eski eşimi anlayamıyorum.....

1 yaşındayken annemle babam boşanmış.
Ve babamın maddi yardımı dışında hiç ilgisini görmedim.
Annemin inanılmaz bir çabası vardı üstümde. Her şeyimle o ilgilendi. Baba eksikliği çekmedim.
Kızınızın üstüne titreyin. Onun her an yanında olduğunuzu hissettirin. Çok büyük bir eksiklik bu. Doldurması çok zor. Ama başarabilirsiniz, benim annemin başardığı gibi. Babasından nefret etmesin diye ona yanlış hayaller kurdurmayın. "Baban gelecek, seni çok özlüyor ama işi var" demeyin mesela. Uygun bir dille gerçekleri anlatın ona ki, bazı şeyleri kendi anladığında hayal kırıklığı yaşamasın, sizin onu kandırdığınızı düşünmesin...

tamam canım.kızım 4 yaşında ama onunla oturupğ uygun bille gerçekleri konuşmak gerekiyo.inşallah ben de senin annen gibi başarabilirim....ne mutlu sana ki başında güçlü ve sevgi dolu bi annen varmış:46:

yazınızı okluyunca ay dedim tıpkı beni anlatıyor aynı durumun birebirini hala ben yaşıyorum biz boşanalaı 4 buçuk sene oldu oğluyla ilgilensin diye ben zorluyorum resmen ne nafaka öder nede ilgilenir bazen göstermelik gelir iki kıyafet alır bi kaç kuruş verir sonra evli evine köylü köyüne sanki çocuğunu değil komşu çocuğunu sever gibi geliyo gidiyor.:50:

seviyesiz karaktersiz insan bunlar...peki arkadaşım sen çocuğunla nasıl iletişim kuruyosun çocuğun ne hissediyo mesela?

haklısınız.o zaman onunla hiç bu konuyu bidaha konuşmamak.ilgilensede ilgilenmese de kızım anlar yani...

sen zorlasan çocuğu kullanıyo bak der, kendini bulunmaz hint kumaşı sanır
bırak kızın ne anlamak isterse onu anlasın sen etki etme
eğer başka baba figürü varsa dede, dayı gibi, eksikliğini hissetmez bence
ilgisini lütuf gibi sunan adam hiç ilgilenmesin zaten

sen zorlasan çocuğu kullanıyo bak der, kendini bulunmaz hint kumaşı sanır
bırak kızın ne anlamak isterse onu anlasın sen etki etme
eğer başka baba figürü varsa dede, dayı gibi, eksikliğini hissetmez bence
ilgisini lütuf gibi sunan adam hiç ilgilenmesin zaten

aynen canım.o yönden kızım çok şanslı:))çok ilgili bi dedesi ve gece saat 4 te bile kalkıp kızımı tuvaleti için yatağından kucaklayıp kaldıran bi dayısı var...aslında kızım hissetmiyo belki babsının yokluğunu ama annelik işte tedirginleniyosun gene de ...

aynen canım.o yönden kızım çok şanslı:))çok ilgili bi dedesi ve gece saat 4 te bile kalkıp kızımı tuvaleti için yatağından kucaklayıp kaldıran bi dayısı var...aslında kızım hissetmiyo belki babsının yokluğunu ama annelik işte tedirginleniyosun gene de ...

ne güzel canım ya gerçekten çok şanslısın, allah mutluluk huzur versin yeni hayatınızda

Canım zaten baba yerine koyabileceği bir dedesi ve dayısı varmış hem de birebir ilgileniyorlar ne güzel. O zaman kafanı takma zorla ilgilendirmeye çalışma.
Bak benim ex de (boşanma arefesindeyim ama artık ex) çocukla ilgileniyormuş gibi çok düşkünmüş gibi numara yapıyor ama işine gelmediği noktada bana teslim ediyor. Uykusu felan geldi mi hiç dinlemez yatar, çocuk da hiç itiraz edemez. Halbuki bizlere, dedesi vs. olduğunda vurarak uyandırır. Ama babasına asla gidip de kalk diyemiyor. Adam öyle bir baskı kurmuş çocuğun üzerinde, benim üzerimde kurduğu gibi...
Çocuğa da bakmaz, üzeri ıslanır, üşümüştür, hapşurur hiç farkına varmaz. Onların ailesinde çocuğa önem verilmez. Onun ailesi tarafına gidildiğinde mutlaka en kötü şekliyle hasta olur geliriz. Beni de bunlar düşündürüyor.
Bırak böyle kötü muamele görmesindense hiç ilgilenmemesi daha iyi.
Ha baba yerine koyduğu birileri olmasaydı belki ama .. Yine de çocuğun görüşmek isterse kızım görüşmek istiyor diyerek görüştürürsün. Ama zorlama bu konuda... Biraz kendi haline bırak herşeyi...
Adamlar hiç utanmadan çocuğu kullanabiliyorlar !
Anneler de herşeye rağmen böyle ince ince düşünüyor çocuğu için gururunu bile bir tarafa bırakabiliyor !

Son düzenleme:
Canım zaten baba yerine koyabileceği bir dedesi ve dayısı varmış hem de birebir ilgileniyorlar ne güzel. O zaman kafanı takma zorla ilgilendirmeye çalışma.
Bak benim ex de (boşanma arefesindeyim ama artık ex) çocukla ilgileniyormuş gibi çok düşkünmüş gibi numara yapıyor ama işine gelmediği noktada bana teslim ediyor. Uykusu felan geldi mi hiç dinlemez yatar, çocuk da hiç itiraz edemez. Halbuki bizlere, dedesi vs. olduğunda vurarak uyandırır. Ama babasına asla gidip de kalk diyemiyor. Adam öyle bir baskı kurmuş çocuğun üzerinde, benim üzerimde kurduğu gibi...
Çocuğa da bakmaz, üzeri ıslanır, üşümüştür, hapşurur hiç farkına varmaz. Onların ailesinde çocuğa önem verilmez. Onun ailesi tarafına gidildiğinde mutlaka en kötü şekliyle hasta olur geliriz. Beni de bunlar düşündürüyor.
Bırak böyle kötü muamele görmesindense hiç ilgilenmemesi daha iyi.
Ha baba yerine koyduğu birileri olmasaydı belki ama .. Yine de çocuğun görüşmek isterse kızım görüşmek istiyor diyerek görüştürürsün. Ama zorlama bu konuda... Biraz kendi haline bırak herşeyi...
Adamlar hiç utanmadan çocuğu kullanabiliyorlar !
Anneler de herşeye rağmen böyle ince ince düşünüyor çocuğu için gururunu bile bir tarafa bırakabiliyor !

evet canım artık kızım için bende gurur murur kalmadı.ama adama bakıyorum sıfır.kızı için hiçbir çabası yok.maddi açıdan ilgilenmediği gibi bi telefon açıp kızıyla konuşmak da zor geliyo.öle olsun bakalım.bunların geri dönüşümünü ilerde alacaktır kızından mutlaka.ama ben saf dışı olacağım.kızım ona gereken cevabı vermek istediği zaman verecektir eminim.o kendi derdine yansın o zaman...

Sen üzerine düşeni yapmışsın, bırak çocuk tek taraflı büyüsün. Bazen böylesi daha iyi oluyor.

Adam çocuğu kullanarak senin vicdanın üzerine oynuyor, hiç takma kafana

Benimde annem babam boşandı, babam bizi 20 yıl aramadı, anneme mektuplar yazmış ben sensiz çocuğu ne yapayım diye. Böyle arsız, tinetsiz adamlar, böyleleri baba olsa ne olacak, çocuğa ne verecek.

Babasızlık hissettik mi evet ama bu çok da yıkmadı hayatımızı, annem nur içinde yatsın, o kadar güçlü ve büyük bir sevgisi vardı ki, bize hep yetti. Sende sevgini ver evladına, çocuğa asıl lazım olan anne, o tinetsizde minicik yavrusunun hesabını Rabbim' e versin.

evet canım artık kızım için bende gurur murur kalmadı.ama adama bakıyorum sıfır.kızı için hiçbir çabası yok.maddi açıdan ilgilenmediği gibi bi telefon açıp kızıyla konuşmak da zor geliyo.öle olsun bakalım.bunların geri dönüşümünü ilerde alacaktır kızından mutlaka.ama ben saf dışı olacağım.kızım ona gereken cevabı vermek istediği zaman verecektir eminim.o kendi derdine yansın o zaman...

Canım daha önce de dediğim gibi böylesi belki daha iyi. Her anne gibi içimizden yine de herşeye rağmen baba yokluğu çekmesin aman diyoruz (bunu babalar diyemiyor bile) kendini yıpratmaya da luzüm yok.
İnan sürekli görüşüp de anneye karşı dolduran bir baba olacağına hiç görüşmediği bir babası olsun daha iyi.
Çocuklar da iyiyi kötüyü görürmüş ayırırmış merak etme...
Çocuk soru sorduğunda ise ; kötülemeden ama gerçeği söyleyecekmişsin.

Sen üzerine düşeni yapmışsın, bırak çocuk tek taraflı büyüsün. Bazen böylesi daha iyi oluyor.

Benimde annem babam boşandı, babam bizi 20 yıl aramadı, anneme mektuplar yazmış ben sensiz çocuğu ne yapayım diye. Böyle arsız, tinetsiz adamlar, böyleleri baba olsa ne olacak, çocuğa ne verecek.

Babasızlık hissettik mi evet ama bu çok da yıkmadı hayatımızı, annem nur içinde yatsın, o kadar güçlü ve büyük bir sevgisi vardı ki, bize hep yetti. Sende sevgini ver evladına, çocuğa asıl lazım olan anne, o tinetsizde minicik yavrusunun hesabını Rabbim' e versin.

Belki de sürekli görüşüp de annene karşı sizi dolduran bir baba olmasındansa, hiç görüşmemesi daha iyi olmuştur. En azından yokluğu kabul edip, ona göre güçlü durmuşsunuz demekki anneninizin de gücü sayesinde.

bende onu allaha havale ediyorum zaten.başını yastığa koyunca nasıl uyuyabiliyo merak ediyorum ama ondan böle bi vicdan beklenemes heralde.allah büyük o bilsin bilsin işlesin artık canım...rabbim hepimizin yardımcısı olsun.sen ve senin gibi arkadaşlardan böle şeyler duyunca biraz daha rahatlıyorum...çok teşekkürler canım:))

bende onu allaha havale ediyorum zaten.başını yastığa koyunca nasıl uyuyabiliyo merak ediyorum ama ondan böle bi vicdan beklenemes heralde.allah büyük o bilsin bilsin işlesin artık canım...rabbim hepimizin yardımcısı olsun.sen ve senin gibi arkadaşlardan böle şeyler duyunca biraz daha rahatlıyorum...çok teşekkürler canım:))

En kötüsünü sana söyleyeyim mi ?
Daha beteri varmış şükür dersin diye...
Dışarı karşı çok iyi bir baba, çok iyi bir eşmiş gibi rol yapmak; ama içerde seni yiyip bitirmesi. Ve çocuğunu da ustalıkla dolduracak olması...
O dolduruşa o yavrucak gelir mi bilemiyorum...
Çünkü şeytanın bile korkacağı şekilde bir oyun var !

Son düzenleme:
En kötüsünü sana söyleyeyim mi ?
Daha beteri varmış şükür dersin diye...
Dışarı karşı çok iyi bir baba, çok iyi bir eşmiş gibi rol yapmak; ama içerde seni yiyip bitirmesi. Ve çocuğunu da ustalıkla dolduracak olması...
O dolduruşa o yavrucak gelir mi bilemiyorum...
Çünkü şeytanın bile korkacağı şekilde bir oyun var !

rabbim böle insanlardan korusun bizi ve evlatlarımızı....

Amin !
Böylesi durumda karşıdaki insanı/insanları tanımasan kendinden bile şüphe edersin !
Allah korusun !

aynen canım ya evliyken bile; olayın içinde ben olmama rağmen, olayı ben yaşamama rağmen,%100 haklı olduğumu bilmeme rağmen,beni öle bi şekle sokuyodu ki;kendimi ondan özür dilerken buluyodum.boşandıktan sonra da aynen devam...sanki sedece ben suçluyum, kendimden şüphe ediyodum ilk zamanlar:PP

aynen canım ya evliyken bile; olayın içinde ben olmama rağmen, olayı ben yaşamama rağmen,%100 haklı olduğumu bilmeme rağmen,beni öle bi şekle sokuyodu ki;kendimi ondan özür dilerken buluyodum.boşandıktan sonra da aynen devam...sanki sedece ben suçluyum, kendimden şüphe ediyodum ilk zamanlar:PP

Şimdi de ben aslında karımı seviyorum, evliliğimizi düzeltmek için çabalıyorum diye millete yutturmaya çalışıyor bizimki...
Yemezler!
Yok öyle de özür dileyecek konumum olmadı ama en azından sindirmeye çalıştı sürekli. Tabi olmadı, sindiremedi ama yine de insan dediğin gibi karşındaki insan sürekli suçlayınca onun suçlarını unutuyorsun nerdeyse, diyeceğini bile unutuyorsun...
Sana tavsiyem onun suçlarını sürekli aklında tut ki o birşey söylerse sen de ona söyleyecek şeylerin hazır olsun.
Bu kincilik değildir; karşı tarafın suçlu olduğunu gösterir şeylerimiz bulunsun dimi elimizde...

Son düzenleme:
Şimdi de ben aslında karımı seviyorum, evliliğimizi düzeltmek için çabalıyorum diye millete yutturmaya çalışıyor bizimki...
Yemezler!
Yok öyle de özür dileyecek konumum olmadı ama en azından sindirmeye çalıştı sürekli. Tabi olmadı, sindiremedi ama yine de insan dediğin gibi karşındaki insan sürekli suçlayınca onun suçlarını unutuyorsun nerdeyse, diyeceğini bile unutuyorsun...
Sana tavsiyem onun suçlarını sürekli aklında tut ki o birşey söylerse sen de ona söyleyecek şeylerin hazır olsun.
Bu kincilik değildir; karşı tarafın suçlu olduğunu gösterir şeylerimiz bulunsun dimi elimizde...

canım artık ne olursa olsun...tek isteğim benden gördüğüyle kalsın ve bana uzak olsun..
benimki de aynı ben barışmak istedim ama o istemedi diyo etrafa halbuki beni boşayan kendisidir!!!ne hali varsa görsün...:52:

canım artık ne olursa olsun...tek isteğim benden gördüğüyle kalsın ve bana uzak olsun..
benimki de aynı ben barışmak istedim ama o istemedi diyo etrafa halbuki beni boşayan kendisidir!!!ne hali varsa görsün...:52:

Bunların hepsi aynı tornadan çıkma demekki :1:
Benimki de bana açtırdı davayı...
Benimle güya konuşacakmış düzeltecekmiş, öyle diyor yakınlara. 1-2 haftadır tek kelime ettiği yok. Kimi kandırıyor anlamadım ?
Bir de onun konuşmasıyla mı düzelecekmiş ? Ha o isterse devam eder istemezse etmez öyle mi ? Benim olayı bitirmem yetmiyor.
Yine beni hiçe saymaktan başka birşey değil yani yaptığı...

Back
X