Düğün öncesi kredi çektik, A'dan Z'ye herşeyi eşimle biz yaptık.Karışanımız, görüşenimiz olmadı, olamadı çünkü biz alıyor, biz istiyor ve biz ödeyecektik. Bazı şeylerin ilki çok hevesli, mutluluk verici şeylerdir, bunlardan birisi de evlilik, yeni eve taşınma falan filan. Ha babaannesinin eşyası çok antikadır, ve siz antikayı seversiniz ki fiyatlar dehşet uçuktur antika eşyada ve kullanmak isterseniz o ayrı. Ama başkasının eskisi diyorsanız, paranız pulunuz varsa bu karışma da neyin nesi arkadaş?
Parayı ben vereceğim, kusura bakmayın düdüğü de ben çalacağım.
Benim eskilerin kaynanası şimdinin hiçbirşeyi bana "Ben düğünlerden hoşlanmıyorum, boşa masraf,hem düğüne ne gerek var, nikah kıyın yeter" demişti.Salak gibi kalmıştım karşısında.Salak desene "O sizin görüşünüz, parayı ben veriyorum ister düğün yaparım, ister nikah, sizin 30 yaşından bekar kızınız var, madem düğün sevmiyorsunuz onu evlendirirken ona düğün yaptırmazsınız"...Öfff.Düğünüm de oldu nikahım da, parasını da biz verdik, şimdi de Allah'a çok şükür ödüyoruz.
Bu konular hassastır, kendinizi ezdirmeyin.Fikrinizi dobra dobra söyleyin.Annem evlenirken babaannem bir akrabalarının gelinliğini anneme giydirmiş, nasılsa bir kere giyildi diye.Annem şimdi 50 yaşında, nerde bir gelin görse gözleri dolar, içimde hep istediğim, benim seçtiğim bir gelinliği giymek kaldı, giyemeden öleceğim diye.Ve annem zamanında çift maaş alan, tüm evi dizen, düzen birisiydi yani istese istediği gelinliği giyebilirdi ama iş işten geçti...
Bugün evin eşyasına karışan, yarın evinize gelip dolabınızı açıp "salçanın bu markasını alma pahalı, bilmemneyi al" diye de karışabilir.Sanane arkadaşım ya, parayı ben veriyorum, senin paranı mı harcıyorum? Yokk zihniyet değişmez, babaannem bize gelir sürekli "evde amma çok et ver, sebze yiyin , almayın et bu kadar" diye anneme söylenirdi.Annemin maaşı var, babam doktor ve kapının önünde babamın 2 arabası arka arkaya park halindeydi düşün ve babaannem annemi azarlardı.Bu böyle 30 sene sürdü biliyor musun? Olay nedir peki? Olay oğlu trilyoner de olsa aman oğlunun parası boşa gitmesin, aman gelin oğlunun parasını boşa harcamasın.
Amaaaan alt tarafı masa işte değil işte...Bir ömür ya restinizi çeker, sınırları insanlara gösterir ya da annem gibi 30 sene çeker sonra "eaaah masasına, etine, sebzesine, gelinliğine " diye köprüleri yakar, boşa geçmiş 30 yılınıza bir ömür yanarsınız.