Eski Dostlar Buyrun Topiğime :)

Olmaz mı halecim sen de gel hep beraber yiyelimcokacimcoook

LıMONLU SORBE

Malzemeler:

*2.5 bardak su
*1-2 limon kabuğu rendesi
*1 bardak pudra şekeri
*1 bardaktan az limon suyu
*1 yumurta beyazı

Hazırlanışı
Su, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini şeker eriyene kadar karıştırın. Üzeri açık olarak 5 dakika kadar kaynatın. Sos kalınlaşınca başka bir kaba alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Limon suyunu ilave edin. 3 saat buzlukta dondurun. Yumurta akını ekleyerek blenderden geçirin. Tekrar buzlukta 3 saat bekletin. Çıkınca oyulmuş limon kabuklarının içine koyup servis yapabilirsiniz.Özellikle yaz mevsiminde harika olur…

BADEM UNUYLA MEYVELER

Malzemeler:

*125 gr badem unu

*125 gr şeker

*50ml su veya meyve suyu

*½ çay kaşığı tere yağı

*gıda boyaları

HAZIRLANIŞI:

Badem unu, şeker , meyve suyu(hangi meyveyi yapacaksanız onun suyu olabilir.)ve tere yağını iyice karıştırın.Daha sonra serin bir yerde biraz dinlendirin. Parçalara bölün. Her parçayı istediğiniz gıda boyası rengi ile renklendirin. Sonra istediğiniz şekilde meyveler yapabilirsiniz.Badem unu bulamayanlar için tarifini veriyorum:

Badem içlerini (kavrulmamış olsun)kaynar suya atıp çıkardıktan sonra yumuşayan zar gibi ince kabuklarını soyalım. Sonra bu bademleri sıcak bir fırına koyup renklerini döndürmeden hafifçe kavurarak iyice kurutalım. Badem içlerini bir havana koyup un haline gelinceye kadar dövelim. Sonra bu badem ununu ince delikli bir süzgeçten geçirelim. Süzgecin üstünde kalan irice badem parçalarını tekrar havana koyup dövelim.Böylece badem unu haıryabilirsiniz.rondoda da öğütebilirsiniz.

6/10/2008 - ***-*** NOHUT SALATASI ***-***
Kategori: SALATALAR

NOHUT SALATASI

Malzemeler:

v 2 bardak nohut (haşlanmış)

v 1 küçük kutu mısır

v 2 adet domates

v 1/2 demet maydanoz

v 1 çay bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi

v 1 küçük havuç

v 1 küçük salatalık

v 3-4 dal yeşil soğan

v 1 limonun suyu

v Tuz, zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Haşlanmış nohut servis tabağına alınır. Üzerine maydanoz, doğranmış domates, mısır, fasulye, rendelenmiş havuç, rendelenmiş salatalık ve yeşil soğan doğranır. Limon, tuz ve zeytinyağıyla tatlandırılır. Afiyet olsun.

LAVAŞ PıZZASI

Malzemeler:

v 1 adet lavaş(tortilla)

v 1 adet domates

v 1 çay kaşığı kuru fesleğen

v 150 gr tam yağlı inek peyniri

HAZIRLANIŞI:

Lavaşın üzerine peyniri ezip yayın. Domatesin kabuklarını soyup ince olarak kestikten sonra peynirlerin üzerine yayın. En üste de fesleğen serpip fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Afiyet olsun

Fındık iyi halecim şu anda bana yılışmakla meşgulkaydirigubbakcemile3

Kucağımdayken bana yılışırken kalktı gitti temizlik yapmayakaydirigubbakcemile3

Ben de sabırsızlıkla bekliyorum hale..2 şubat değilmiydi ya niye 5 şubat dedin?

Lostun topiğinde ilk 4 dakikayı koymuşlar seyrettimzemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…