• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eski esim tekrar evlenmek istiyor

ne yapmaliyim?

• unut gitsin

OY: 172 94,5%
  • tekrar dene

OY: 10 5,5%

• Ankete Katılan
    182
  • Anket Kapalı .
tabii tabii değişmiştir, yalanlardan seçmeler.... denenmişi denemenin anlamı yok, yeni aşklara yelken açmanın zamanı gelmişte geçiyo, bence her yerden blokla seninle iletişim kurup daha fazla kafanı bulandırmasın

evet engeledim herseyi. unutmam gerekiyor cok zor olsada. hayallimdeki adam o olmadigi kesin. ilk askimdi, ama iste olmadi malisef. nezaman bir erkekle konussam, simdi gencler hemen bosaniyorlar diyorlar. bende cekiniorum ve ayriliyorum. sanki ben keyfimden bosandim.

Bir kere döven tekrar döver, bu karakter, yetiştiriliş biçimi, bir şey işte içinde olan. Psikolog adamı daha anlayışla hale getirir ama yapısını değiştiremez. Bir kez kurtulduktan ve ailen de yanında olduktan sonra geri dönme ona. Bence eski bildiği sular, sevdiği insan; ona güvenli geldiği, yeniden sıfırdan başlamak sıkıntısını yaşamak istemediği için bu kadar ısrar ediyor. Sen onun için iyi bir eş olman onun senin için iyi bir eş olacağını göstermiyor, şiddet var çünkü. Başka şeyler çözülür ama bu insanı hem bedenen hem ruhen aşağılamanın, ezmenin en iptidaî yolu. Gözündeki morluğa bakıp bir karar aldığın zamanları unutma. Zaman geçse de oldu bunlar ve sen yaşadın.

acikcasi birsey kaybetmedim...sadice insanlarin bana bakip "aaa bu evlendi bosandi " bakislari beni sinir ediyor!

Boşverin onları. O onlar dediğiniz devamlı konuşur. Asla susmazlar..

Ayrıldı, dayak yediği adama geri döndü, başka adam mı bulamadı demelerinden iyidir.
24 yaşındasınız ya tazecik, tertemiz bir hayat var onunuzde.

mantik olarak hareket edip zaten hic konusmadim.o kadar zor bosanmana ragmen. ama iste hep ayni seyi dior, bak goruceksin cok degistim...ama inandirici gelmior gercekten..o kaldigim evi dusununce tekrar soguyorum resmen..

Hiç konuşmayarak iyi etmissiniz, hic de konusmayin. Kimse değişmez buna asla unutmayin.

Boşverin onları. O onlar dediğiniz devamlı konuşur. Asla susmazlar..

Ayrıldı, dayak yediği adama geri döndü, başka adam mı bulamadı demelerinden iyidir.
24 yaşındasınız ya tazecik, tertemiz bir hayat var onunuzde.

haklisiniz..kendimden eminim. ben kotu birsey yapmadim. namusuzluk etmedim, kacmadim, ailemin rizasiyla evlendim. ama piskopat cikti. insanlarin gozumun icine baka baka guzel kizmis ama evlinip ayrilmis diye fisildiyorlar resmen. o kadar agrima gidiyor ki. sanki cok acayip birsey yaptim

İşte bu durumda ağrınıza gitmemeli. Duymayın.

acikcasi birsey kaybetmedim...sadice insanlarin bana bakip "aaa bu evlendi bosandi " bakislari beni sinir ediyor!
arkadaşım üç yıl olmuş bu bakışlara aldırmaman gerek zaten o bakıştaki insanlarla senin alakan da olmamalı alnında yazmıyor nihayetnde sana öyle bakanlar da eşin dostun akrabandır. Eee o zaman sen affettiğinde de aa bak bak kötüyse neden tekrar evlendi aynı adamla demicekler mi bir kıssa var;
Baba oğul ve şekeleriyle yola koyulurlar. Biraz ilerleyince bir kabileyle karşılaşırlar. Kabiledekiler aaa ne akılsız şu adama bak eşekleri var ama yürüyorlar derler. Bunu duyan adam kabileye hak vererek oğlunu eşeğin sırtına oturtur, biraz daha ilerleyince başka bir kabile aaa utanmıyorda kocaman adam yürüyor küçücük çocuk eşeğin sırtında adam bu kabileyede hak verir bu defa da eşeğe kendi biner oğlunu indirir. neyse biraz daha devam ettikleri yolda bu sefer karşılarına çıkan başka bir kabile de babayı suçlar koskaca adam küçücük çocuğu yürütüyor diye adam bu sefer iner eşekten oğluna döner derki sırtlan oğlum şu eşeği... yani kardeş herkesin her durumda söyleyecek bir sözü vardır. sen bazılarına sağır olacaksın bazılarına kör her söyleneni takacaksan ohooo yani hem bunları şimdi değil boşanma evreindeyken düşünmüş olman gerekmez miydi. Sen bilirsin hayat senin hayatın yaşadıklarını muhtemel yaşayacaklarını da sen bilebilirsin karar senin ama perşembenin gelişi çarşambadan belli olur yani.

arkadaşım üç yıl olmuş bu bakışlara aldırmaman gerek zaten o bakıştaki insanlarla senin alakan da olmamalı alnında yazmıyor nihayetnde sana öyle bakanlar da eşin dostun akrabandır. Eee o zaman sen affettiğinde de aa bak bak kötüyse neden tekrar evlendi aynı adamla demicekler mi bir kıssa var;
Baba oğul ve şekeleriyle yola koyulurlar. Biraz ilerleyince bir kabileyle karşılaşırlar. Kabiledekiler aaa ne akılsız şu adama bak eşekleri var ama yürüyorlar derler. Bunu duyan adam kabileye hak vererek oğlunu eşeğin sırtına oturtur, biraz daha ilerleyince başka bir kabile aaa utanmıyorda kocaman adam yürüyor küçücük çocuk eşeğin sırtında adam bu kabileyede hak verir bu defa da eşeğe kendi biner oğlunu indirir. neyse biraz daha devam ettikleri yolda bu sefer karşılarına çıkan başka bir kabile de babayı suçlar koskaca adam küçücük çocuğu yürütüyor diye adam bu sefer iner eşekten oğluna döner derki sırtlan oğlum şu eşeği... yani kardeş herkesin her durumda söyleyecek bir sözü vardır. sen bazılarına sağır olacaksın bazılarına kör her söyleneni takacaksan ohooo yani hem bunları şimdi değil boşanma evreindeyken düşünmüş olman gerekmez miydi. Sen bilirsin hayat senin hayatın yaşadıklarını muhtemel yaşayacaklarını da sen bilebilirsin karar senin ama perşembenin gelişi çarşambadan belli olur yani.

zaten aman millet ne der diye yarim sene sabretim. ama sabredicek gucum kalmadi, cunku cnm yaniyordu, kendime saygim bile kalmamisti. banane milleten diip evden cikmistim. ama su son zamanlar biraz morelim bozulmustu iste..o konusanlarin kendi kizlari da var. ayni seyi yasasinlar, cok merak ediorum ne dusunucekler.

bide su kro erkekler yok mu. kiz dediin tertemiz olucak, hayatinda kimse onceden olmicak. kendileri halbuki herseyi yapmis...

Bence unt gitsin . 3 sene gecmis yeniden uzme kendni. Okulunu bitir kendine bir yol ciz huylu huyundan vazgecmez. Pisman olmusmus. Inanma vardir bi tilkilik aklinda. Sakin geri donme. Kurtulmssn daha ne isin var onunla

Çok erken yaşta evlenmişsiniz, evliliğinizi sağlam temellere oturtamamanızda belki bunun da payı vardır. Ve belki şimdi bakınca geçmişte yaptığı bazı hataları daha net görüyor olabilir eski eşiniz, bu normal.

Ancak sizin evliliğinizde dayak varmış. Başkasının gazına gelip, veya kıskançlık yapıp karısını dövebilen bir adamın zihniyeti değişmez. İlkin güzel günler yaşarsınız elbet, ama sonrası yine aynı olur.

Adam size el kaldırmış bir kere, eşinize saygı duyabilecek misiniz? Veya onun size saygı duyduğunu düşünüyor musunuz? İçinde saygı, sevgi, güven mevhumları olmayacağı belli bir ilişkiye ikinci kez başlamak bence çok büyük bir hata olur.

Yaşınız hala çok genç, kendinize ne güzel bi yol çizmiş, üniversiteye başlamışsınız. Şurada kendi hayatınızı kurmanıza, kendi ayaklarınızın üstünde durmanıza bir şey kalmamış, neden aynı kabusu tekrar yaşamak isteyesiniz ki, kendinize bunu yapmayın.

zaten aman millet ne der diye yarim sene sabretim. ama sabredicek gucum kalmadi, cunku cnm yaniyordu, kendime saygim bile kalmamisti. banane milleten diip evden cikmistim. ama su son zamanlar biraz morelim bozulmustu iste..o konusanlarin kendi kizlari da var. ayni seyi yasasinlar, cok merak ediorum ne dusunucekler.

bide su kro erkekler yok mu. kiz dediin tertemiz olucak, hayatinda kimse onceden olmicak. kendileri halbuki herseyi yapmis...
hiiiç moralini bozma şekerim bak adam daha senin karşıya çıkmaya çalışma halinde bile nasıl moralini bozuyor. Hiiçç ama hiç takma kafana derslerinle ilgilen kariyerini tamamla. temiz kız ne yaa tövbe estt onlar kendine çamaşır arıyor demekki diyorumya o zihniyetteki insanlarla senin işin olmasın zaten ş...sizler

Çok erken yaşta evlenmişsiniz, evliliğinizi sağlam temellere oturtamamanızda belki bunun da payı vardır. Ve belki şimdi bakınca geçmişte yaptığı bazı hataları daha net görüyor olabilir eski eşiniz, bu normal.

Ancak sizin evliliğinizde dayak varmış. Başkasının gazına gelip, veya kıskançlık yapıp karısını dövebilen bir adamın zihniyeti değişmez. İlkin güzel günler yaşarsınız elbet, ama sonrası yine aynı olur.

Adam size el kaldırmış bir kere, eşinize saygı duyabilecek misiniz? Veya onun size saygı duyduğunu düşünüyor musunuz? İçinde saygı, sevgi, güven mevhumları olmayacağı belli bir ilişkiye ikinci kez başlamak bence çok büyük bir hata olur.

Yaşınız hala çok genç, kendinize ne güzel bi yol çizmiş, üniversiteye başlamışsınız. Şurada kendi hayatınızı kurmanıza, kendi ayaklarınızın üstünde durmanıza bir şey kalmamış, neden aynı kabusu tekrar yaşamak isteyesiniz ki, kendinize bunu yapmayın.

acikcasi guvenmiyorum ve inanmiyorum hic. icimdeki onla hayel kurduklarim daha duruyor. belki o yuzden bu kadar duygusal oldum. ama tabi hayat toz pembe degil. "hersey iyi olucak" dusuncesi guzel. ama o el birkere kalkti...bu kadar niye yalvariyor o nu anlamiyorum. 3 yil tam 3 yil yalvardi.

acikcasi guvenmiyorum ve inanmiyorum hic. icimdeki onla hayel kurduklarim daha duruyor. belki o yuzden bu kadar duygusal oldum. ama tabi hayat toz pembe degil. "hersey iyi olucak" dusuncesi guzel. ama o el birkere kalkti...bu kadar niye yalvariyor o nu anlamiyorum. 3 yil tam 3 yil yalvardi.

Sizi çok iyi anlıyorum, inanmak istiyorsunuz. Ama işte eski eşiniz de bu zaafınızı kullanıyor!

Mutlaka gerçekten pişman olduğu konular vardır, o konudaki samimiyetini sorgulayamam. Ama emin olduğum tek şey var, bi insan şiddete meyilliyse bu değişmez.

Anladığım kadarıyla mutlu bir ilişkiye özlem duyuyorsunuz, bu çok insani bir duygu. Tanıyıp bildiğiniz bir adam da "ben değiştim, bu sefer her şey çok güzel olacak" diye size ısrar ettikçe inanmak istemeniz de öyle.

Bu geçen zaman içinde mutlaka ikiniz de biraz olgunlaşmışsınızdır ama insanın karakteri pek değişmez. Bir gün aynada yine o manzarayı görürsünüz ve bu kez geri dönüşü çok çok daha zor olur.

Siz kendinizi toparlayıp hayatınızı bi kurun, daha iyi, size saygı duyacak insanlar mutlaka karşınıza çıkacaktır. O güzel duyguları sizi hak edecek biriyle yaşayın, eski eşiniz tekrar çarçur etmesin.

Üç sene yalvarması da ilginç, sizi saplantı haline getirmiş sanırım. Sağlıklı bir ruh hali değil bence.

evet, ayrildiimda, ailen seni mutlu etmicek, aklin hep bende kalicak diyordu. tam unutmak isterken hep birseyler yaziyordu, yada geliyordu. ayrildigimda ailesi kac kes geldi barismak icin. hata kendisi intihara kalkisti, olebilirsin umrumda degilsin dedim. yuzde yuz emindim, donmicektim oraya, cunku ben dayak yicek birsey yapmamistim! ama yok bu hayeller..duygular..ben degistim ben degistim dior, baska birsey demior
Şuan sana yalvarması af dilemesi gururunu okşuyo hoşuna gidiyo o yüzden aklın karışıyo onunda istediği bu zaten..Keşke hiç cevap vermeseymişsin..Şimdi o gazla daha da cesur yaklaşacak yapışacak..Arkadaşlarının düğünlerinde falan üzülmen evlenmek istemen çok doğal ama sakın eskiye dönüp hata yapma..Çocuklu ayrılcaksın çünkü büyük ihtimal..Şimdi yepyeni bi hayat var önünde bırak ne hali varsa görsün..Sen sadece reddettiğin sürece kıymetlisin gözünde bi kere döven hep döver ailesi şımartmış diyosun huy değişmez yakma kendini kardeşim çok vurursun kafana...

Sizi çok iyi anlıyorum, inanmak istiyorsunuz. Ama işte eski eşiniz de bu zaafınızı kullanıyor!

Mutlaka gerçekten pişman olduğu konular vardır, o konudaki samimiyetini sorgulayamam. Ama emin olduğum tek şey var, bi insan şiddete meyilliyse bu değişmez.

Anladığım kadarıyla mutlu bir ilişkiye özlem duyuyorsunuz, bu çok insani bir duygu. Tanıyıp bildiğiniz bir adam da "ben değiştim" diye size ısrar ettikçe inanmak istemeniz de öyle.

Bu geçen zaman içinde mutlaka ikiniz de biraz olgunlaşmışsınızdır ama insanın karakteri pek değişmez. Bir gün aynada yine o manzarayı görürsünüz ve bu kez geri dönüşü çok çok daha zor olur.

Siz kendinizi toparlayıp hayatınızı bi kurun, daha iyi, size saygı duyacak insanlar mutlaka karşınıza çıkacaktır. O güzel duyguları sizi hak edecek biriyle yaşayın, eski eşiniz tekrar çarçur etmesin.

Üç sene yalvarması da ilginç, sizi saplantı haline getirmiş sanırım. Sağlıklı bir ruh hali değil bence.

evet banada saplanti gibi geldi. bazen korkuorum. benim sana olan sevgimi bilsen korkarsin derdi hep. yeni ayrildiimizda telefonda ciglik cigliga agliyordu ve bu beni de korkutmustu. o na gore bu askmis. ama ask dediin karsindakine zarar vermez ki.

evliyken cok asiri kiskancti..makyaj fln yapmam yasakti, yuksek topuk giymek yasak, erkeklerle konusma veya gozuna bakma yasaklari vardi. yururken duz yurumemi dikkat ederdi. kolumu sallamami istemezdi..oturman ve kalkmama cok dikkat ederdi..
hosuma gidenler ise, ellimi hic birakmazdi hep evdeydi. gece hayati fln yoktu, yanimdaydi...

Konunuzu
Basini okudum bi tek zamanim oktu hpsini okumaya bir kac bisi sorcam

Bosandinizmi esinizle dini yönden ?

evet banada saplanti gibi geldi. bazen korkuorum. benim sana olan sevgimi bilsen korkarsin derdi hep. yeni ayrildiimizda telefonda ciglik cigliga agliyordu ve bu beni de korkutmustu. o na gore bu askmis. ama ask dediin karsindakine zarar vermez ki.

evliyken cok asiri kiskancti..makyaj fln yapmam yasakti, yuksek topuk giymek yasak, erkeklerle konusma veya gozuna bakma yasaklari vardi. yururken duz yurumemi dikkat ederdi. kolumu sallamami istemezdi..oturman ve kalkmama cok dikkat ederdi..
hosuma gidenler ise, ellimi hic birakmazdi hep evdeydi. gece hayati fln yoktu, yanimdaydi...

Bir erkeğin gece hayatının olmaması, eşinin yanında olması ender görülen ve takdir edilmesi gereken durumlar değil, zaten olması gereken ve genelde de olan, "normal" bir erkekle birlikte olmaya başladığınızda da yaşayacağınız normal şeyler.

Ama saya saya bitiremediğiniz o kıskançlık halleri ve davranışları hastalıklı bir ruhun göstergesi.

Her şey ortada. Biraz silkinip eşinizin size ulaşacağı bütün yolları tıkamanız gerekiyor. Çünkü adam sizin kafanızı nasıl karıştıracağını cidden iyi biliyor.

Üstünü başını istediğimiz gibi değiştirip canımız sıkılınca yere atıp ama yanımızda durmasını istediğimiz bebekler gibi.

Ben büyüdüğüne inanmadım, büyüse aramaya, değiştim demeye bile utanırdı, bir kere özrünü diler bırakırdı. Onun da kabul edileceğini umarak. Hoşunuza giden özellikleri siz bilirsiniz ama şiddetsiz bunları yine yapan birini bulmak daha kolay. Boşanma fısıltılarından da ancak siz ne kadar kendinizden emin "hataydı, ben de bitirdim." dediğiniz sürece etkilenmezsiniz.

merhaba arkadaslar,

buraya bir kac gun once uye oldum. benim de cok buyuk bi derdim var, o yuzden sizinle paylasmak istedim. Ben 24 yasindayim ve uc yil once bosandim. Eski esim benden iki yas buyuk. Evlilimiz yarim sene surdu. Esim beni kiskancliktan ve ailesinin gazindan doverdi. Kendime bir gun soz verip aynaya bakmistim. Gozumun altindaki morartiyi gorup soz verdim kendime. Birdaha bu eve donmicem ve herseyi birakip gidicem dedim. Ve aynen oyle yaptim. Sabah eski esim ise gitiginde butun elbiselerimi hazirlayip evden cikip gittim.
Siddeten dolayi asiri saygisizlasmistim bende. Bende durmadim tabi birseyler kirdim ve atim kafasina. neyse sacma sapan bi evlilik oldu (artik nekadar evlilik derseniz).
simdiii aradan uc sene gecti. Eski esim hep faceb. yazior, yalvarior, butun hatalar benim dior. Cok degistim sen gitiinden beri dior. Neden oyle yaptimi anliyamiyorum, piskolaga gittim dior.
Ben o evden ciktimdan beri hic konusmadim, cunku kararim kesindi. Konusmicaktim ve donmicektim. Cok kinlenmistim kendisine. O nu Allaha havale etmistim. Kendimi toparladim ve universteye baslamistim. Simdi son senesindeyim.
sadice su son uc aydir arada bir cevap yaziyorum. Tabi ki buda benim aklimi karistiyor.
Ben cok pismanim, olsemde sana birdaha oyle birsey yapmam dior. Bunu yasamam gerekiyordu hatalarimi anlamam icin dior...ne yapmaliyim?? lutfen yardim edin..kafam cok karisik.
sana birşey söyliyim mi: o seni yine döver , şimdi pişman biraz zaman geçsin eski moda girin bak nasıl harekete geçecek dragon. birde benim eski sevgilimi hatırlattı... ben onla evlensem durumumuz bu olacakmış.. aynı cümlelerin tıpatıp aynısını söyledi.. valla ablacım benim , madem ayrıldın tekrar evlenme.. ziyan eder seni. 3 senede bulamadı bulsa ne ala ama bulamadı ve kahrını çeken sen, seven sen diye düşündü ortamda malum o...pu kaynıyor tabi sana geri döner ama yapma , yine seni bozuk para gibi harcar...Kafanın karışacağı bir sebep yok...her şey : NET

Şunuda ekliyim , bir insan kaybedilince kıymete biner , bir de başkalarıyla kıyası yapılınca... Seninki bence her ikiside olmuş. hem kaybetmiş kıymetlenmişsin bence 3 yılda boşta durmamıştır erkek neticede, sen gibi bir tane hatun bulamamıştır. Kendini ona 2.kez ezdirme adam olsaydıda ailesinin gazına gelmeseydi ,sana kıymasaydı , şimdi böyle yoklukta kalır sana muhtaç olur. Asla gitme.. madem ipini çekmişsin , tekrar eline verirsen o iple seni linç eder. Başta her insan pişöanım asla yapmam etmem der... diyorum ya en basiti benim erkek arkadaşım yani..eski eşinizin kurduğu cümle dahil, kapımın önüne gelmesi , başkaları içinde ağlaması, psikoloğa gitmesi derken bende inandım buna 2 senelik ilişkiydi bide yani, inanıp denedim, azıma yine sıçtı , hep hakaret , arkadaşına ailesine bir yorum yapsam saygısızlık... kısacası: değişmez.. şimdilik öyle gelir sana. sonra biraz zaman geçsin bak nasıl eskisi gibi oluyor.. Pişmanlık cümleleri bunlar, değişim değil... Bunlar benim düşüncelerim ve tahminlerim birde yaşayınca benzerini yorumlamak zor gelmedi... Ama yinede siz bilirsiniz tabi düşünün tartın... hatta bir psikoloğa gidip sadece fikir alın... bakalım ne diyecek oda... net fikire varmak istiyorsanız...

Back
X