Eski Dostlar Buyrun Topiğime :)

2 adet orta boy ayva
1,5 su bardağına yakın su
1 adet çubuk tarçın
2 su bardağı toz şeker
ceviz kırıkları
kaymak

HAZIRLANIŞI

Öncelikle ayvaları yıkayıp,kabuklarını soyalım,çekirdek yuvasını da olduğu gibi çıkarıp hepsini bir kenarda bekletelim.Ayvanın hiç bir şeyini atmıyoruz,kabuğunu,yuvasıyla birlikte çekirdeklerini de pişirirken renk vermesi için kullanacağız.Önce kabukların büyük bir bölümünü tencerenin dibine serelim.Üzerine ayvaları yerleştirip,kalan kabukları,çubuk tarçını,çekirdekleri boş kalan yerlere yerleştirip suyunu ekleyelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.Su bir taşım kaynadıktan sonra eşit bir şekilde toz şekerini de dökelim ve kapağını kapatıp,en kısık ateşte pişmeye bırakalım.Ben yaklaşık 1 saat 45 dakika pişirdim,sizinki de üç aşağı beş yukarı aynı sürede pişecektir,çünkü rengini ve kıvamını ancak bu sürede alıyor.Ara ara mutlaka kontrol etmeliyiz,altındaki kabuklara rağmen,suyunu çekip dibi tutmasın.Gerçi ben o halini daha çok severim ya o da ayrı :)
Arada şerbetten ayvaların üzerine dökmeyi ihmal etmeyin,ben ayvaları hiç alt üst etmiyorum,yani çevirmiyorum.Kısık ateşte piştiğinden, bu kadar sürede üstü de pişiyor,sizin de çevirmenize gerek yok.
Tatlımız piştikten sonra dikkatlice cam bir servis tabağına ya da bir borcama alalım, şerbetini de üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım.
Ortasına bir top kaymak koyup (ben dondurma kaşığıyla koydum,daha şık oldu ) cevizle süsleyip soğuk olarak servis edelim.

Not: Tatlının lezzeti ayvanın kalitesiyle birebir orantılıdır,mutlaka kaliteli ve çok ekşi olmayan,saman dediğimiz yapıda olmayan bir ayva seçmelisiniz.Eğer ayvanız çok ekşiyse biraz daha şeker ilavesi isteyebilir.

Tarifi de bu kolay bi şeye benziyo aslında ama ben ayva sevmem ki

İyi akşamlar canım bi şey yok eşimle beraberdim gezdik

aman öle olsun cnm gezin tabikiii

ben bugün saat 5e kadar antonyoyu hiç aramadım od beni aramadı ama inada bindirmiştim ve emindim o merak edip arayacaktı beniii

bugüne kadar hep ben arıodum :salakjulismileyi: bugün aramadım

birde baktım saat 5 te telefonum çalıyorrrr :102::102: arayan kimdi tabikisi de antonyoo

aşkım ne oldu hiç aramadın dio aaaaa aramadım mı dedim hiç farkında değilimmm dedimm

merak mı ettin dedimmm yooo sadece 15 dakikada bir tele baktım dedi ama merak etmemiş yemn edio bide koca kafalı antonyom benim

İyi olmuş bi daha hep öyle yap

kızım onun tadınıda çok seviyor rengide çok güzel oluyor ben kompostolarada koyardım zaten nefis oluyor

ömür ayva sevmezsen elmaylada güzel oluyor

yapcam yapcammmmmmmm

yani yağlı yemicemmm , bol su içcem günde 1400 kaloriyi aşmıcam ömür

görgüsüzlüğümüde yapim tam 500 tl vercem
Aferin bulunduğu topiğe uyum sağla
kızım onun tadınıda çok seviyor rengide çok güzel oluyor ben kompostolarada koyardım zaten nefis oluyor

ömür ayva sevmezsen elmaylada güzel oluyor

Elmayı biliyorum teyzem çok yapar

Anadolu kavağına yemeğe gittikbalık yedim

Nevoş aldım şikayetlerini değerlendirdim ve kararım rabişe 10 tokyoyo 15 toplam 35 sayfa ödev

oh oh bugün kocisinle ne güzel gezmissin nasilsin canim ?

bu cezayi ben hak etmedim tokyo hak etti hepsini ben onun tuzagina düstüm

oh oh bugün kocisinle ne güzel gezmissin nasilsin canim ?

bu cezayi ben hak etmedim tokyo hak etti hepsini ben onun tuzagina düstüm

Rabiş evet gezdik iyi oldu hava aldım temiz hava iyi geldi uyuklayıp duruyorum

Onun için sana 15 sayfa ona 20 adaletli davrandım bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…