Eski eş sorunu :((

hils

Guru
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
29
6
286
Kocaeli
Eşimin eski eşiyle başım dertte.Kadın bir türlü peşimizi bırakmıyor.Eşimin ilk evliliği 6 yıl sürmüş ve 2008 yılında boşanmışlar.Eşim boşandıktan 3 ay kadar sonra benimle tanıştı ve çıkmaya başladık.Çok kısa bir sürenin ardından 1,5 yıl önce evlendik.Bu zamana kadar her şey normalken eski eş yok onlar biz evliyken beraberdi,benden o kadın yüzünden boşandı vs diye çevreye dedikodu yaymaya başlamış.Eşim ve çevresiyle ortak arkadaş oldukları için arkadaşları hem bizimle hemde o kadınla görüşmeye devam ediyorlar.Zaten arkadaşları beni çok sevmez eski eşini severler.Sürekli laf çakmalar,imalı bakışlar felan neyse.Bu kadın her zaman mutlaka benimle ilgili kötü şeyler söyleyip herkese beni düşman etme çabasında. Eşimle de bu yüzden sık sık boş yere tartışıyoruz.İkide bir o kadından bahsetme diyor,bende dayanamıyorum şöyle demiş felan diye başlıyorum.Ne yapcamı şaşırdım artık. Ben hiç bir şekilde kendisi hakkında yorum yapmıyorum ve söylenenleri duymamaya çalışıyorum kimseye belli etmiyorum acaba yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. Başına benim gibi böyle bir şey gelen var mı.Son çare birde buraya konu açayım dedim.Çok mutsuzum ve ne yapacamı bilmiyorum :59:

neden onlarla aynı ortama giriyosunuz ki hele debu şekilde düşündüklerini bile bile...

Esin hakli, ona surekli eski e$inden bahsetmen dogru degil. Hem e$in ne yapabilir ki? Gidip eski esiyle bu meseleyi mi konussun? Bence esine surekli surekli yansitma. Laf getirip goturenlere once iki kelam etmeli, bana bir daha onunla alakali bir sey soylemeyin seklinde sertce uyarmalisin. Sana ima yapan, laf çarpan insanlarla da hiiç gorusmek zorunda degilsin. Hiç muhatap olma. Bosandiktan sonra tanistik, alnim ak, vijdanim rahat, inanmayana ugurlar ola de postala arkadasim. Senin derdin ne de o tarz insanlari karsinda konusturuyorsun? Susturacaksin, paylayacaksin... Haa konusan yine konusur elalemin agzi torba degil malum. Ama sen de disini goster, susup dinleme.

Esin hakli, ona surekli eski e$inden bahsetmen dogru degil. Hem e$in ne yapabilir ki? Gidip eski esiyle bu meseleyi mi konussun? Bence esine surekli surekli yansitma. Laf getirip goturenlere once iki kelam etmeli, bana bir daha onunla alakali bir sey soylemeyin seklinde sertce uyarmalisin. Sana ima yapan, laf çarpan insanlarla da hiiç gorusmek zorunda degilsin. Hiç muhatap olma. Bosandiktan sonra tanistik, alnim ak, vijdanim rahat, inanmayana ugurlar ola de postala arkadasim. Senin derdin ne de o tarz insanlari karsinda konusturuyorsun? Susturacaksin, paylayacaksin... Haa konusan yine konusur elalemin agzi torba degil malum. Ama sen de disini goster, susup dinleme.

sizinle aynı fıkırdeyım.esınıze sureklı eskı esınden soz etmenız ılıskınızı yıpratır.esınızın bu durum karsısında yapabılecek bırseyı yok .hatta olan bıtenden hıc bahsetmeyın bıle .eskı esıyle bu durum hakkında konusması ıcın o nu tahrık etmekden baska bır ıse yaramaz bu durum .esınız de eskı esıyle konusmaya kalkarsa kadının zaten ıstedıgı olur

Kadın sana oyun oynuyor sen de bile bile ona uyuyorsun. Onun derdi zaten bu işte onun istediğini yapıyorsunuz. Eğer ona "gününü göstermek" istiyorsanız görmezden gelin. En iyi mücadele yöntemi budur, hem temizdir, hem seviyelidir.

İftirayı ispatlarsanız sanırım dava açabiliyorsunuz. Ama buna eşiniz ne der.
Eğer açamayacaksanız da artık konuşup rtalığı germeyin. Değmeyen biri yüzünden evliliğinizi dayanılmaz hale getirmeyin.
Kadının amacı bu belki.
Sizi huzursuzetmek.
Yaşadıklarınız can sıkıcı ama siz bilmiyor musunuz neyin ne olduğunu.

Oncelikle $u sekilde dusunmek lazim bence:
1. O kadinin bunu yapmakta amaci nedir? - Tabiki de sizi huzursuz etmek ve gozden dusurmek. Ve bu istedigini de basarili bi sekilde elde ediyor. En cok da siz ona yardim ediyorsunuz. Boyle insanlara kulak vermemek lazim.

2. Bu konuyu tekrar tekrar esimle tartismanin bana faydasi oluyor mu? - Eger bi faydasi oluyorsa devam edin. Ama kendinizin de soylediginiz gibi faydasi degil de zarari var.Durduk yere evde huzurunuz bozuluyor. Ve bu surekli boyle devam ederse, evliliginiz sIkIci bir hal almaya baslaya bilir. Bu yuzden kotu niyetli insanlarin eline koz vermeyin bence.

3. Arkadaslarinizin hakkinizda soylenenleri size anlatmakta amaci nedir? - Burda iyi bir niyet goremiyorum ben. Soylenenleri size anlatmak size nasil bir fayda vere bilir? Huzurunuzu bozmaktan baska bir ise yaramaz, sizi mutsuz yapar. Bence arkadaslariniz size bu konuda bisiler soylemek istediginde laflarini agizlarinda birakin ve ilgilenmiyorum!!! deyin. Bunu yapmaya devam ederlerse da onlardan uzak durun bence. Ben her zaman insana huzursuzluk ve mutsuzluktan baska bisi vermeyen "arkadas"lardan uzak durmanin tarafindayim.

Su an esiniz o kadinla degil, sizinle evli. Konuyu surekli acarak bu evliligi ucgen haline getirmeyin bence. Evliliginizin kiymetini bilin, oyle anlamsiz kisiler yuzunden tadinizi bozmayin bence. Bir omur boyu mutluluklar dilerim :16:

Evet bu konuyu eşime sürekli dile getiriyorum,söylemiyim diyorum ama dayanamıyorum,eşim arkadaş çevresiyle liseden beri beraberlermiş ben aralarına sonradan girince onlar tabiki eski esin tarafında oluyorlar,eşim beni arkadas toplantılarına çok sık götürmüyor rahatsız olduğumu söylediğim için ama bazı özel günlerde mecbur gitmek zorunda kaliyorum o zaman da dolaylı yoldan ima ederek bunları söylüyorlar. Benden bi atak bekliyorlar ama umrumda değil diyerek geçiştiriyorum bişey olmamış gibi davranıyorum ama içim içimi kemiriyor.Eşimle aramızda 12 yaş fark var.Bundan dolayı sanki ben onun elinden almışım gibi çevreye dedikodu yayıyor.Dava açma konusuna gelince olayı büyütmek eşim içinde benim içinde çok kötü olur bu yüzden bu meseleyi kendim halletmek istiyorum.En son çare kadınla konuşmayı düşünüyorum ama eşim izin verimyor :(

Cnm bence bu konuyu eşine hiç açma çünkü boşuna aranızı bozarsın ki bu da o kadının işine gelir arkadaş ortamına gelince söylediklerini hiç takma ha takıyosan bile hiç belli etme eşinle çok mutluymuş gibi davran ki iyice çatlasınlar ve bunu eski eşine söylesinler o kadında böyle boş dedikodularla hiç bir yere varılmayacağını anlasın.Ama illa ki dayanamıyorum diyosan bence o kadınla konuşucağına eşinin arkadaşıyla konuş ama tek değil yani ne bileyim toplandığınız bi gün baktın yine laf çakmaya başladılar yapıştır cevabı ama cirkefçe değil mağdurmuş gibi söyleki eşin sana kızmasın tam tersi senin haklılığını anlasın.niye bana böyle davranıyosunuz anlamıyorum önceden yaşanıp bitmiş ve benim hiç alakamın olmadığı bi konuya beni dahil edip kafanıza göre senaryolar yazıyosunuz.Belki eşimin eski eşini benden daha çok seviyo olabilirsiniz ama onların ilişkisinin bitmesinden beni sorumlu tutmazsınız de. hem böylece onlar aracılığıyla eski eşinede laf gitmiş olur.:34:

eşinizin ilk evliliğinden çocuğu var mı ? ne alaka diyebilirsiniz , eğer yoksa canınızı hiç sıkmayın, hiç Bir şekilde muhattap olmazsınız olur Biter.. ama çocuk varsa, illaki yeri geldiğinde görüşülecek muhattap olunacak o hanımla.. hanım sanırım hazmedememiş Belki de umudu vardı tekrar Bi araya gelme gibi.. siz asaletinizden ödün vermeyin.. duymazlıktan gelin.. eşinizin çevresindeki insanlara da zaman verin.. zamanla sizi Benimseyecek yüreğinizin güzelliğini göreceklerdir.. siz eşinize yuvanıza Bakın.. ağzı olan konuşur Boşverin..

Ya anlayamıyorum bu bayanları..Niye eski ilişkilerden, evliliklerden eşlerine söz ederler ki ? Kaç tane okudum bu forumda..

Sizi duyuyorsanız sözleri, hakaretlere maruz kalıyorsanız sizde kalsın bu, eşinize asla ama asla yansıtmayın.Ne buyuk bir yanlış bu.

Kesinlikle ne kadınla konuşun, nede konuşulanları eşinizle yorumlayın, yansıtmayın bile.. Duymamazlıktan gelin.Eşinizle konuşunca ne geçiyor elinize?

Kocaman bir hiç.Üstelik daha da kötü oluyor.O kadınla konuşmak istemenizde çok çok yanlış.Bırakın, insanlara birşey anlatma, kendinizi ifade etme çabasına girmeyin.Biri size bişey anlattığında gülümseyin, ve kısacık bir cümle kurun.Açıklamasız, karşısındakinin sözünü kesecek bir tek cümle.

Ben de arkadaşlara katılıyorum sürekli ondan söz etmenin size bir yararı yok zararı var.
Evliliğinizi yıpratırsınız ve kadının ekmeğine yağ sürersiniz.
Ayrıca ben olsam laf taşıyanlarla ilişikimi keserim zaten ondan yanalar diyorsunuz eşinizi de görüştürmeyin.
İmkanınız varsa ayrı bir şehire gidip yerleşmeyi düşünün bence.

eşinle eski karısı için tartışma :50:adam ne yapabilir ki eline birşey geçmez ancak huzurun kaçar
ayrıca size laf taşıyan olumsuz gözle bakan kişilerden de uzak durun:31:

Back
X