Eski Eş

isilay

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
471
182
648
Almanya
Merhaba arkadaslar, konunun basligindan da anlasilacagi üzere sorunum eski es..

Kisaca özetlemek gerekirse benim ilk, esimin 2. evliligi ve esimin daha önceki esinden 3 yetiskin oglu var..

Bu arada ben Türkiye den yurtdisina gelin olarak geldim, esimin burda kendine ait bir restorani var ve 3 ogluda restoranda calisiyorlar..

Ben Türkiye deyken esim bahsi gecen hanimi (2002 de ayrilmislar) senelerdir görmedigini yerini yöresini dahi bilmedigini söylemisti fakat bu hanim yaklasik 5 aydir haftanin bir kac günü bizim dükkana geliyor.. Üstelik bu hanimla alakali bir mesaj olayi yüzünden bundan bir kac ay önce esim ile ayrilma noktasina geldik ve bu olayi kendisi de biliyor zaten, buna ragmen gelip gitmeleri daha da artti..

Esimde bu durumdan hosnut olmadigini fakat cocuklarini karsisina almak istemedigi icin müdahale edemeyecegini ve benim bu durumu normal karsilamam gerektigini söylüyor.. Fakat benim bu hanimi görmeye hic tahammülüm yok cünkü onu gördügümde fazlasi ile üzülüyorum ayrica esimin eski esi ile karsi masalarda kahvemi yudumlayacak kadar genis bir insan degilim ve bu durumu kaldiramiyorum dogal olarak da esim ile ciddi tartismalarimiz oluyor maalesef (

Simdi sizlere soruyorum, ben bu durumu abartiyormuyum yoksa haklimiyim, siz olsaniz ne yapardiniz..

Özellikle esleri 2. evliligini yapmis olan arkadaslarin düsüncelerini merak ediyorum..

Yorum yapan arkadaslara simdiden tesekkür ederim..

Esinizin restorantinda eski esinin ortakligi falan var mi?
Esinizi biraz anlayabiliyorum.
Kalkip eski esine " restoranta gelme " dese cocuklarinin büyük tepkisi ile karsilasir.
Su mesaj mevzusunu biraz daha ayrintili yazarsaniz, daha saglikli yorum yapilabilir.
Eski eslemi mesajlasmis esiniz?

yani hanımın evlatları var orada...
çocuklarımın yanına geldim kime ne dese kimse bişey söyleyemez...
ama tartışmanızı duyduktan sonra arttıysa gelip gitmeler...
pek iyi niyetli gibi gelmedi bana...
yinede tavsiyem sakin olman...
eşine güvenmen lazım bu konuda...

boşanmışlar. bitmiş yani. ama çocuklar? kadın belki çocuklarını görme amaçlı geliyor. sonuçta oğulları için ileride bir araya gelinecek değil mi bir şekilde bunun düğünü var, nişanı var, o çocuklar olduğu sürece ilk eş de olacak bir yerlerde karşılacaksınız.
sizin açınızdan bakmaya çalışıyorum, kolay değil. ama kavga çıkarıp olay çıkarırsanız evdeki huzuru bozacaksınız.
bir de ilk eş açısından bakmaya çalışıyorum. şahsen bir adamdan boşanmış olsam onu da yeni eşini de görmek istemezdim gibi geliyor.
huzurunuzu bozmayacak şekilde davran.

Öyle bir durum diyelim fakat bu mesaj olayini fazla acmak istemiyorum..

Ortakligi elbette yok, tek ortak noktalari cocuklar..Cocuklar derken de hepsi 20 yasini asmis evlilik cagina gelmis genc delikanlilar..

Cocuklar zaten kendisinde kaliyor ayni evde yasiyorlar.

Cocuklar zaten kendisinde kaliyor ayni evde yasiyorlar.

hmmmmmmmmm o zaman iş değişti......
hani arada görebiliyosa normal diyecektim...
yani eşinde arada kalmış bi tarafta çocukları bi tarafta eşi....
e çocuklarda annelerini kkorumak adına sana cephe alabilirler..
sıkıntı olur...

Öyle bir durum diyelim fakat bu mesaj olayini fazla acmak istemiyorum..

Ortakligi elbette yok, tek ortak noktalari cocuklar..Cocuklar derken de hepsi 20 yasini asmis evlilik cagina gelmis genc delikanlilar..

Hmmm ortada böyle bir mesaj varsa ( yani icerigi sizin hosunuza gitmeyecek sekilde) eski esin niyeti iyi degil gibi.
Fevri davranmayin, unutmayin ki sizin her fevri hareketiniz onun ekmegine yag sürmektir.
Restoranta gelmesi konusunda birsey yapamazsiniz. Esinizde yapamaz.
Hea esiniz cocuklarinida karsisina almayi göze alacak ki eski ese gelme diyebilsin.
Buda bir baba icin olmayacak birsey.
Bence sakin olun, esinizide kavga, gürültü ile bunaltmayin ama tedbiride elden birakmayin.
Sizin rahatsiz oldugunudan cok, eski es sizden rahatsiz oluyordur.
Unutmayin ki onun tahtinda suan siz oturuyorsunuz. En azindan onun bakisi bu yönde.

Son düzenleme:

Evet maalesef tüm bunlarin arasinda bogulup kaldim (

:s tuhaf... kim ister ki boşandığı kişi ve onun eşini durmadan görmeyi?
çocuklarla aranız nasıl? belki onlar aracılığıyla halledebilirsiniz.

Cocuklar ile ilgili aramda bugüne kadar Allaha sükür bir sorun olmadi fakat yine de böylesi bir konuyu asla onlarla paylasamam..

Ayrica sunu da belirtmek isterim, bende ayrilan bir anne babanin evladiyim ve annem ayrildiktan sonra hic bir zaman babamin karsisina cikmak icin ugrasmadi.. Bundan dolayi bana cok ters geliyor..

Hangi kadin esinin eski esi ile her daim karsilikli masalarda yemek yiyip, kahvesini rahatca yudumlayabilir.. Bir kac ayda bir olsa belki tahammül edilebilir bir durum olabilir ama böyle her hafta, her hafta olmuyor..

Çocuklarla birlikte yaşadığı halde işyerine geliyor olması abesle iştigal.
Üstelik çocuklar yetişkin olduğuna göre birlikte yaşamış olmasalar bile
gerektiğinde kendileri gider annelerini görürler.
Kesinlikle senin huzurunu kacırmayı planlamış canım. Ağır oldu biliyorum da
boşandıktan sonra peşine düşenlere gıcık oluyorum. Hani adam evlenmemiş
olsa, acaba yeniden birşeyler denenebilir mi gibi havayı koklasın diyeceğim de,
Evli barklı adamın mekanına gitmek ne demek oluyor.
Dibinden ayrılmayacaktı madem, boşamasaydı. Çocuklar bilmiyor mu boşandıklarını,
babasının yeni bir evliliği olduğunu ki, karşı koymak çocukları cephe almak olsun.
Hepsi bahane kardeşim. Anne ve çocukların birlikte hazırladığı planmış gibi görünüyor.
Serinkanlı olmayı başarabilsen, Eşine ve yuvana olmadığı kadar sıkı sarılıp sahip çıkabilsen.
Fazla sürmez, arkasına bakmadan çekip gider geldiği yere.

Bunun birçok sebebi olabilir.

İlk aklıma gelen,o işyerini birlikte kurmuş ve büyütmüşlerdir.
Maddi olarak olmasa bile destek olarak katkısı olmuştur.Eski eş,orayı sahipleniyordur.
Ben kurdum,çabaladım,kaymağını yenisi yemesin diye göz kulak olmaya çalışıyordur.
Veya eşinin maddi durumu iyidir,ilişkisini sağlam tutmaya çalışıyordur.

Bazı çiftler akraba gibi olurlar.Aşk biter ama geçmiş onca yıldan geriye,akrabalık gibi bir bağ kalır.O da olabilir.
Oğulları büyükmüş,belki başa çıkamadığı sorunları vardır,dertleşiyorlardır.

En kötü ihtimal de seni saymıyorlardır.Eski eş de,eşin de adam yerine koymuyordur.

Ne olursa olsun,görev eşine düşüyor.Hakikaten rahatsız edici bir durum.

evet gerçekten rahatsız edici ama bi o kadar da tuhaf bi durum, şahsen ben ( Allah göstermesin ) boşanmış olsam ve eski eşim evlenmiş olsa, sürekli onu ve karısını görmeye gitmezdim, ama bir kere gittiğimde eski eşimin yeni karısı beni gördükçe sinir oluyor ve eski eşimle tartışıyorsa bunu açıkca söylemek gerekirse bu durum hoşuma giderdi ve sürekli yanlarına giderdim aralarını böylece bozup boşanmalarını sağlayabilirdim.... umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir..... sen kendin umrunda değilmiş gibi davran zor olacak ama yapacak bişi yok kadın 1 gelir 2 gelir baktı senin umrunda bile değil kocanla da tartışmıyosun bırakır gibime geldi...

Son düzenleme:
Eski eş varlığını kanıtlamaya çalışıyor sanırım.
Hiç dikkate almayın.
Ne kadar tepki verirseniz o kadar üzerinize gelme ihtimali yükselir eğer artniyetle yapıyorsa.
Umursamaz olun.
Kimse sürekli sıkıntı yaratan, kıskanan bunaltan kadını istemez.
Durduk yere eşinizle de kötü olmayın..

kulitta, düsüncelerime tercüman olmussun tesekkür ederim..

Tamami ile huzur kacirmak icin oldugunun bende farkindayim, esimde farkinda aslinda ve cocuklarinin da huzurumuzun bozulmasi icin bu duruma istigal ettiklerini biliyor fakat konduramadigi icin kelimelere dökmüyor..

Sahsen Allah Korusun ben esimden ayrilmis olsam ve ayrildigim esim baska bir bayan ile evlenmis olsa degil eski esimin zirt pirt isyerine gitmek, karsilasmamak adina eski esin oldugu sokaktan bile gecmem arayi bozmaya calisan kadin sifatini yememek icin, sonucta bitmis gitmis ve aradan 10 yil gecmis..

Haklisiniz ama kadini amacina ulastirmayin.

Kadin belli ki esinin aklini karistirmak, varligini kanitlamak ve sizi huzursuz etmek istiyor.

Bilmiyor ki erkek gercekten severse gozu baska bir kadini gormez. Esinizin gozu bu kadina ask, sevgi gibi gozlerle bakmiyor yani. Azicik akli kalsa emin olun bosanmazdi.

Bence siz esinize yansitmayin. Hatta hic umursamiyormus gibi davranin. Kadin bakacak ki gelip gitmekle sizin esinizle aranizda sorun cikmiyor, vazgececektir.

İnsallah onun da hayatina biri girer de kendini bos yere yiyip bitirmez.

Ben esim ile 4 yildir evliyim ve 3 yildir da yurtdisinda yasiyorum ve bahsi gecen isyerini esim gecen sene mayis ayinda kurdu.. Ayrica kesinlikle akraba olmak gibi bir durum söz konusu degil.. Benim ilk geldigim 3 yil boyunca bu hanim ortaliklarda yoktu, ne olduysa son bir yildir oldu ve birden bire rahatsiz edici bir sekilde etrafimizda sürekli dolanmaya basladi..

Kesinlikle art niyet oldugunun bende farkindayim, üstelik ben bu hanimin annesine bile bizim isyerine geldigi zaman hizmet ettim, hal hatrini sordum hic bir zaman kimseye tepeden bakip dislamadim..

Isyerinde karsilastigimiz takdirde görmezden gelmeye ve göz göze gelmemeye calisiyorum fakat her daim bakislarinin üstümde yada üstümüzde oldugunun farkindayim ve ister istemez bu durum beni cok geriyor maalesef

restauranta eşinizi değil,oğullarını görmeye geliyor.sizin değil eski eşinin bundan rahatsız olması gerekiyor..bunun geniş olmakla alakası yok..eşinize ambargo koyabilirsiniz ama oğullarına asla..sizinde dediğiniz gibi eski...eskiyi sürekli gündeme getirerek onu arattırmayın eşinize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…