Eski Dostlar Buyrun Topiğime :)

Yok hale tavuk falan istemem sen bana bol bol salata resmi kek resmi falan koy..

emel versene tarifini

ama içinde kakao olmasın

nette tariflere bakıyorum ama kakaoular

çaylı, tarçınlı olsun

ben kek sevmem aslında ama canım çekti çok

ben de salata seviyorum hatta keşke sadece salata yapan cafeler olsa diyorum kocam gülüyorum

3 yumurta,

1-1,5 su bardağı şeker,

1 su bardağına yakın sıvıyağ,

1 su bardağı süt,

3-3,5 su bardağı un,

1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu,

Çekilmiş fındık içi ve biraz tarçın. (miktarı isteğinize göre, ben bol kullanıyorum)

Yumurtalar şeker ile çırpılır. Sıvı yağ, süt, vanilya, kabartma tozu, biraz tarçın ve çekilmiş fındık içi eklenerek hepsi karıştırılır. Un katılır ve iyice çırpılır. 180 dereceli

--------------------------------------------------------------------------------
Tarçınlı Kek,
Tarih: 04.Tem.2005
63 defa bakıldı

--------------------------------------------------------------------------------

TARÇINLI KEK,

4 yumurta
125 gram margarin
1,5 su bardağı şeker
2 Su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
Biraz dövülmüş ceviz.

Şeker ve yumurtaları 15 dakika süreyle çırpın. Üzerine yağu, un yoğurt, kakao ve kabartma tozunu koyarak karıştırın. Partakal kabuğu rendesi tarçın ve cevizleri de ekledikten sonra biraz daha karıştıtırıp kek kalıbına dökün. 175 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.

Afiyet...

SonaY
Şef Aşçıbaşı

Tarçınlı Kek
Tarih: 27.May.2006
24 defa bakıldı

TARÇINLI KEK

MALZEMELER
2,5 çay bardagi ilik çay
1,5 çay bardagi bal
1,5 çay bardagi sivi yag
2,5 çay bardagi toz seker
1 tatli kasigi tarçin
1 limon kabugu rendesi
1 su bardagi ceviz içi
4 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için: 2 yemek kasigi pudra sekeri

YAPILIŞ TARıFı
Çayi derin bir kaba alin. Bali ekleyip eriyinceye kadar karistirin. Sivi yag,
toz seker, tarçin, limon kabugu rendesi, ceviz içi, un ve hamur kabartma
tozunu ekleyip mikser ile 2-3 dakika çirpin. 26 cm çapindaki yaglanmis
tepsiye döküp önceden isitilmis 170 dereceli firinda 50-55 dakika pisirin.

rıza
Şef Aşçıbaşı

Tarçınlı Kek
Tarih: 09.Nis.2007
22 defa bakıldı

TARÇINLI KEK

1,5 çay bardağı balı 2,5 çay bardağı ılık çay ile eriyinceye kadar karıştırın. Üzerine 1,5 çay bardağı sıvı yağ, 2,5 çay bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 limon kabuğu rendesi, 1 su bardağı ceviz içi, 4 su bardağı elenmiş un, 1 poşet hamur kabartma tozu ekleyip mikser ile 3 dak. çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış kek kalıbına döküp 170°C'ye ısıtılmış fırında 50-55 dk. pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

yalın
Aşçıbaşı

TARÇINLI KEK
Tarih: 13.May.2008
20 defa bakıldı

TARÇINLI KEK

Malzeme:
2 yumurta
1,5 bardak şeker
3 bardak un
1 paket baking powder
1,5 bardak süt
1 bardak ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:
Yumurta ile şekeri çırpın, ılık sütü ilave edin. Elenmiş unun içine ceviz içi, tarçın, baking powder koyup karıştırın. Yağlanmış unlanmış kalıba dökün. Fırına koyun.

şakayık
Aşçı

TARÇINLI KEK
Tarih: 24.Haz.2009
22 defa bakıldı

TARÇINLI KEK

Malzemesi:
2 yumurta
1,5 bardak süt
1,5 bardak şeker
1 bardak ceviz içi
3 bardak un
1 paket tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu,

Hazırlanışı:
2 yumurtayı porselen bir kaseye kırın, içine şekeri koyarak 4-5 defa karıştırın. Ilık sütü buna ilâve edin. Ayrı bir yerde elenmiş unun içine ceviz içini, tarçını, kabartma tozunu koyup karıştırın. Bu karışımı kasedeki yumurtaya ilâve edip hepsini iyice karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına koyup orta hararetteki fırında 45 dakika pişirin. Hafif soğuduktan sonra kalıptan çıkararak servis yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…