Eski eim benimle barmak istiyor ?

Hangi ülkeden yazdığınızı bilemem ama biz Türkiye'de yaşıyoruz.
Çoğunluğunun müslüman ve aynı zamanda laik olduğu bir ülke burası.
Türkiye Cumhuriyetinde hukuk kuralları geçerlidir. Hatırlatmak istedim.

Arkadaş dini açıdan baktıgını açıkça söylemiş..Hukuksal olarak bşey yazmamış..

Buranın Türkiye oldugunu eminim o da biliodur..

Hangi ülkeden yazdığınızı bilemem ama biz Türkiye'de yaşıyoruz.
Çoğunluğunun müslüman ve aynı zamanda laik olduğu bir ülke burası.
Türkiye Cumhuriyetinde hukuk kuralları geçerlidir. Hatırlatmak istedim.

laik olmasi demek islam dinince tekrar evlenmesinde sakinca yok mu demek arkadasim ???

yazan arkadasimizda bunu kasdetmis

Türkiyede yasayan ve ateistinden tutun hristiyanina kadar bir sürü türkce dilini kullanan insanlar var (bende size bunu hatirlatmak isterim )

Dinimiz de boşandığın eşinle başkasıyla evlenip boşanmadan tekrar evlenemezsiniz biliyorsunuz değil mi?Aslında burada anlatılmak istenen evlilik çocuk oyunu değil....Bu durum da hülle gerekebilir.Dinen de boşadıysa..
Ben dini açıdan baktım.
Tabii müslüman değilseniz bu sizin için önemli değildir.
O durum da istediğiniz gibi davranabilirsiniz.

söylediğiniz şeyler sadece dini nikah için geçerli şeyler sanırım, biz belediye nikahından bahsediyoruz, yeniden evlenecekse hülleymiş bilmem neymiş gerek duymadan evlenebilir tabi eski eşiyle :sinifsinif:

Sizi bilemem ama ben arkamdan üzüleceğine başka kadınlarla gününü gün etmiş sonrasında baktı olmuyor barışma çabasına giren bir erkeğe güvenip de yeniden biraraya gelmek istemezdim açıkçası:delphin:
Kaldıki zaten anlaşamıyormuşsunuz..İnsanlar 2 günde değişmezler.Neysek oyuz yani:1ninca:

bu arada ıslamda da yokmuş hülle, birazcık araştırmayle bulunabiliyor...

Hülleciliğin ıslam'a aykırı, iğrenç ve çirkin tarafların sıralayalım:
a) Bir kadın boşanınca âdet görüyorsa üç âdet görüp temizleninceye kadar beklemesi (iddet) gerekir, beklemeden başka bir kocaya varamaz. Kocası ölen kadının iddeti ise dört ay on gündür.
b) Geçici evlilik yapmak haramdır. Hülle evliliğinde taraflar, akit yaparken söylemeseler bile daha önce bu evliliğin geçici olduğu, birleştikten sonra boşama yapılacağı üzerinde anlaşmaktadırlar.
c) Peygamberimiz, aile kurmak için değil de, boşanmış kadının eski kocası ile evlenmesini sağlamak için nikah yapan erkeğe "kiralık teke" adını vermiş ve bunu yapanlara lanet okumuştur.
d) Hülleci, ortada geçerli bir sebep bulunmadığı halde karısın boşamakta, Allah'ın sevmediği bir şey yapmaktadır.
Hüllecilik ıslam'a aykırıdır...ALINTIDIR...

Kimseyle polemiğe girip arkadaşın konusunu dağıtmak istemiyorum.
Herkes anlayacağını anladı.

Bu arada konu sahibi 1 aydır uğramamış. Sanırım barışmış ve 2. baharını yaşıyor.
Önerilerin geçerliliği kaldı mı bilmiyorum.:kahve:

söylediğiniz şeyler sadece dini nikah için geçerli şeyler sanırım, biz belediye nikahından bahsediyoruz, yeniden evlenecekse hülleymiş bilmem neymiş gerek duymadan evlenebilir tabi eski eşiyle :sinifsinif:
Tabiki de dini nikah için geçerli.Resmi nikah için konuşmadim ki.
Resmi nikahta böyle bir durum söz konusu değil .
Ben müslümanım ve bu konu da dikkatliyim . Ne kadar resmi nikah geçerli olsa da dini nikah kıyıyoruz.Hangi ülkeye giderseniz gidin kurallar kanunlar değişir ama İslam değişmez .Arkadaşın müslüman olabileceğini düşündüm ve söyledim.Yoksa resmi nikahın gerekliliğini tartışacak falan değilim.Yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim.

bu arada İslamda da yokmuş hülle, birazcık araştırmayle bulunabiliyor...

Hülleciliğin İslam'a aykırı, iğrenç ve çirkin tarafların sıralayalım:
a) Bir kadın boşanınca âdet görüyorsa üç âdet görüp temizleninceye kadar beklemesi (iddet) gerekir, beklemeden başka bir kocaya varamaz. Kocası ölen kadının iddeti ise dört ay on gündür.
b) Geçici evlilik yapmak haramdır. Hülle evliliğinde taraflar, akit yaparken söylemeseler bile daha önce bu evliliğin geçici olduğu, birleştikten sonra boşama yapılacağı üzerinde anlaşmaktadırlar.
c) Peygamberimiz, aile kurmak için değil de, boşanmış kadının eski kocası ile evlenmesini sağlamak için nikah yapan erkeğe "kiralık teke" adını vermiş ve bunu yapanlara lanet okumuştur.
d) Hülleci, ortada geçerli bir sebep bulunmadığı halde karısın boşamakta, Allah'ın sevmediği bir şey yapmaktadır.
Hüllecilik İslam'a aykırıdır...ALINTIDIR...
Evet bu konu da haklsın hem de sonuna kadar.Ben yalnızca kötünün iyisini söyledim .Asla ama asla hülleciyi savunmadım.
Şimdi düşündüm eski eşine geri dönmek istiyorsa evlenip boşanması gerekir e buda hülleye girer.
Bi nevi mute nikahı gibi.
Neyse bu konu da aman aman bilgili değilim fazla bilmeden konuşmak istemiyorum.

Evet bu konu da haklsın hem de sonuna kadar.Ben yalnızca kötünün iyisini söyledim .Asla ama asla hülleciyi savunmadım.
Şimdi düşündüm eski eşine geri dönmek istiyorsa evlenip boşanması gerekir e buda hülleye girer.
Bi nevi mute nikahı gibi.
Neyse bu konu da aman aman bilgili değilim fazla bilmeden konuşmak istemiyorum.

ben de pek bilgili değilim ama biraz okudum sizin yorumunuzu görünce...geçici evlilik harammış islamda; yani hüllecilik, neyse sanırım arkadaş da çoktan bir karar verdi, konuşmaya gerek yok artık. dağılalım kaydirigubbakcemile3

Arkadaşlar artık öğrenmelisiniz ki,
sitemizde dini konular hakkında yorum yazmak yasak...
ama sizler ısrarla her konuyu dine bağlıyorsunuz ve sayenizde konu kapanıyor...
ama bundan sonra sadece konu kapanmakla kalmayacak,bu kadar uyarıya rağmen
din ile ilgi yorum yapan,konuları dine getiren herkes ceza alacaktır...
lütfen daha dikkatli olalım...
sevgiler...

Back
X