bir de uzun yazdım diyor

benimkilerin yanında minnak kalıyor yavrum senin yazılar

ben dolmalık kurutmuyorum canım patlıcanı falan.. 3kg aldım bu akşam..
parmak uzunluğunda ince ince kesicem.. bol tuzlu suda biraz bekletip ipe dizicem mutfağımın balkonuna güneş vuruyor kolay kurur.. geç kaldım sanıyordum ama millet bakıyorum dizmiş cama pencereye

domatesi de şey olanından bulursam hani uzun içi kumlu olur fazla sulu olmaz.. ondan kurutmak istiyorum.. zaten fazla büyük olmuyor onlar yarıdan kesip tuzlayıp sofraya dizerim balkona..
incirimi de aldım birazdan reçel yapıcam.. gündüz şeftali reçelini hallettim.. üşenmezsem patlıcanı da bu gece hallederim uyku basmassa..
benim koca da yarın geliyor işinde aksilik çıkmazsa.. cumartesi pazar da menemeni hallettim mi tamam.. :)
hııı bir de ben kırmızı biberi közleyip dolaba atıcam.. hedefte 10kg varda.. tabi kesmezse 5kg yaparım
bir de.. turşu...

güzel kornişon bulursam 10kg yapıcam .. 5 kg geçen sene 2 haftada bitti.. gelen gidenim çok oldu bir ara.. hayır o değil de yemeğe davet ediyorum ya.. kocaman tabak turşu koyuyorum.. çerez gibi yiyorlar.. hatta kaynanamın eşi bile dedi gelinin senden daha güzel yapıyor turşuyu diye (bu biraz övünme gibi oldu

)
karnıbahar+havuç turşusu da yapıcam.. becerirsem biraz da lahana basarım.. oka

oh gözüm doydu yazarken
geçen sene kursağımda kaldı bişi yapamadım diye

halbuki çoğunu da yapmıştım reçel ve kurutma haricinde..
anam sustum ben.. konuşturmayın ayol beni

özledim zaten şöyle uzun uzun yazmayı