Eski Eş

Ben hem yeni eş, hem de eski eş oldum.
Her ikisinde de mesafeli davranmaya çalıştım.
Yeni eş olduğumda eski eşi huzursuz olmasın diye dikkat ettim.
Şu anda eski eşim..
Yeni eş acabalarımın kalmadığını bilsin istiyorum.
Tepeden bakmak değil ama.. Eski eşin annesine de gereksiz hizmetlerde ve diyaloglarda bulunmamanızı tavsiye ediyorum.
Bunlar istismara ve yoruma açık hareketler çünkü.
Gözgöze gelmemeye çalışmak da öyle.
Tedirgin olmayın ya da en azından bunu hissettirmemeye çalışın.
Gözgöze gelmeniz gerekiyorsa gelin.
Ne düşündüğünü anlayamasın. Sıradan olun. Gerilmeyin.
Şu anda o aile sizin. O bir yabancı. İşyeriyle alakalı hukuku ne olursa olsun, en az sizin de onun kadar hakkınız var.
Güç savaşına dönüştürmeyin işi.
Bir süre sonra sıkılır gider eğer malzeme bulamazsa....

eski eşide bu durumdan rahatsız olduğumun farkında diyorsunuz ve son bir yıldır arrtı gelip gitmeler diye eklediniz.

Tam bundan dolayı kaynaklanıyor olabilir, rahatsızlığınızı körüklemek için.

Eşinize güveniyorsanız eşinizi bu konuda üzmeyin diyeceğim fakat msj. konusu var diyorsunuz, güveniniz sarsılmış belliki.

Sizinde iş yerinde sık bulunma durumunuz var mı ?

Son düzenleme:

Cocuklar zaten anneleri ile yasiyorlar, her gün birlikteler yani, 25 yasinda ki adamin annesinin gün asiri calistigi yere gitmesi bana abes geliyor, özellikle de biz esim ile evlenip yeni dükkanin acilmasindan sonra..

kötü niyetle yaklaşmak istemiyorum acaba eski eşin çocuklarla aşılamayacak sorunumu var da babalarıyla bunu çözmeye çalışıyor bunu araştırdınız mı ama olsa eşim söylerdi diyebilirsiniz belki söylenemeyecek kadar büyük bir sorun var ortada bu ihtimaller yoksa kötü niyet olduğu aşikar....

nihayetinde 3 evladı var silip atamaz .. başlangıcta size yalan konuşmakla hata etm,iş eşiniz bence bu denli kafa yormayın eşiniz muhattap olacagına siz gidin ve hanımla oturup konuşun arkadaş bile olabilirsnz belki tabi niyetide çok önemli karsıdakinn ... düzgün bi insansa gecmişteki yaşantılarının hatırına ya eşnizle birlikte oturup kahve için yada tek basınıza o geldiği zamanlar yanına gidin bunda abes bişi yok ... her ayrılan düşman olma yerine arkadaş kalmayı tercih etse çocuklarımız da zarar görmese keşke ....

Bahsi gecen hanimin annesine gereksiz hizmetlerde bulunmadim elbette ama kendisi gelip selam verdigi icin bende hal hatir sordum, bilmiyorum annesinin bu durumlardan haberi varmidir, olsa da eger insanlik bende kalsin ama kimsenin günahini da almak istemem..

Bir gün gece saat 1'de bu hanim esimi ariyor yaninda ben oldugumu bile bile, arabasi ile ilgili bir sorun olmus onunla ilgili esim ile konusmaya calisiyor fakat kendisi evde, öyle önemli bir durum yok..Bu hanimin 2 erkek kardesi Mercedes firmasinda calisiyorlar, sacma sapan bir seyi bahane ederek gecenin bir yarisi esimi aramaktansa 2 erkek kardesinden birini arayabilir sonucta bu isin uzmani onlar.. Allah korusun önemli bir durum olsa, bende kosa kosa yardima giderim ama ben bunlarin tamami ile art niyetli olarak yapildigini düsünüyorum..

Umarim sizinde söylediginiz gibi bir süre sonra SIKILIR gider insallah..

Bunu denemedigimi mi zannediyorsunuz, bizim isyerinin acilisinda bu hanimda gelmisti, yanina gidip kendisi ile tanistim hal hatrini sordum fakat surat 1 karis ama ben insanlik görevimi yaptim, kendisine kahve ikram ettim sirf beni kendisine düsman görmemesi icin soguk davranmadim tabii o zamanlar bu msj olayi ile ilgili tatsiz durumu yasamamistik.... Ayrica bu hanim benden yaklasik 7-8 yas büyük ama yinede olgun olmaya gayret eden benim.. Sirf esimin cocuklari mutlu olsunlar diye anneleri ile birlikte acilista fotograflarini cektim, daha ben ne yapabilirim ki...

Son düzenleme:

o zaman bütün herşey eşinizde bitiyor eski eşini alsın karsına konuşsun ... ben artık evliyim sennle yaşamışlığımız gecmişte kaldı tek ortak noktamız çocuklarımız onun dahilinde benmle görüşmmen en iyisi yada bi problemn olacaksa eşimle paylaş gerek duyarsa oda benmle paylaşır sana eşimle birlikte destek olamaya çalışırız desin konuda kapansın

Son düzenleme:

O halde açıkça belli ki huzurunuzu kaçırmak istiyor.
Sindirememiş demek ki.
Siz de umursamayın ve belli etmeyin. tek yapabileceğiniz şey bu.
Amacına ulaştırmayın rahatsız olduğunuzu belli ederek.
Çocuklarını da mutlu etmeye çalışmayın. Gerek yok ki böyle şeylere. Çok ölçülü ve mesafeli durun.
Ters davranın demiyorum ama. Sadece mesafeli olun.
Onlar sizinle iyi geçinmek zorunda hissetsinler kendilerini.
Bazı insanlar iyi niyeti suistimal edebiliyorlar çok rahat.
Siz eğildikçe tepenize çıkmaya çalışıyorlar.
Boşverin. Onlar size hizmet etsin.

Siz bu sözleri gercekten inanarak mi söylüyorsunuz? Yasiniz kac evlimisiniz yoksa bekar mi bilemiyorum fakat söyledikleriniz bana cok mantik disi geldi..

Sonucta bu hanimin annesi, ablasi erkek kardesleri akrabalari ve arkadaslari hepsi burdalar, bir sorunu olsa sanirim benden ziyade bu insanlarla paylasmayi tercih eder. Ayrica bende bu derece samimi olmaya karsiyim eski eslerle.. Ayrica esim böyle bir konusma yapmis olsa bile böylesi bir sey olmayacagini gayet iyi biliyorum..

kadının umudu var

eşinin bu umutları kırması gerekıyor

çocukları da 20 lı yaşlardaymış babalarını karşılarına alma ıhtımallerı düşük

düzgün bir dılle anlatılırsa anlar çocuklar

ondan sonra da kıbar yollu kadın dükkandan uzaklaştırılır

bence bu yapılabılır bırşey iş eşinde bitiyor

eskı eşe o kadar odaklanmışsın kı bu işi çözecek kişi eşin bunu göz ardı etmemelısın.

evliyim evet gayet inanarak söylüyorum eşinizin bu konuşmayı yapma amacı eski eşinn kimi kimsesi olduğu için yada olmadığı için deil .... sadece canı her isteyince arayamayacagını kibar yoldan anlaması için böle bir öneri sunmuştum .... mantıgınız ne yönde hareket ediyor bilemiyorum ama bence söylediklerim tamamen mantıklı .....

Eski es tarafindan aranilmak istemedigimden dolayi sizinle ayni yönde olmadigi kesin.. Herkesin olaylara bakis acisi ayni olacak diye bir durum yok ama siz benim durumumda olursaniz eski esin dertlerini dinleyip derman olmaya calisirsiniz saygi duyarim, siz belki bu tarz samimiyetlerden hoslanabilirsiniz fakat ben mesafeli olmayi tercih ederim..

Bu arada kesinlikle sizinle tartismak gibi bir niyetim yok sadece söyledigim gibi bakis acilarimiz farkli ama fikriniz icin yinede tesekkür ederim..

sizin anlattıklarınızdan dolayı size öneri sunuyoruz ... ve siz kadının size beş karış suratla baktığını ifade etmişsiniz niyetide ii deil diyosunuz bahsettiğim konuşmadaki amaç kadının sizi her an araması falan deil ..... sadece eşiniz bu konuşmayı yapınca eski eşi size nasıl değer verdiğini anlayacak ...... zaten beş karış surat yapan kadın size derdini anlatmak içinde aramaz .. hiç olmazsa eşinizide aramayı keser die düşünmüştüm böle bi konuşmadan sonra ..... nese allah kolaylık versn durumunuz kolay deil .....

sizi benden daha iyi kimse anlayamaz...ben ve eşim 2.evliliklerimizi yaptık,benim eşim vefat etti eşim boşanmış şuanda 10 yaşında bir oğlu var.ben çok sıkıntılar yaşadım bugüne kadar hatta geçen sene babalar gününde boşanma noktasına geldik.eski eş bizim yaşadığımız yerden eşimin oğlu ile 5 saat uzaklıkta bir şehirde yaşıyor.evlendiğimiz günden beri rahat vermedi.olur olmaz saatlerde arardı.evlendiğimizi duyduğunda oğlunu bir daha göremeyeceksin diye tehtid etti sustum.yok hasta yok şu yok bu diye gece 24.00 ve daha ileriki saatlerde arıyordu.geçen sene babalar gününde eşimin oğlu aramadı eşimde üzüldü eski eş gece 24.15 te aradı ben surat astım eşim yanımda konuşuyor ama çocukla ilgili değil.epey konuştu tel.kapattı eşime baktım gecenin bu saatinde derdi neymiş dedim sevgilisinden ayrılmış morali bozukmuş v.s. olmuş babalar günü için çocuğa arattıramamış bir sürü saçmalık.hadi o aradı sen nasıl onu eyliyosun diye ben başladım söylenmeye birbirimize girdik gecenin bir vakti hoş olmayan şeyler söyledik birbirimize aile çağırdım babama durumu anlattım tabiki de babam hoş bir durum olmadığını kendisinin aynı şeye tahammül edip edemeyeceğini sordu...en son olarak içinde pişmalıkların varsa oğlum sen bi düşün dedi ve ben eşyalarımı toplayıp evden çıktım.sabah eşim aradı eski eşi aramış senin yüzünden böyle oldu sakın beni çocuk ile ilgili olmayan konularda arama demiş.eski eş yine aynı blöfle bundan sonra çocuğunu göremezsin demiş.o gün blöfü yeseydi bugün o kadın benim evime gelmeye yada çevremde dolanmaya cesaret ederdi.o yaz çocuğu annesi kullandı bize geç gönderdi eşimin ailesinde herkes senin yüzünden dedi bana öfkelenmiş göndermemiş.bende kendimi savundum biliyorum ki ailem arkamda böyle bir şeye tahammül edemezler siz yüz vermişsiniz bu kadına dedim.sen bilerek evlendin dediler son sözüm ise ben eşimi ve oğlunu kabul ettim eski eşin hayatımda bu kadar olmasını kabul etmedim etmiyorum dedim....sonuç olarak kadın artık akşamları aramıyor ve bu sene çocuk yine gelmedi.daha 2 gün önce eşime hadi geçen sene benim yüzümdendi bu sene ne oldu dedim sustu kaldı herkese yüce rabbim büyük ders verdi....

Vakit ayirip yorum yaptiginiz icin tesekkür ederim fakat gecenin bir yarisi bile olur olmadik seylerden esimi arayip bizi huzursuz etmeye calisan bir bayandan ben herseyi beklerim..

Ayrica esimin bir arkadasinin bu hanim ile ilgili bana anlatmis oldugu bir durumu da sizinle paylasayim belki beni daha iyi anlayabilirsiniz..

Bundan yaklasik 2 sene önce Özcan Deniz bulundugumuz yere konser vermek icin geliyor ve esimin burda özel bir bankada yönetici olarak calisan arkadasi baska bir bayan arkadasi ile konsere gidiyorlar (iki hanim) esimin eski esi de büyük oglu ve oglunun kiz arkadasi ile birlikte onlarda bu konsere gitmisler.. Konser sonrasi bulunduklari yere yakin bir barda oturup birseyler iciyorlar ve bu esnada esimin ogluda kiz arkadasi ile yalniz kalabilmek icin annesini bahsettigim bayanlarin yanina götürüyorlar.. Bu arada esimin arkadasi ve eski es ilk defa bir araya geliyorlar daha önce bir tanisiklik yok yani..

Buraya kadar hersey normal daha sonrasinda yan masada bulunan bir grup erkek bu hanimlarin masasina icki yollamis. Esimin arkadasi ve birlikte geldigi bayan kabul etmemisler fakat boyunca 3 oglu olan yasini basini almis eski es kabul edip icmis, üstüne üstlük yemegini yiyip hesabi ödemeden kalkip gitmis.. Acikcasi esimin arkadasi bana bunu anlattiginda cok sasirdim, kendisi de cok ayip etti dedi, hem beni arkadasimin yaninda utandirdi hemde ilk defa ayni masada oturdugum insanin masrafinida karsilamak zorunda kaldim dedi..

Siz simdi söyleyin böyle karakteri olan bir hanimdan ben nasil bir mantikli davranis bekleyebilirim..

Son düzenleme:
Evli iken çocukların ruh sağlıgının, neler hissettiğinin hiç önemi yoktur da,
boşanmanın ardından çocukların psikolojisi ön plana çıkıverir nedense.
Çocuk bahanesiyle, boşandığı adamın mekanını mesken edinenen bir anne,
ancak kendi egolarının peşindedir. Hangi çocuk babasını iki kadın arasında
görmekten keyif alır? Yeni eşi, annesinin makamını işgal eden bir asalak
gibi görmez? Yüreğinde fırtınalar kopmaz? Anne babasını aynı karede
hayal etmez?
Boşanmanın ardından yıllar geçmiş, sancılar dinmiş, herkes kendi düzenini kurmuş.
Ne gerek vardı yeniden sahneye fırlayıp, tozu dumana katmaya, bana rağmen
mutlu olacaksınız gibi bir hava yaratmaya.
İyi niyetli olduğunu düşündüğümde de ''cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir.''
sözü kaplıyor zihnimi.

eşinizin durumu düzelmeye başladığı için paranın kokusunu almış olabilir mi? ne insanlar var sadece gözü paradan başka birşey görmeyen, belki o bayanda onlardandır. eğer sizi rahatsız etme durumu olsaydı 3 yıldır aklı nerdeydi.

En iyi tepki tepkisizliktir arkadaşım.Gülün, söyleyin, neşeli olun o etrafta yokmuş gibi olun ve eşnize daha fazla ilgili davranın. Amacı belliki huzursuz etmek. Amacına ulaşamıyacagını anlarsa vazgeçer. Huzursuzluk verdiğini farkederse üzerinize daha fazla gelir.

bir anne çocuğunu blöf kendi çıkarları ihtirası için kullanıyorsa ben o annenin anneliğinden süphe duyarım.her defasında eşime alttan alttan işliyorum,eşim gerçekleri yeni görmeye başladı,gecenin bir vakti 5 saat uzaklıkta olmasına rağmen rahatsızlık vermek için çocuğun kulağı ağrıyor,başka bi zaman ateşi çıktı diye saçma sapan şeylerle arayan o düşünceli anne geçen sen çocuğun sünneti burada özel hastanede yapıldı yeri günü saati verildiği halde müsait değilim diye gelmiyorsa,çocuğun başında ben durup hadi ablacım geçecek deyip elini tutuyorsam bu nasıl annelik sorarım size???eşime eski eş senin zaafını öğrenmiş seni her attığın adımda oğlunla vurmaya çalışıyor diyorum.zamanla gerçekleri gördü.kızdığı zaman eşimle oğlunu görüştürmeyen anne benim hamile olduğumu oradan buradan duyunca her akşam oğluna arattırdı.bebeğimi kaybettiğimi öğrenince yine görüştürmedi...vicdan iyi niyet bunun neresinde...eşime her zaman söylerim biz kadınlar tehlikeli varlıklarız istediğimizi almak için yapmayacağımız şey yoktur ben bir bayanım ve o kadının müsade edersek yapmaycağı şey kalmayacak.sınırlarınızı eşinizede koyun ama sinirlenmeden sadece iyi zamanları kollayarak,empati yapmasını aynı şeyi kendisinin kaldırıp kaldıramayacağını düşününmesini sağlayın...emin olun rahat edeceksiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…