Eski Eş ve Oğlum

İyi akşamlar hanımlar. Derdim maalesef eski eş kişisiyle. Konum uzun oldu ama en baştan anlatsam çok daha uzun sürer. Geçen yaz olaylı bir şekilde ayrıldık ve 4 ay önce resmi olarak boşandık. 8 yaşındaki oğlumun velayeti bende. Yasal olmasa da her hafta sonu çocuğu alıyor. Oğlum üzülmesin diye katlanıyordum.
Bu hafta göndermedim. Hafta sonu çok güzel bir programımız olmasına rağmen oğlum beni çıldırtmak için her şeyi yaptı. Telefonda tel konuşmalarımı kaydeden bir program yüklü. Bu akşam dinledim ve oğluma diyor ki madem annen seni göndermiyor o zaman planımız uygula, hayatı zehir et, kimseyi sarma , öpme. Buna benzer şeyleri daha önce yaptığını düşünüyordum ve söylüyordum, yeminler ediyordu kötü şeyler söylemem diyordu.
Bana her türlü hakareti, aşağılamayı yaptı, karşılığını gördü ve bu konuda güçlü durdum . Ancak insanın kendi evladını annesine düşman etmesini bir türlü hazmedemiyorum. Ben oğluma sürekli doğruyu, iyiyi, güzeli göstermeye, tüm sevgimi vermeye çalışırken, babasını hiçbir zaman kötülemezken; onun çocuğumun psikolojisini mahvetmesine dayanamıyorum. Adam ne konuşarak ne kavga ederek hiçbir şekilde anlamıyor bunu yanlış olduğunu.
Maddi sorunlar nedeniyle psikolog randevusunu bu haftaya alabildim. Bu süreçte psikolog babayı da terapi için çağırır mı? Çünkü eski eş kişisinin kesinlikle sorunlu olduğunu ve tedavi görmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizce bunun dışında ne yapmalıyım?

Evliyken sorun oldukları yetmiyor evlendikten sonra da sorun olmaya devam ediyorlar. Allah böyle erkeklerin belasını verir inşallah..

Ben 5 yaşına girecek oğlum için psikologa gidiyorum. Babanın hatalı tavırları olduğunu , onunla görüşmek istediğini söyledi. Tabi babaya bunu söylediğimde boşanan ailelerin çocukları normal olmaz, senin yüzünden, psikolog ne yapacak deyip gelmedi orası ayrı
Sanırım aynı durumu yaşayacağım. Çünkü boşandığım için beni suçluyor ve hatalarını kabul etmiyor. Dolayısıyla çocuğun psikolojisinin bozulmasını sebebini yine ben olarak gösterecektir.

Cuma akşamından gidiyor pazar günü mü dönüyor oh ne güzel dünya 1 gece neyine yetmiyor nafaka vermeyen babaya çok bile insan çocuğu için nasıl para vermez ya anlatın çocuğunuza durumu elbette anlayacaktır çok seviyor da babası bakımı için niye para vermiyormuş beleş sevgi çocuğun karnını doyurmuyor
Evet beni asıl üzen de bu. Evlilikte maddi olarak desteğim tamdı. Nafaka için ileride borçlarım biter veririm demişti. Vermese de çocuğuma aslanlar gibi bakarım dedim. Ama hem her boş zamanı alıp beni bakıcı gibi görmesi hem de kötülemesi kabul edeceğim bir durum değil. Anlaşmalı boşanma sonrası nafaka davası açılmıyor diye biliyordum. İnternetten araştırdım ne kadar doğru bilmiyorum ama açılabiliyormuş.

Yapilacak tek sey hakimin belirledigi takvimi uygulamak. Haddini asmis cunku. Iyilik yap kotuluk bul olmus sizinkisi. Yasal takvimde her ayin 1 ve ucuncu cumartesileri ise ve o ay 5 hafta cekiyorsa 5 imci cumartesi alamamali mesela. Taviz vermeyin.

Ben de bosandim. Her hadmfta sonunu oglunuzun babasiyla gecirmesi yanlis. Cocuk baba ile hafta sonu gezecek tozacak ve baba cocugun gozunde iyi baba olurken hafta ici cocukla siz kaliteli vakit gecireneyeceksinuz. Hep odev yaptiran, kural kotan gibi gorecek cocugunuz ve onun gozunde baba cici, anne kaka olacak. Oglunuzla siz de hafta sonlari vakit gecirmelisiniz. Hakimin belirledigi takvimi uygulayin.

Yapilacak tek sey hakimin belirledigi takvimi uygulamak. Haddini asmis cunku. Iyilik yap kotuluk bul olmus sizinkisi. Yasal takvimde her ayin 1 ve ucuncu cumartesileri ise ve o ay 5 hafta cekiyorsa 5 imci cumartesi alamamali mesela. Taviz vermeyin.
Ben de bosandim. Her hadmfta sonunu oglunuzun babasiyla gecirmesi yanlis. Cocuk baba ile hafta sonu gezecek tozacak ve baba cocugun gozunde iyi baba olurken hafta ici cocukla siz kaliteli vakit gecireneyeceksinuz. Hep odev yaptiran, kural kotan gibi gorecek cocugunuz ve onun gozunde baba cici, anne kaka olacak. Oglunuzla siz de hafta sonlari vakit gecirmelisiniz. Hakimin belirledigi takvimi uygulayin.
[/QUOT

Arkadaşlar sizlerin yorumları gerçekten bazı şeyleri daha net görmemi sağlıyor. Ben ne kadar düşünceli davranırsam o kadar zarar görüyorum. Kendimi geçtim ama çocuğumun bu şekilde zarar görmemesi için her hafta göndermemem daha doğru görünüyor. Her şekilde kötü gösterecek beni ama en azından kendi de sonuçlarına katlanacak. Psikolog görüşünden sonra umarım bazı şeyler düzelir.:KK43:

Arkadaşlar oğlumu psikoloğa götürdüm. Çocukta sıkıntı yok, baba gelse bile pek bir faydamız olmaz dedi. Götürdüğüm yer özel bir kurum değil, belki bu yüzden üstünde durmadı ama haftaya tekrar randevu verdiler.
Oğluma ses kaydını dinlettim ve babasının yanlışlarını anlattım. Onu ne kadar sevdiğimi, babasıyla ayrılmamızın sebeplerini basit bir dille anlattım ve ailemin ayrılmamızda hiçbir suçu olmadığını, bunun benim kararım olduğunu anlattım. Bu konuşmaları daha önce de yapmıştım ancak babasına toz kondurmamıştı. Sanırım bu sefer anladı.
Babasının dediklerini yapmadığı zaman kendine kızdığından bahsetti. Ama sanırım haftaya benimle kalacak. Ben söylemeden benim babamla plan yaptı. O nedenle çok mutlu oldum.

Back
X