Konu sahibi sana yardimci olur mu bilmem ama iki yasadigim olayi anlatiyim, baska turlu ne soylenir bilemedim:
Ilk bebegime hamile kaldigimda kanamalarim vardi. Doktor once dusuk yapiyorsun dedi. Uzulmustum cunku zaten zor hamile kaliyordum. Doktor dedi ki " uzulme, saglikli bebek olsaydi tutunurdu yasama. Saglikli olmayan bebek düser" dedi. Sonra dış gebelik oldugu anlasildive bebegi aldilar. 4 ay sonra da ogluma hamile kaldim. Su an 17 yasinda. Evlilikler de oyle. Saglikli evlilik bitmiyor. Iki taraf da bitirmemek icin caba sarf ediyor.
Ikinci olayimi anlatiyim. Oglum 7 yasinda iken terk edildim. Bosandik. Ben baska sehirde yeni bir duzen kurdum. Yeni yasantima adapte olmaya calisirken, bir taraftan da bosanmanin travmalarini atlatmaya ugrasiyordum. 3 yil sonra, tam da kendimi daha iyi hissedip toparlanmaya basladigim zaman, eski esim ailemi ozledim diye geldi. Mutsuzum diye gitmis ama mutlu olmamis. Ev bombosmus falan filan. Oglum " anne bu evde ne zaman tekrar 3 kisi masaya oturacagiz" deyince ben eski esle gorusmeye basladim. Oglumu gormeye her geldiginde beraber, yeniden ailece sinemalara gittik, gezdik, tozduk, kahvaltilara gittik. O mutluydu, oglum da. Ben de sanirim belki de ikimiz de yasadiklarimizdan dersimizi aldik diye dusunuyordum. 4 ay surdu. 4 ay sonra ikinci kez terk etti. Diyecegim o ki saglikli iliskiler bitmiyor. Su an bir sevgilisi var. Ben de kimseyi hayatima almadim. Ozgurlugun tadini cikarmak, kendimi toparlamak icin. Ilk duydugumda, oglum, eski esin sevgilisi, sevgilisinin oglu ve eski esin beraber tatile gittiklerini oglumdan ogrendigimde, ben de sizin hissettiginiz duygulari yasadim. Sevgilisiyle annesini bayramda tanistirdigini ogrebdiginde, bunun arkası evlilik diye dusundum, butun gecmisim gozumden gecti. Kendimi yeniden sorguladim. Diyecegim o ki birsey basliyorsa iki taraf da isteyince oluyor ama bitiyorsa tek tarafin istemesi yeterli. Yarım kalan uzuluyor ancak yapacak da pek birsey yok. Su an hayatinda biri olsaydi belki bu kadar sarsilmazdin. Hissettiklerini anliyorum. Bunlar gayet insani duygular. Ancak artik kendine odaklanmalisin. Kaybettigin yillarina degil, onundeki kazanacagin yillarina bakmalisin.