Anne baba ayrı olduğu için durumun boyutu değişiyor işte :/Eskiden de farklı değildik zaten ama benim öğrenmek istediğim baba yoksunluğu kısmına fazla mı ehemmiyet veriyorum kısmı idi.klasik Türk erkeği babaligi kafası.
Üzgünüm ayri olmadan da çoğu kadın bu durumdan şikayetçi...
İşte onu bilemiyorum görüşmeleri seyreltmek hafta da 1 e düşürmek gibi ..Hafta da 1 gün kalıyorlardı hafta da 2 yapmıştık .Ama görüştürmeseniz de yine kötü anne olacaksınız. Ya da ne şekilde görüştürmeyeceksiniz? Bence farklı bir çözüm bulmalısınız babayla anlaşarak.
Aramızda bi cadde var .Bu kadar yakınken uzak durmalarını istememiştim .Suan bekar evlenirse zaten uçurumlar girecek araya .Baba duygusunu doya doya yaşasınlar anne baba ayrılığı onların hayatında kurallı saatli görüşmelerle yansımış olmasın diye düşünüyordum .Aslında ben bu konu da ayrılığı çok güzel idare ettim baba sadece duyarlı farkındalığı olan bi ebeveyn değil bu noktada tıkanıyorum işte .Pedagog bana sunu soylemisti. Cocuklar tenis topu gibi olmamali yani bir annede bir babada. Cocuk hangi gun babada olacagini bilmeli demisti. Ben bu yuzden hakimin belirledigi takvim gunlerinde oglumun babasiyla gorusmesine izin verdim. Yani oglum hangi gunun anne gunu, hangi gunun baba gunu olacagini biliyor. Boylece diger gunler babasi gelecek diye umit beslemiyor ve baba gelmeyince de hayal kirikligina ugramiyor. Onun disinda sizin yasadiklarinizi ben de yasadim. Baba kendi vicdanini rahatlatmak icin kural koymadan oglumun her dedigini yaptikca o iyi baba ben "kaka" anne olmustum oglumun gozunde. Zamanla hersey yerine oturuyor. Ben careyi soyle buldum. Hakimin belirledigi takvim disina cikmadim. Ayda iki kez hafta sonu o aliyordu oglumu. Diger hafta sonlari oglum bende kaliyordu. Ben de o hafta sonunu oglumla beraber geciriyordum. Onemli olan onlarla ne kadar vakit gecirdiginiz degil, gecirdiginiz vaktin kaliteli olmasi. Cocuklar zamanla neyin kendileri icin iyi oldugunu anliyor buyudukce merak etmeyin. Cok kuralci olmak da iyi degil. Ara ara oyun oynamalarina da izin verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?