Eski Eşin Çocuklarla İlişkisi

inFlamess

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2009
1.444
2.224
658
Arkadaşlar merhaba ,
büyük oğlum 7,5 küçük oğlum 4,5 yaşında .Baba yoksunluğu çekmesinler diye sürekli iletişim halinde tuttum ve fırsat buldukça vakit geçirmeleri için elimden geleni yaptım .
Yalnız bu sık görüşmelerin ben dezavantajını çok yaşamaya başladım .

Çocuklar babaları ile daha az görüştükleri dönem geri dönüşümlerini çok güzel alıyorum .Gerçekten ne yapmam konusunda hiç bi fikrim yok sadece baba yoksunluğu çekmesinler konusu çok mu ciddi bir konu ?Tecrübelerinizi okumak isterim .
Sadece bi örnek vereyim bende telefon oyunlarına izin yok baba da neredeyse sınırsız .(Baba ile milyon kez konuştum bu bi çare değil )AVMde ki oyun parklarına pandemi sürecin de hiç götürmedim baba ile gezme konusu da full paket .

O eğlenceli bi baba ben otoriter kurallı bi anne.7,5 yaşında ki oğlumda baba ile görüşme ruhuna olumlu ancak yine de oyun zihnini bulandırıyor .Küçük oğlumda etkileri daha fazla gittikçe değişmeye başladı ve nerdeyse ger gün babamı özledim diye sızlanıyor .
Bir kaç kelime bile olsa karalayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim . 💜

Güncelleme:Arkadaşlar eski eşi düzeltme çabasını bıraktım pes ettim.Benim kuralcı otoriter olma meselem değil sistemim sıkıcı boğucu değil .Benim sormak istediğim net olarak su ,babalarında uzakta hayatımız çok güzel uyumlu baba özlemi oluyor elbette ama çok görüşüldüğü zaman hem daha çok özlediklerini fark ettim hem rutinimizin bozulduğunu ve kabul etmediklerini daha çok özgürlük oyun gezme isteyip ders ve kitap okula vslerde hevessizlik .
Yani babadan uzak çocuk ile daha çok görüşen çocuk annelerinin tecrübeleri benim için çok önemli .Baba ile ayda 1-2 görüşme ile çok sık görüşmek çocuk dünyasında çok başka .Bunun sonuçlarını tecrübe eden arkadaşlar var mı aranızda ?

Son düzenleme:
Bu durumun evli yada ayrı olmanızla bir alakası yok sanırım, zira evli olup aynı evin içinde tutarsız olan, anne A derken babanın B dediği bir sürü örnek var. İçinde bulunduğunuz durumu nasıl çözmelisiniz bir fikrim yok. Görüştürmeseniz kötü anne olacaksınız, görüştürseniz anne sıkıcı baba can, babayla konuşun desem konuşulabilse bu zamana kadar anlardı. Bilemedim şimdi umarım çözülür.

Evliyken de bu böyle oluyor zaten. Eşim oynar boğuşur mesala, ben ödev yaptır yemeğini yesin diye ısrar et vs sevmediği şeyler bende. Baba az gördüğü için daha sabırlı ben arada kızarım. Otorite bende beni daha çok sayar ama babasını bekler gelsin diye ya da onla yatmak ister vs. Bence çok takılmayın babalarını ayrı da olsanız sevmeleri güzel bir şey. Sizi daha az sevmiyorlar sadece baba daha eğlenceli geliyor. Özlemeleri de normal çoğunlukla sizin yanınızda. Babanın yanında çok dursalar sizi daha çok özlerler eminim. Anne kuzuları daha. Yine de istemediğiniz şeyleri eğer dinlerse uyarın tekrar. Öğretmen ya da doktor dedi ki çok telefon tablet vermeyin vs gibi belki daha çok dikkate alır. :)

Ama görüştürmeseniz de yine kötü anne olacaksınız. Ya da ne şekilde görüştürmeyeceksiniz? Bence farklı bir çözüm bulmalısınız babayla anlaşarak.

Ayri olmakla alakası yok maalesef otoriter anne ve muhteşem baba vakası bizde de var , dışarıda babalarının araba sesini duyup kapiyi ben açıcam kavgasına tutusuyorlar 🤦

Yorumları takipteyim umarim bu konuyu dengeleye bilecek bi çözüm vardır .

Karşı taraf bilinçli olmak istemediği sürece maalesef yapabilecek bişeyiniz yok.
İyi polis, kötü polisi oynamaya devam ediceksiniz.

klasik Türk erkeği babaligi kafası.
Üzgünüm ayri olmadan da çoğu kadın bu durumdan şikayetçi...
Anne baba ayrı olduğu için durumun boyutu değişiyor işte :/Eskiden de farklı değildik zaten ama benim öğrenmek istediğim baba yoksunluğu kısmına fazla mı ehemmiyet veriyorum kısmı idi.

Ama görüştürmeseniz de yine kötü anne olacaksınız. Ya da ne şekilde görüştürmeyeceksiniz? Bence farklı bir çözüm bulmalısınız babayla anlaşarak.
İşte onu bilemiyorum görüşmeleri seyreltmek hafta da 1 e düşürmek gibi ..Hafta da 1 gün kalıyorlardı hafta da 2 yapmıştık .

Pedagog bana sunu soylemisti. Cocuklar tenis topu gibi olmamali yani bir annede bir babada. Cocuk hangi gun babada olacagini bilmeli demisti. Ben bu yuzden hakimin belirledigi takvim gunlerinde oglumun babasiyla gorusmesine izin verdim. Yani oglum hangi gunun anne gunu, hangi gunun baba gunu olacagini biliyor. Boylece diger gunler babasi gelecek diye umit beslemiyor ve baba gelmeyince de hayal kirikligina ugramiyor. Onun disinda sizin yasadiklarinizi ben de yasadim. Baba kendi vicdanini rahatlatmak icin kural koymadan oglumun her dedigini yaptikca o iyi baba ben "kaka" anne olmustum oglumun gozunde. Zamanla hersey yerine oturuyor. Ben careyi soyle buldum. Hakimin belirledigi takvim disina cikmadim. Ayda iki kez hafta sonu o aliyordu oglumu. Diger hafta sonlari oglum bende kaliyordu. Ben de o hafta sonunu oglumla beraber geciriyordum. Onemli olan onlarla ne kadar vakit gecirdiginiz degil, gecirdiginiz vaktin kaliteli olmasi. Cocuklar zamanla neyin kendileri icin iyi oldugunu anliyor buyudukce merak etmeyin. Cok kuralci olmak da iyi degil. Ara ara oyun oynamalarina da izin verin.

Çocukların böyle görmesi çok normal değil mi?
Doğru olanı yapan sizsiniz aslında ama bunlar onu ayırt edemiyor.
Siz olması gerekeni yapıyorsunuz, baba bilinçsizce gelişine yaşıyor.
Hatta çocuklar "annem telefonla oyun oynamama izin vermiyor, oyun parkına götürmüyor" tarzı serzenişte bulundularsa babaları bu durumu kullanıyor olabilir.
Görüş günlerini kısıtlamak yerine bir pedagog yardımı almalısınız. Baba da uyarıları dinlemeli, birlikte hareket etmelisiniz. Belki pedagogda görüş günlerini sabitlemeniz konusunda uyarı yapacak. Konu sizden çıkmış gibi tepki almayacaksınız, babalarıyla çatışmadan çözmüş olacaksınız.

Pedagog bana sunu soylemisti. Cocuklar tenis topu gibi olmamali yani bir annede bir babada. Cocuk hangi gun babada olacagini bilmeli demisti. Ben bu yuzden hakimin belirledigi takvim gunlerinde oglumun babasiyla gorusmesine izin verdim. Yani oglum hangi gunun anne gunu, hangi gunun baba gunu olacagini biliyor. Boylece diger gunler babasi gelecek diye umit beslemiyor ve baba gelmeyince de hayal kirikligina ugramiyor. Onun disinda sizin yasadiklarinizi ben de yasadim. Baba kendi vicdanini rahatlatmak icin kural koymadan oglumun her dedigini yaptikca o iyi baba ben "kaka" anne olmustum oglumun gozunde. Zamanla hersey yerine oturuyor. Ben careyi soyle buldum. Hakimin belirledigi takvim disina cikmadim. Ayda iki kez hafta sonu o aliyordu oglumu. Diger hafta sonlari oglum bende kaliyordu. Ben de o hafta sonunu oglumla beraber geciriyordum. Onemli olan onlarla ne kadar vakit gecirdiginiz degil, gecirdiginiz vaktin kaliteli olmasi. Cocuklar zamanla neyin kendileri icin iyi oldugunu anliyor buyudukce merak etmeyin. Cok kuralci olmak da iyi degil. Ara ara oyun oynamalarina da izin verin.
Aramızda bi cadde var .Bu kadar yakınken uzak durmalarını istememiştim .Suan bekar evlenirse zaten uçurumlar girecek araya .Baba duygusunu doya doya yaşasınlar anne baba ayrılığı onların hayatında kurallı saatli görüşmelerle yansımış olmasın diye düşünüyordum .Aslında ben bu konu da ayrılığı çok güzel idare ettim baba sadece duyarlı farkındalığı olan bi ebeveyn değil bu noktada tıkanıyorum işte .

kendince babalık eksikliğini onların her istediğini yaparak gideriyor. bu konu ile ilgili acilen bir pedagogla önce siz sonra da çocukların babası ile birlikte gitmenizi öneririm. en sağlıklı sonuçların o şekilde alınacağına inaniyorum.

Bence konunun boşanmayla ya da kurallarla pek ilgisi yok. Pandemi sebebiyle aylardır evden çalışıyorum. Öncesinde de esnek bir mesaim vardı. Ve çocuklar beni daha çok görüyordu. Akşam bana işten gelince ya da haftasonları özellikle kızım babasının peşinden ayrılmıyor. Eşim de kuralcıdır ama yine de babalarıyla vakit geçirmekten daha çok hoşlanıyorlar. Babayla bir ortak nokta bulmaya çalışın. Siz biraz esnetin kurallarınızı, baba da daha özenli olmaya çalışsın.

Back
X