Eski Eş ve Oğlum

Dnzgzlm79

Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2019
337
513
18
İyi akşamlar hanımlar. Derdim maalesef eski eş kişisiyle. Konum uzun oldu ama en baştan anlatsam çok daha uzun sürer. Geçen yaz olaylı bir şekilde ayrıldık ve 4 ay önce resmi olarak boşandık. 8 yaşındaki oğlumun velayeti bende. Yasal olmasa da her hafta sonu çocuğu alıyor. Oğlum üzülmesin diye katlanıyordum.
Bu hafta göndermedim. Hafta sonu çok güzel bir programımız olmasına rağmen oğlum beni çıldırtmak için her şeyi yaptı. Telefonda tel konuşmalarımı kaydeden bir program yüklü. Bu akşam dinledim ve oğluma diyor ki madem annen seni göndermiyor o zaman planımız uygula, hayatı zehir et, kimseyi sarma , öpme. Buna benzer şeyleri daha önce yaptığını düşünüyordum ve söylüyordum, yeminler ediyordu kötü şeyler söylemem diyordu.
Bana her türlü hakareti, aşağılamayı yaptı, karşılığını gördü ve bu konuda güçlü durdum . Ancak insanın kendi evladını annesine düşman etmesini bir türlü hazmedemiyorum. Ben oğluma sürekli doğruyu, iyiyi, güzeli göstermeye, tüm sevgimi vermeye çalışırken, babasını hiçbir zaman kötülemezken; onun çocuğumun psikolojisini mahvetmesine dayanamıyorum. Adam ne konuşarak ne kavga ederek hiçbir şekilde anlamıyor bunu yanlış olduğunu.
Maddi sorunlar nedeniyle psikolog randevusunu bu haftaya alabildim. Bu süreçte psikolog babayı da terapi için çağırır mı? Çünkü eski eş kişisinin kesinlikle sorunlu olduğunu ve tedavi görmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizce bunun dışında ne yapmalıyım?

Adınıza çok üzüldüm bence bir avukatla da görüşün bunun bir yaptırımı olmalı. Çocuğu saçma sapan bir psikoloji ile yönlendiriyor bence hiç görüşmemeli

Aslında bir ara aklıma geldi. Sadece çocuğu kötü etkilemek istemiyorum yasal süreçlerle. Öneriniz için teşekkür ederim.

Aslında bir ara aklıma geldi. Sadece çocuğu kötü etkilemek istemiyorum yasal süreçlerle. Öneriniz için teşekkür ederim.
Çocuğunuzun çıkmaza sokan o siz bunu ona yansıtmadan yapabilme imkanınız varsa iyi olur eş kişisi de hiç değilse ayağını denk alır biraz daha. Allah yardımcınız olsun

Bu hafta neden göndermediniz

Alışmış çocuk her haftasonu Babaya gitmeye kendince kafasında plan da yapmıştır

Bu hafta gitmemesi için özel bir durum mu vardı

Bugün sınıf kahvaltısına gittik babalar ile geldiler mesela çocuklar kimse de garipsemedi aynı şehirde görüşmelerinde garip bir durum yok ki

İşte yasal olmasada her hafta sonu çocuğu alıyor demişsin hata orda başlamış sanırım , iyi niyet iyi olmuyor her zaman ...

Evet haklısınız. Zaten hep iyi niyetim bana kaybettirdi. Oğlum üzülüp ağlıyor diyerek istediği zaman gönderdim. Nafaka bile talep etmedim. Borçlarını bahane edip hiçbir masrafını karşılamıyor. Ama sıra anneliğime gelince beni kötü gösteriyor. Ben de her hafta göndermemeyi düşünüyorum artık.

Bu hafta gitmeme sebebi nedir oglunuzun? Alistirdiginiz duzenle devam etmek en iyisidir cunku malum hassas donemde cocugunuz. Babasi tembih etmeseydi de size sorun cikarabilirdi

Eski eşinizin yaptığı elbetteki çok yanlış ama bunu çocuğuyla zaman geçirmek isteyen bir baba olarak yapıyor. Velayet onda olsaydı sen daha sık çocuğunu görmek için böyle bir şey yapmazmıydın? Yinede çocuğunda artık sürece alışması gerekiyor. Neticede bundan sonrası böyle olacak. Yavaş yavaş yasal sınırlara eski eşinde alışması gerek. Karar sizin ama bence telefon görüşmelerini de yaşanan olayları göz önüne alınarak azaltabilirsiniz. Zor zamanlar olacak herkes için ama zamanla rayına oturacaktır.

Bu hafta neden göndermediniz

Alışmış çocuk her haftasonu Babaya gitmeye kendince kafasında plan da yapmıştır

Bu hafta gitmemesi için özel bir durum mu vardı

Bugün sınıf kahvaltısına gittik babalar ile geldiler mesela çocuklar kimse de garipsemedi aynı şehirde görüşmelerinde garip bir durum yok ki

Ben oğluma velayetin ne demek olduğunu başından anlattım. Arada benimle olmasını, beraber vakit geçiremediğimizi anlatıyorum. Bu hafta sonu da benimle kalmasını istediğimi söyledim. Sonuçta çocuk bütün gün okulda oluyor, ben çalışıyorum. çocuğumla bir gezmeye gitmek benim de hakkım galiba.

Haftaiçi okul zamanı kural zamanı hep anne ile, haftasonu ise eğlence zamanı onda da hep baba ile. Yani siz kendi ipinizi kendiniz çekiyorsunuz eğlence zamanını babaya ayırıyorsunuz geri kalan sıkıcı zaman sizde oluyor. Görüşme günleri ne ise ona göre davranın derim ben.
Ama bunu biranda kestirip atarak değil söyleyin beni bu konuda hakim uyardı ceza almamam lazım yasal olanı yapalım sen babana şu şu zamanlarda gitmelisin diye anlatın

Eski eşinizin yaptığı elbetteki çok yanlış ama bunu çocuğuyla zaman geçirmek isteyen bir baba olarak yapıyor. Velayet onda olsaydı sen daha sık çocuğunu görmek için böyle bir şey yapmazmıydın? Yinede çocuğunda artık sürece alışması gerekiyor. Neticede bundan sonrası böyle olacak. Yavaş yavaş yasal sınırlara eski eşinde alışması gerek. Karar sizin ama bence telefon görüşmelerini de yaşanan olayları göz önüne alınarak azaltabilirsiniz. Zor zamanlar olacak herkes için ama zamanla rayına oturacaktır.
Ben çocuğumu daha sık görmek için babasını kötülemezdim. Baban yuvamızı yıktı seni sevmiyor demezdim mesela. Bunları yapmasa inanın ayda bir kez benimle kalsa ses etmezdim. Ama o kadar çirkinleşiyor ki oğlum onun yanındayken bile bana anneliğimi kötüleyen mesajlar atıp bir de çocuğa gösteriyor. Ben hep fedakar ve duyarlı bir anne oldum ama maalesef karşımdaki normal bir insan değil.

Ben oğluma velayetin ne demek olduğunu başından anlattım. Arada benimle olmasını, beraber vakit geçiremediğimizi anlatıyorum. Bu hafta sonu da benimle kalmasını istediğimi söyledim. Sonuçta çocuk bütün gün okulda oluyor, ben çalışıyorum. çocuğumla bir gezmeye gitmek benim de hakkım galiba.

Hakkınız zaten mahkeme kararında her hafta verilmemesinin sebebi de bu

Ama çocuğunuz bunu anlayamamış babası da tüy dikmiş

Tekrar tekrar anlatın ama sizden çok da uzaklaştırmayın zira şu an babası çok kıymete binmiştir

Bir de 8 yaşındaki erken çocuk için baba önemli baba ile nereye gidiyor ne yapıyor öğrenin

Mesela maç izlemeye gitmek vs önemli

Baba ile ekmek arası tavuk döner yemek sizinle en mükellef sofradan daha tatlı gelir şu sıralar

Bunu canınızı acıtmak için vs asla yazmıyorum bir süreç bu gelecek

Çocuk zaten hafta içi sizinle yani anneyi özlemiyor bir de anne otorite şu saatte yat bu saatte kalk ders çalış vs diyor baba ise sadece eğlence

Bu süreçte çocuğa hafta sonuna kurs vs ayarlayın ikinizden bağımsız bir zaman dilimi olsun sonra da iki haftalık yasal görüşmeye çekin ama arada da esneyin

Örneğin yarın derbi varsa babası ile takılsın ya da bir sinema filmi varsa ona babası ile gidebilsin

Ergenliğinde daha az sıkıntı yaşarsınız makul izin sınırları ile yaşadığınızda

Kolaylıklar dilerim

Hakkınız zaten mahkeme kararında her hafta verilmemesinin sebebi de bu

Ama çocuğunuz bunu anlayamamış babası da tüy dikmiş

Tekrar tekrar anlatın ama sizden çok da uzaklaştırmayın zira şu an babası çok kıymete binmiştir

Bir de 8 yaşındaki erken çocuk için baba önemli baba ile nereye gidiyor ne yapıyor öğrenin

Mesela maç izlemeye gitmek vs önemli

Baba ile ekmek arası tavuk döner yemek sizinle en mükellef sofradan daha tatlı gelir şu sıralar

Bunu canınızı acıtmak için vs asla yazmıyorum bir süreç bu gelecek

Çocuk zaten hafta içi sizinle yani anneyi özlemiyor bir de anne otorite şu saatte yat bu saatte kalk ders çalış vs diyor baba ise sadece eğlence

Bu süreçte çocuğa hafta sonuna kurs vs ayarlayın ikinizden bağımsız bir zaman dilimi olsun sonra da iki haftalık yasal görüşmeye çekin ama arada da esneyin

Örneğin yarın derbi varsa babası ile takılsın ya da bir sinema filmi varsa ona babası ile gidebilsin

Ergenliğinde daha az sıkıntı yaşarsınız makul izin sınırları ile yaşadığınızda

Kolaylıklar dilerim
Hafta sonu baba pek bir şey yapmıyor. Genelde evdeler aile ile birlikte. Arada bir yerlere gidiyorlar. Mesela 23 Nisan'da gösteriye babasıyla gitti. Cuma akşamdan gidip pazara kadar kalıyor. Evet baba kıymetli onun için. Ben bir gezmeye götürünce anne seni böyle mi kandırdı diyor.

Hafta sonu baba pek bir şey yapmıyor. Genelde evdeler aile ile birlikte. Arada bir yerlere gidiyorlar. Mesela 23 Nisan'da gösteriye babasıyla gitti. Cuma akşamdan gidip pazara kadar kalıyor. Evet baba kıymetli onun için. Ben bir gezmeye götürünce anne seni böyle mi kandırdı diyor.

Zor bir süreç ama üstesinden gelirsiniz

Çocuğa cazip kurs ayarlayın çok profesyonel pahalı vs birşey olması gerekmez o sevsin yeter

Futbol basketbol vs ne varsa yakında

Yani evde kalmak da cazip olsun baba ile kalınca da kursa gitsin baba da getirsin götürsün uğraşsın

Ödevlerini vs yaptırsın yani hayatın yokuşları hep size kalmasın

Zor bir süreç ama üstesinden gelirsiniz

Çocuğa cazip kurs ayarlayın çok profesyonel pahalı vs birşey olması gerekmez o sevsin yeter

Futbol basketbol vs ne varsa yakında

Yani evde kalmak da cazip olsun baba ile kalınca da kursa gitsin baba da getirsin götürsün uğraşsın

Ödevlerini vs yaptırsın yani hayatın yokuşları hep size kalmasın
Okul sonrası etütte o nedenle kursa ya katılmak istemiyor ya da fikir değiştiriyor. Bunu dışında oğlum evi daha çok seviyor. Masrafların tümü bende. Kursa gitmesi için babasına söylediğimde hiçbir cevap vermedi. İnanın eski eş getirip götürmede bile bana sorun yaşatıyor her hafta. Benim asıl kafama takılan psikolog babayla görüşse onu da terapiye çağırır mı?

Neden velayet sorununu çözmediniz ? Mahkemenin verdiği zamanı delip mi gönderiyordunuz yoksa anlamadım tam? Çocuk için üzüldüm ama psikolojisi bozulacak.
Eski eş velayet sende kalsın dedi. Boşandıktan sonra 15 günde bir olduğunu öğrenince deliye döndü ve bu konuda çok sıkıntı yaşattı. Evet görüş günlerinin dışında da gönderdim sırf aman çocuğumun psikolojisi çok etkilenmesin diyerek. Babası kötü bir şey söylemediği sürece oğlumla çok iyiyiz bu arada.

Okul sonrası etütte o nedenle kursa ya katılmak istemiyor ya da fikir değiştiriyor. Bunu dışında oğlum evi daha çok seviyor. Masrafların tümü bende. Kursa gitmesi için babasına söylediğimde hiçbir cevap vermedi. İnanın eski eş getirip götürmede bile bana sorun yaşatıyor her hafta. Benim asıl kafama takılan psikolog babayla görüşse onu da terapiye çağırır mı?

Yani ablacim ex kocaniz 5 para etmez bir herif. Psikolog cagirsa ne olacak ki, kani bozuk ve cibiiliyetsiz olmanin bir tedavisi yok
Cocuga cok bayiliyorsa masraflarini versin. Siz her masrafi odeyin, o da alip cici bici yapsin ama 1gr sorumluluk almasin. Boyle sey mi olur? Siz niye nafaka istemediniz?

Back
X