Eski Dostlar Buyrun Topiğime :)

canım fasülye daha pahalı barbunya da pahalı az daha ucuzlasın
domates ağustosta elif alma şimdi pahalı o zamanlar 25kuruşa kadar düşüyor
kavanozda yapıyorum ben de çok güzel oluyor
ben başla diyince başlayın hehehhe

evet ama çok haşlamabi de pişme süresi var
taktım valla ablam da açmıyorkki soruyum ufff

ilk sene çalışmıyodum ya dünürüm kendimi işe güce vermiştim kaydirigubbakcemile3

reçeller ,turşular, kışlıklar o kadar çok şey yapmıştım ki

geçen sene tembel senemdi :kedi:

tamam emelişkom seni bekliyoruz tarih verirsin bize

domates yapmam zaten çok erken daha

ben bu ay çok şey yaparım çünkü bebişle ilgilenicem yemek yapmak sıkıntı olmasın dimi yaaa

Ben buzluğa bi şey koyamıyorum ya eşim et alıp koyuyo yer kalmıyo..Sebzeleri koydum mu etlerini sığdıramıyo söyleniyo..Buzlukta bi yaprak var ona taktı..Yer kaplıyo yapta kurtulalım diyoakannehir

ben şu küçük derin dondurucular var ya ondan alıcam
eşim diyorki niye küçük alıyoruz buzdolabı kadar olanlardan alaım nasılsa sen onu da doldurursun diyor
az kaldı sığdırsan bebni koyacan diyooo

ben bu ay çok şey yaparım çünkü bebişle ilgilenicem yemek yapmak sıkıntı olmasın dimi yaaa

sen hazırlığını yap şimdiden tabi ,herşey hazırda olsun

hem gelen gidenin de çok olur doğumdan sonra zaten

Ben buzluğa bi şey koyamıyorum ya eşim et alıp koyuyo yer kalmıyo..Sebzeleri koydum mu etlerini sığdıramıyo söyleniyo..Buzlukta bi yaprak var ona taktı..Yer kaplıyo yapta kurtulalım diyoakannehir

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

benimki ilk sene dedi niye doldurdun bu kadar diye ?

geçenlerde de diyor ki sen ne tembel hatunsun hiçbişey yapmadın yazın :1shok: :1shok:

dengesiz kocam benim akannehir

Sana gıcıklık olsun diye diyo heraldekaydirigubbakcemile3

bu sene fasulye ,barbunya ,az dolmalık biber koycam dolaba

domates rendesi yapçam

kornişon turşusu yapçam

bi de kayınvalidemin yaptığı kırmızı biberli kahvaltılık bişey vardı ondan yapçaz kocişle

tabi Allah kısmet ederse ,azcık hamaratlık edeyim kaydirigubbakcemile3

reçel yapmıcam ama

çilek reçelim geçen seneden var daha

kayısı annem yapmış sağolsun

ayva da annanemin bahçesinde çok ,annem yapıyor onu da kaydirigubbakcemile3

vişneyi de eşim yemiyor zaten

O kırmızı biberli kahvaltılık şeyi bana da söylesene dünürüm ben çok severim öyle şeyleribilmiyorumkismile

O kırmızı biberli kahvaltılık şeyi bana da söylesene dünürüm ben çok severim öyle şeyleribilmiyorumkismile

tam hatırlamıyorum tarifini

yapıcağımız zaman öğrenir yazarım sanada

penguenin ajvarını aldın mı bilmiyorum hiç ona benziyor ama daha güzel

havuç falan var içinde ,patlıcan yok böyle

acıka

4 Yemek kaşığı domates salçası,

2 Yemek kaşığı biber salçası

5-6 diş dövülmüş sarımsak

1 Çay bardağı dövülmüş ceviz içi

1/2 Çay bardağı ufalanmış ekmek içi

1/2 Çay ardağı sıvı yağ

Pul biber

Karabiber

Kekik

Nane (Baharatların miktarını siz ayarlayabilirsiniz ben bu tarifte hepsinden 1'er tatlı kaşığı kullandım.)

Yapılışı;

Salçaları ve sıvı yağı teflan tava içerisinde yaklaşık 10 dakika çevirerek pişirin.

Daha sonra karışımın içine tüm baharatları ve sarımsağı ekleyin, pişirmeye devam edin.

5 Dakika kadar pişirdikten sonra sarımsağı ekleyin, bir iki kez daha karıştırıp ateşi söndürün.

Ocaktan indikten sonra ekmek içini ekleyip, son bir kez çalıştırın.

Soğuduktan sonra cam bir kavanozda, ağzı iyice kapalı bir şekilde buzdolabında saklayın.

*** Not: Dilerseniz tamamını biber ya da domates salçasıyla yapabilir ya da oranlarını değiştirebilrsiniz.

ömüüüüürrrrrr sen benim kışlık hazırlık arşivimi eklemedin miiiiii hııııııııııı kötükedihüso
orda vardıııııııı klava:

Tamam dünürüm yapcağın zaman bana da söylersin..

ay ben acılı ezme tarifi vardı çok sevmiştim onu yapcam
reçel yapmam yemiyoruz zaten
am ameyve kompostoları yapıcamkonserve şeklinde ben geçen sene şeftali yapmıştım çok güzel olmuştuuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…