• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşya kullanmak istemiyorum

bence bunlar çok önemli şeyler değil.sonuçta sıkılınca değiştiriverirsin ne olacak.şimdi yeni bir yemek odası demek en az 2000 lira demek.halbuki o parayı düğününüz için yada balayınızda harcayabilirsiniz.
ben ilk evlendiğimde eşimin babanesinin evine evlendim.eşyaların bir kısmı babanesinden (eşimin çocukluğundan) bir kısmı k. validemden bir kısmını da babam almıştı.daha doğrusu sadece yatak ve yemek odası yeniydi.ama inan hiç sorun olmadı.şimdi yeni bir salon takımı alındı eşimin ısrarıyla ama oğluş sağolsun mahvediyor.eskiler varken daha rahattık:)
inan bunlar küçük şeyler bir yemek odası için mutluluğunu bozmana değez.
elbette önemli değil ama bu kadar ısrarcı olmaları çok şaşırtıcı onun heveslerini de önemsemeleri lazım.yoksa ne var oturulmıcak gibi değilse ama eşinin söyledkleri kurcaladı kafamı...

ayy boşverin kızlar ya böle ufak şeyler için değmez mutluluğu bozmaya kullanırsın bisene sonra yenisini alırsın hem onun gönlü olur hem senin olur bimasa yüzünden tartışmayın derim ben herşey yolunu bulur cnm ya şimdiden sonsuz mutluluklar...

bu artık bir yemek odası olayı olmaktan çıktı.. kendi kızları da var ömrümüz olursa onu da evlenirken göreceğiz. kendi kızlarına böyle birsey teklif edilsin istemeyecekler. bana neden itelemeye kalkıyorlar anlamıyorum. sordular hayır dedim bu ısrarı anlamak imkansız. paran yoksa seneye evleniriz dediğimde benimle param için mi evleniyorsun diyor. artık yenisini alsalarda baktıkça çok güzel seyler hatırlamayacağımı bilmek en kötüsü

bu artık bir yemek odası olayı olmaktan çıktı.. kendi kızları da var ömrümüz olursa onu da evlenirken göreceğiz. kendi kızlarına böyle birsey teklif edilsin istemeyecekler. bana neden itelemeye kalkıyorlar anlamıyorum. sordular hayır dedim bu ısrarı anlamak imkansız. paran yoksa seneye evleniriz dediğimde benimle param için mi evleniyorsun diyor. artık yenisini alsalarda baktıkça çok güzel seyler hatırlamayacağımı bilmek en kötüsü
allah yardımcın olsun
aynı olayları bende eşimin ailesiyle yaşadım ama eşim hep bana destek oldu ve kaybeden onlar oldu
aldığım ve sonunda bana iade edilmeyen şeyler zaten hep uygun fiyatlı ucuz olanlardı...yinede verme cürretinde bulunmadılar eşimde onlara maşa olsaydı asla evlenmezdim neyse ki hep yanımda oldu bana yapılan haksızlıklara göz yummadı..
şimdi eşimle çok mutluyum başbaşa bi hayatımız var:))

bence ne istiorsan onu al aman nolcak bikaç sene kullanıyım sonra değiştirim desende değiştiremezsin
benimde aynı dert başımda bende geçen sne eve çıkarken odamın biri boş kalamsın die görümcemin eskilerini almıştım bu sene yenisini aldım görümcem koyacak yerim yok die almadı kaynanaölarda bi sürü yeni mobilya atma yazık dediler sırf bir sene kullandıda attı demsinler die çocuk odasını tıkıştırdım bende
şimdide yayladan ev alkırsak onları alırız diolar ozamana kadar benim çocuk odası ardiye gibi kalıcak yani atsam bi dert atmasam ayrı dert
onlar varken odanın kapısını bile açmak istemiordum durumumuz düzeldi çok şükür yenisii aldık lşimdide çocuk odasında aynı dery

bence çok çok haklısın, nişanlının bu ısrarı saçma, öyle diyosun ikna olmuyo böyle diyosun ikna olmuyo
manevi değeri mi var acaba
bence o zaman ben yemek odası istemiyorum, mutfak masasında yeriz de, maksat o yemek odasını eve hiç sokmamak, anlaşılan bi girdimi bi daha çıkmayacak, hiç sokmazsan 1-2 yıl sonra yenisini alırsınız böylece

Böyle şeyleri okudukça o kadar üzülüyorum ki, olay almış başını nerelere gitmiş.
Birbirinizi dandik bi yemek takımı uğruna kırmaya değer mi?
Ben evlenirken yemek takımım yoktu bile, umurumda olmadı, eskiymiş, yeniymiş varmış yokmuş.
Sevdiğime kavuşmuşum ben yaa daha ötesi daha güzeli var mı?
Ne olacak yani, eşya ardı önü, sizinle mi yıllanacak, alın 6 ay sonra atın... şu kırgınlıklara, küslüklere, kavgalara gerek var mı?

kolay kolay değiştirebileceğimi sanmıyorum. sonucta ihtiyaçlar hep olacak.. öncelik hep farklı olacak. "bu zaten yeni" zihniyeti hep kalıcak.. annem gibi 30 sene sonra emekli paramla eşya değiştirmek istemiyorum.

Böyle şeyleri okudukça o kadar üzülüyorum ki, olay almış başını nerelere gitmiş.
Birbirinizi dandik bi yemek takımı uğruna kırmaya değer mi?
Ben evlenirken yemek takımım yoktu bile, umurumda olmadı, eskiymiş, yeniymiş varmış yokmuş.
Sevdiğime kavuşmuşum ben yaa daha ötesi daha güzeli var mı?
Ne olacak yani, eşya ardı önü, sizinle mi yıllanacak, alın 6 ay sonra atın... şu kırgınlıklara, küslüklere, kavgalara gerek var mı?

bence sorun yenisini alıp almamak değil...
kendi dediklerine kabul ettirmek bi şekilde....
yani o eskiyi evime sokmam, yenisini de istemiyorum bile dese bence yine problem çıkarırlar,
annesinin olsa neyse, taa babannenin eskisi niye yeni gelinin evine sokulmak için bukadar ısrar...

bence yenisni de almayalım, o eskiyi de istemiyorum de... ilerde alırsın...

bunu bilir bunu söylerim erkekler bukadar ince düşünmez
düşünemez
doğlaraı gereği
annesi senin yanında ses çıkarmamış ama oğluna öğütleyip durmuş bence
ne gerek var oğlum yeni takım varken falan diye
almayın ozaman yemek odası takımı
kendi istediğim olmazsa onu da istemiyorum diyin
bunun için ayrılınmaz ama
dişe diştir yani bukadarda burunlarını sokmasınlar

Diğer zamanlar da nasıldır nişanlınız ? Dediği dedik midir, veya tasarruf ihtimallerini zorlar mı ?
Maksat tasarruf etmek mi, baştan dediğini kabul ettirme girişimleri mi ?

Israrcı kişilik ile uyum sağlamak biraz yorucu olabilir. Zamanla konuların alt zemininde gizli bir güç savaşı doğar, dediğinin olmasını istemek
kabul görmek istemek konunun önüne geçer, iletişiminiz de siz de yıpranırsınız.

Düğün öncesi bu tip handikaplar yaşamak geleceğe ayna tutabiliyor, daha derin tanışmaya vesile oluyor.
Şimdi göstereceğiniz tavır ve tepki onun da geleceğine ayna olacaktır.
Sabit olun fikrinizde. Eminimki salon mobilyasını tercih etmeyecektir size karşın. Sonuçta isteğiniz imkânlarınız dahilinde, imkânsızlıklar değil.

babaannenin yemek odası ya, şimdi ki yemek odalarıyla alakası yoktur, aldığınız koltuklarla bi alaksı yoktur uyum olarak
yani bu saatten sonra o yemek odasını eve sokarsan ona her baktığında her yemek yediğinizde bu kötü anılar canlancak gözünde
ne bileyim ya insan genç kızdır, yeni gelin evine herşeyin yenisini ister diye düşünür hoşgörülü olur biraz
bence yenisine maddi gücünüz yetmiyosa hatta yetiyosa bile, yemek odası istemiyorum de, ne yenisini ne eskisini... Ben eski eşyaların kötü enerjisi olduğunada inanırım, taze enerjilere uymaz bence
dediğim gibi mutfak masasında yer 1-2 sonra yenisini alırsın, diğer borçlar hafifleyince

"kendi kullanmadığını yeni geline mi kullandıracaksın"
Ben bu cümleye takıldım. Sen eski gelin misin? Ne demek ya!

Bu iş yemek odası alıp almama olayı değil, inada binmiş..
Nişanlın şimdi senin görüşlerini önemsemezse ilerde çok zorluk yaşarsın.
Ne kalmış şurda düğüne şuan senin üstüne titriyor olmaları lazım.
Paşa paşa alsınlar istediğin şeyleri, zaten borçları da siz ödeyecekmişsiniz,
kendi paranla istediğini yaptıramamak saçmalığın dik alası..

Düğün öncesi kredi çektik, A'dan Z'ye herşeyi eşimle biz yaptık.Karışanımız, görüşenimiz olmadı, olamadı çünkü biz alıyor, biz istiyor ve biz ödeyecektik. Bazı şeylerin ilki çok hevesli, mutluluk verici şeylerdir, bunlardan birisi de evlilik, yeni eve taşınma falan filan. Ha babaannesinin eşyası çok antikadır, ve siz antikayı seversiniz ki fiyatlar dehşet uçuktur antika eşyada ve kullanmak isterseniz o ayrı. Ama başkasının eskisi diyorsanız, paranız pulunuz varsa bu karışma da neyin nesi arkadaş?
Parayı ben vereceğim, kusura bakmayın düdüğü de ben çalacağım.
Benim eskilerin kaynanası şimdinin hiçbirşeyi bana "Ben düğünlerden hoşlanmıyorum, boşa masraf,hem düğüne ne gerek var, nikah kıyın yeter" demişti.Salak gibi kalmıştım karşısında.Salak desene "O sizin görüşünüz, parayı ben veriyorum ister düğün yaparım, ister nikah, sizin 30 yaşından bekar kızınız var, madem düğün sevmiyorsunuz onu evlendirirken ona düğün yaptırmazsınız"...Öfff.Düğünüm de oldu nikahım da, parasını da biz verdik, şimdi de Allah'a çok şükür ödüyoruz.
Bu konular hassastır, kendinizi ezdirmeyin.Fikrinizi dobra dobra söyleyin.Annem evlenirken babaannem bir akrabalarının gelinliğini anneme giydirmiş, nasılsa bir kere giyildi diye.Annem şimdi 50 yaşında, nerde bir gelin görse gözleri dolar, içimde hep istediğim, benim seçtiğim bir gelinliği giymek kaldı, giyemeden öleceğim diye.Ve annem zamanında çift maaş alan, tüm evi dizen, düzen birisiydi yani istese istediği gelinliği giyebilirdi ama iş işten geçti...
Bugün evin eşyasına karışan, yarın evinize gelip dolabınızı açıp "salçanın bu markasını alma pahalı, bilmemneyi al" diye de karışabilir.Sanane arkadaşım ya, parayı ben veriyorum, senin paranı mı harcıyorum? Yokk zihniyet değişmez, babaannem bize gelir sürekli "evde amma çok et ver, sebze yiyin , almayın et bu kadar" diye anneme söylenirdi.Annemin maaşı var, babam doktor ve kapının önünde babamın 2 arabası arka arkaya park halindeydi düşün ve babaannem annemi azarlardı.Bu böyle 30 sene sürdü biliyor musun? Olay nedir peki? Olay oğlu trilyoner de olsa aman oğlunun parası boşa gitmesin, aman gelin oğlunun parasını boşa harcamasın.
Amaaaan alt tarafı masa işte değil işte...Bir ömür ya restinizi çeker, sınırları insanlara gösterir ya da annem gibi 30 sene çeker sonra "eaaah masasına, etine, sebzesine, gelinliğine " diye köprüleri yakar, boşa geçmiş 30 yılınıza bir ömür yanarsınız.

Eşin ve senin maddi durumunuz iyiyse bence uzakta bir ev bul.Yada...sen bilirsin.Budurum inan evlenince sorunyaratır çevremde var.Nişanlın çok ısrar edersede ailem diye tekrar düşün derim.İnatla uzakta ev tutturup sonra kocasını annesinin evinden toparlayan bayanları gördüm.AŞK.... ne diyim.

biz altlı üstlü ayrı dairelerde oturacağız.. istanbulda kira vermek büyük sorun olduğu için kabul ettim ve ev mustakil ilerde cocugum rahat büyür diye kabul ettim. yoksa aynı bahçe içinde oturmayı bırakın mümkün olduğu kadar uzakta oturmak isterdim. gün geçtikçe kafamdaki sorular azalacağına daha çok artıyor.

Ben evli değilim evlilik arifesinde ayrıldım.Evli arkadaşlarım var beraber aynı ,bahçede aynı apartmanda oturan onlarda çocuk veya maddiat diye düşündüler ama şimdi ev ev üzerinde olmuyor.bende evlensem aynı dertten muzdarip olacaktım biliyorum...

benim dayımda evlenmişti dayım bütün beyaz eşyaları almıştı..bosh markasında.lakin yengem ve ailesi illaki arçelik olacak diye tuturmuştu..adamcazgızda almıştı..bu yuzden ailesi bitti demişti..ama yengem anlamış hatasını dayımla barıştılar.çok huzursuzluk olmuştu.

Bende de aynı durum olmustu.Kacarak evlenmıstım.Annemler buna ragmen beyaz esyalarımı aldılar,ceyızımı verdıler,yatak odası ve mutfak halılarımı aldılar.Oturma odasına bı halı aldık ve dıger ıkı oda ve antre ıcın esımın olen babannesınden kalma halıları kullandık.Bos kalmasından ıyıdır dedım,sorun etmedım,Ikı sene onları kullandık,dort ay once o odalara ıstediğimiz begendıgımız halıları aldık serdık.Ama sızın malı durumunuz ıyıymıs almamnız ıcın bır sorun gortunmuyor.Ben de olsam alırdım orta yolu bulmak lazım.Takım degıl de masa sandalye alsanız olmuyor mu ya da masa sandalye konsol ?

Back
X