Kesinlikle art niyet oldugunun bende farkindayim, üstelik ben bu hanimin annesine bile bizim isyerine geldigi zaman hizmet ettim, hal hatrini sordum hic bir zaman kimseye tepeden bakip dislamadim..
Isyerinde karsilastigimiz takdirde görmezden gelmeye ve göz göze gelmemeye calisiyorum fakat her daim bakislarinin üstümde yada üstümüzde oldugunun farkindayim ve ister istemez bu durum beni cok geriyor maalesef
restauranta eşinizi değil,oğullarını görmeye geliyor.sizin değil eski eşinin bundan rahatsız olması gerekiyor..bunun geniş olmakla alakası yok..eşinize ambargo koyabilirsiniz ama oğullarına asla..sizinde dediğiniz gibi eski...eskiyi sürekli gündeme getirerek onu arattırmayın eşinize..
Merhaba arkadaslar, konunun basligindan da anlasilacagi üzere sorunum eski es..
Kisaca özetlemek gerekirse benim ilk, esimin 2. evliligi ve esimin daha önceki esinden 3 yetiskin oglu var..
Bu arada ben Türkiye den yurtdisina gelin olarak geldim, esimin burda kendine ait bir restorani var ve 3 ogluda restoranda calisiyorlar..
Ben Türkiye deyken esim bahsi gecen hanimi (2002 de ayrilmislar) senelerdir görmedigini yerini yöresini dahi bilmedigini söylemisti fakat bu hanim yaklasik 5 aydir haftanin bir kac günü bizim dükkana geliyor.. Üstelik bu hanimla alakali bir mesaj olayi yüzünden bundan bir kac ay önce esim ile ayrilma noktasina geldik ve bu olayi kendisi de biliyor zaten, buna ragmen gelip gitmeleri daha da artti..
Esimde bu durumdan hosnut olmadigini fakat cocuklarini karsisina almak istemedigi icin müdahale edemeyecegini ve benim bu durumu normal karsilamam gerektigini söylüyor.. Fakat benim bu hanimi görmeye hic tahammülüm yok cünkü onu gördügümde fazlasi ile üzülüyorum ayrica esimin eski esi ile karsi masalarda kahvemi yudumlayacak kadar genis bir insan degilim ve bu durumu kaldiramiyorum dogal olarak da esim ile ciddi tartismalarimiz oluyor maalesef(
Simdi sizlere soruyorum, ben bu durumu abartiyormuyum yoksa haklimiyim, siz olsaniz ne yapardiniz..
Özellikle esleri 2. evliligini yapmis olan arkadaslarin düsüncelerini merak ediyorum..
Yorum yapan arkadaslara simdiden tesekkür ederim..
Ben hem yeni eş, hem de eski eş oldum.
Her ikisinde de mesafeli davranmaya çalıştım.
Yeni eş olduğumda eski eşi huzursuz olmasın diye dikkat ettim.
Şu anda eski eşim..
Yeni eş acabalarımın kalmadığını bilsin istiyorum.
Tepeden bakmak değil ama.. Eski eşin annesine de gereksiz hizmetlerde ve diyaloglarda bulunmamanızı tavsiye ediyorum.
Bunlar istismara ve yoruma açık hareketler çünkü.
Gözgöze gelmemeye çalışmak da öyle.
Tedirgin olmayın ya da en azından bunu hissettirmemeye çalışın.
Gözgöze gelmeniz gerekiyorsa gelin.
Ne düşündüğünü anlayamasın. Sıradan olun. Gerilmeyin.
Şu anda o aile sizin. O bir yabancı. İşyeriyle alakalı hukuku ne olursa olsun, en az sizin de onun kadar hakkınız var.
Güç savaşına dönüştürmeyin işi.
Bir süre sonra sıkılır gider eğer malzeme bulamazsa....
nihayetinde 3 evladı var silip atamaz .. başlangıcta size yalan konuşmakla hata etm,iş eşiniz bence bu denli kafa yormayın eşiniz muhattap olacagına siz gidin ve hanımla oturup konuşun arkadaş bile olabilirsnz belki tabi niyetide çok önemli karsıdakinn ... düzgün bi insansa gecmişteki yaşantılarının hatırına ya eşnizle birlikte oturup kahve için yada tek basınıza o geldiği zamanlar yanına gidin bunda abes bişi yok ... her ayrılan düşman olma yerine arkadaş kalmayı tercih etse çocuklarımız da zarar görmese keşke ....
Bunu denemedigimi mi zannediyorsunuz, bizim isyerinin acilisinda bu hanimda gelmisti, yanina gidip kendisi ile tanistim hal hatrini sordum fakat surat 1 karis ama ben insanlik görevimi yaptim, kendisine kahve ikram ettim sirf beni kendisine düsman görmemesi icin soguk davranmadim tabii o zamanlar bu msj olayi ile ilgili tatsit durumu yasamamistik.... Ayrica bu hanim benden yaklasik 7-8 yas büyük ama yinede olgun olmaya gayret eden benim.. Sirf esimin cocuklari mutlu olsunlar diye anneleri ile birlikte acilista fotograflarini cektim, daha ben ne yapabilirim ki...
Bahsi gecen hanimin annesine gereksiz hizmetlerde bulunmadim elbette ama kendisi gelip selam verdigi icin bende hal hatir sordum, bilmiyorum annesinin bu durumlardan haberi varmidir, olsa da eger insanlik bende kalsin ama kimsenin günahini da almak istemem..
Bir gün gece saat 1'de bu hanim esimi ariyor yaninda ben oldugumu bile bile, arabasi ile ilgili bir sorun olmus onunla ilgili esim ile konusmaya calisiyor fakat kendisi evde, öyle önemli bir durum yok..Bu hanimin 2 erkek kardesi Mercedes firmasinda calisiyorlar, sacma sapan bir seyi bahane ederek gecenin bir yarisi esimi aramaktansa 2 erkek kardesinden birini arayabilir sonucta bu isin uzmani onlar.. Allah korusun önemli bir durum olsa, bende kosa kosa yardima giderim ama ben bunlarin tamami ile art niyetli olarak yapildigini düsünüyorum..
Umarim sizinde söylediginiz gibi bir süre sonra SIKILIR gider insallah..
o zaman bütün herşey eşinizde bitiyor eski eşini alsın karsına konuşsun ... ben artık evliyim sennle yaşamışlığımız gecmişte kaldı tek ortak noktamız çocuklarımız onun dahilinde benmle görüşmmen en iyisi yada bi problemn olacaksa eşimle paylaş gerek duyarsa oda benmle paylaşır sana eşimle birlikte destek olamaya çalışırız desin konuda kapansın
Siz bu sözleri gercekten inanarak mi söylüyorsunuz? Yasiniz kac evlimisiniz yoksa bekar mi bilemiyorum fakat söyledikleriniz bana cok mantik disi geldi..
Sonucta bu hanimin annesi, ablasi erkek kardesleri akrabalari ve arkadaslari hepsi burdalar, bir sorunu olsa sanirim benden ziyade bu insanlarla paylasmayi tercih eder. Ayrica bende bu derece samimi olmaya karsiyim eski eslerle.. Ayrica esim böyle bir konusma yapmis olsa bile böylesi bir sey olmayacagini gayet iyi biliyorum..
evliyim evet gayet inanarak söylüyorum eşinizin bu konuşmayı yapma amacı eski eşinn kimi kimsesi olduğu için yada olmadığı için deil .... sadece canı her isteyince arayamayacagını kibar yoldan anlaması için böle bir öneri sunmuştum .... mantıgınız ne yönde hareket ediyor bilemiyorum ama bence söylediklerim tamamen mantıklı .....
Eski es tarafindan aranilmak istemedigimden dolayi sizinle ayni yönde olmadigi kesin.. Herkesin olaylara bakis acisi ayni olacak diye bir durum yok ama siz benim durumumda olursaniz eski esin dertlerini dinleyip derman olmaya calisirsiniz saygi duyarim, siz belki bu tarz samimiyetlerden hoslanabilirsiniz fakat ben mesafeli olmayi tercih ederim..
Bu arada kesinlikle sizinle tartismak gibi bir niyetim yok sadece söyledigim gibi bakis acilarimiz farkli ama fikriniz icin yinede tesekkür ederim..
Merhaba arkadaslar, konunun basligindan da anlasilacagi üzere sorunum eski es..
Kisaca özetlemek gerekirse benim ilk, esimin 2. evliligi ve esimin daha önceki esinden 3 yetiskin oglu var..
Bu arada ben Türkiye den yurtdisina gelin olarak geldim, esimin burda kendine ait bir restorani var ve 3 ogluda restoranda calisiyorlar..
Ben Türkiye deyken esim bahsi gecen hanimi (2002 de ayrilmislar) senelerdir görmedigini yerini yöresini dahi bilmedigini söylemisti fakat bu hanim yaklasik 5 aydir haftanin bir kac günü bizim dükkana geliyor.. Üstelik bu hanimla alakali bir mesaj olayi yüzünden bundan bir kac ay önce esim ile ayrilma noktasina geldik ve bu olayi kendisi de biliyor zaten, buna ragmen gelip gitmeleri daha da artti..
Esimde bu durumdan hosnut olmadigini fakat cocuklarini karsisina almak istemedigi icin müdahale edemeyecegini ve benim bu durumu normal karsilamam gerektigini söylüyor.. Fakat benim bu hanimi görmeye hic tahammülüm yok cünkü onu gördügümde fazlasi ile üzülüyorum ayrica esimin eski esi ile karsi masalarda kahvemi yudumlayacak kadar genis bir insan degilim ve bu durumu kaldiramiyorum dogal olarak da esim ile ciddi tartismalarimiz oluyor maalesef(
Simdi sizlere soruyorum, ben bu durumu abartiyormuyum yoksa haklimiyim, siz olsaniz ne yapardiniz..
Özellikle esleri 2. evliligini yapmis olan arkadaslarin düsüncelerini merak ediyorum..
Yorum yapan arkadaslara simdiden tesekkür ederim..
sizin anlattıklarınızdan dolayı size öneri sunuyoruz ... ve siz kadının size beş karış suratla baktığını ifade etmişsiniz niyetide ii deil diyosunuz bahsettiğim konuşmadaki amaç kadının sizi her an araması falan deil ..... sadece eşiniz bu konuşmayı yapınca eski eşi size nasıl değer verdiğini anlayacak ...... zaten beş karış surat yapan kadın size derdini anlatmak içinde aramaz .. hiç olmazsa eşinizide aramayı keser die düşünmüştüm böle bi konuşmadan sonra ..... nese allah kolaylık versn durumunuz kolay deil .....
Vakit ayirip yorum yaptiginiz icin tesekkür ederim fakat gecenin bir yarisi bile olur olmadik seylerden esimi arayip bizi huzursuz etmeye calisan bir bayandan ben herseyi beklerim..
Ayrica esimin bir arkadasinin bu hanim ile ilgili bana anlatmis oldugu bir durumu da sizinle paylasayim belki beni daha iyi anlayabilirsiniz..
Bundan yaklasik 2 sene önce Özcan Deniz bulundugumuz yere konser vermek icin geliyor ve esimin burda özel bir bankada yönetici olarak calisan arkadasi baska bir bayan arkadasi ile konsere gidiyorlar (iki hanim) esimin eski esi de büyük oglu ve oglunun kiz arkadasi ile birlikte onlarda bu konsere gitmisler.. Konser sonrasi bulunduklari yere yakin bir barda oturup birseyler iciyorlar ve bu esnada esimin ogluda kiz arkadasi ile yalniz kalabilmek icin annesini bahsettigim bayanlarin yanina götürüyorlar.. Bu arada esimin arkadasi ve eski es ilk defa bir araya geliyorlar daha önce bir tanisiklik yok yani..
Buraya kadar hersey normal daha sonrasinda yan masada bulunan bir grup erkek bu hanimlarin masasina icki yollamis. Esimin arkadasi ve birlikte geldigi bayan kabul etmemisler fakat boyunca 3 oglu olan yasini basini almis es kabul edip icmis, üstüne üstlük yemegini yiyip hesabi ödemeden kalkip gitmis.. Acikcasi esimin arkadasi bana bunu anlattiginda cok sasirdim, kendisi de cok ayip etti dedi, hem beni arkadasimin yaninda utandirdi hemde ilk defa ayni masada oturdugum insanin masrafinida karsilamak zorunda kaldim dedi..
Siz simdi söyleyin böyle karakteri olan bir hanimdan ben nasil bir mantikli davranis bekleyebilirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?