı biraz. Fikirlerinize çok ihtiyacım var Üniversite yıllarında tanıştığım bir arkadaşım var. Ben ondan bı sene önce mezun oldum. Ailemin yaşadığı yerde okuduğum için, kolay oldu. Bu arkadaşım o dönem devler yurdunda kalıyor sık sık bize geliyordu. Hatta son zamanlar nişanlandı evlendi alttan dersi vardı. Geldi 1 ay kaldı nerdeyse.

Asıl konu şimdi geliyor. Ben maalesef onun düğününe gidemedim. O çok alındı. Hatta dedi ki, arkadaş akraba düğünde yoksa neden var vs. O benim düğünüme geldi. Ama ben madden onun düğününe gidecek durumda değildim.
Sonra boşandı. Annesigilin yanına döndü. 5 yıl falan olmuştu. O dönem kardeşim de 3.5 aylık bi evlilik yaptı oda boşandı. Neyse, o arada ailemiz problemli. Kardeşimin gidecek yeri yok gibi oldu, bende kaliyor. Dedim ki, gidelim hem havamız değişir. Hem halimizden onlar anlar. Teselli buluruz. Kardeşimle konuştuk ama nasıl eminiz kabul eder diye. Yinede cevap almadan eşime falan söylemedim. Aradım dedim böyle sana gelmek istiyoruz. Bı şekilde, bize "gelmeyin" dedi. O kadar kırıldım, hayal kırıklığı yaşadım ki anlatamam. Gitmedik.

aradan bir süre geçti, soğukluk girdi ama yinede konuşmaya başladık. Tabi yıllar geçiyor evlenmedi. İstemedi kimseyi. Sonra bütün yalvarmalarima rağmen saçma sapan bir evlilik yaptı. kaynanası üst katta oturuyor. Kocası asgari ucretli. Maddi olarak devamlı kayinbabasina bağımlı. Bir cehennem, eşi memnuniyetsiz korkunç bir evlilik yaptı. Ben yine gidemedim. Ama hediyemi falan gönderdim. Kardeşlerim gittiler. Yani toplamda 6 kişi benim ailemden gitti. Ben yine imkanim olmadığı için gidemedim. Sonra bir bebeği oldu. Gelmek istedim. "Tamam gelin". dedi. Gelme günü yaklaşırken yine bahaneler bahaneler beni atlatıyor. Geleceğimiz günün öncesinde bı telefon, "kardeşim buraya gelmiş işi varmış, araba boş, ben annemlere gidiyorum". Seni kabul edemiyorum.''Ya ben 7 saatlik yol yapıp, geliyorum. Planımı sana göre yapıyorum. Bu neyin kafası? Beni kabul etmedi. Ama öyle ara bı yerdeyim ki, o bana 2 saat uzak. Bı tanidikta kalıyoruz. Hemen gelme dediği için. Gel demesini bekliyoruz.

Eşime rezil oldum, misafir kaldığımız eve rezil oldum, çocuklarıma bebek seveceğiz dedim, onlara bile rezil oldum. Utandım. Kendimi kötü hissettim. Bana diyor ki "zor durumda kaldım anlamani bekliyorum." Nesini anlayacağım bilmiyorum? gerçekten. Sanki kardeşi döverek götürmüş. Nerdeyse 18 yıllık arkadaşım. Sizce sorunu ne ? Arkaplaninda bı kavga falan mı oldu ? Herşeyini bilirim herşeyimi bilir, bana söylemesi gerekmez miydi ? 7 ay falan oldu gorusmuyorum ne yapsam bilemiyorum?
İnsanlar bir olaya bakarken ilk karşısındakini suçlarlar ve kendi doğrularıyla görürler. Siz kendi bakış açınızdan anlatırken bile 2 kez düğününe gitmemişsiniz. Kendinizce bahaneleriniz var. İkinci bir evlilik yapmış evliliğinin ne kadar yanlış olduğunu bastıra bastıra söylüyrosunuz. İkinci evliliğine tüm aileniz gidiyor siz gitmiyorsunuz haklıca bir sebebiniz var. Siz onun özel gününe gidemediğiniz için bahanenizi öne sürerken onun sizi kabul edemeyişinin bahanesini kabullenemiyorsunuz. Bence siz nasıl onun yanına gidemediyseniz en özel gününde onunda sizi yanına alamamasının kabul edip saygı duymalısınız. Eğer bu sebepelrden dolayı dostluğunun düşmanlığa dönüşecekse böyle bir dostluk zaten hiç olmamış demektir

İnsanlar bir olaya bakarken ilk karşısındakini suçlarlar ve kendi doğrularıyla görürler. Siz kendi bakış açınızdan anlatırken bile 2 kez düğününe gitmemişsiniz. Kendinizce bahaneleriniz var. İkinci bir evlilik yapmış evliliğinin ne kadar yanlış olduğunu bastıra bastıra söylüyrosunuz. İkinci evliliğine tüm aileniz gidiyor siz gitmiyorsunuz haklıca bir sebebiniz var. Siz onun özel gününe gidemediğiniz için bahanenizi öne sürerken onun sizi kabul edemeyişinin bahanesini kabullenemiyorsunuz. Bence siz nasıl onun yanına gidemediyseniz en özel gününde onunda sizi yanına alamamasının kabul edip saygı duymalısınız. Eğer bu sebepelrden dolayı dostluğunun düşmanlığa dönüşecekse böyle bir dostluk zaten hiç olmamış demektir
Ben zaten kabul etmek zorunda demedim. Daha dürüst olsa zor durumda kalmazdim. Kabul edemem demedi asla, watsap mesajları silinmese atardım. Gel gezeriz tozariz. Bana da iyi gelecek diye konuştu.

Doğru. Bazen karşımızdakinin yerine özür diliyorum kendimden. Sonra kendi yerime geçip affediyorum. Sonra da böyle saçma sapan durumlara düşüyorum. Kendimi gormezden gelerek yapılan herşey yüzüme gözüme bulaşıyor.

kosulsuz iyi niyet kadar saçma ahmakça bişey yok gerçekten
Kendinize böyle davranmanızın sebeplerini düşünmeniz daha önemli bence. Bir arkadaşta takılı kalmayın her insan farklı bir şeyöğretir. Burada bile bin tane farklı yorum görüş insana farklı bakış açısını sunuyor. Kendinizde şevkat gösterin.

benimde 20 yıllık arkadaşlarım var , dostlarım , eski ev arkadaşlarım var. birir deseki sende yatılı kalacağız kabul etmemem, çünkü benden başka 3 kişi yaşıyoruz onlarda istemez. onların adına karar veremem. belki kaynanasıyla yaşıyor . sizi haksız buldum .

Back
X