Sakın GIRGIRINA bence bu işlere girme.onlar bildiğin obez artık.her yöntemi deneyip son çare buna kalkışıyorlar.ömrünün sonuna kadar dikkat edeceksin.yanlarında tüp modelinin diye bir kimlik falan taşıyorlar.ne bileyim işte iyi bakmıyorum.sen ben gibiler irade problemi yaşıyoruz.profesyonel yardımla diyetisyen le de yemek yemeği öğrenip gayet iyi olabiliriz.direniyorum şimdi diyetisyene gitmemeye ben başaracım diyorum.ınstagramda bir kız var hiç yardım almadan kendi kendine 36 kilo vermiş şimdi de hala koruyor.onları görünce bende yaparım diyorum
Katılıyorum . Babam epey kilolu yani 140 falan, boyu 1.95. Yıllardır kilolu, o araştırmış, ona bile sana yapılmaz sen şişman değilsin denmiş, daha çok morbid obezler için geçerli.
Hem kafanda bu lütfen çözüm olarak kalmasın. Beynin ne düşünüyor? Ye gitsin ne olacak en kötü ameliyat olur zayıflarsın. Yedikçe yiyorsun sonra.
Ben defalarca yazmışımdır, ajda pekkan bir programdaydı, spiker sordu hangi yemeği az yersiniz gibi bir şey, kadının gözleri doldu resmen, " makarna" dedi, 6 yıldır ağzıma sürmüyorum ve çok özledim.
Sağlık bu, bilinç ve irade bu işte.
Biz hala yiyip yiyip yok avuç içi kadardı, yok iki lokma yok ucundan yok kıçından.
Yeme arkadaş yeme.
Yiyecekken git bir aynaya bak, ona daha avuç içi kadar da olsa ekleme yapmaya gerek var mı zaten bıngıldarken yağların?
Ama işte bu bilince gelmemiz lazım
Ama tek başımıza ama diyetisyenle ya da başka bir yolla. İşi kafada bitirmek lazım yoksa hep aynı döngü devam ediyor
Gırgırına bacım, motivasyonunu kendi içinde bulmalısın, eşin için , kızın için ya da kendin için ya da gıcık eltin için atıyorum ve gaza gelmeli hiç bırakmamalısın. Motive olamadığını düşünüyorum. Geçen mesela birini davet etmiştin, grup kalabalık olsun bana fark etmez ama şu var; ben zamanında 20 kilo verdim senle de buluştuk, sezen zaten buluşmada ortaokuldan kaçmış sıska öğrenci gibi karşımıza çıktı, sonra benim facete 2-3 zayıf fotom, senin sürekli zatıflayanları incelemen internetten öncesi sonrasına bakman, burada 95 kiloyken ben ve sen bana yakınken benim 91 olmam, sezenin o koşturmada 2 çocukla habire yemek yapıp işe taşıyıp zayıflaması... Yani diyeceğim bunlar seni motive etmiyorsa, motivasyonu içinde ara. Yeni bir şişman gelse buraya, o da rejim spor yapıp zayıflayıp gidecek ve belki sen aynı yerde gene duracaksın.
Bunları uyanışa geçmen için yazıyorum lütfen yanlış anlama.
Benim motivasyonum neydi 90 kiloda hatırla. Havaalanında adam hamile misiniz demişti, tam rezillik.
Mutlaka senin de içini acıtan bir iişman şakası, uyarısı, lafı vardır.
İyi kötü bir motivasyon kaynağı bul ve belki kaynana gibi çok söylüyorum ama bir yöntemin yolun olsun, inan masraflı ya da Zor değil.
Böyle metotsuz, çizgisiz, hedefsiz zor oluyor görüyorsun, bir süre sonra sıkılıp bırakacak, daha çok yiyip salacaksın.
Gaza gelelim motive olalım kiloları löp löp atalım istiyorum.